Religijska pitanja
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
Re: Pakistan: Ženu lagano istući ako se svađa ili odbije sek
Jah, a one zvijezde iz Jueseja što mlate svoje, uzgred rečeno jako popularne, hanume to ništ', a? Jedem li ti kupus i objektivnost i opeterećenost. Ko je ba djubre-djubre je neovisno u kojem se dijelu zemaljske kugle rodio.
Samo sabura
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3169 times
Ima pjesma izvorna ženu treba stalno udarati više puta da ne bude ljuta samo sto se u toj pjesmi ne radi o ovom udaranju nego o nekom drugom
i da pjeva je zena
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9910 times
- Been thanked: 11738 times
- Status: Online
Mutevelija wrote:Starije žene su znale reci ako bi muškarcu bila želja za sefom iznenada a žena pravila jelo npr a ruke joj bile u tijestu obavezna je sve prekinuti oprati ruke i imati. Sex. laganje tipa bolu glava je grijeh jer se radi i natalitetu.
Jah.. I koliko žena danas ima ruke u tijestu?
Ja mislim da se hljeb više ne mijesi ni po selima. Mora se taj hadis promijeniti, pa da glasi "Ako se muškarcu seksa, žena je obavezna prestati sa chatanjem i gledanjem turskih serija, a može i usput da prati, ako joj ne smeta to malo akcije."
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nije to hadis nego običaj neki zaastarjeli, još su govorile da je muško starije pa kolko god godina imalo.
Ja ovo ne izmišljam.
To ti u dobu kad su ratovi bili učestali i ima smisla, ko je branio porodicu, doke je jedan branio drugi se hranio.
Ja ovo ne izmišljam.
To ti u dobu kad su ratovi bili učestali i ima smisla, ko je branio porodicu, doke je jedan branio drugi se hranio.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Ne stavljam nego pitam zbog ovog dijela.Lavlje_srce wrote:Ne stavljaj mi rijeci u tastaturu jer to nisam rekla. Ako je to njen izbor - mene se ne tice. Ako je to njegov izbor, tj. vrsta prisile, mene ne bi mogao prisiliti.rethna wrote:Hoces reci da zene koje ostaju kuci nisu cestite?
Ne vjerujem u prisilu u bilo cemu.
Po islamu je obaveza muza da izdrzava porodicu a ne zene.A sada taj 'tretman' dobijaju samo klasicne spozoruse
Sto se tice zadnje recenice ne radi se o prisili nego o dozvoli.
Question everything.
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Sve zamisljam kako ih u dzenetu docekujU 72 O-Ren Ishii 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ako zena hoce sex svaku noc a muz je odbije...smije li zena onda da istuce muza?Krokodil Behko wrote:Pakistansko vijeće islamske ideologije preporučilo je muškarcima da smiju tući svoje supruge dok god to rade “lagano”, javlja britanski Telegraph.
Predsjednik vijeća Muhammad Kahn Sherani rekao je za tamošnje novine da muškarci, ako žele da se žena “popravi”, prvo je trebaju ukoriti. Ako to ne pomogne, savjetuje Kahn Sherani pakistanske muškarce, treba s njom prestati razgovarati i dijeliti krevet. Ako ni to ne pomogne, preporučuje islamski vođa, onda treba postati “malo strog”.
A “malo strog” za njega znači udaranje žene “laganijim stvarima” kao što je maramica, šešir ili turban, ali ne u lice ili genitalije.
U preporukama koje je izdalo njegovo vijeće stoji sljedeće: “Muškarcu bi trebalo biti dozvoljeno da lagano pretuče ženu ako se ogluši na njegove naredbe da se odijene prema njegovim željama, odbije zahtjev za seks bez religijskog izgovora ili se ne okupa nakon seksa ili menstruacije.”
Žena može biti lagano pretučena, stoji u preporukama, i ako razgovara sa strancima bez da nosi hidžab ili ako razgovara preglasno.
Preporuke vijeća izazvale su bijesne reakcije u Pakistanu pa i zahtjeve da se islamsko vijeće raspusti. Ta organizacija, inače, savjetuje pakistansku vladu i zakonodavce o islamskim pitanjima. U prijedlozima kako postupati s ženama koji su nastali kao reakcija na zakon o zaštiti žena koji je donijela jedna pakistanska provincija, a koju islamsko vijeće smatra antiislamskim.
(dnevni-list.ba)
Nisu zabiljezeni takvi slucajevi 
Question everything.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ko te ograniči sa 72?Heidi wrote:Sve zamisljam kako ih u dzenetu docekujU 72 O-Ren Ishii
Ako u džennetu ima sve šta hoćeš zašto se ograničiti na boj 72?
Nema tu logike.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Pravo zena u Islamu i kako da discipliniraju svoje muzeve
Veoma interesantno...
The man can’t have sex or more precisely, intercourse unless he has the physiological urge for it, because otherwise he will not have erection. This is not the case for women. However, The man is required to satisfy his wife’s needs, and he may be given an ultimatum to do that or divorce her. She is even required to ask for separation if she fears that she is not satisfied and prone to sin.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41304 times
- Been thanked: 28044 times
Re: Religijska pitanja
Hoce li Uzeir u Dzehenem radi ovoga ???
Danas je u Metkoviću održan pogreb Uzeira Srne, oca kapetana Hrvatske Darija, koji je preminuo netom nakon velike pobjede Hrvatske nad Turskom.
Danas je u Metkoviću održan pogreb Uzeira Srne, oca kapetana Hrvatske Darija, koji je preminuo netom nakon velike pobjede Hrvatske nad Turskom.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Zavisi u koji džehenem, ili ti pakao. Ako je u pitanju islamski, onda je grdno u problemima.
Jedno pitanje iz islama. Znam jednog čovjeka, ima već preko 80 godina i živio je u tim starim vremenima. Ima i jednog sina, od šestoro djece koje je imao samo jedan je preživio. Drugi su izgubili život u nekom tragedijma, od bolesti. Ni taj sin nema potomke iako je već u četrdesetim.
Čovjek nije bio vjernik do prije par godina, bio je komunjara i uvijek pričao protiv vjere, promijenio je priču, misli da ga je Bog kaznio sa djecom.. i zbog toga mu nije dao da ima potomstvo, da je sve to na neki način vrsta kazne, al on je to prihvatio i sretan je moglo bi se reći.
Šta vi mislite da li ga je Bog kaznio?
Čovjek nije bio vjernik do prije par godina, bio je komunjara i uvijek pričao protiv vjere, promijenio je priču, misli da ga je Bog kaznio sa djecom.. i zbog toga mu nije dao da ima potomstvo, da je sve to na neki način vrsta kazne, al on je to prihvatio i sretan je moglo bi se reći.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Jest 100%, zato je sad sretanabdulah wrote:Jedno pitanje iz islama. Znam jednog čovjeka, ima već preko 80 godina i živio je u tim starim vremenima. Ima i jednog sina, od šestoro djece koje je imao samo jedan je preživio. Drugi su izgubili život u nekom tragedijma, od bolesti. Ni taj sin nema potomke iako je već u četrdesetim.
Inače, neke ljude bog kažnjava djecom
Ima li boga i zašto ga nema ???

A ja? Ja ću stajati sa strane i voleti te VIŠE OD SVIH!!!
- Mutevelija
- Selonačelnik

abdulah wrote:Jedno pitanje iz islama. Znam jednog čovjeka, ima već preko 80 godina i živio je u tim starim vremenima. Ima i jednog sina, od šestoro djece koje je imao samo jedan je preživio. Drugi su izgubili život u nekom tragedijma, od bolesti. Ni taj sin nema potomke iako je već u četrdesetim.
Evo ti odgovor.
“Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji, On stvara šta hoće, On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće mušku, a koga hoće učini bez poroda. On uistinu sve zna i sve može.“ (Eš-Šura, 49-50)
''Tražite od Gospodara svoga oprosta jer On, doista, mnogo prašta. On će vam kišu obilnu slati i pomoći vas imanjima I SINOVIMA i dat će vam bašče, i rijeke će vam dati'' (Nuh, 10-12)
Uzvišeni za kišnicu kaže: “Mi spuštamo sa neba vodu kao BLAGOSLOV..“ (Kaf, 9). Za mlijeko Allah, s.w.t je rekao: “Mi vam dajemo da iz utroba njene mlijeko čisto pijete, koje nastaje od grizina u buragu i od krvi , ukusno onima koji ga piju.“ (An-Nahl, 66). Za med, Gospodar je objavio: “Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koe je LIJEK ljudima..“ (An-Nahl, 69). Dakle kod ove tri materije nalazi se velika vrijednost i bereket koje je Allah, s.w.t spomenuo u Svojoj Časnoj Knjizi.
Ateistima ću za trolanje trolati njihove teme liberaline jer mi se može mogu se osvetiti a mogu i oprostiti.
Ajeti su preuzeni sa saffa tj selefijske stranice ali Kur'an je isti imaš tamo opširno kako zašto.
Uglavnom čovjek je shvatio ali nije se pokajao možda. Možeš opet griješiti znam osobu koja je licemjeran musliman i koja je imala bogatstvo i položaj i bahatila se ali kasnije je pao na ljestvicu skroz obolio, bio je musliman na baterije, danas će mevlud pjevati večeras o socijalizmu raspravljati, nije vjerovao u proživljenje ne vjeruje ni dan danas vodim nekad rasprave sa tom osobom jednostavno nemoguće je se raspravljati. Ja znam kako treba sa nevjenicima postupati ono psihološki ih znam dovesti na tanak led. Ako prekinem raspravu ne gubim jer i to mogu sevap mi je.
Tako je Allah odredio i Muhamed a.s je tako nama prenio
http://www.n-um.com/?q=node/4520
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Da li ja i ti znamo da ima boga ili ga nema, ja vjerujem da ima boga a ti ne vjeruješ da li ti znaš?phenom wrote:Ima li boga i zašto ga nema ???![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Brate mohre,citaj dobro sta je covjek bio.Mohr wrote:Jest 100%, zato je sad sretanabdulah wrote:Jedno pitanje iz islama. Znam jednog čovjeka, ima već preko 80 godina i živio je u tim starim vremenima. Ima i jednog sina, od šestoro djece koje je imao samo jedan je preživio. Drugi su izgubili život u nekom tragedijma, od bolesti. Ni taj sin nema potomke iako je već u četrdesetim.
Inače, neke ljude bog kažnjava djecom
Question everything.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Kad je već tako, što onda kažnjava Palestince?abdulah wrote:Jedno pitanje iz islama. Znam jednog čovjeka, ima već preko 80 godina i živio je u tim starim vremenima. Ima i jednog sina, od šestoro djece koje je imao samo jedan je preživio. Drugi su izgubili život u nekom tragedijma, od bolesti. Ni taj sin nema potomke iako je već u četrdesetim.
Što kažnjava Sirijce?