ummagumma wrote:Sa životinjama se može razgovarati...statebriga wrote: ama nije to ljubav,vec potreba,interes i nezavisnost zivotinja
a vlasnici zivotnja imaju zivotinju kao hobi,ali ljube kucne ljubimce u usta kao da su ljudi![]()
a narocito kad im pocnu kuovati garderobu
Tepati.
Prisjetiti djetinjsva svoje djece.
Izaći u šetnju.
Mačkama udovoljavati njihovim hirovima i interesima, i istopisti se kad onas sama dođe na druženje.
Kad nasloni glavu da je pomiluješ (to ne radi iz interesa). Kad prede zato što te vidi.
Sve su to mali lijepi isječci iz suživota sa životinjama.
I ima ih još na pretek.
Kod velikog broja odraslih osoba sve ovo što sam napisao ne znači ništa.
A kod ljubitelja životinja i kućnih ljubimaca, svako spominjanje mami osmijeh.
I to je tako.
P.S. Odrasle osobe u kojima više nema ni trunke djeteta, najčešće ćeš prepoznati kada psuju čim vide da pada snijeg. Odrasle osobe koje su zadržale nešto djeteta u sebi, još uvijek se raduju kada vide da pada snijeg, da je zabijelilo.. Nešto slično tome je u odnosu prema kućnim ljubimcima. Ja sam imao sreću da sam imao mogućnost da omogućim odrastanje svoje djece uz kućne ljubimce. Sada su to zrele osobe koje ne bacaju stari kruh, već ga daju pticama; ne boje se pasa, znaju šta uraditi sa gladnim psom (nahraniti ga), sa napuštenom mačkom, kako tretirati svoje ljubimce i znaju kako će odgajati svoju djecu.
Tretiranje zivotinja generlano i imanje kucnog ljubimca su dva razlicita svijeta. Pisemo o kucnim ljubimcima,a koje osobe immaju radi sebe,a ne radi kucnog ljubimca. To je samo jos jedna licna potreba pojedianaca da imajukucnog ljubimca,iako ista zivotinja nije za zivot u kucnoj atmsoferi. Psi smrde,dlaka opada,pljuvacka se lijepi na sve strane.Mackama opada dlaka,osim lovljenja miseva ,od te zivotnje ne postoji nijedna druga korist. Ribice u akvarijumima je lijepo vidjeti,ali trbea cistiti akvarijum savkih sedam dana.Opet robija. Ljbitelji egozticnih zivotinja su jos interesantniji zmije,iguane,gusteri,majmuni,ogromne papaige,i stvasta nesto. Takvim ljudima je njihova zoo egzotika cijeli svijet. Treba to cistiti,biti zoo sluga

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)