Showbizz
Moderator: Krokodil Behko
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: Alicia Keys pokrenula #NoMakeUp pokret na društvenim mre
žene treba da se šminkaju . tačka 
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Re: Alicia Keys pokrenula #NoMakeUp pokret na društvenim mre
pa zene su se pocele sminkati radi vasgreeneyes wrote:Haj fino.statebriga wrote:Moj make-up je labellogreeneyes wrote:Sve je to super, al' nema od te ljubavi ništa. Duboko smo uronili u riječicu iz koje kad god izvirimo glavu želimo biti ljepši, bolji. Naravno, uz pomoć raznoraznih kozmetičkih sredstava. Jeb'ga.
ne znate sta znaci lijepa zena bez sminke
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7872 times
- Been thanked: 18616 times
Četrdesetsedmogodišnja glumica Jennifer Aniston trudna

"Ona i Justin su presretni. Jen je željela dijete godinama. Ovo je bio težak period za nju jer joj je majka umrla u maju, a ona i Justin su se umalo razišli. Beba je loš period pretvorila u nešto dobro", kazala je osoba bliska paru.
Mediji su kazali kako je upravo beba spasila njihov brak. Par se zabavlja od maja 2011. godine kada su se upoznali na setu filma "Wunderlust". Zaprosio je u augustu 2012. godine na njen rođendan. Vjenčali su se tri godine kasnije u Bel Airu, a prethodno su kazali medijima kako "daju sve od sebe da dobiju bebu".
Američki magazin nazvao je ovu bebu "malim čudom". Špekulacije o njenoj trudnoći bile su objavljene u dva navrata, ali je oba puta par negirao.
Aniston je pet godina bila u braku s Bradom Pittom s kojim nije imala djece.
klix.ba
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Re: Četrdesetsedmogodišnja glumica Jennifer Aniston trudna
Ajde super, neka se ostvari i kao majka. 
Samo sabura
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
beba spasila los brak 

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
.Da se ovako nesto desilo MUTEU - rekla bi -super -da mu skrati muke birajuci pravu zenu
Mada , dosta je brakova zaceto - neocekivanom- trudnocom i mislim da to nije zdrav pocetak za uspjesan brak.
Sto se tice Jeniffer--
- Maja
- Administrator

Koga briga za brak. Ne živi u Bosni. Nek ona dobije dijete.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9690 times
- Been thanked: 11431 times
- Status: Online
Prava imena poznatih osoba

Nicolas Cage koji se pravo zove Nicolas Kim Coppola, promijenio je ime kako izbjegao holivudski nepotizam, dok drugi poput Whoopi Goldberg imaju humorističniju pozadinu.
Katy Perry — Kathryn (Katy) Hudson
Prije nego je postala slavna pjevačica producirala je kršćansku muziku. Objavila je i gospel ploču "Katy Hudson" za Red Hill Records prije nego je uzela majčino djevojačko prezime kako je ne bi zamijenili s glumicom Kate Hudson.
Natalie Portman — Natalie Herschlag
Ova oskarovka poznatija je po imenu Natalie Portman. Rođena je u Jerusalemu, a njena porodica je promijenila prezime kada su se preselili u SAD.
Reese Witherspoon — Laura Jeanne Witherspoon
Glumica iz filma "Sweet Home Alabama" iskoristila je majčino djevojačko prezime Reese kao svoje ime.
Tina Fey — Elizabeth Stamatina Fey
Njeno ime je skraćena verzija srednjeg imena.
Whoopi Goldberg — Caryn Elaine Johnson
Ime je promijenila tek kada je počela raditi u pozorištu u San Diegu. Imala je problem sa nadutošću i odatle ime Whoopi, dok joj je prezime izabrala majka.
Drake — Aubrey Drake Graham
Promijenio je ime nakon što je promijenio i profesiju, iz glumačke u pjevačku.
Mila Kunis — Milena Markovna Kunis
Ukrajinka je promijenila ime kada se preselila u Los Angeles i uzela svoj nadimak.
Louis C.K. — Louis Szekely
Komičar mađarskog porijekla imao je problem jer su Amerikanci pogrešno izgovarali njegovo prezime pa ga je prilagodio.
Demi Moore — Demetria Gene Guynes
Sačuvala je prezime prvog muža Freddyja Moorea od kojeg se razvela 1984. godine. Ime je promijenila i njena kćerka iz Talullah u Lula.
Fergie — Stacy Ann Ferguson
Shvatila je da se njeno dugo ime ne uklapa u bend Black Eyed Peas te ga je promijenila.
Ben Kingsley — Krishna Pandit Bhanji
Zbog straha da će strano ime i prezime imati negativan utjecaj na njegovu karijeru, promijenio je oboje.
Meg Ryan — Margaret Mary Emily Anne Hyra
Promijenila je ime nakon što je završila prvi semestar studija na New York univerzitetu.
Michael Caine — Maurice Joseph Micklewhite
Ime je promijenio po savjetu agenta.
Jodie Foster — Alicia Christian Foster
Ime je sastavila prema dijelovima imena bivše majčine partnerice Josephine Dominguez.
Jamie Foxx — Eric Marlon Bishop
Izabrao je androgeno ime jer je shvatio da ženske komičare traže više od muških.
Ludacris - Christopher Brian Bridges
Reper promjenu imena objašnjava podvojenom ličnošću. Jedna je mirna i povučena, a druga divlja i luda.
Charlie Sheen - Carlos Irwin Estévez
Glumac je želio američko ime i uzeo ga je. Njegovi djed i baka bili su imigranti iz Španije i Irske pa je po rođenju dobio ime koje ima veze s korijenima.
Dakota Fanning — Hannah Dakota Fanning
Najmlađa glumica koja je nominovana za čak sedam nagrada Guild Awards odlučila je "izbrisati" prvo ime.
Joaquin Phoenix — Joaquin Rafael Bottom/Leaf Phoenix
Rođen je u Portoriku i bio je član kulta "Božija djeca", no odlučio je izaći iz njega 1978. godine i preseliti u SAD gdje je promijenio ime koje simbolizira novi početak.
Bono — Paul David Hewson
Prije nego je postao svjetski poznat, irski muzičar nastupao je pod imenom Paul David Hewson. Bono je nadimak koji mu je dao prijatelj Gavin Firday.
Lady Gaga — Stefani Joanne Angelina Germanotta
Rođena je i odrasla u New York Cityju. Sama je izmislila ime za koje kaže da predstavlja njen alter ego.
Christopher Walken — Ronald Walken
Nije poznato zašto je promijenio ime, a prijatelji ga još uvijek zovu Ronnie.
Pink — Alicia Beth Moore
Ime je uzela iz filma "Reservoir Dogs" prema savjetu prijatelja.
(klix)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Prava imena poznatih osoba
Nema ništa zanimljivije jbg. Niko ne čita ekonomske vijesti 
Et, nađi ti nešto za portala, ja sam jutros prevrnuo 7 portala.
Et, nađi ti nešto za portala, ja sam jutros prevrnuo 7 portala.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa sad, za naše govorno područje selekciju vrši tek nekolicina
pa samim tim kompletna društva devoluiraju jer mogu biti samo mali podskupi te nekolicine.
A vijesti svakakvih na njihovim izvorima, samo treba truda.
A nije ovo upućeno tebi, nego onako rondam na stanje u društvu.
pa samim tim kompletna društva devoluiraju jer mogu biti samo mali podskupi te nekolicine.
A vijesti svakakvih na njihovim izvorima, samo treba truda.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Maja
- Administrator

Jodie Foster — Alicia Christian Foster
Ime je sastavila prema dijelovima imena bivše majčine partnerice Josephine Dominguez.
Cuj po majcinoj partnerici
Cuj po majcinoj partnerici
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10002 times
Ben Kingsley — Krishna Pandit Bhanji
Zbog straha da će strano ime i prezime imati negativan utjecaj na njegovu karijeru, promijenio je oboje.
cuj to! Nisam znala da je indijac/pakistanac,sta li vec...
cuj to! Nisam znala da je indijac/pakistanac,sta li vec...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Aca Lukas poručio Hrvatima: Boli me k....za ustaše i četnike

ACA LUKAS HRVATIMA Ja sam Srbin, boli me k... za ustaše i četnike (Foto: Agencije)
Aca Lukas je za srbijanski Kurir napisao otvoreno pismo upućeno Hrvatima, koji su pokrenuli peticiju da se zabrani njegov koncert na Rujan festu 24. septembra u Zaprešiću.
Zbog prijetnji, uvreda i loših komentara, između ostalog i da su građani Zaprešića izloženi teroru najgorih turbo folk pjevača iz Srbije, u koje spadaju Lukas i Saša Matić, pjevač je bio prinuđen da otkaže svoj nastup.
- O daljim koracima u vezi s koncertima u Hrvatskoj ću razmisliti. Da se razumijemo, ovim potezom ću razočarati hiljade i hiljade fanova u toj državi, ali tamo gdje generalno nisam dobrodošao naravno da neću ni ići.
Ne iz straha, nego iz principa. Ipak, tamo gdje su toliko protiv mog dolaska i još kad u medijima dobiju takvu podršku među običnim svijetom i pritom me bezočno klevetaju, nazivajući me četnikom ili ne znam kako, ne vidim nijedan razlog da se tamo nađem. Žao mi je što je tako, isključivo i samo zbog publike koja me zaista voli i razume - započinje Lukas svoje otvoreno pismo i naglašava da se u svakoj zemlji ponosno predstavljao kao veliki Srbin.
- Znate, za razliku od mnogih, ja sam u svakom dijelu stare Jugoslavije uvijek s ponosom Srbin i nisam mijenjao po potrebi mjesto rođenja, opredjeljenje, nacionalnost ili vjeru. Imam svoj stav u vezi sa svim ružnim događajima koji su nas sve snašli od 1990. pa naovamo, ali ga javno ne iskazujem jer sam pjevač. Sigurno da vam se moje mišljenje ne bi dopalo jer je dijametralno suprotno od vašeg, što nije ni čudno jer sam Srbin i s ponosom volim svoju zemlju, kao i vi vašu.
Isto tako se nikada, opet za razliku od mnogih, nisam ulagivao i pričao ono što bi ljudi možda voljeli da čuju i time pokušao da ih pridobijem. Mrzim licemerje! Ljude sam upravo fascinirao svojim uvijek istim stavom, a najviše pjesmom i zabavom, zato su moji nastupi i u Hrvatskoj najposećeniji. Budite sigurni da bi tako bilo i na Rujan festu - piše Aca.
On ističe da ne spada u grupu umjetnika koji vode dvostruki život: u Hrvatskoj pljuju sve srpsko, a u Srbiji sve hrvatsko.
- Očigledno je da ovi drugi više vole one koji kada iz Srbije dođu da pjevaju u Hrvatsku, kažu da pjevaju na svom maternjem hrvatskom, a kada se vrate u Srbiju, prave viceve i sprdaju se na vaš račun. Znate, ja nisam takav! Ja pričam i pjevam isključivo na srpskom. Četnik nisam, a ni partizan, a ni ustaša. I eto moje omiljene reči jer me boli ku.ac za sve njih zajedno! Ja širim ljubav pjesmom. To sam isto rekao i kada su me u Srbiji napali zbog hrvatskog dresa i opet bih to uradio. I dalje ću, kada ne igra Srbija, navijati za Hrvatsku, ne da bih se nekom dodvorio kao što to rade mnogi, nego jednostavno zato što imam puno poznanika i prijatelja među hrvatskim fudbalerima i bivšim i sadašnjim i oni će mi uvijek biti bliži od nekog Ronalda - kaže Lukas.
(avaz)
- dr laganini
- Inventar foruma

Re: Aca Lukas poručio Hrvatima: Boli me k....za ustaše i čet
..gluposti su te zabrane ako ima tržište čemu to..tako su komunjare zabranile nastup thompsonu u puli..il četnici svejedno 
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
I mene za Acu
Peticija je glupa, zabranjivati nekome da nastupa je imbecilno
Ono sto je steta je cinjenica da je taj festival gdje je doticni trebao nastupiti nekad imao jako kvalitetan program i dovodio vise tipova izvođaca, ponesto za svakoga, a danas se svodi nazalost samo na turbofolk
I ja razumijem Zapresicane da im smeta sto danima moraju slusati taj horor za usi i mozak, ali ako je to ono sto masa zeli, oni ce to dovesti....i nitko to nema pravo zabraniti
Peticija je glupa, zabranjivati nekome da nastupa je imbecilno
Ono sto je steta je cinjenica da je taj festival gdje je doticni trebao nastupiti nekad imao jako kvalitetan program i dovodio vise tipova izvođaca, ponesto za svakoga, a danas se svodi nazalost samo na turbofolk
I ja razumijem Zapresicane da im smeta sto danima moraju slusati taj horor za usi i mozak, ali ako je to ono sto masa zeli, oni ce to dovesti....i nitko to nema pravo zabraniti
somehow I manage
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Čini mi se da je bilo problema i oko njegovog nastupa u SA.
Na kraju, pobijedili su ljubitelji "muzike i sloge".
Na kraju, pobijedili su ljubitelji "muzike i sloge".