Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Da, ali šta da čovjek u takvoj, zeznutoj, situaciji kaže nekome tko ga voli. Hej, znaš ba, ja sam loš čovjek, ili pak nisam dovoljno dobar ni dostojan tvoje ljubavi i štovanja itd. Ne kazuje li time i toj osobi koja ga voli da je zapravo u zabludi, pa čak i da je glupa/blesava jer eto, voli baš njega koji to ne zaslužuje
Mohr wrote:Da, ali šta da čovjek u takvoj, zeznutoj, situaciji kaže nekome tko ga voli. Hej, znaš ba, ja sam loš čovjek, ili pak nisam dovoljno dobar ni dostojan tvoje ljubavi i štovanja itd. Ne kazuje li time i toj osobi koja ga voli da je zapravo u zabludi, pa čak i da je glupa/blesava jer eto, voli baš njega koji to ne zaslužuje
...hajdi ba bjazi,sta imas govoriti,skontace!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Mohr wrote:Da, ali šta da čovjek u takvoj, zeznutoj, situaciji kaže nekome tko ga voli. Hej, znaš ba, ja sam loš čovjek, ili pak nisam dovoljno dobar ni dostojan tvoje ljubavi i štovanja itd. Ne kazuje li time i toj osobi koja ga voli da je zapravo u zabludi, pa čak i da je glupa/blesava jer eto, voli baš njega koji to ne zaslužuje
Kakve veze ima ljubav sa pamecu? Na toj prepreci su padali, padaju i padace i najpametniji. Jesi nekad sebi uspio raciom narediti koga ces zavoljeti? Ili si raciom pobijedio ljubav?
Upravo je suprotno, sto vise raciom ubijas ljubav to se ona vise otima.
To kod onih koji su nekad nekoga iskreno voljeli. Za ostale ne bih znala.
Kakve veze ima ljubav sa pamecu? Na toj prepreci su padali, padaju i padace i najpametniji. Jesi nekad sebi uspio raciom narediti koga ces zavoljeti? Ili si raciom pobijedio ljubav?
Pa valjda nam pamet/ratio služi da formulišemo i verbalno ispoljimo svoje emocije Kako onda da ne budemo đončine, da nekome objasnimo da griješi što nas voli jer mi nismo spremni da ih prihvatimo i uzvratimo, da jednostavno ne osjećamo takav naboj spram njega
Hm. Moze se ljubav silom ubiti svakako, ali to je Pirova pobjeda. Da je ljubav u sprezi sa raciom, praksa ugovorenih brakova - iz cisto ekonomski razloga ili zbog ocuvanja loze (a koja je postojala u vecini kultura) - bi se odrzala do danasnjih dana. A znamo da je istu vecina odbacila i odbacuje bez obzira na znacajan skok razvoda brakova. Zasto? Mozda zato sto racio i ljubav tesko obitavaju zajedno ako cemo iskreno. Dovoljno je pogledati u svoje srce i svi dobiju odgovor na ovo pitanje.
Heidi wrote:Pa nije to ubijanje ljubavi nego opsesije. Kakva je to ljubav ako samo jedno voli?
Ma govorim o necemu drugom - (nepostojecoj) sprezi izmedju ljubavi i pameti.
Mohr wrote:Pa valjda nam pamet/ratio služi da formulišemo i verbalno ispoljimo svoje emocije Kako onda da ne budemo đončine, da nekome objasnimo da griješi što nas voli jer mi nismo spremni da ih prihvatimo i uzvratimo, da jednostavno ne osjećamo takav naboj spram njega
Trkeljas bez uvrede. Rekla sam ti da je taj nacin ok, a sad me tjeras da se ponavljam. Djoncina ce podgrijavati ljubav jer mu godi Egicu, comprende? Otvoreni i iskreni pristup je nesto sasvim drugo. Sorry sto ne mogu nacrtati.