Pozitivna dešavanja u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10179 times
Been thanked: 12063 times
Status: Offline

Re: Pozitivna dešavanja u BiH

Post by Krokodil Behko » 16 Jun 2016, 15:13

dobre.vibracije wrote:o cemu govorimo kad 90+ odluka ustavnog suda nisu sprovodene? ej, ustavnog suda!
Evo, danas-sutra mijenjaju zakon o Ustavnom sudu, pa tako da će biti još gore :D.
Valjda će izbaciti strane sudije, pa hajde de to, nego ukinut će zakonske sankcije za NEsprovođenje odluka Ustavnog suda, ili bar to zahtijevaju srpski poslanici.

Obzirom na to, da su jučer odbijeni svi srpski prijedlozi u vezi Popisa i Zakona o RTV servisima, za očekivati je da im se popusti danas i eto, još je tih 90% nesprovedenih presuda dobro, kako će tak da bude.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 376 times

Post by Mirelam » 16 Jun 2016, 15:32

Ustavni sud treba skroz ukinuti.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 16 Jun 2016, 17:21

Gradonačenik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen dok je primao mito

http://www.fokus.ba/367230/vijesti/bih/ ... ito-video/

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Jun 2016, 19:42

Krokodil Behko wrote:
dobre.vibracije wrote:o cemu govorimo kad 90+ odluka ustavnog suda nisu sprovodene? ej, ustavnog suda!
Evo, danas-sutra mijenjaju zakon o Ustavnom sudu, pa tako da će biti još gore :D.
Valjda će izbaciti strane sudije, pa hajde de to, nego ukinut će zakonske sankcije za NEsprovođenje odluka Ustavnog suda, ili bar to zahtijevaju srpski poslanici.

Obzirom na to, da su jučer odbijeni svi srpski prijedlozi u vezi Popisa i Zakona o RTV servisima, za očekivati je da im se popusti danas i eto, još je tih 90% nesprovedenih presuda dobro, kako će tak da bude.

Da se ispravim, ništa od izmjene zakona, sad-zasad.
I ja mislim da bi strani suci trebali otići ali glupo je sad ukidati te sankcije za neprovođenje odluka, kad ionako nije provedeno 90%.

Rewa
Na probnom
Na probnom

Post by Rewa » 18 Jun 2016, 01:48

Mirelam wrote:Ustavni sud treba skroz ukinuti.
Nije u pitanju kvalitet normi nego kvalitet ljudi.... :kafa
Nismo na istom, vjernici ce u Dzenet, dok ce ćafiri zavrsit u ždehenemu....

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 18 Jun 2016, 02:19

Ponovo otvoren Javni poziv za Program zapošljavanja u poljoprivredi

Izvor: Federalno ministartstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
http://www.fmpvs.gov.ba/V_2/novosti_j?i=206&l=bh

16.06.2016

Obavještavamo Vas da je, nakon privremene obustave i obrade pristiglih zahtjeva, Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi 2015 ponovo otvoren.

Osnovne informacije o postupcima, proceduri i aktivnostima iz Programa sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi 2015, nezaposlena lica dobivaju u Zavodu/Ministarstvu i Službi, odnosno putem e-mail adrese Zavoda: info@fzzz.bate e-mail adrese Ministarstva inforegistri@fmpvs.gov.ba. Nezaposlena lica se također mogu obratiti za pomoć Ministarstvu/Službi prilikom ispunjavanja elektronskog obrasca prijave.

Na Javni poziv možete aplicirati isključivo putem elektronske prijave na linkovima na samom sajtu FMPVŠ. (slinkano na početku teksta)
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Jun 2016, 09:15

RUDARSKI HEROJI Za 5 mjeseci iskopali 2 miliona tona uglja, zaradili 130 miliona KM

Image
Rudari u Federaciji iskopali su za prvih pet mjeseci ove godine ukupno 2.026.535 tona uglja, što je povećanje proizvodnje za 14,6 posto u odnosu na isti period lani, pokazali su podaci „Elektroprivrede BiH“, koji su u posjedu „Dnevnog avaza“. Na taj način rudnici su u prvih pet mjeseci i termoelektranama isporučili 300.949 tona uglja više nego u istom periodu 2015.

Radikalni potezi

Ovi rezultati ostvareni su zahvaljujući naporima EPBiH i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, koji su početkom godine povukli radikalne poteze i usvojili hitne mjere koje vode ka potpunoj reorganizaciji poslovanja u rudnicima.

Riječ je o sedam rudnika koji djeluju u sklopu koncerna EPBiH: RMU Kreka, Kakanj, Zenica, Breza, Đurđevik, „Abid Lolić“ i Gračanica. Ovu informaciju potvrdio nam jučer i Nevad Ikanović, izvršni direktor za proizvodnju u EPBiH.
Image
Prema podacima našeg lista, rudari Kreke iskopali su u ovom periodu 819.469 tona uglja, čime su, faktički, udvostručili proizvodnju kada se pogledaju podaci iz prošle godine. Rudari Kaknja iskopali su 419.112 tona uglja, Đurđevika 240.567 tona, Breze 250.036, Zenice 119.205, “Abida Lolića“ 57.624, a Gračanice 120.483 tone uglja.

Najveće povećanje u isporuci uglja u odnosu na prošlu godinu ostvarili su rudnici Kreka, Đurđevik i Kakanj. Rudnici Kreke tako su termoelektranama isporučili 166.924 tone uglja, Đurđevika 45.472 i Kaknja 32.213 tona. Rudnik Zenica za prvih pet mjeseci isporučio je 54.857 tona uglja.

I drugi rudnici isporučili su veće količine uglja u 2016. Tako je rudnik Banovići isporučio 477.198 tona uglja, odnosno 63.301 tonu više nego prošle godine.

Kada su u pitanju zalihe uglja na kraju maja, one su za oko 35 posto veće nego lani i iznose 716.224 tone uglja. Prošle godine u ovom periodu zalihe su iznosile 531.572 tone uglja.

Dobri rezultati

Ovakvo povećanje proizvodnje i isporuke uglja pratili su i finansijski rezultati ostvareni za prva četiri mjeseca ove godine. Tako je ukupno ostvareni prihod za ovih sedam rudnika iznosio 103.292.836 maraka i za 16,94 posto je veći nego lani. Ukupni troškovi i rashodi manji su za 745.223 KM.

Gubici manji za 15,7 miliona KM

Analizom ukupnih poslovnih rezultata za prvih pet mjeseci, kako se navodi u dokumentima EPBiH, može se zaključiti da su uglavnom u svim rudnicima ostvareni rezultati bolji od onih u istom periodu prošle godine, čime je ukupni gubitak svih rudnika za 15.707.080 KM manji nego lani.

(avaz)

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 20 Jun 2016, 16:25

moram skontat kako da prisvojim jedno od ovih bicikala po sarajevu
🐽

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 20 Jun 2016, 19:51

Poskupi su, oko 5 znamenki.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 20 Jun 2016, 20:02

nisam ih mislio platit
🐽

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 22 Jun 2016, 02:24

Kvalitet zraka u BiH zadovoljavajući

Image

Stanje kvalitete zraka na mjernim mjestima u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini je zadovoljavajuće. Nema značajnih prekokračenja niti jednog mjerenog parametra. Ovako stanje je u skladu s općim meteorološkim prilikama i očekuje se da slično potraje, kazao je Feni predstavnik Sektora životne sredine Federalnog hidrometeorološko zavoda BiH Enis Omerčić.

Dodao je kako se "ponegdje mogu desiti kratkotrajna prekoračenja lebdećih čestica koja su više posljedica daljinskog prijenosa nego lokalnih izvora".

- Imali smo od marta do ovog perioda zabilježena minimalno četiri povišenja čestica prašine. Ustvari riječ je o pustinjskom pijesku iz Sahare koji tropski zrak donosi ovdje. To se može i vidjeti kada padne kiša, kazao je Omerčić.

Govoreći o ostalim parametrima koje prati taj sektor, Omerčić je kazao kako je "indeks ultraljubičastog zračenja u porastu i u narednih mjesec dana dosegnut će svoj maksimum, pogotovo na planinama i uz obalu mora".

- Očekuje se UV indeks 10, kazao je Omerčić.

Ljudi sa osjetljivijim fototipom kože trebaju da nose odjeću sa dužim rukavima, koriste zaštitne kreme i nose šešire sa širim obodom, dok ljudi sa tamnijom kožom nisu toliko podložni uticaju tog zračenja, naglasio je Omerčić.

http://www.vecernji.ba/kvalitet-zraka-u ... ci-1093718
Last edited by dobre.vibracije on 22 Jun 2016, 02:33, edited 1 time in total.
Danas sam tu, a sutra daleko..

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 22 Jun 2016, 02:32

Mađarska investira 61 milijuna eura u BiH

Image

Na sastanku održanom u FIPA-i, veleposlanik Mađarske u BiH Jozsef Negyesi informirao je direktora Agencije Gordana Milinića da će Mađarska investirati 61 milijuna eura u BiH u 2016. godini u projekte zaštite okoliša, poljoprivrede, turizma i energetike.

Od FIPA se očekuje da mađarskim investitorima prezentira investicione mogućnosti u Bosni i Hercegovini, posebno projekte iz navedenih sektora, te da animira sve institucije u BiH koje sudjeluju u procesu privlačenja stranih investicija i potencijalnim investitorima da pruži punu podršku i pomognu u započinjanju njihove djelatnosti u BiH.

Milinić je obećao maksimalan angažman svih kapaciteta FIPA-e i svu potrebnu pomoć prilikom odabira projekata i lokacija i pokretanja djelatnosti mađarskih kompanija. Pozvao je veleposlanika da zajednički ulože napore kako bi animirali zainteresirane mađarske investitore da uspješno realiziraju njihove investicije u BiH.

Obavijestio je također veleposlanika o promotivnoj kampanji „Invest in BiH“ koju je FIPA već pokrenula, te o mogućnosti pripreme promotivnih spotova koji bi bili orijentirani na mađarske investitore.

Negyesi je također informirao Milinića o skorom proširenju poslovanja kompanije „Wizz Air“ na sarajevski aerodrom i otvaranju novih avio linija, posebno linije Sarajevo-Budimpešta, priopćeno je iz FIPA-e.

http://www.vecernji.ba/madarska-investi ... ih-1093577

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 22 Jun 2016, 02:36

Vrijedno arheološko nalazište/ Otkriveno ognjište u rimskoj vili kod Travnika

Image

U Turbetu kod Travnika počelo je arheološko istraživanje rimske vile i bazilike koju je Komisija za spomenike BiH 2005. godine uvrstila na listu nacionalnih spomenika kulture.

Na ovom arheološkom lokalitetu istraživanja su vršena 1970. godine, ali nije tačno ubilježen lokalitet ognjišta koji su arheolozi ovoga puta brzo otkrili.

"Ovdje se radi o promociji i prezentaciji arheološkog lokaliteta kasnoantičke bazilike koja je 2005. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH. Ovo je treća faza projekta koja uključuje pored konzervacije zidova i probna arheološka istraživanja na dijelu manjih zidova bazilike. Trenutno radimo na istraživanju odnosno otkrivanju ostataka pretfurnijuma, odnosno ognjišta najvjerojatnije rimske vile na kojoj je bazilika sagrađena. S obzirom da je ovaj dio lokaliteta već istraživan 1970. godine i da naši prethodnici nisu zabilježili na kojem su tačno mjestu pronašli ostatke ognjišta ovoga puta mi smo to uspjeli otkriti i zabilježiti", izjavila je Ajla Sejfuli, arheologinja Zavičajnog muzeja Travnik.

Ona je kazala kako su istraživači pronašli dio keramike, ostatak crijepova i cigle te su propisno evidentirali sve ono što je propušteno 70-ih godina.

Nositelj projekta u Turbetu je Zavičajni muzej Travnik, a voditeljica projekta magistrica Lidija - Fekeža Martinović iz Sarajeva, dugogodišnja uposlenica Zemaljskog muzeja.

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... ika/229489

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 22 Jun 2016, 02:38

Jovo Jerković, slijepi glazbenik koji svira 24 instrumenta

Image

Jovo Jerković, slijepi glazbenik iz Gradiške nakon 46 godina bavljenja glazbom, najsretniji je jer se i sa 60 godina bavi ovim poslom.

Počeo je svirati 1968. godine kada je sa bratom svirao na prvoj svadbi, ali za svoj kako kaže službeni početak bavljenja glazbom računa 1971. godinu kada je krenuo u Srednju muzičku školu u Sarajevo, gdje je svirao po kafanama i restoranima.

“Kad mi je najteže, imao sam devet operacija u životu i kad mi je najteže i najproblematičnije tu mi je gitara, prim, basprim, tu su i drugi instrumenti, harmonika, aranžer. Neki dan sam svirao violinu pa kažu ljudi pa ti sviraš i violinu. Violina je jedna lijepa žena koju treba čuvati”, ispričao je Jovo Jerković za Anadolu Agency (AA).

Bez vida je ostao kako dijete, kaže od visoke temperature izgubio je lijevo oko, a ljekari su mu zahvaljujući operacijama malo popravili vid na desnom oku, ali i dalje na to oko vidi manje od deset posto. Sada bi trebao promijeniti sočivo, ali ne smije. Kroz šalu objašnjavajući kako planira živjeti još 20, 30 godina pa želi da to proživi normalno, kako je i živio. “Jedino mi je drago što sam vidio da moja kćer ima lijepu kosu, bolje sam vidio kada sam došao iz bolnice, tad kad mi srce nije puklo – a sve ostalo je relativno. Ništa me više ne može ni iznenaditi, moja savjest je čista, ljudi moraju da vode računa da čuvaju sebe od sebe i druge od drugih”, kaže Jerković. Njegovo bavljenje glazbom bilo je kaže neizbježno, otac je svirao usnu harmoniku, takozvane cicuge, a brat koji je stariji 10 godina počeo je svirati bugariju, prim, basprim i gitaru. Jovo svira 24 instrumenta.

“Sviram sve puhačke instrumente, truba, trombon, saksofon, fagot, sve cjevaste instrumente klarinet, flautu, frulu, dvojnicu, žičane instrumente prim, basprim, bugariju, bas, berdu, šargiju. 1973. godine sam osvojio prvo mjesto u Kaknju na natjecanju šargijaša Centralne Bosne”, priča Jovo. Glazba mu je kaže puno pomogla u životu, a mladima savjetuje da budu jaki i stabilni jer onda su i psihički zdravi, te da ne budu prokleti jer para je sredstvo uz pomoć kojeg ljudi žive.

Do sada je imao oko 170 učenika, mladih i odraslih koje je učio svirati. Nisu svi uspjeli, a naročito je ponosan na dvojicu momaka koje je obučavao, a koji su danas doktor i magistar muzičkih nauka. “Sad je to manje, ljudi se uhvatili fajlova i te glazbene industrije, međutim ja sam ponosan kada mogu nekome pokazati na instrumentu i još sam ponosniji kad on shvati da je muzika nešto lijepo da to čovjek mora čuvati. Muzika je toliko blagodatna”, kaže on. Mnogi su ga kaže kritizirali zašto nije radio u školi. “Nisam, mi živimo u jednom vremenu, u jednim provincijama gdje ljudi teško mogu svladati određene nedostatke, pa onda može reći: gdje će onaj slijepi raditi u školi, kako će on. Međutim, sviram sa ljudima koji normalno vide, hodaju, evo sad spremam tamburaše svi su stariji od mene, imam samo jednog dečka koji je mlađi za Festival tambure u Brezičanima kod Prijedora, 28. srpnja i ja se ponosim, što im mogu pokazati određene stvari da malo izađu da vide kako drugi orkestri sviraju, da se druže”, ispričao je Jovo Jerković.

Svoju karijeru dijeli u tri segmenta, pri čemu je prvi od 1971. godine kada je svirao po Sarajevu i sticao muzička znanja, nakon čega se vratio u Srbac, a zatim zaposlio kao telefonista u jednoj gradiškoj firmi. Najbolji period mu je bio od 1978 do 1991. godine, a zatim su uslijedile kako kaže ratne gluposti, poslije čega su uslijedili brojni humanitatni koncerti. Prošlo ljeto također je održao humanitarni koncert za muzičara koji se razbolio.
“Međutim, sad je svijet oguglao. Sad se svijet – ona kletva narodna: Da Bog da se zabavio o sebi – pa je svijet oguglao, nema narod ni volje, sad je narod utučen neimaštinom, nema zaposlenja, mladi ljudi završe školu ne znaju kud će”, smatra Jovo. Na pitanje da li to znači da nikom nije do muzike kaže da ipak nekad jeste. Sa društvom se okuplja svakog četvrka u prostorijama Doma umirovljenika u Gradišci gdje si naprave ugođaj.

“Ne diramo drugog, a sebi popravljamo stanje”, kaže on. I sada uči i svira. Najviše voli balade, pjeva ono što narod traži, a iako na repertoaru ima oko 3.000 pjesama, dešava mu se da ne zna odsvirati traženu pjesmu. “Najviše volim basprim, i sve žičane instrumente i gitara je tako lijepa, tako je sjetna, ona ima dušu. Ja to zovem instrumente treba njegovati kao žene, čuvati. Ljudi su prema ženama grubi, moraju se baviti muzikom da bi iskristalisali taj lijep odnos prema drugom i prema životu i prema sebi naravno”, svirajući priča Jovo. Najsrećniji bi bio kada bi se njegovi unuci Jovana i Uroš pokušali baviti muzikom, ali da ih ne preuzme industrija i potrudiće se naučiti ih uz pomoć kćerke i zeta. To preporučuje i svima drugima, naročito djeci koja imaju volju učiti i vježbati.

http://www.vecernji.ba/jovo-jerkovic-sl ... ta-1093247

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 22 Jun 2016, 15:47

Bijeli badem wrote:vibracijo :cvijece
:cvijece

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Jun 2016, 16:46

"Žepče ima izuzetne lokacijske prednosti, blizinu magistralnog puta, graničnog prelaza, glavnog grada BiH
Dva sata vožnje od granice i kako je to blizu granice?
Nije im ni SA puno bliže, bez obzira na autoput. Treba tu opet sat vremena.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 22 Jun 2016, 17:35

pa to je blizu po svim standardima autoprevoza. :)
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Jun 2016, 17:43

Jah.
To nije blizu, pogotovo ne ako je noć i pada kiša. Provjereno.
O kvalitetu puta da i ne govorimo. Čim se naleti na prvu rupu, znamo da smo stigli u "bolji dio BiH"

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 23 Jun 2016, 14:57

Ostvaren san: Sarajevska raja uz suze i smijeh nakon 23 godine ponovo zajedno

Image

Mnogi su vjerojatno već čuli za priču o jednoj limenci Coca-Cole koja je ratne 93. godine zauvijek povezala troje Sarajlija: Amelu, Adaletu i Harisa. Njih troje je, jedne proljetne večeri, na trenutak zaboravilo na rat, ranjavanje i glad, i drugarski uživalo u okusu omiljenog pića u improviziranoj kino sali dobrinjske bolnice. Trenutak koji će pamtiti zauvijek, probudio je veliku želju da se okupe opet. I jesu. Ovaj put u pravom kinu i uz dovoljno Coca-Cole za svakoga od njih.

"Toliko sam sretna da sam ostvarila svoj san i pronašla Harisa i Adaletu, s kojima sam provela, iako teške, ipak i nezaboravne trenutke u bolnici", na početku otkriva Amela koja je sa suprugom iz dalekog Melburna došla u posjetu svom rodnom gradu na susret o kojem je maštala 23 godine.

"Zatekla sam ih žive, zdrave i sretne, i to je za mene najbitnije", dodaje prisjećajući se kako je na datum svog ranjavanja, 12.marta, na facebooku podijelila post kako bi voljela da ih ponovo vidi. I uspjela je. Bio je to dirljiv susret, pun suza i smijeha u isto vrijeme.

Haris je i ovaj put bio džentlmen i damama ponovno, uz cvijeće, poklonio limenke Coca-Cole. Ovaj put otkrio je i kako je usred rata uopšte došao do tog, za to vrijeme, vrlo „luksuznog pića“. „Nekako sa aerodroma moj dobar drug donio mi je jednu limenku koju sam čuvao. Dame su se oduševile kada sam ih ponudio“, prisjeća se Haris koji je unatoč rani na nozi uvijek bio raspoložen za zabavu i iznenađenja.

Adaleta je bila ranjena u rame, a Amela u leđa. Prisjetile su se kako im ni tablete protiv bolova nisu pomagale, kada bi ih rana zaboljela od silnog smijeha na Harisove priče i šale, s kojima im je započinjao i završavao svaki dan.

Na sreću, danas svo troje su dobro. Haris i Adaleta žive u Sarajevu, prijatelji su ostali i nakon rata. Čak se i njihova djeca druže. Sa Amelom se čuju preko facebooka, putem kojeg je, jednim shareom njenog posta i inicirana priča o njihovom ponovnom okupljanju. "Ovaj susret mi je nevjerojatan. Presretna sam što smo zajedno opet", izjavila je Adaleta. „Planiram sa porodicom, kćerkama, ići u Australiju turistički. Tada nas Amela obavezno vodi u kino u Melburnu", dodao je Haris.

I ponovo Coca-Cola je oživjela okus za sjećanje, jedno lijepo sjećanje na koje su Amela, Haris i Adaleta čekali toliko dugo.

Noć za pamćenje protekla je uz mnogo oživljenih uspomena. Premotavajući film 23 godine unazad pričali su o ratnim danima, ali i šta se u njihovim životima desilo u međuvremenu i kako žive danas. Naravno, kako je i planirano zajedno su pogledali i film,"Majstori iluzije2", čiji naslov aludira na njihov zajednički trenutak iluzije o blagostanju i miru, kojeg su te proljetne noći ratne 93., podjelili uz samo jednu limenku Coca-Cole. I da bude sasvim jasno, iluzije da piju tri limenke, a ne jednu... kako je Amela sve do ovog susreta mislila. Iskrena sreća i radost koju su tada osjećali i dijelili kao pravi drugari bila je velika i stvarna, kao što su stvarne i njihove emocije i danas, nakon 23 godine.

Kuma ove sretne priče je Amelina prijateljica sa fakulteta, Nataša Gaon Grujić, koja je svoje vrijeme nesebično podredila potrazi za njenim ostalim glavnim likovima, Harisom i Adaletom. Sreća je veća kada se dijeli. I zato dijelite lijepe stvari... na facebooku i u realnom životu!

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ostvaren ... /160622017

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jun 2016, 17:55

Ako nešto bude od ovog, ogrijevno drvo će poskupiti, kako ovdje tako i za izvoz.

Post Reply

Return to “BiH”