I ti si jedan od "teških teoretičara" a uz to i realno pojma nemaš- ipak si ponajbolji na guzicama i sisamaPasaga wrote:Na ovom forumu se nesmije lagit...procitaj uputstva....storm wrote:Sve se polako sklapa u paklenom planu....i teroristički napadi, psihoza straha, razne histerije....lakše je vladati razjedinjenom masom a većina ljudske mase sklona je ne razmišljajući potpasti pod sve to.
Ne razumijem potpuno antieuropske stavove kod nekih....sa jedne strane zazivate jugoslaviju a sa druge prezirete europu....ne sviđa vam se kako funkcionira bih?
E pa upravo EU je ta koja sa svojim brojnim regulativama ograničava ponašanje lokalnih šerifa poput Dodika na primjer...(i ostatku lopova koji nam vladaju)
Ja čak vidim EU kao jedini garant cjelovite BIH i nekad i funkcionalne. Slabljenje odlaskom GB je i slabljenje perspektive BIH ....no ni to vam ne smeta.
Posebice su mi zanimljiva mišljenja nekih relevantnih forumaša, koji ni minute nisu živjeli u EU....informacije koje posjeduju su baba čula, baba rekla- uz kahvendisanje i tak to![]()
Drugo.....cjelo vrjeme,te kabadahije njihovi glavni sugovornici,pajdasi....
...de ..ba.....
BREXIT
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: BREXIT sutra: David Beckham ZA ostanak, Mick Jagger PRO
Habibti, ya nour el - ain... 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Ovo je forum.storm wrote:Sve se polako sklapa u paklenom planu....i teroristički napadi, psihoza straha, razne histerije....lakše je vladati razjedinjenom masom a većina ljudske mase sklona je ne razmišljajući potpasti pod sve to.
Ne razumijem potpuno antieuropske stavove kod nekih....sa jedne strane zazivate jugoslaviju a sa druge prezirete europu....ne sviđa vam se kako funkcionira bih?
E pa upravo EU je ta koja sa svojim brojnim regulativama ograničava ponašanje lokalnih šerifa poput Dodika na primjer...(i ostatku lopova koji nam vladaju)
Ja čak vidim EU kao jedini garant cjelovite BIH i nekad i funkcionalne. Slabljenje odlaskom GB je i slabljenje perspektive BIH ....no ni to vam ne smeta.
Posebice su mi zanimljiva mišljenja nekih relevantnih forumaša, koji ni minute nisu živjeli u EU....informacije koje posjeduju su baba čula, baba rekla- uz kahvendisanje i tak to
Primjera radi, moje sagledavanje nekih stvari iz drugog ugla nasuprot masi ne znači moju podršku ikakvoj opciji, nego samo to, gledanje i iz drugog ugla.
Npr. ako u EU jača antievropsko raspoloženje, isto se neće izbrisati ako se zažmiri na jedno oko i nada najboljem, kao što su izjave vrlih stručnjaka poput: ovo što se desilo sa UK nas je sve duboko iznenadilo i potreslo. A stvar se kuha godinama.
S pravom treba postaviti pitanje kakvi su joj temelji ako se toliko trese i na čemu isti stoje. I pogotovo "ko" drma te temelje, i kako to da mu polazi za rukom. I šta se radi da se to promijeni.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Daj Boze da im i ostanemo nevazni. Bozija milost je sto nemamo naftu.statebriga wrote:Juga je proslost
VB ima pravo da se otcjepi
EU je super,ali na politickm nivou ne funkcionira,a svrha EU ideologije stare decenijama je bila iznad svega ekonomska,ne politicka.
BiH nije nikome trenutno vazna,kad bude bila,lako ce se svijet skoncetrisati na njene probleme.
Ne radi se o tome ima li pravo, radi se o tome da li je to za UK dobro. Relevantni ekonomski analiticari predvidjaju recesiju i inflaciju, uvod smo vidjeli u proteklih 36 sati. Politicari su po ostroj liniji uspjeli podijeliti Britance u cemu ne postoji bilo kakvo dobro.
EU je pred raspadom - kome je to dobro osim eventualno Rusima? Btw Bosanci su se nagledali desnicara i akutno su svjesni sta i kojom brzinom su u stanju uciniti.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41527 times
- Been thanked: 28308 times
Za sve ovo su krivi vanzemaljci
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Procitala sam nekolko analiza,i VB nece biti ekonomski lose,ali mora biti oprezna za politickim zbivanjima. Zato pisem da je EU vise izgubila odlaskom VB. Meni je jako zao sto je EU u losoj situaciji,a zivjela sam u EU. Mislim da je problem sa EU jer nema dovoljno definisan stav u politikama njenih clanica.tj. ne postoje neki uslovi politickog funkcioniranja unutar EU,nema regulacija,nema nista.Lavlje_srce wrote:Daj Boze da im i ostanemo nevazni. Bozija milost je sto nemamo naftu.statebriga wrote:Juga je proslost
VB ima pravo da se otcjepi
EU je super,ali na politickm nivou ne funkcionira,a svrha EU ideologije stare decenijama je bila iznad svega ekonomska,ne politicka.
BiH nije nikome trenutno vazna,kad bude bila,lako ce se svijet skoncetrisati na njene probleme.
Ne radi se o tome ima li pravo, radi se o tome da li je to za UK dobro. Relevantni ekonomski analiticari predvidjaju recesiju i inflaciju, uvod smo vidjeli u proteklih 36 sati. Politicari su po ostroj liniji uspjeli podijeliti Britance u cemu ne postoji bilo kakvo dobro.
EU je pred raspadom - kome je to dobro osim eventualno Rusima? Btw Bosanci su se nagledali desnicara i akutno su svjesni sta i kojom brzinom su u stanju uciniti.
U BiH Fedracija i ne obraca paznju na RS,a to znaci,da ni Federaciju nije puno briga za BiH.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25293 times
- Been thanked: 6634 times
...cic po mic,eto nas u sumsku! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
Ma dobro, nema veze, samo diskutujemo.Bla wrote:Ovo je forum.storm wrote:Sve se polako sklapa u paklenom planu....i teroristički napadi, psihoza straha, razne histerije....lakše je vladati razjedinjenom masom a većina ljudske mase sklona je ne razmišljajući potpasti pod sve to.
Posebice su mi zanimljiva mišljenja nekih relevantnih forumaša, koji ni minute nisu živjeli u EU....informacije koje posjeduju su baba čula, baba rekla- uz kahvendisanje i tak to
Primjera radi, moje sagledavanje nekih stvari iz drugog ugla nasuprot masi ne znači moju podršku ikakvoj opciji, nego samo to, gledanje i iz drugog ugla.
Npr. ako u EU jača antievropsko raspoloženje, isto se neće izbrisati ako se zažmiri na jedno oko i nada najboljem, kao što su izjave vrlih stručnjaka poput: ovo što se desilo sa UK nas je sve duboko iznenadilo i potreslo. A stvar se kuha godinama.
S pravom treba postaviti pitanje kakvi su joj temelji ako se toliko trese i na čemu isti stoje. I pogotovo "ko" drma te temelje, i kako to da mu polazi za rukom. I šta se radi da se to promijeni.
Možda sve to stoji i tako je kako si napisao, ALI..
Ove me stvari podsjećaju na Dodikov stav o Sudu BiH. Ne radi dobro i hajmo ga ukinuti skroz, pa nećemo imati nikakav. Normalno da treba reformisati EU, s tim da su je do ove pozicije doveli i faktori izvan nje, a ponajviše Jenkiji sa svojim politikama na bliskom istoku i Rusi sa svojim politikama na istoku Evrope, a opet i jedno i drugo je povezano sa resursima.
Redaj ti statistike još, ali upravo sam naveo glavne faktore iz kojih su se inkubirali razni desničari u Evropi, odnosno iz događaja koje su pomenute politike proizvele.
Čak šta više, ne mora značiti da za sva događanja, postoje i neki logični i opravdani potezi.
Ljudski mozak nije kao kompjuter. Ljudi često griješe i rade pogrešne stvari i to bez ikakvog bitnijeg razloga. Ljudima čak i blagostanje dosadi, kao Amerima nakon drugog Clintonovog mandata, kad je američka ekonomija bila na vrhuncu vrhunca i koga su onda oni izglasali? E da, baš je i tu bila tijesna pobjeda. Dobili su najgoreg predsjednika u 20. stoljeću koji je poveo ratove koje nije dobio, skrhao ekonomiju i na kraju prouzročio svjetsku financijsku krizu.
Da još jednom napomenem, nije ni on samog sebe postavio, nego su ga izabrali.
Želim reći da ako se nešto i dešava, ne mora značiti da nosioci tih dešavanja imaju opravdanje u nečemu, pa čak i da znaju šta uopšte rade.
Prisjetimo se onog jučerašnjeg priznanja, da su zagovornici Brexita lagali u vezi onih 300 i kusur miliona funti sedmično.
Možda neki trendovi imaju utemeljenje u izmišljotinama i mitovima.
Zašto bi GB bilo bolje van EU, kad su ionako sve procjene bile, da će za desetak godina prestići Njemačku?
Dominaciju Njemačke u EU, obezbjedila je upravo GB, sa svojim distanca-stavom prema mnogim političkim pitanjima.
I još jednom, samo je GB dovoljno diplomatski jaka da održi ovakav kurs EU prema Rusiji i njenim aspiracijama, da totalno pokori Evropu, a zapravo je riječ o običnoj petro-državi sa nakaradnim režimom koja se ni u čemu drugom ni ne ističe, osim oko oružja i nafte. Njemačka je diplomatski patuljak i to je razlog za zabrinutost.
And fajnali, ono što je najbitnije, đe smo mi tu?
Za nas je bolje da GB bude u EU. Sve što je Rusima dobro, nama bi trebalo biti loše. Svako ima svoju ulogu i svoje mjesto i bori se da ne bude pregažen. Mnogi od nas ne žele biti u torovima ali nas uglavnom niko ni ne pita.
-
Venera
- Seksologinja

Bakica je bila ZA izlazak VB iz EU Zone ,ali nema pravo glasanja,monarhijska "neutralnost"Mirelam wrote:Nego rece li sta Baka Elisabetta po ovom pitanju?
-
Venera
- Seksologinja

A zasto bi vas neko nesto pitao,jer kao drzava ne radite na sebi? Uvijek trazite babysitere ili babysiterkeKrokodil Behko wrote: And fajnali, ono što je najbitnije, đe smo mi tu?
Za nas je bolje da GB bude u EU. Sve što je Rusima dobro, nama bi trebalo biti loše. Svako ima svoju ulogu i svoje mjesto i bori se da ne bude pregažen. Mnogi od nas ne žele biti u torovima ali nas uglavnom niko ni ne pita.
- Lavlje_srce
- Alienka

Odgovoricemo ti kad promijenis nick u Pavlaka.
Eki. A odakle se ti javljas?statebriga wrote:A zasto bi vas neko nesto pitao,jer kao drzava ne radite na sebi? Uvijek trazite babysitere ili babysiterke
Memento Mori
-
Venera
- Seksologinja

a, tiLavlje_srce wrote:Odgovoricemo ti kad promijenis nick u Pavlaka.
Eki. A odakle se ti javljas?statebriga wrote:A zasto bi vas neko nesto pitao,jer kao drzava ne radite na sebi? Uvijek trazite babysitere ili babysiterke
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 354 times
Bojim se da joj se ne obije o glavu , a onda da ne nastupi domino efekat.statebriga wrote:Bakica je bila ZA izlazak VB iz EU Zone ,ali nema pravo glasanja,monarhijska "neutralnost"Mirelam wrote:Nego rece li sta Baka Elisabetta po ovom pitanju?
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Možda su aspiracije Njemače isto to, da totalno pokori Evropu.Krokodil Behko wrote:I još jednom, samo je GB dovoljno diplomatski jaka da održi ovakav kurs EU prema Rusiji i njenim aspiracijama, da totalno pokori Evropu
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Lavlje_srce
- Alienka

Sta te briga.statebriga wrote:
a, ti
Ne trazimo mi 'babysittere/ke' nego nas oni vuku za ruke i noge da nam objasne kako da nam gurnu bocu zatrovanog mlijeka u usta. To jos od kad su nas posjeli sa predsjednicima dvije susjedna drzave (koje inace nisu ucestvovale u agresiji na BiH) nego imaju lijep rukopis pa su ih tu doveli zbog toga.
Memento Mori
-
Venera
- Seksologinja

Sta ce joj se odbiti o glavu,pisi konkretno pavlakoMirelam wrote:Bojim se da joj se ne obije o glavu , a onda da ne nastupi domino efekat.statebriga wrote:Bakica je bila ZA izlazak VB iz EU Zone ,ali nema pravo glasanja,monarhijska "neutralnost"Mirelam wrote:Nego rece li sta Baka Elisabetta po ovom pitanju?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
Bla wrote:Možda su aspiracije Njemače isto to, da totalno pokori Evropu.Krokodil Behko wrote:I još jednom, samo je GB dovoljno diplomatski jaka da održi ovakav kurs EU prema Rusiji i njenim aspiracijama, da totalno pokori EvropuImala ih je i prije.
Pa jes, ali reda radi će se pitati i drugi, a finije se ponašaju od Rusa, bogatiji su, imaju jaku ekonomiju, više demokratije, manje korupcije, više reda i zakona, više rada, slađe čokolade, bolja nauka, bolji sport.. Ukratko, nemam ništa protiv toga da me okupira EU čoporativno ili Njemačka/GB/FRA zasebno
-
Venera
- Seksologinja

ma dass,uvijek je neko drugi krivLavlje_srce wrote:Sta te briga.statebriga wrote:
a, ti
Ne trazimo mi 'babysittere/ke' nego nas oni vuku za ruke i noge da nam objasne kako da nam gurnu bocu zatrovanog mlijeka u usta. To jos od kad su nas posjeli sa predsjednicima dvije susjedna drzave (koje inace nisu ucestvovale u agresiji na BiH) nego imaju lijep rukopis pa su ih tu doveli zbog toga.
BiH ima dvjie drzavice i svi se tako i ponasate
Ako vec nekog napravis invalidom,brini se o njemu 
Question everything.
- Lavlje_srce
- Alienka

Vuce nas za nos svakako i po tome se ne razlikuje od predsjednika bilo koje drzave na svijetu. Pravilo br 1: Politicar kad otvori usta, cujes laz, ok?statebriga wrote:ma dass,uvijek je neko drugi krivpa vlasittii vas predjesnik vuce za nos,i vama ne smeta
RS i federacija zive odvojenim zivotima,i niko se od narode previse ne nervira
prelijeni ste,znaci da vam je u federaciji dobro
BiH ima dvjie drzavice i svi se tako i ponasate
A sta bismo trebali, jos malo prolijevati krv da bi nas ti cijenila? Sta mislis da ti povedes tu borbu - mozda ti i podje za tastaturom.
Memento Mori