BREXIT
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25268 times
- Been thanked: 6631 times
- Status: Online
Re: BREXIT sutra: David Beckham ZA ostanak, Mick Jagger PRO
...cekamo referendum da se spojimo!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Da, to je validno s tvog stanovišta. Isto tako je validno da neki ne vole da budu okupirani od strane bilo koga.Krokodil Behko wrote: Ukratko, nemam ništa protiv toga da me okupira EU čoporativno ili Njemačka/GB/FRA zasebno
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
joj kako si dramaticna ,zasto bih cijenila prolijevanje krviLavlje_srce wrote:Vuce nas za nos svakako i po tome se ne razlikuje od predsjednika bilo koje drzave na svijetu. Pravilo br 1: Politicar kad otvori usta, cujes laz, ok?statebriga wrote:ma dass,uvijek je neko drugi krivpa vlasittii vas predjesnik vuce za nos,i vama ne smeta
RS i federacija zive odvojenim zivotima,i niko se od narode previse ne nervira
prelijeni ste,znaci da vam je u federaciji dobro
BiH ima dvjie drzavice i svi se tako i ponasate
A sta bismo trebali, jos malo prolijevati krv da bi nas ti cijenila? Sta mislis da ti povedes tu borbu - mozda ti i podje za tastaturom.
Jednostavno sma rekla da osobe iz Federacije uopste nije briga sta se desava u RS i obratno,to je cinjenica,i to treba prihvatiti. Svi u BiH su svojim ponasnajme su se udallijli od ujedinjene BiH.
Vec dugo godna slusam osobe koje kazu "u Federaciji,umjesto u BiH",a to znai,da ni ne prate puno desavanaj u RS i ista teritorija nije njihov problem. Nema potrebe glumiti laznu gradjansku zabrinutost za RS.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...u pravu je Behko,od tog ludila moze nas,samo okupator spasiti! 
-
Venera
- Seksologinja

Ne moze vas niko spasiti!
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Pa ako je to po srijedi onda nema prostora za čuđenje oko Britanskog razdruživanja. 
:
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Nisam ja ni najmanje dramaticna nego si ti krajnje bezobrazna.statebriga wrote:joj kako si dramaticna ,zasto bih cijenila prolijevanje krvi![]()
Jednostavno sma rekla da osobe iz Federacije uopste nije briga sta se desava u RS i obratno,to je cinjenica,i to treba prihvatiti. Svi u BiH su svojim ponasnajme su se udallijli od ujedinjene BiH.
Vec dugo godna slusam osobe koje kazu "u Federaciji,umjesto u BiH",a to znai,da ni ne prate puno desavanaj u RS i ista teritorija nije njihov problem. Nema potrebe glumiti laznu gradjansku zabrinutost za RS.
Vec cijelih 20 godina RS drzi u statusu quo ostatak BiH permanentnom opstrukcijom svake inicijative, bilo kakvog pomaka i puta naprijed - istovremeno uredno izvlaceci pozamasnu svotu novca iz zajednickog budzeta. Postavlja se pitanje ko koga babysittira. I to ce raditi po cijenu da budu gladni i bosi, ocigledno.
I sta bi ti tu uradila?
Sram te bilo.statebriga wrote:Ne moze vas niko spasiti!
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Behko okupiracu ti ja kucu ako ti se svidja
🐽
- Veca
- Uvijek slobodna!

...Lavlje,bravo! 
-
Venera
- Seksologinja

Ma daa,sad sam bezorbazna,jer sma napisala istinu.Lavlje_srce wrote:Nisam ja ni najmanje dramaticna nego si ti krajnje bezobrazna.statebriga wrote:joj kako si dramaticna ,zasto bih cijenila prolijevanje krvi![]()
Vec cijelih 20 godina RS drzi u statusu quo ostatak BiH permanentnom opstrukcijom svake inicijative, bilo kakvog pomaka i puta naprijed - istovremeno uredno izvlaceci pozamasnu svotu novca iz zajednickog budzeta. Postavlja se pitanje ko koga babysittira. I to ce raditi po cijenu da budu gladni i bosi, ocigledno.
I sta bi ti tu uradila?Nastavila metodom uzaludnih pokusaja? Primila Dodika na grudi? Nesto trece?
Sram te bilo.statebriga wrote:Ne moze vas niko spasiti!
Naravno da vam ne moze pomoci neko,kad ne zeite sebi pomoci.
Mene bi bilo sramota da cekam neciju milostinju.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Apropo ovakvih nadrealističkih tekstova koji odišu šarlatanstvom,Prvo smo ustanovili, da su unutar GB glavni igrači Brexita bili Englezi.
Potom smo ustanovili, da su unutar Engleza, gledano po lokaciji stana, glavni igrači bili seljaci.
Sad po starosnoj strukturi, doznajemo i to da su samo starci glasali za izlazak.
'75. godine je za Evropu glasalo dvije trećine stanovništva. Sada je jedna šestina stanovništva onih koji su bili "za" promijenila tabor u korist onih koji su "protiv".
Tražiti uzrok u tome ko je glasao a ne zašto je glasao, a po principu
"da seljaci i starci nisu imali pravo glasa sve bi bilo OK", je krajnje neozbiljno i ko god se zadovoljava takvim odgovorima treba sam sebe preispitati da li je sposoban da sam izvodi zaključke, vodi samostalan život i da li treba da ima pravo glasa jer mu u glavi očito nešto ne štima.
:
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Jesil normalan,sta pricas?storm wrote:I ti si jedan od "teških teoretičara" a uz to i realno pojma nemaš- ipak si ponajbolji na guzicama i sisamaPasaga wrote:Na ovom forumu se nesmije lagit...procitaj uputstva....storm wrote:Sve se polako sklapa u paklenom planu....i teroristički napadi, psihoza straha, razne histerije....lakše je vladati razjedinjenom masom a većina ljudske mase sklona je ne razmišljajući potpasti pod sve to.
Ne razumijem potpuno antieuropske stavove kod nekih....sa jedne strane zazivate jugoslaviju a sa druge prezirete europu....ne sviđa vam se kako funkcionira bih?
E pa upravo EU je ta koja sa svojim brojnim regulativama ograničava ponašanje lokalnih šerifa poput Dodika na primjer...(i ostatku lopova koji nam vladaju)
Ja čak vidim EU kao jedini garant cjelovite BIH i nekad i funkcionalne. Slabljenje odlaskom GB je i slabljenje perspektive BIH ....no ni to vam ne smeta.
Posebice su mi zanimljiva mišljenja nekih relevantnih forumaša, koji ni minute nisu živjeli u EU....informacije koje posjeduju su baba čula, baba rekla- uz kahvendisanje i tak to![]()
Drugo.....cjelo vrjeme,te kabadahije njihovi glavni sugovornici,pajdasi....
...de ..ba.....
Osjetim veliku dozu sile i nepristojnosti u tvom obracanju.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pristojno je nekome napisati da laže?Pasaga wrote: Jesil normalan,sta pricas?
Osjetim veliku dozu sile i nepristojnosti u tvom obracanju.
Jedino sto nisam trebao ni reagirati, no ponekad teško prešutim... Ništa osobno zapravo
Habibti, ya nour el - ain... 
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Nisi ti nikakvu istinu napisala, ti samo pises niz nepovezanih recenica iz kojih se ne moze izvuci bilo kakav smisao osim neutazive potrebe za ponizavanjem Bosanaca. Zanimljiv je to fenomen - doci na bosanski forum s tom nakanom. Kako se osjecas dok pljujes po Bosancima - superiorno mozda? Boldana recenica posebno odise besmislom - da li bila ljubazna pojasniti napisano?statebriga wrote:Ma daa,sad sam bezorbazna,jer sma napisala istinu.Sebi ste u Federaciji pronalsi opravdanje da ne mozete nista uraditi i vec dvije decenije se ponasate pasivno,jer za 25 godina,nije zabiljezen nijedan uspesan pokusaj saradnje Federacije sa RS. Narod u Federaciji se dobrovljno iskljucio iz politke da bi ostao normalan,a to u potpunosti razmijem. Ali nma potrebe glumiti zabriutost ako vam RS uzima novac,kukate o tome dovoljno dugo,da ste mogli pronaci rjesenje,a istovremeno administracija u Federaciji jede novac od silnih budzetlija.Mozda je Fedearcija toliko glpa kad hrani RS svojim novcem,ali pisati da su na to natjerani je prica za naivce.
![]()
Naravno da vam ne moze pomoci neko,kad ne zeite sebi pomoci.![]()
Mene bi bilo sramota da cekam neciju milostinju.
Kad to ucinis, odgovori mi na pitanje kako bi ti rijesila problem sa RS-om; istim onim ljudima koji su tik prije proglasenja iste zvjerskom mrznjom unistavali BiH, uz nesebicnu pomoc hrvatskih snaga u Hercegovini naravno. Dayton je ovu situaciju ozvanicio i stanovnistvo BiH ucinio zatocenicima projekta sa radnim nazivom Gordijev cvor.
Dakle dok ne pojasnis na koji nacin bi ti to rijesila, odbijam daljnju komunikaciju s tobom.
I mene bi bilo sramota cekati neciju milostinju. Kako li je tek Amerikancima koji zive u najzduzenijoj zemlji na svijetu?
Ovo gnusno vrijedjanje postaje smijesno ako se na kraju stavi smajli? Fuj.Bla wrote:Apropo ovakvih nadrealističkih tekstova koji odišu šarlatanstvom,
'75. godine je za Evropu glasalo dvije trećine stanovništva. Sada je jedna šestina stanovništva onih koji su bili "za" promijenila tabor u korist onih koji su "protiv".
"da seljaci i starci nisu imali pravo glasa sve bi bilo OK", je krajnje neozbiljno i ko god se zadovoljava takvim odgovorima treba sam sebe preispitati da li je sposoban da sam izvodi zaključke, vodi samostalan život i da li treba da ima pravo glasa jer mu u glavi očito nešto ne štima.
Last edited by Lavlje_srce on 26 Jun 2016, 23:20, edited 1 time in total.
Memento Mori
Uglavnom.
Trump je jako zadovoljan, Putin jedva skriva oduševljenje, fašisti poput LePen, Wildersa i ostali vodje plemena su u ekstazi... To sve govori.
A amerima je ionako sasvim prihvatljivo koristiti tuđu nesreću za stvaranje financijske dobiti i jačanje utjecaja ... Ispravi me @statebriga?
Trump je jako zadovoljan, Putin jedva skriva oduševljenje, fašisti poput LePen, Wildersa i ostali vodje plemena su u ekstazi... To sve govori.
A amerima je ionako sasvim prihvatljivo koristiti tuđu nesreću za stvaranje financijske dobiti i jačanje utjecaja ... Ispravi me @statebriga?
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Bla wrote:Apropo ovakvih nadrealističkih tekstova koji odišu šarlatanstvom,Prvo smo ustanovili, da su unutar GB glavni igrači Brexita bili Englezi.
Potom smo ustanovili, da su unutar Engleza, gledano po lokaciji stana, glavni igrači bili seljaci.
Sad po starosnoj strukturi, doznajemo i to da su samo starci glasali za izlazak.
Kad seljaci i starci imaju pravo da krivo rezonuju i odvode zemlju na opasan put, imam i ja pravo da mlatim po njima. Demokratija je moja inspiracija
Da vidimo šta kažu kompetentniji od nas
http://www.avaz.ba/clanak/243424/khan-ovo-nije-kraj-euNažalost, generacija Britanaca koja je od 1973. godine uživala sve prednosti besplatnog školovanja, penzija, socijalne sigurnosti, zahvaljujući EU, sada je glasala da izađe iz Unije - kazao je Khan za "Avaz".
Zar ja sinoć nisam napisao da ljudi nekad glasaju i "od sile".
Eto, jel vidiš da je tako? Imali su sve benefite, uživali u njima, prošli veći dio svog radnog vijeka i čim je (napokon) britanska ekonomija narasla, "nedamo naše nikome pa bog"
Ljudi su takvi. Sinoć sam pisao i o pogrešnosti ljudskih opredjeljenja, na osnovu zabluda ili nekih najprimarnijih rezona, u stilu "ovog jelena smo ulovili mi i oni iz druge pećine ga neće jesti, a njihovog smo ionako davno pojeli" ali ti to nisi primjetio. Do danas, ništa se tu nije promijenilo. U ovom slučaju, jednostavno nije sagledan opšti interes, bez kojeg nema ni razvitka, jer da se na kraju priče one dvije pećine nisu udružile, ne bi ni nastaal lokalna zajednica "Brdo" koja je kasnije odigrala važnu ulogu u nastanku jednog plemena.
Idemo dalje:
Zar ja nisam govorio o ruskoj invaziji i snazi GB diplomatije?
sa onog istog linka jedan pasus
Ne znam koliko još treba navesti citata, a neće mi biti problem da ih donesem još milion, jer ih ima u izobilju. S druge strane, ti možeš samo teoretizirati, zasad.Ti interesi prevazilaze trenutne političke razlike. Ti zajednički interesi odnose se i na budućnost zapadnog Balkana. Britanija je svojom diplomatskom i vojnom snagom znatno jačala evropsku političku i obrambenu poziciju u globalnim odnosima. Bez Britanije, ta pozicija bit će oslabljena.
Idemo još dalje:
nakon ofanzivne reakcije EU, Merkelka spušta loptu i čitajući je između redova, zaključuje se da ne odbacuje kartu ponovnog referenduma, a garant bi opcija ostanka dobila 3/4 glasova.
http://slobodna-bosna.ba/vijest/33804/m ... aniji.html
I najdalje, nama najbliže:
Izvjesni Pady Ashdown, kaže da je to big mistake i da je "inkognito" šta sve i koliko gubi GB iz minuta u minut, kao i da je to loša vijest za BiH.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 350 times
Zdrav razum (dobro uvijek je diskutabilno
), mi ne dozvoljava da vjerujem da su Briti dopustili da im demokratija diriguje politiku, jer jednostavno nije u njihovom dna. Previse kockarski mi djeluje. Odavno real ekonomija ne postoji i da li osvajanje novog trzista, razbijanjem EU moze biti slijedeci zadatak sa svojim partnerom? Mozda izvlace guzove na vrijeme ?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4450 times
- Been thanked: 3406 times
Malo se previse stavlja naglasak na "Britance" koji zele van EU. Nazovimo ih pravim imenom - Englezi, odnosno engleski seljacki slojevi. Nista drugo. I bice mi uzitak sad gledati koje ce korake Skotska i Sjeverna Irska preuzeti, za Wales ne znam jos. Sta ce Irska u svemu tome itd.. Danas citam jednu anketu su obavili u Svedskoj, jos jace su za EU sada nego prije.
Last edited by Melek on 26 Jun 2016, 15:57, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Preko 3 mil ljudi potpisalo peticiju o ponavljanju referenduma
Skotska razmislja o stavljanju veta da odluku o referendumu , jer su Englezi odlucili u ime svih ostalih, sto u biti, ne moze
Skotska razmislja o stavljanju veta da odluku o referendumu , jer su Englezi odlucili u ime svih ostalih, sto u biti, ne moze
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija