BREXIT

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: BREXIT sutra: David Beckham ZA ostanak, Mick Jagger PRO

Post by Socrates »

Konzervativna Partija je na zadnjim izborima dobila apsolutnu parlamentarnu većinu sa 36.9% posto glasova. Dakle, bilo je 63.1% nezadovoljnih glasača. Skoro dvije trećine zemlje. Tako funkcionise sistem.

Referendum je bio Cameronova glupost, ali ne može demokratija jedan dan da se veliča, a drugi dan da se ocrnjava zato što nam ne odgovaraju rezultati.
. . . . . . . . .
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

Cameron se malo preracunao
:ooo
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Socrates wrote:ali ne može demokratija jedan dan da se veliča, a drugi dan da se ocrnjava zato što nam ne odgovaraju rezultati.
sram te bilo, kako smiješ to da govoriš :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Cameron nije nista manje desničar, cak i ksenofob, mada je bio za ostanak u EU.

Inače, ovaj raspad vodećih partija vjerovatno ukazuje na izbore, ali onda se nemojte iznenaditi ako Nigel Farage postane premijer.

Desnica i jača zato što se politicka moc preselila u šake malobrojne elite.
. . . . . . . . .
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4125 times
Been thanked: 3097 times

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Konzervativna Partija je na zadnjim izborima dobila apsolutnu parlamentarnu većinu sa 36.9% posto glasova. Dakle, bilo je 63.1% nezadovoljnih glasača. Skoro dvije trećine zemlje. Tako funkcionise sistem.

Referendum je bio Cameronova glupost, ali ne može demokratija jedan dan da se veliča, a drugi dan da se ocrnjava zato što nam ne odgovaraju rezultati.
Je li se neko od te dvije trecine bunio, izasao na ulice, bilo sta slicno? Nije, jer Cameron kao takav nije bitan. Sada je minimum pola zemlje izuzetno nezadovoljno jer ovaj izlazak ima strasne reperkusije ne samo po UK nego cijelu Evropu. To sto je Cameron napravio kolosalnu glupost, sto je podijelio stanovnistvo i poigrao se zivotima desetina (vjerovatno je brojka mnogo veca kao sto cemo vidjeti) miliona ljudi, to sto je pala nevina krv, nikom nista?

Treba sutiti i trpiti (kao kod nas)? Ili treba zgrabiti kame (kao sto je bilo kod nas)?

Od sveg srca se nadam da ne. Kako bi ti ovo rijesio btw?
Socrates wrote:Cameron nije nista manje desničar, cak i ksenofob, mada je bio za ostanak u EU.

Inače, ovaj raspad vodećih partija vjerovatno ukazuje na izbore, ali onda se nemojte iznenaditi ako Nigel Farage postane premijer.

Desnica i jača zato što se politicka moc preselila u šake malobrojne elite.
Slazem se za Camerona da je sve to - ali barem sa ugladjenom glazurom. Farage je pak raw klovn koji je vec izjavio da se 'nasilje kao slijedeci korak ne moze iskljuciti'. Tipicno zar ne - sve sto radikalna desnica ima za ponuditi. Ikad.
Last edited by Lavlje_srce on 27 Jun 2016, 15:57, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Pola je bitnih i onih drugih pola nebitnih. Nebitne možeš bacačima plamena i sl. :oo
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Bla wrote:Pola je bitnih i onih drugih pola nebitnih. Nebitne možeš bacačima plamena i sl. :oo
Opet projiciras svoje frustracije i tajne zelje na mene Bucko. :sjedi
Memento Mori

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Nisam ja bitan, nego 50% Britanaca kojih hoćeš da se riješiš i da im razoriš domovinu. :oo
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41482 times
Been thanked: 28274 times
Status: Online

Post by Rum »

:valja Bucko
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

S obzirom na to da slika govori vise od tisuca rijeci, evo sta o ovome misli britanska (osvijestena) omladina.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Al' moRe bit da skrivaju (retardirani) fasizam radi kamera i da su u stvari bagra. :oo In.Your.Dreams. :)
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Prije razriješivanja, još neke stvari iz vaših postova;

Brexitari lagali ovo ili ono; nije zakonom zabranjeno lagati u politickim kampanjama. Postojala je druga strana da negira te laži. Svaki onaj koji kaže da je prevaren je ili glup ili licemjeran ili oboje.

Škotska; SNP-u sada odgovara da se ispostuju rezultati referenduma, jer im to daje razlog za novi referendum za otcijepljenje. Samo, i oni ne računaju na nekoliko stvari. Škotska nije imuna od mogućih političkih a i gorih sukoba, ako svi nastave da se igraju politike na račun referenduma.
. . . . . . . . .
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Prije razriješivanja, još neke stvari iz vaših postova;

Brexitari lagali ovo ili ono; nije zakonom zabranjeno lagati u politickim kampanjama. Postojala je druga strana da negira te laži. Svaki onaj koji kaže da je prevaren je ili glup ili licemjeran ili oboje.

Škotska; SNP-u sada odgovara da se ispostuju rezultati referenduma, jer im to daje razlog za novi referendum za otcijepljenje. Samo, i oni ne računaju na nekoliko stvari. Škotska nije imuna od mogućih političkih a i gorih sukoba, ako svi nastave da se igraju politike na račun referenduma.
Ljudi su spavali u balonu od sapunice kako to Zapadnjaci imaju obicaj raditi.

Jedini moguci spas iz ovog uzasa je da Parlament izglasa vecinu (nadati se da su nesto mudriji od gradjanstva). Sve moguce ekonomske i politicke posljedice su vec na stolu i nijedna nije lijepa cak ni umjereno - opcije su lose-losije-prelose (prestrasna je brzina kojom se sve odvija uzgred). Inace svima nama koji smo u Evropi jadna majka. Uostalom Merkel je izjavila da sto se nje tice Britanci 'mogu razmisliti' sta ce i kako ce. Hmmm.
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

I ta omladina naravno lupeta bezveze, jer je poznato da je izlaznost mladih ljudi na izbore i referendume najslabija.Ostaje da vidimo za ovaj referendum, ali najvjerojatnije su oni podbacili u izlazu. Sad im je neko drugi kriv što nisu htjeli da mrdnu guzicu ili sto nisu ohrabrili svoje vršnjake da izađu.
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Jedan od glavnih temelja demokracije je da se poštuju rezultati izbora i referenduma. Dakle, ako to ne urade oni narušavaju temelje čitavog institucionalnog poretka. Da li se to isplati, teško je utvrditi, ali sasvim je jasno da će desnica da postane još moćnija ako ne ispoštuju jedan od temelja demokratije. I samo će odložiti bitku za sljedeće izbore.

Drugo, ne postoji ni ujedinjena vlada da nešto predloži parlamentu, niti Konzervativna i Laburistička partija znaju sta je njihov politički interes u ovoj guzvi. To opet samo može da koristi Faragu.
. . . . . . . . .
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Vjerovatno su ostali unutar EU ovim nešto naučili pa neće ostaviti rješavanje problema na nivou "ma valjda neće biti podrške za razlaz", jer će je u tom slučaju sigurno biti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko »

Danas sam još uvjereniji, da od brexita nema ništa.
Ne znam još tačno, šta i kako će sed odigrati, ali miriše da neće biti.
I GB i EU su prikočili, a brexitaši mi djeluju kao da su se prestrašili vlastite pobjede, sagledavajući već pristigle posljedice.

Inače, jedan George Soros bio je vrlo odmjeren u izjavama i prognozama, isto tako i cameron, Obama, razni analitičari svjetskih glasila. Niko još uvijek ne zna šta i kako će se odigravati stvari, naravno, osim "stručnih analitičara" iz naše regije. Oni znaju sve u pm.
Sreća pa se u svijetu naši portali ni ne čitaju, inače bi kraj civilizacije nastupio vrlo brzo.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Socrates wrote:Konzervativna Partija je na zadnjim izborima dobila apsolutnu parlamentarnu većinu sa 36.9% posto glasova. Dakle, bilo je 63.1% nezadovoljnih glasača. Skoro dvije trećine zemlje. Tako funkcionise sistem.

Čekaj malo, ti poistovjećuješ referendum i parlamentarne izbore?
Poistovjećuješ instituciju referenduma sa dvije ponuđene opcije napram parlamentarnim izborima, gdje ima desetine (ozbiljnih) stranaka i smjerova.....
Bacaš mi sad sumnju na svaku tvoju kompetenciju.
U demokraciji je sasvim normalno, da se pobjeđuje sa 30- 40% upravo zbog sirokog dijapazona stranaka, usmjerenja i opcija....ok, dvije, tri ili četiri prednjače uglavnom.
Jedino u (polu)totalitarnim režimima je moguće, da jedna stranka ubere 60+ % glasova...
Ne ocrnjava se demokracija, nego stanje duha koje je dovelo do tog rezultata....a moje je legitimno pravo, da napišem mišljenje o jednom i o drugom.
Da je rezultat bio 67-70% ili više, za izlazak iz EU, vjerojatno bi se jednom na tu temu javio, izrazio žaljenje i to je to.
Takav rezultat bi mi dao do znanja, da je nešto fkt trulo u tom odnosu (UK vs EU)

Za mlade si u pravu vjerojatno...ali bi baš bilo zanimljivo sad, danas izvesti referendum. Vjerojatno mnogi koji nisu izašli nisu vjerovali u taj rasplet (kao ni ja)...princip uzimanja zdravo za gotovo te nakon toga, tek kad izgubiš nešto, znaš koliko ti je značilo.

@lavlje i ja se sad uzdam u parlament, da se ovo izvuče pozitivno i u pravom smjeru....jer se i mene tiče.
Da me se i ne tiče direktno kojim slučajem ( a tiče me se zbog stabilnosti EU), brine me taj prostor, koji je sad ostavljen radikalnoj desnici i fobima svih boja.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Referendum je jedan od najviših oblika direktne demokratije.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Jedan od glavnih temelja demokracije je da se poštuju rezultati izbora i referenduma. Dakle, ako to ne urade oni narušavaju temelje čitavog institucionalnog poretka. Da li se to isplati, teško je utvrditi, ali sasvim je jasno da će desnica da postane još moćnija ako ne ispoštuju jedan od temelja demokratije. I samo će odložiti bitku za sljedeće izbore.

Drugo, ne postoji ni ujedinjena vlada da nešto predloži parlamentu, niti Konzervativna i Laburistička partija znaju sta je njihov politički interes u ovoj guzvi. To opet samo može da koristi Faragu.
Ne slazem se s tobom - fasisti su vec narusili temelje institucionalnog poretka. Sto kaze lik na Twitter-u (parafrazirano): 'Evo dobili su zemlju natrag. Samo nisam znao da je to Njemacka 1930-tih'. Cak se ne mogu odluciti simpletoni ko im vise smeta - ljudi tamnije boje koze, muslimani ili Poljaci (koji su takodje vrlo 'bjelacki' raspolozeni). U stvari, kad si ovca u toru smeta ti svaki drugi oblik zivota.

I mada fasizam nikada ne moze pobijediti sto smo imali priliku vidjeti u vise navrata kroz tuznu povijest ljudskog roda - vidjeli smo takodje koliko stetu moze nanijeti. Ukoliko se Britanci sami ne obracunaju sa ovakvima jasno i odlucno, vrlo lako i vrlo brzo ih mogu povuci u barbarizam. Jer njima sutnja i okretanje glave na drugu stranu itekako odgovara. To je ono na sto racunaju.

Image
Memento Mori

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Samo što, ako je to osnovni razlog, onda to povlači konstataciju da je UK većinski neonacistička/fašistička država i samim tim je Evropi bolje bez nje.
Ja, btw, ne mislim da je to to. :oo
Post Reply

Return to “Svijet”