Osmina finala EP

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times
Status: Offline

Re: Osmina finala EP

Post by greeneyes » 27 Jun 2016, 22:53

PA-PA nadobudnjaci. Jes' da sam fulao kladu, ali yebes kladu, ovo je prava stvar :kafa

Ps: da je mali Rashford prije usao sad bismo se pripremali za produzetke
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 27 Jun 2016, 22:56

Krokodil Behko wrote:Po svemu sudeći, ovo osvaja Njemačka, eventualno Island :D
Kakvi Njemci Francuska/Italija od samog početka igraju najpametnije i najbolje se drže taktike... Francuska je moj lični favorit jer, igraju lijep fudbal za oko prije svih Payet, ali i Italijani znaju svoj posao i čekati pravu priliku ...
A ja? Ja ću stajati sa strane i voleti te VIŠE OD SVIH!!!

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 27 Jun 2016, 23:00

Svabe i Francuzi se zasad izdvajaju. Mada je Italija uvijek tezak i nimalo mio protivnik za Svabe.
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9621 times
Been thanked: 11360 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 27 Jun 2016, 23:03

Bijeli badem wrote:uhh..večeras sam fulala oba rezultata

osvaja Njemačka...mada bih ja volila da osvoje belgijanci :)

Ovo je prvenstvo u nogometu, a ne u čokoladama.
Belgijanci nisu brend :mrgud

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 27 Jun 2016, 23:08

Zamisli Island osvoji. Istetovirao bih vulkan(e) na ruci :kafa
Samo sabura

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 27 Jun 2016, 23:17

Bravo za Island :ok

A zasto niko ne spominje izvedbu Talijana.
Ili su sve Spanci ovdje? :hm :oo
Question everything.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1493 times
Been thanked: 1397 times

Post by Tokmak » 27 Jun 2016, 23:19

rethna wrote:Bravo za Island :ok

A zasto niko ne spominje izvedbu Talijana.
Ili su sve Spanci ovdje? :hm :oo
ti,Storm i ja smo Talijani... :hop :zubi

zna se tko su znalci... :ruke
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 27 Jun 2016, 23:20

Ispricali se na drugim mjestima. :o
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 30 Jun 2016, 23:42

Kada sam prvi put vidio Renata Sanchesa rekao sam da ce veliki igrac biti, a vec sada vidim da nisam pogrijesio... Strasno me podsjeca na mog Payeta [emoji8] [emoji8] [emoji8]
Last edited by phenom on 01 Jul 2016, 00:20, edited 2 times in total.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 01 Jul 2016, 00:08

Kako si ti povukao paralelu izmedju ta dva igrača, da m' je samo znati. :oo
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 01 Jul 2016, 00:19

greeneyes wrote:Kako si ti povukao paralelu izmedju ta dva igrača, da m' je samo znati. :oo
Tehnika, šut, brzina, nošalancija i kreativnost.
Obojica imaju sve samo su slabi u duelu lako ih oduva vetar ...
Payet nešto bolji tehnički Sanches atletski jači ..
:aplauzz :aplauzz :aplauzz :aplauzz

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 01 Jul 2016, 00:27

Ma Payet je klasični ofanzivac, igra sve pozicije u ofanzivnom dijelu, a ovaj malac je više centralista koji zna povući loptu ka naprijed. I ovaj malac je s 18 godina bara-bar s Payetom i vjerovatno će doseći visine kakve Payet moRe samo sanjati.
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 01 Jul 2016, 01:17

greeneyes wrote:Ma Payet je klasični ofanzivac, igra sve pozicije u ofanzivnom dijelu, a ovaj malac je više centralista koji zna povući loptu ka naprijed. I ovaj malac je s 18 godina bara-bar s Payetom i vjerovatno će doseći visine kakve Payet moRe samo sanjati.
U zadnjih 5g igrač koji ima najveci broj golova+asistencija na svijetu(Ovaj podatak nije poznat mnogim boljim poznavaocima fudbala)... Osim toga sudjelovao je u 95% golova Marseillea i West Hama ...
Povlačio loptu od svog gola pa onda --, asistirao, dao gol i uputio pas za asistenciju.
I koliki broj utakmica je riješio dok je bio u Marseilleu, a ove godine i u West Hamu. A kruna svega je ovo što radi u Francuskoj.
Ali ne prate svi Francusku ligu i ne navijaju za Marseille(koji nažalost propada zbog mafije koja upravlja klubom) pa tako ne znaju za Payeta , Gignaca , Thauvina , Imbulu ...
Payet i Gignac su se probili. Za ovu dvojicu očekujem ubrzo .. Imbula igra dosta dobro u Stokeu , a Thauvin se pati u Marseilleu i tu ostaje prije svega zbog ljubavi prema gradu publici i djevojci...
I sada ako je igrač od koga počinje svaki ozbiljniji napad Francuza karakterističan ofanzivac nemamo o čemu više pričati ...
I ako je on karakterističan ofanzivac šta će tu onda Grizman ?

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 01 Jul 2016, 01:38

De ne piskaraj budalaštine kakav najveći učinuk po pitanju golova i asistencija, šta t' je. :D.

Pa Messi i Cristiano su zabili triput više golova nego li što je Payet i golova i asistencija. Dalje, Messi od 2009 pa na ovamo ima 120+ asistencija, Cesc oko 100 plus 70-80 golova, Ozil preko 100 asistencija, Suarez preko 60 asistencija + 150 golova i tako dalje i tako šire. A Payet ti za to vrijeme skupio nešto preko 60 asistencija i identičan broj golova. Tako da-mojne meni tih šupljaka. :ne

Pa i ne probili se jedan ured sprco 30 godina, drugi i premašio, vakat li je?

Pa valjda toliko poznajemo Payeta i fudbal općenito da znamo da je on ofanzvini vezni igrač ili krilo? I prema tome je l' on ofanzivac ili ne? :roll
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 01 Jul 2016, 01:59

greeneyes wrote:De ne piskaraj budalaštine kakav najveći učinuk po pitanju golova i asistencija, šta t' je. :D.

Pa Messi i Cristiano su zabili triput više golova nego li što je Payet i golova i asistencija. Dalje, Messi od 2009 pa na ovamo ima 120+ asistencija, Cesc oko 100 plus 70-80 golova, Ozil preko 100 asistencija, Suarez preko 60 asistencija + 150 golova i tako dalje i tako šire. A Payet ti za to vrijeme skupio nešto preko 60 asistencija i identičan broj golova. Tako da-mojne meni tih šupljaka. :ne

Pa i ne probili se jedan ured sprco 30 godina, drugi i premašio, vakat li je?

Pa valjda toliko poznajemo Payeta i fudbal općenito da znamo da je on ofanzvini vezni igrač ili krilo? I prema tome je l' on ofanzivac ili ne? :roll
On može igrati sve a što se tiče golovi+asistencije ovo je bilo na Arena-Sport Dnevniku i istina je, ali dok je još igrao za Marseille samo ne znam od koje do koje je to godine uglavnom prošlog ljeta sam to gledao ...
To šta je on po orjentaciji krilo nije važno kada na terenu igra sve šta treba i kreatora igre i krilo i napadača ...
I jako malo znaš o Payetu ...

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 01 Jul 2016, 02:14

Naravno da nije istina. Obična budalaština. Najbolja Payetova sezone, izuzev ove enotm azvršene, što se tiče golova i asistencija jeste prošla sezona u dresu Marseja. I tada je imao 7 golova i 16 asistencija, a iste sezone je Ozil imo 6 golova i 19 asistencija. A o Messiju, Ronaldu, Suarezu, Alexisu, Cescu, Lewi, benzemi sezonama unazad da ne govorim. Dakle, budalaština na kvadrat.

Da je polivalentan-jeste, može igrati obje krilne pozicije i ofanzivnog veznog. I ne znam što to spominješ, to niko ne spori. Samo potvrdjujemo da je ofanzivni tip igrača kak' ja rekoh, a ti se ko začudi. :o

Mislim da se jasno može vidjeti ko koliko zna. :obrve
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 01 Jul 2016, 02:34

greeneyes wrote:Naravno da nije istina. Obična budalaština. Najbolja Payetova sezone, izuzev ove enotm azvršene, što se tiče golova i asistencija jeste prošla sezona u dresu Marseja. I tada je imao 7 golova i 16 asistencija, a iste sezone je Ozil imo 6 golova i 19 asistencija. A o Messiju, Ronaldu, Suarezu, Alexisu, Cescu, Lewi, benzemi sezonama unazad da ne govorim. Dakle, budalaština na kvadrat.

Da je polivalentan-jeste, može igrati obje krilne pozicije i ofanzivnog veznog. I ne znam što to spominješ, to niko ne spori. Samo potvrdjujemo da je ofanzivni tip igrača kak' ja rekoh, a ti se ko začudi. :o

Mislim da se jasno može vidjeti ko koliko zna. :obrve
Dečko mislim da se nismo razumjeli.
Mješaš babe i žabe ...
Rekao si da Pedro Sanches može povući loptu .... i da im je to razlika ... Ja kazem da Payet ne da ne moze nego to i radi ...
Govorim ti da na grafici on i jeste ofanzivac, ali ne karakterističan i on pokrijeva čitav vezni red od organizatora igre pa i do tog ofanzivca ...
I kako to da on dobija lopte na oba krila dosta često, ali je sa loptom dosta više na centru...
A ovo što se tiče golovi+asistencije nemam dokaz tako da je o tome i glupo raspravljati, ali tako je bilo na arena- sportu na ljeto samo ne znam koji je raspon bio od koje do koje godine mozda nije interval od 5g ...
Karakteristični ofanzivci su ti Grizzman, James Rodriguez , Bale , Ronaldo , Thomas Muller ...
Ako je Payet takav profil igrača onda nemamo o čemu pričati zaista.
Ili možda više liči na Andresa Iniestu ???
Koji je također postavljen kao ofanzivan igrač , ali svi znamo da je glavno violina svoje reprezentacije i da je lopta kod njega uvijek i na sredini i naprijed ...
Tako da nemoj iznositi te nabulze i kada kazes da je igrač karakterističan ofanzivač šta ti to znači uopšte ????
Da je karakterističan napadač , špic , polušpic , krilo ???
Da ti još kazem u fudbalu se za ofanzivnog igrača moze reci samo za špica , polu špica i krilnog napadača što nije isto što i krilo i po oznakama krilo je MF a krilni napadač WF ... A u veznom redu imaš defanzivnog veznog , centralnog veznog , ofanzivnog veznog i krilo pravo , a ne krilnog napadača. Dimitry Payet gdje god da igra on je i centralni vezni i ofanzivni vezni i krilo ..
Tako reci za njega da je karakterističan ofanzivac je samo po sebi uvreda ... I nemoj da te grafika zavara ako ga stave na grafici kao lijevo krilo
Image
Znači po tebi on i Grizman su igrači istog profila i kalibra jer su na grafici predstavljeni istim pozicijama. Eto to je tvoje znanje o fudbalu ... Koliko je golova asistirao grizman , koliko je kornera izveo , koliko puta je uzeo loptu na svojoj polovici i prenjeo je na protivničku i koliko je puta bio fauliran od strane protivničkih igrača jer je bio u naletu opasnom po gol ???
A koliko puta Payet ??? Mnogo više svega ovoga ...
Tako da stvarno pogledati grafički prikaz i za čovjeka koji vrijedi za najkreativnijeg igrača i sa najboljim pregledom igre možda trenutno reći da je karakterističan ofanzivac je više nego uvreda .......
Jer karakterističan ofanzivac ti je Grizman, ali još bolji primjer od Grizmana ti je Thomas Muller pa tako malo zapitaj se da li ti ova dvojica imaju ikakve sličnosti sa Payetom ... I koliko talenta ima Payet a koliko oni

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 01 Jul 2016, 09:51

Sinko dragi, jedini koji ovdje mjesa babe i zabe i pise budalastine si ti. Cuj Payet nije ofanzivac, a ti se prvi zaletio postavljati njegov ofanzivni ucinak. Sto nam bolan ne postavi koliko ima uklizavanja, oduzetih lopti, koliko prosjecno odigra pasova, kolika je tacnost istih? Bilo sta sto ce dokazati da nije klasicni ofanzivni vezni/krilo? :DD :roll

I nisam ja rekao da je razlika izmedju Renata i Payeta sto jedan zna povuci loptu, a drugi ne. Samo hocu reci da je i Edgar Davids znao baratati s loptom, ali ga ljudi nisu poredili sa Zidanom, jer nisu na istim pozicijama. Valjda, napokon, razumijes sta se prica.

Ove budalastine o Iniesti da ne spominjem. U formaciji 4-3-3 s jednim zadnjim veznim-ne postoji ofanzivni vezni igrac, imas samo dva centralna vezna i taj spomenuti zadnji vezni. Druga je stvar sto je Iniesta takav mag da i s te pozicije napravi dar mar u ofanzivi, mimo toga sto odigra 80-ak pasova uz tacnost od 90% sto je misaona imenica za Payeta. I nije to ni cudno, jer Payet NE IGRA Iniestinu poziciju nego je kao sto rekoh ofanzivac, a ti te tvrdnje kako igra sve okaci macku o rep ili argumentuj, sto naravno ne's uciniti jer nemas takve argumente. Tako da te pricice pricaj djeci u komsiluku.

Ps: ti jedini poredis te pobrojane s Payetom. Dakle, dozovi se. I Luca Toni i Del Piero su bili ofanzivci, a ti mi reci jesu imali ikakve slicnosti sem sto su davali golove i sto su Italijani? :o
Samo sabura

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom » 01 Jul 2016, 12:41

greeneyes wrote:Sinko dragi, jedini koji ovdje mjesa babe i zabe i pise budalastine si ti. Cuj Payet nije ofanzivac, a ti se prvi zaletio postavljati njegov ofanzivni ucinak. Sto nam bolan ne postavi koliko ima uklizavanja, oduzetih lopti, koliko prosjecno odigra pasova, kolika je tacnost istih? Bilo sta sto ce dokazati da nije klasicni ofanzivni vezni/krilo? :DD :roll

I nisam ja rekao da je razlika izmedju Renata i Payeta sto jedan zna povuci loptu, a drugi ne. Samo hocu reci da je i Edgar Davids znao baratati s loptom, ali ga ljudi nisu poredili sa Zidanom, jer nisu na istim pozicijama. Valjda, napokon, razumijes sta se prica.

Ove budalastine o Iniesti da ne spominjem. U formaciji 4-3-3 s jednim zadnjim veznim-ne postoji ofanzivni vezni igrac, imas samo dva centralna vezna i taj spomenuti zadnji vezni. Druga je stvar sto je Iniesta takav mag da i s te pozicije napravi dar mar u ofanzivi, mimo toga sto odigra 80-ak pasova uz tacnost od 90% sto je misaona imenica za Payeta. I nije to ni cudno, jer Payet NE IGRA Iniestinu poziciju nego je kao sto rekoh ofanzivac, a ti te tvrdnje kako igra sve okaci macku o rep ili argumentuj, sto naravno ne's uciniti jer nemas takve argumente. Tako da te pricice pricaj djeci u komsiluku.

Ps: ti jedini poredis te pobrojane s Payetom. Dakle, dozovi se. I Luca Toni i Del Piero su bili ofanzivci, a ti mi reci jesu imali ikakve slicnosti sem sto su davali golove i sto su Italijani? :o
Dovoljno si rekao ostao sam frapiran ovime što sam upravo pročitao nemam zaista šta više reći osim :aplauzz :aplauzz :aplauzz :aplauzz
Igrač koji u Francuskoj reprezentaciji i svim klubovima u kojima je igrao/igra/igrati će kreira igru je klasičan ofanzivac i koji je bio najbolji asistent u Francuskoj ligi daleko ispred svih ostalih u sezoni 2014/2015 i koji je sudjelovao osim golova i asistencije u oko 90 golova svojih klubova u zadnje dvije godine , koliko je asistencija ove godine imao u engleskoj ligi ne znam , ali je sigurno bio u top 3 :aplauzz :aplauzz :aplauzz :aplauzz
Samo mi reci ako sam dobro skontao po tebi su Renato Sanches i Zidane sličniji igrači nego Payet i Renato Sanches ???
I koliko je Del Piero imao asistencija u karijeri ??? Koliko taj tvoj Luka Toni ??? Koliko Thomas Muller ima ??? Koliko Grizmann ???
A koliko imaju Payet i Iniesta ???

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 01 Jul 2016, 12:57

Dijete drago prvo izuci pojmove ofanziva, te ko su ofanzivni igraci pa onda dodji diskutovati sa mnom. Mojne prosipati iz supljeg u prazno. Payet u zivotu nije odigrao 5 utakmica na centru igralista, a ti ga poredis s Iniestom, tj pozicijom Inieste. :o

Ne, Zidane i Payet su slicniji igraci(kad ih vec zelis porediti), obojica operisani od bilo kakvih defanzivnih igraca, kao sto su obojica igraci koji ne kontrolisu igru ala Xavi, Iniesta ili bilo koji drugi centralni veznjak gdje ti pokusavas utrpati Payeta, sto svakako nema veze s realnoscu.
Samo sabura

Post Reply

Return to “Arhiva prvenstava”