BiH na putu u EU i NATO
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9660 times
- Been thanked: 11399 times
- Status: Offline
Re: Republika Srpska odbila adaptaciju SSP-a
Halo trol, Merkelka nešto rekla. Čak sam i podvukao u tekstu.
Što li imam osjećaj da si namjerno trolao?
De se opusti bolan, ne zavisi to od našeg foruma, pa diskutuj ko čojk.
Što li imam osjećaj da si namjerno trolao?
De se opusti bolan, ne zavisi to od našeg foruma, pa diskutuj ko čojk.
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
'nači, eppur si muove (nešto)Bla wrote:Polako dok vidimo hoće li biti ove godine poplava, ako ne bude, mogu se opet paliti kantonalne vlade i vlastita istorija. Ono, čisto da se ima o čemu pričati dok se nešto ne pomakne.Mohr wrote:Ja, i...? Šta da radimoMada pomake slabo ko bilježi čak i kada se dese, pa predlažem da počnemo pripremati gorivi materijal.
Onda malo folklora s ovim i onim bradama ili eventualno nekim obilježjima zabranjenim u Njemačkoj, čisto da im pokažemo kako mi smijemo čak i ono što oni ne smiju. Uglavnom, prođe godina začas.

O kakvim pomacima je riječ i zašto li se tako slabo bilježe

Je.....komparacija s kinezima bi išla ako uzmemo za parametar proizvodnju šrota od robe....robe koja se ulaskom u tržišnu ekonomiju našla na brisanom prostoru konkurencije i munjevito propala.....Vladimir RUS wrote:
Jugoslovenska ekonomija je bila slična današnjoj kineskoj (proizvodnja svega, od igle do lokomotive), dok današnja je samo blijeda priča ekonomije koja je imala nekoliko fabrika kućnih aparata i nekoliko fabrika računara. Parasoksalno je to da je u doba komunizma bilo više proizvoda tipičnih više za kapitalizam negoli za socijalizam, dok danas u kapitalizmu elektronska industrija, kao i mnoge nekada razvijene grane privrede u BiH skoro i da ne postoje.
danas skoro da ne postoje, točno....jer je desetljeća zaostatka tehnološki bilo teško premostiti, samo mijenjajući zastavu i grb.
A preživljavala je svo vrijeme zbog dogovorne ekonomije a ne da postane novi mit i mantra o superiornosti sfrj i njene tehnologije i ekonomije. Za bolje se nije znalo, sa malim se bilo zadovoljno i to je sva mudrost.
Habibti, ya nour el - ain... 

Re: BiH na putu u EU i NATO
Dok god ima onih nacisoidnih, koji sebe smatraju "nebeskim narodom"! Njihovu svijest nece moci izlijeciti samo vrijeme, trebace tu citav konzilij ljekara raznih profila, i sta jos ne...Vladimir RUS wrote:Hoće, baš će Rusija da uradi ono što ni u doba hladnog rata i najvećih tenzija sa zapadom, nije uradila.storm wrote:Neka nato u eu... Nikad se ne zna sa budaletinama sa istoka

Nismo na istom, vjernici ce u Dzenet, dok ce ćafiri zavrsit u ždehenemu....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
BiH ne samo da je dobila najniži mogući prag, da se učlani u EU, nego će nam čak i za to biti plaćeno. Evo, dolazi njemački ministar, da kešira našim poljoprivrednicima (oni na koje se poziva Dodik) za svaki gubitak kojeg budu imali nakon potpisivanja SSA.
Prosto je nevjerovatno, da je Merkel ovako brzo reagirala. Pored toliko gorućih potanja, šalje svog ministra s parama, kod nas, samo da se ikako to potpiše.
Imam utisak da se opet neće potpisati i da će Dodik opet nešto izmisliti.
Najuticajnija zemlja EU nudi novčanu pomoć BIH
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić ugostit će su srijedu, 13. jula, u Sarajevu ministra poljoprivrede i prehrane Njemačke Christiana Schmidta.
Schmidt u našu zemlju dolazi po nalogu njemačke kancelarke Angele Merkel i dokaz je iskrenog njemačkog prijateljstva prema BiH kao i spremnosti da se ubrza evropski put. Biće ovo i još jedna prilika da se prezentira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).
Naime, Njemačka bi mogla finansijski pokriti sve eventualne negativne poslijedice nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kroz ponuđenu finansijsku pomoć koja se posebno odnosi na poljoprivrednike. Sve ovo je jasan pokazetelj da Njemačka, kao finansijski ali i utjecajno, najjača članica EU, želi našu zemlju vidjeti u evropskoj porodici.
Posjeta je rezultat razgovora predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića u Berlinu i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u Parizu s kancelarkom Merkel.
(Vijesti.ba)
Prosto je nevjerovatno, da je Merkel ovako brzo reagirala. Pored toliko gorućih potanja, šalje svog ministra s parama, kod nas, samo da se ikako to potpiše.
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić ugostit će su srijedu, 13. jula, u Sarajevu ministra poljoprivrede i prehrane Njemačke Christiana Schmidta.
Schmidt u našu zemlju dolazi po nalogu njemačke kancelarke Angele Merkel i dokaz je iskrenog njemačkog prijateljstva prema BiH kao i spremnosti da se ubrza evropski put. Biće ovo i još jedna prilika da se prezentira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).
Naime, Njemačka bi mogla finansijski pokriti sve eventualne negativne poslijedice nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kroz ponuđenu finansijsku pomoć koja se posebno odnosi na poljoprivrednike. Sve ovo je jasan pokazetelj da Njemačka, kao finansijski ali i utjecajno, najjača članica EU, želi našu zemlju vidjeti u evropskoj porodici.
Posjeta je rezultat razgovora predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića u Berlinu i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u Parizu s kancelarkom Merkel.
(Vijesti.ba)
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4338 times
- Been thanked: 3271 times
Ovo zvuci nevjerovatno.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Naprotiv, moj Meleče, to je toliko izvjesno, da nema te gadosti koje naš Kerber može napraviti a da bi izmigoljio kandžama EU orlušine
Ne znam samo šta su dosad čekali...
Inače, u Behkovoj vijesti vidimo da je to "još jedna (samo Džellešanuhu
zna koja po redu prigoda) "da se to nešto prezentira", dok nekidan slušamo jauk i lelek
zbog Miletovog odbijanja reformi/prilagodbi tog nečeg.

Inače, u Behkovoj vijesti vidimo da je to "još jedna (samo Džellešanuhu

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Eh kad bi znao kakvu sve robu Kinezi proizvode, od lošeg kvaliteta do kvalitetne robe.storm wrote:Je.....komparacija s kinezima bi išla ako uzmemo za parametar proizvodnju šrota od robe....robe koja se ulaskom u tržišnu ekonomiju našla na brisanom prostoru konkurencije i munjevito propala.....Vladimir RUS wrote:
Jugoslovenska ekonomija je bila slična današnjoj kineskoj (proizvodnja svega, od igle do lokomotive), dok današnja je samo blijeda priča ekonomije koja je imala nekoliko fabrika kućnih aparata i nekoliko fabrika računara. Parasoksalno je to da je u doba komunizma bilo više proizvoda tipičnih više za kapitalizam negoli za socijalizam, dok danas u kapitalizmu elektronska industrija, kao i mnoge nekada razvijene grane privrede u BiH skoro i da ne postoje.
danas skoro da ne postoje, točno....jer je desetljeća zaostatka tehnološki bilo teško premostiti, samo mijenjajući zastavu i grb.
A preživljavala je svo vrijeme zbog dogovorne ekonomije a ne da postane novi mit i mantra o superiornosti sfrj i njene tehnologije i ekonomije. Za bolje se nije znalo, sa malim se bilo zadovoljno i to je sva mudrost.
Tačno je samo jedno, da je neuporediva Kina sa bilo kim, pa i sa Jugoslavijom pošto za razliku od nekadašnje Jugoslavije i sadašnje EU, Kina se i dalje razvija.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
Narcisoidni su oni koji tvrde da Evropa nema alternativu. Na kraju je jedan od bitnih faktora demantovao to do te mjere da poslije britanskog izlaska iz EU ista najvjerovatnije više nikada neće biti ista kao prije.Rewa wrote:Dok god ima onih nacisoidnih, koji sebe smatraju "nebeskim narodom"! Njihovu svijest nece moci izlijeciti samo vrijeme, trebace tu citav konzilij ljekara raznih profila, i sta jos ne...Vladimir RUS wrote:Hoće, baš će Rusija da uradi ono što ni u doba hladnog rata i najvećih tenzija sa zapadom, nije uradila.storm wrote:Neka nato u eu... Nikad se ne zna sa budaletinama sa istoka
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mohr wrote:Naprotiv, moj Meleče, to je toliko izvjesno, da nema te gadosti koje naš Kerber može napraviti a da bi izmigoljio kandžama EU orlušineNe znam samo šta su dosad čekali...
Inače, u Behkovoj vijesti vidimo da je to "još jedna (samo Džellešanuhuzna koja po redu prigoda) "da se to nešto prezentira", dok nekidan slušamo jauk i lelek
zbog Miletovog odbijanja reformi/prilagodbi tog nečeg.
Tačno sam znao da ćeš doći i napisati nešto mlogo pametno..
Nešto sa astronomskih visina, za priglupu raju koja se neće sjetiti da te pita, a kud drugo? Pokušaj na forumu BH vrtića, s tom spikom, možda pronađeš sljedbenike,
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vladimir RUS wrote:Narcisoidni su oni koji tvrde da Evropa nema alternativu. Na kraju je jedan od bitnih faktora demantovao to do te mjere da poslije britanskog izlaska iz EU ista najvjerovatnije više nikada neće biti ista kao prije.Rewa wrote:Dok god ima onih nacisoidnih, koji sebe smatraju "nebeskim narodom"! Njihovu svijest nece moci izlijeciti samo vrijeme, trebace tu citav konzilij ljekara raznih profila, i sta jos ne...Vladimir RUS wrote:Hoće, baš će Rusija da uradi ono što ni u doba hladnog rata i najvećih tenzija sa zapadom, nije uradila.storm wrote:Neka nato u eu... Nikad se ne zna sa budaletinama sa istoka
A šta nam je alternativa mimo EU? Rusija?
Ne postoje niti jedan ni Bošnjak ni Hrvat koji bi to prihvatili, pa tako da ništa.
Smisli nešto drugo

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
Ko misli da će nakon Brexita EU sada da primi BiH preko reda i bez suvišnih uslova ima argumente koji su nadrealni jer spadaju u domen obrnute psihologije i to po principu dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Da su htjeli dosad bi nas primili. Nebi pred nama stavljali najnepovoljnije uslove. Osim toga, EU sa naglaskom na upravo Njemačku, jednom se "opekla" u slučaju prijema Rumunije i Bugarske u članstvo u EU tako da odtada ne da kriterijumi nisu isti nego su mnogo nepovoljniji odtada i sada negoli u periodu prije toga.
Ja se sjećam prije nekoliko godina da su lokalni političari govori da je globalna ekonomska kriza naša privredna šansa. Na kraju se ispostavilo da smo mi pogođeniji krizom od one zemlje u kojoj je ova kriza prvobitno i počela.
Šta god da naši političari, politički analitičari i razni drugi politički prognostičari kažu, na kraju se ispostavi skroz drugačije i gore negoli prije.
Ja se sjećam prije nekoliko godina da su lokalni političari govori da je globalna ekonomska kriza naša privredna šansa. Na kraju se ispostavilo da smo mi pogođeniji krizom od one zemlje u kojoj je ova kriza prvobitno i počela.
Šta god da naši političari, politički analitičari i razni drugi politički prognostičari kažu, na kraju se ispostavi skroz drugačije i gore negoli prije.
Krokodil Behko wrote:BiH ne samo da je dobila najniži mogući prag, da se učlani u EU, nego će nam čak i za to biti plaćeno. Evo, dolazi njemački ministar, da kešira našim poljoprivrednicima (oni na koje se poziva Dodik) za svaki gubitak kojeg budu imali nakon potpisivanja SSA.
(Vijesti.ba)

bih bi realno jako teško ispunila zahtjeve koji su postavljani pred neke kandidate u prošlosti....imam dojam da EU pa i cijela međunarodna zajednica ima lošu savjest (jako opravdano) pa će dozvoliti "preskakanje razreda" (što sam i ja tvrdio cielo vrijeme)
samo naprijed...
Netko neće biti više isti nakon eventualnog brexita....zasad bridi lice jedino britancima i sve ukazuje na to, da će tako i ostati (unatoć vašim željama)Vladimir RUS wrote: Narcisoidni su oni koji tvrde da Evropa nema alternativu. Na kraju je jedan od bitnih faktora demantovao to do te mjere da poslije britanskog izlaska iz EU ista najvjerovatnije više nikada neće biti ista kao prije.
btw uk ne ide nigdje, čak i u slučaju formalnog razdruživanja, funkcionirati će, kako sam pisao poput norveške sa eu....a to i nije neki problem...
Frka je rusofilima, jer se nakon referenduma, EU nije prosula.....štaviše....primjetio sam, malo listajući strane medije, do sad neviđenu odlučnost, da EU zadrži, ojača i napreduje u ideji....možda je i brexit bio velika usluga u konačnici

Vlado, ništa....polako vadi passport i džada...za boljitkom

Storme....Atlanski pakt se zna ko je stvorio...prvo ko ti tvrdi da će izaći iz evropske unije Englezi? Drugo, sa amerima se oni posvađati neće nikada, pre će EU no Englezi. Treće mozda je to namerno smišljeno ne bi li se ušlo u lanac trgovine sa istokom. Možda baš London bude centar trgovine kineskog biznisa. Videćemo...ne tvrdim ništa osim da je mornarica GB zadužena za rog Afrike Sredozemno more, a sa USA za slobodnu trgovinu Atlantikom....ne podcenjuj ništa...mali smo mi da bi znali išta o ovom potezu....to će naši unuci studirati ako upišu političke nauke...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vladimir RUS wrote:Ko misli da će nakon Brexita EU sada da primi BiH preko reda i bez suvišnih uslova ima argumente koji su nadrealni jer spadaju u domen obrnute psihologije i to po principu dok jednom ne smrkne drugom ne svane.
Možda si previdio, postavio sam članak o njemačkom ministru i on govori suprotno.
Tačnije, on ne govori nego dolazi da djeluje. Čitam i na drugim portalima, pare idu poljoprivrednicima dreto, pa tako da moguće samo da se odbije jer neće Mile ništa dobiti u kasu

Kao što vidiš ipak im je stalo da nas vide malo bliže, a može biti da ne vidiš samo ako si slijep.
Možeš li dokazati to, oko najnepovoljnijih uslova?Da su htjeli dosad bi nas primili. Nebi pred nama stavljali najnepovoljnije uslove.
Jel tebi jasno da mi uopšte imamo diskriminatorni ustav, na nivou afričkih zemalja i oni nas uopšte ne požuruju oko toga?
Opet?Šta god da naši političari, politički analitičari i razni drugi politički prognostičari kažu, na kraju se ispostavi skroz drugačije i gore negoli prije.
pa dobro, de odgovori već jednom, šta sad taj ministar radi, zašto dolazi i zašto bezmalo pa hoće da pokloni pare našim seljacima? Šta oni treba da rade, ako im se ovo ne dopadne? Hoće li odbiti pa čekati Dodika da im on pokloni pare?
Ovo je briljantan potez (dobro obaviještene) Merkelke. Molim? Neki poljoprivrednici podržali Dodika?? ma niks frks, šaljem im pare, pa čim im keš zamiriše, zatjeraće oni tog Dodika u majčinu, a mi se nećemo ni petljati

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
Alternativa je razmišljati svojom glavom umjesto tuđom.Krokodil Behko wrote:A šta nam je alternativa mimo EU? Rusija?
Ne postoje niti jedan ni Bošnjak ni Hrvat koji bi to prihvatili, pa tako da ništa.
Smisli nešto drugo
Alternativa je kupovati svoje umjesto tuđe za promjenu. Neće Evropa propasti zbog toga što ja ne kupujem Milka čokoladu, Nutellu ili Mozzart kugle, ali zato moja zemlja teško će se razvijati ako ja ne okrenem se svojoj privredi.
Alternativa je prestati razmišljati na ideološki način jer to nas je opet dovelo u istu dilemu. Nekada su najveći podržavaoci ideje o pripadnosti nečem većem od nas samih bili Srbi, Bošnjaci su bili racionalisti, a Hrvati protiv. Danas su Bošnjaci najvatreniji podržavaoci utopije broj 2, Hrvati racionalni, a Srbi protiv. Šta nam to govori? To nam govori da i ova ideja postaje prazna ideloška ljuštura u kojoj ostaje samo ideologija, a od toga se ne živi. Ono što au nekada bili Slovenci, danas su Englezi. Najpametniji u ovoj priči. Jeli iko primjetio da ko god se drži podalje od EU ima najbolji standard. Nedavno se Švajcarskoj pridružila Britanija. Zašto mi da idemo u nešto što je već osuđeno na propast. To nije budućnost, nije ni bliska budućnost već sadašnjica što znači da ko god da gura danas BiH ka EU, gura je ka još većoj propasti.
Storme....Atlanski pakt se zna ko je stvorio...prvo ko ti tvrdi da će izaći iz evropske unije Englezi? Drugo, sa amerima se oni posvađati neće nikada, pre će EU no Englezi. Treće mozda je to namerno smišljeno ne bi li se ušlo u lanac trgovine sa istokom. Možda baš London bude centar trgovine kineskog biznisa. Videćemo...ne tvrdim ništa osim da je mornarica GB zadužena za rog Afrike Sredozemno more, a sa USA za slobodnu trgovinu Atlantikom....ne podcenjuj ništa...mali smo mi da bi znali išta o ovom potezu....to će naši unuci studirati ako upišu političke nauke...
Da vidim....vas dvojica iznad mene ste poznati po mišljenju svojom glavom 
Alo jarani....ja živim tu u sustavu o kojem vi iz neke kasabe meni pametujete
( ne sprdam se....to je samo konstatacija)
a imam svako malo osjetiti u kojem vi živite....dosta šupljih....
ubiću se

Alo jarani....ja živim tu u sustavu o kojem vi iz neke kasabe meni pametujete

( ne sprdam se....to je samo konstatacija)
a imam svako malo osjetiti u kojem vi živite....dosta šupljih....
ubiću se

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
Britanija je pokazala da EU nije sreća i radost već obrnuto tuga i žalost jer niko normalan ne napušta prostor sa ekonomskim blagostanjem već brod koji tone.storm wrote:Netko neće biti više isti nakon eventualnog brexita....zasad bridi lice jedino britancima i sve ukazuje na to, da će tako i ostati (unatoć vašim željama)Vladimir RUS wrote: Narcisoidni su oni koji tvrde da Evropa nema alternativu. Na kraju je jedan od bitnih faktora demantovao to do te mjere da poslije britanskog izlaska iz EU ista najvjerovatnije više nikada neće biti ista kao prije.
btw uk ne ide nigdje, čak i u slučaju formalnog razdruživanja, funkcionirati će, kako sam pisao poput norveške sa eu....a to i nije neki problem...
Frka je rusofilima, jer se nakon referenduma, EU nije prosula.....štaviše....primjetio sam, malo listajući strane medije, do sad neviđenu odlučnost, da EU zadrži, ojača i napreduje u ideji....možda je i brexit bio velika usluga u konačnici
Vlado, ništa....polako vadi passport i džada...za boljitkomzdravstvuj
Britanija je uzor svima koji razmišljaju racionalno tj. po principu ako je bolje da izađemo onda mi ćemo izaći iz EU dok male zemlje razmišljaju na način da je EU jedna nepogrešiva sila što se ispostavilo netačnim.
I prije regerenduma, EU je propala s tim da pukotine nedaju ni sanirati s obzirom da su njeni najveći stubovi počeli da se odvajaju od iste.
Šta se babi tilo to se babi sniloVladimir RUS wrote:Britanija je pokazala da EU nije sreća i radost već obrnuto tuga i žalost jer niko normalan ne napušta prostor sa ekonomskim blagostanjem već brod koji tone.storm wrote:Netko neće biti više isti nakon eventualnog brexita....zasad bridi lice jedino britancima i sve ukazuje na to, da će tako i ostati (unatoć vašim željama)Vladimir RUS wrote: Narcisoidni su oni koji tvrde da Evropa nema alternativu. Na kraju je jedan od bitnih faktora demantovao to do te mjere da poslije britanskog izlaska iz EU ista najvjerovatnije više nikada neće biti ista kao prije.
Vlado, ništa....polako vadi passport i džada...za boljitkomzdravstvuj
Britanija je uzor svima koji razmišljaju racionalno tj. po principu ako je bolje da izađemo onda mi ćemo izaći iz EU dok male zemlje razmišljaju na način da je EU jedna nepogrešiva sila što se ispostavilo netačnim.
I prije regerenduma, EU je propala s tim da pukotine nedaju ni sanirati s obzirom da su njeni najveći stubovi počeli da se odvajaju od iste.

Lupetaš Vlado i to opasno...
EU ima mana...no kad se osvrnem malo preko brda....nigdje ne bih

A fkt mi je dosadno s tobom o tome.... budi uvjeren u što želiš, nije moj problem

samo da mi bih što prije uđe....da se nekima izbiju debilne ideje iz glave i ja sam tamaM