Spinerka, obaveza o informisanju policije o posjedovanju oruzja u onakvim situacijama varira od drzave do drzave.
Salahuddin
Ali PREPORUCENO je da ga obavijestis i ako ne moras jer bi se onakve stvari jos cesce dogadjale da ljudi to ne rade. Ti posegnes za zadnjim dzepom (a policajac to obicno oprezno prati) da izvadis novcanik sa ID-em i slucajno ti se otkrije pistolj na boku ili u udubini pokraj kicme....bam-bam-bam. Policajac je mislio da nisi ni imao namjeru da uzmes ID, nego taj pistolj. Zato, ako imas pistolj, cika Salahuddin te moli (

), UVIJEK, UVIJEK obavijesti policiju da imas oruzje sa sobom (ne zaboravi da napomenes da mu kazes da mu to govoris cisto iz informativnih raazloga, da ne bi to shvatio kao prijetnju - mnogo je takvih konja, vjeruj mi).
A mit oko ruku na volanu...

To je PREPORUCLJIVO ali nikako obavezno, nigdje u USA! To moras da uradis samo ako ti to policajac naredi. Sto se tice otvaranja prozora, opet greska (hebi ga, moram

). Ne radis apsolutno NISTA osim da stanes na desnu stranu puta, prosirenja ili skrenes desno sa ulice i zaustavis se. Nakon toga, tvoje je samo da stanes i NISTA vise do kontakta policajca. Samo sjedis i cekas instrukcije. Sminkaj se, gladi kosu, pjevaj...ioanko on provjerava registarske, cesto i po pet minuta ako je kilav i tipka sa jednim prstom.

Ako otvoris prozor...znas, ljudi to znaju raditi da mogu pucati, jer, ako pocnes pucati kroz zatvoren prozor , poslije prvog metka vise neces vidjeti nista zbog vjetrobrana popucalog u hiljadu dijelova. ZATVOREN PROZOR, da ne misli da ga otvaras zbog skracene sacmare.
Ne da mi se dalje, pocecu psovati od znacke do kape na glavi.

Sve cinis , razne taktikte i marifetluke koristis , ne bi li sta -lanula - pa da me vjecno 'banujes.'
Cak me navodis da i u zatvor zavrsim u onu 'ledaru'.
Hvala ti , salu na stranu, za prijavljivenje 'puce ' bice tesko nagovoriti me . Inace, ne znam ni zasto ce mi u autu al' eto da ne objasnjavam.
Davno su mi rekli ,

ne pricaj puno , odgovaraj samo sto te pita i to kratko i jasno.
Florida je jug a samim tim i vrlo relaksirana sa prijateljskim stanovnistvom. Vrucina udari u mozak , pa smo svi malo usporeni. Grad u kojem zivim je sa bogatim stanovnistvom , i mi imamo 16% crnaca . Ja od njih nemam nikakav strah , cak sam imala o blize kontakte , tako da ih mogu razlikovati ,procjeniti. Vise su mi problem -red neck-ovi , koji uzimaju 'ludje ' droge , pa su samim tim i opasniji.
Policija je takodje ok , zbilja nisu agresivni, vjerovatno zbog strukture stanovnistva.Kada sa njima pricas -jesu nekakvi 'ushtrokljeni ' kao roboti ali sasvim ok.
Ja ti vjerujem i mislim da to zbilja postoji -rasizam otvoreni- pogotovo TEXAS ( gdje nam vecinom demokrati savjetuju da necemo nista u zivotu propustiti ako ne obidjemo taj divlji zapad.)
No , interesantno je i ovo , mladi crnac mi je pricao -kome je deda Irac, da je imao vise problema druziti se sa crncima nego bjelcima.Jednostavno im je to smetalo sto nije -cisti crnac i sto se oblaci bjelacki i prica bjelacki.Necu ici u taj njihov -rasizam.

eto , nemoj ni ti da se ljutis na mene ali ja

svoju 'pucu ' ne prijavljujem -dudovima -
ali ipak cu se raspitati , koja su pravila, sto se tice toga -konkretno.