AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: AMERIKA

08 Jul 2016, 17:41

:ljut :sok

https://www.facebook.com/cnn/videos/10155008622881509/

3 Dallas police officers were just shot in these "riots and protest". BECAUSE OF YOU, THE MEDIA! You are always race baiting and cop bashing..ITS YOU TO BLAME. My daddy is a cop and nothing better happen to him. STOP ALREADY!
Image

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

08 Jul 2016, 19:50

Valja požnjet što je posijano :o

Gdje li bješe ta pametna drekavica (dosad), kad su van svake (razumne) sumnje ubijani nevini ljudi od strane tih uniformisanih kretena :123

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jul 2016, 01:10

;)

https://www.facebook.com/cnn/videos/10155012502796509/

Prljava politika Demokrata - kao i uvijek pred izbore .

http://www.youtube.com/watch?v=1nYolsLr7_g

ok ;) DAKLE ---URADI STA TI POLICAJAC KAZE.
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jul 2016, 04:02

https://www.facebook.com/cnn/videos/10155013507891509/
Jennifer Cavalieri You just had a woman on your show CNN who said cops kill black people for sport. That is both DISGUSTING and irresponsible. CNN you are a huge part of the problem! Have some class and respect
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jul 2016, 04:21

Why are we still talking about racism in the United States?

https://www.facebook.com/ajplusenglish/ ... 617651681/

Rachel Plitt Some of the people in these comments really piss me off. If you don't see something wrong with the way cops are treating African Americans you're part of the problem. Stop saying "All lives matter." Of course they do, but not all races are being targeted the way black Americans are. It's wrong and something must be done.
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jul 2016, 11:42

:hm

@Salahuddun

Da li je tebe ikada zaustavila policija, dok si zivio u USA?

Vidis i u ovom videu iznad --osnovni problem je i oni to potenciraju:

crnac kaze --kada vidim ili kad prodjem pored policajca , ja se ne osjecam ugodno, vjerovatno to pokazuje i ponasanjem, stavom, arogancijom .

I ne cudi da dodje do nezeljene situacije.

Kao sto i Lemon -objasnjava(mozda ne u ovom videu) ali iznosio je svoje iskustvo--nije doslo do 'maltetiranja'od strane policije -jer se ponasao normalno i odradio sta je od njega trazeno.
Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

09 Jul 2016, 12:03

I po tebi, spinerka, nije problem što se crnac uvijek osjeća neugodno kada prolazi pored policije, nego je problem što crnac ne slusa. :sok

Ti stvarno znaš da izvrnes problem naopačke. Racial profiling u obavljanju policijskog posla se ne dešava od juce nego je konstanta. Normalan čovjek bi zaključio da je potrebna reforma policije, i to sveobuhvatna, ali eto, spinerka misli da je potrebna reforma ponašanja crnaca.
. . . . . . . . .

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jul 2016, 12:31

Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

09 Jul 2016, 13:04

Siguran sam da ima nebrojeno poštenih policajaca u Americi. Moje saučešće porodicama poginulih policajaca u Dalasu.

Međutim, to ne mijenja činjenicu da je policijski aparat sredstvo sistematske represije nad rasnim manjinama u Americi, pogotovo nad crnCima. Problem je sistematske prirode i ide duboko u samu suštinu američkog društva od nastanka pa do neo-liberalizma, počevši od raspodjele bogatstva, pa da ne nabrajam dalje.
Last edited by Maja on 13 Jul 2016, 09:52, edited 1 time in total.
Reason: djelomicno cenzurisan post
. . . . . . . . .

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jul 2016, 13:15

:kafa

Mozes se pretvarati ali ne mozes biti -pametan u danasnje vrijeme --GOOLE je krivac.

. :D

Jesam li te smorila --evo :kafa i za tebe jedna.
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

12 Jul 2016, 04:15

:) These inmates are being hailed as heroes after they broke out of a holding cell -- to save a corrections officer's life

https://www.facebook.com/cnn/videos/10155021479491509/
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 Jul 2016, 15:06

:)
Spinerka, kratko cu ti reci za zaustavljanje: Ne, nikada nisam bio zaustavljen. Za to postoji razlog ali to nije tema.
I sta se desi? Desi se ono sto si vidjela, kada policajac puca u onog Crnca u autu, ne sto je rasista (ubijedjan sam u to nakon sto sam pregledao sve), nego sto se jednostavno sasrao (izvinite na izrazu) od straha za svoj zivot kada je covjek posegnuo za ID-em koji mu je idiot i trazio (znaci,a prije toga mu je JASNO i GLASNO stavio do znanja da ima i oruzje - uredno, sa dozvolom i mislio je da je time obavio svoju duznost da ga o tome obavijesti)

Da si ikada bio zaustavljen od strane policije USA -- sta radis -otvoris prozor , ruke na volanu, obe, i cekas da ti ''idiot' pridje i sta ti prvo kaze --pozdravi te i kaze zasto te zaustavio -dalje , trazi ti da pokazes vozacku. Tu se sve zavrsava. U TOM MOMENTU, NIKADA TE NE PITA IMAS LI ORUZJE U AUTU.
KAO I JESI LI LEGALAN ILI ILEGALAN U AMERICI.

To , sto je zaustavljeni VOLONITRAO informaciju o posjedovanju oruzja --je dovoljan znak policajcu iz iskustva i obuke , da -- DA IMA PROBLEM .

-----toliko o tome sta je moja poenta --RADI STA TE 'IDIOT' TRAZI- JER JE 'IDIOTU' TO DATO PRAVO.

Idiota ima policajaca kao i naroda -ne trebam ici u tu analizu.Objasnio si nesto iz svoga iskustva i vidjenja , mogla bih dodati i svoja koja se malo malo razlikuju od istih, ali nije tema i ne da mi se. :)

Amerika ima 'crnog ' predsjednika vec 8 god , i to nesto govori.

:pusa :ljut Nisi mi dao niti jedan razlog da se naljutim na tebe .

p.s.

@Oblak ----hvala za pokusaj -- ali ja inace ne podrzavam -baniranje - clanova , tako ne i @Socrata, bez obzira sta isti pise .
Last edited by SPINERKA on 13 Jul 2016, 16:56, edited 2 times in total.
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 Jul 2016, 15:14

Amerika, Amareka zemlja velika
Ali metar moga sela Amerika cela
:ble

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 Jul 2016, 15:19

Policija Srbije...eh da smoAmerika ja bih imao dozvolu...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 Jul 2016, 15:19

Policija Srbije...eh da smoAmerika ja bih imao dozvolu...

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

15 Jul 2016, 04:21

Spinerka, obaveza o informisanju policije o posjedovanju oruzja u onakvim situacijama varira od drzave do drzave.
Salahuddin
Ali PREPORUCENO je da ga obavijestis i ako ne moras jer bi se onakve stvari jos cesce dogadjale da ljudi to ne rade. Ti posegnes za zadnjim dzepom (a policajac to obicno oprezno prati) da izvadis novcanik sa ID-em i slucajno ti se otkrije pistolj na boku ili u udubini pokraj kicme....bam-bam-bam. Policajac je mislio da nisi ni imao namjeru da uzmes ID, nego taj pistolj. Zato, ako imas pistolj, cika Salahuddin te moli ( :valja ), UVIJEK, UVIJEK obavijesti policiju da imas oruzje sa sobom (ne zaboravi da napomenes da mu kazes da mu to govoris cisto iz informativnih raazloga, da ne bi to shvatio kao prijetnju - mnogo je takvih konja, vjeruj mi).

A mit oko ruku na volanu... :rol To je PREPORUCLJIVO ali nikako obavezno, nigdje u USA! To moras da uradis samo ako ti to policajac naredi. Sto se tice otvaranja prozora, opet greska (hebi ga, moram :D. ). Ne radis apsolutno NISTA osim da stanes na desnu stranu puta, prosirenja ili skrenes desno sa ulice i zaustavis se. Nakon toga, tvoje je samo da stanes i NISTA vise do kontakta policajca. Samo sjedis i cekas instrukcije. Sminkaj se, gladi kosu, pjevaj...ioanko on provjerava registarske, cesto i po pet minuta ako je kilav i tipka sa jednim prstom. :D. Ako otvoris prozor...znas, ljudi to znaju raditi da mogu pucati, jer, ako pocnes pucati kroz zatvoren prozor , poslije prvog metka vise neces vidjeti nista zbog vjetrobrana popucalog u hiljadu dijelova. ZATVOREN PROZOR, da ne misli da ga otvaras zbog skracene sacmare. :D.

Ne da mi se dalje, pocecu psovati od znacke do kape na glavi. :valja
:hihi Sve cinis , razne taktikte i marifetluke koristis , ne bi li sta -lanula - pa da me vjecno 'banujes.'
Cak me navodis da i u zatvor zavrsim u onu 'ledaru'. :(

Hvala ti , salu na stranu, za prijavljivenje 'puce ' bice tesko nagovoriti me . Inace, ne znam ni zasto ce mi u autu al' eto da ne objasnjavam.

Davno su mi rekli , :) ne pricaj puno , odgovaraj samo sto te pita i to kratko i jasno.
Florida je jug a samim tim i vrlo relaksirana sa prijateljskim stanovnistvom. Vrucina udari u mozak , pa smo svi malo usporeni. Grad u kojem zivim je sa bogatim stanovnistvom , i mi imamo 16% crnaca . Ja od njih nemam nikakav strah , cak sam imala o blize kontakte , tako da ih mogu razlikovati ,procjeniti. Vise su mi problem -red neck-ovi , koji uzimaju 'ludje ' droge , pa su samim tim i opasniji.
Policija je takodje ok , zbilja nisu agresivni, vjerovatno zbog strukture stanovnistva.Kada sa njima pricas -jesu nekakvi 'ushtrokljeni ' kao roboti ali sasvim ok.
Ja ti vjerujem i mislim da to zbilja postoji -rasizam otvoreni- pogotovo TEXAS ( gdje nam vecinom demokrati savjetuju da necemo nista u zivotu propustiti ako ne obidjemo taj divlji zapad.)

No , interesantno je i ovo , mladi crnac mi je pricao -kome je deda Irac, da je imao vise problema druziti se sa crncima nego bjelcima.Jednostavno im je to smetalo sto nije -cisti crnac i sto se oblaci bjelacki i prica bjelacki.Necu ici u taj njihov -rasizam. ;)

:D. eto , nemoj ni ti da se ljutis na mene ali ja :behko svoju 'pucu ' ne prijavljujem -dudovima -ali ipak cu se raspitati , koja su pravila, sto se tice toga -konkretno.
Image

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

15 Jul 2016, 11:42

Evo @Nole, uživaj :behko

The number of households possessing guns has actually declined to around one in three, but not the overall number of guns in circulation. The average gun owner now possesses eight guns, twice as many as 20 years ago. The United States ranks number one in the world in per capita gun ownership: an astounding 112 guns per 100 residents. The next closest is Serbia at 75 (engulfed by war in the 1990s), followed by Yemen at 54 (engulfed by war today).

http://fpif.org/became-era-gunman/

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

16 Jul 2016, 05:06

Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Jul 2016, 00:56

:ljut :(

THE HATRED JUST HAS TO STOP'
Louisiana gov makes appeal as 3 Baton Rouge cops killed, 3 injured
in ambush attack; suspect dead.

https://www.facebook.com/AC360/videos/1 ... 903555533/

Ubica - crnac - bivsi MARINAC. ;)
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Jul 2016, 16:20

Image

This billboard has people speaking out from both sides — Do you think it’s offensive?

-- :rol
.NO
Image

Post Reply

Return to “Svijet”