Spini rece nesto o zloupotrebi zakona.Pretpostavljam da bi zena morala uraditi ginekoloski pregled i tu se vide karakteristicne povrede do kojih dodje silovanjem.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Nimalo suosjecanja ni razumijevanja za takve nemam, nit medicina ima lijek za njihovo devijantno ponasanje.Moja empatija je za zrtve a za njih bandere.Heidi wrote:Ali su POREMECENE. Bolesne. Valjda ni to ne treba izostaviti.
Mislim da si se ti sprdala sa zrtvama kad si umjesto rijeci SILOVANJE upotrijebila rijec j.....SPINERKA wrote:--probaj PAXIL -- salim se @ vilo.--ne ljuti se --vila wrote:Ne znam bas koliko je kemijska kastracija sprovodljivo rijesenje
Dakle..mrao bi biti visestruki silovatelj koji je i osuden za to i koji dobrovoljno pristane na kastraciju (neke zemlje)
A koji to se zakon ne zloupotrebljava?
Onaj o psihickoj nestabilnosti?
Ubojstvo silovatelja je samoobrana i to i jest!
@spini
Nestalo mi prozaca pa opet moram rondati
Ova tvoja recenica mi izaziva jeziv osjecaj
"Da nakon J.... ubije istog?"
jeste -grubo napisana ,ja je ne koristim , ali zbilja - zar takve osobe jos trebaju i da -ubijaju- shprdanje sa zrtvama -
Mislim da si se ti sprdala sa zrtvama kad si umjesto rijeci SILOVANJE upotrijebila rijec j.....
Mozda fakat nesto nije u redu sa mnom ali ta tvoja formulacija je jeziva
I uostalom...znas li sta je samoobrana?
Ubijes u samoobrani i to je olakotna okolnost za zene
A ne cekas da "j....." zavrsi,malo se protegnes po krevetu i onda ubijes napadaca...a taj isti strpljivo ceka
-ovo je odgovor na tvoju formulaciju silovanja
Mojne tako dra moja,ona ti je inace damavila wrote:Mislim da si se ti sprdala sa zrtvama kad si umjesto rijeci SILOVANJE upotrijebila rijec j.....SPINERKA wrote:--probaj PAXIL -- salim se @ vilo.--ne ljuti se --vila wrote:Ne znam bas koliko je kemijska kastracija sprovodljivo rijesenje
Dakle..mrao bi biti visestruki silovatelj koji je i osuden za to i koji dobrovoljno pristane na kastraciju (neke zemlje)
A koji to se zakon ne zloupotrebljava?
Onaj o psihickoj nestabilnosti?
Ubojstvo silovatelja je samoobrana i to i jest!
@spini
Nestalo mi prozaca pa opet moram rondati
Ova tvoja recenica mi izaziva jeziv osjecaj
"Da nakon J.... ubije istog?"
jeste -grubo napisana ,ja je ne koristim , ali zbilja - zar takve osobe jos trebaju i da -ubijaju- shprdanje sa zrtvama -
A ne cekas da "j....." zavrsi,malo se protegnes po krevetu i onda ubijes napadaca...a taj isti strpljivo ceka
Umjesto da trosis vrijeme na boldanje i dokazivanje mog problema ,razmisli malo sta si rekla!SPINERKA wrote:@vila
Mislim da si se ti sprdala sa zrtvama kad si umjesto rijeci SILOVANJE upotrijebila rijec j.....
-ti zbilja imas problem.
mozda je rano --haj eto kazem moja greska --ali ja sada tebe ne razumijem sta si htjela reci .
znam sigurno da je nesto --PAMETNO--pa neka tako i ostane.
Ja sam imala priliku (a mozda je bolje da nisam) slusati svjedocanstva zene silovane u ratu. Dugo me proganjalo. Rijec je o grupnom silovanju. I sad me steze zeludac kad samo sekund pomislim.Heidi wrote:Volontirala sam u 'sigurnoj kuci' i upoznala dosta zena koje su dozivjele nasilje i silovanje. Dugo me ta tema pratila, pokusavala sam da dokucim i svijet nasilnika vjerujuci da cu tako bolje podnositi, ali na kraju vise nisam znala ni sta da mislim. Neke od njih su uspjele da se vrate u zivot, uglavnom uz razumne, strpljive i osjecajne muskarce, a preostala vecina zrtava je jednostavno ugasena. Ugasena!!!
Srce, on ga ne mece zato da bi uzivao, on ga mece da bi ponizio zrtvu, uzivao u njenoj patnji i osjecao se kao gospodar. To nece stati na jednoj osobi. Isti slucaj je i sa silovanjima u ratu. Siluju se zene u njihovih kucama, pred djecom da bi im se zivot zgadio i da se nikada ne bi ni pozelili vratili. Drugi padez je kada se dvoje zapiju, rakijicu po rakijicu, i poslije kuku lele sto se desilo.srculence7 wrote:I neki stručnjaci ne podržavaju to jer smatraju da smanjenje seksualnog nagona ne znači i smanjenje seksualnog nasilja i misle da će prirodni nagon za nasiljem ipak uvek isplivati, zbog čega će se, nakon hemijske kastracije, ono manifesovati u drugoj formi.
vila wrote:Umjesto da trosis vrijeme na boldanje i dokazivanje mog problema ,razmisli malo sta si rekla!SPINERKA wrote:@vila
-ti zbilja imas problem.
mozda je rano --haj eto kazem moja greska --ali ja sada tebe ne razumijem sta si htjela reci .
Ako ti je to ok..onda nista
Katkad je vila uzor-biće, bela dobrica i milosnica, svemoguća i milosrdna, bogata i pitoma, te uz nju idu prijatna osećanja. Ponekad je crna i rđava, pa jad i čemer životni za sobom vije.
Ja ti dolazim iz kraja koji je prepun priča o vilamaSPINERKA wrote:vila wrote:Umjesto da trosis vrijeme na boldanje i dokazivanje mog problema ,razmisli malo sta si rekla!SPINERKA wrote:@vila
-ti zbilja imas problem.
Ako ti je to ok..onda nista
Katkad je vila uzor-biće, bela dobrica i milosnica, svemoguća i milosrdna, bogata i pitoma, te uz nju idu prijatna osećanja. Ponekad je crna i rđava, pa jad i čemer životni za sobom vije.