Kao što vidiš ipak im je stalo da nas vide malo bliže, a može biti da ne vidiš samo ako si slijep.Krokodil Behko wrote:Možda si previdio, postavio sam članak o njemačkom ministru i on govori suprotno.
Tačnije, on ne govori nego dolazi da djeluje. Čitam i na drugim portalima, pare idu poljoprivrednicima dreto, pa tako da moguće samo da se odbije jer neće Mile ništa dobiti u kasu
Ideja osuđena na propast kao i sam pokretač iste (EU).
Sad im je stalo kad više nije ništa ostalo za nas, a ni prije nije bilo bogzna šta novca za nas.
Kada im iz nečega u nešto sine takav će i efekat toga biti.
Na sitnim stvarima ti je dokaz. Te ograničene kvote za ovo, te ograničene kvote za ono, a davno potpisan ugovor o slobodnoj trgovini dok sa druge strane nekontrolisan uvoz ili bolje rečeno poplava uvoza svega i svačega. Mene čude oni koji misle da nam Evropa hoće dobro, a da pritom ne zarade na tome neuporedivo više puta nego mi na njima. Čuvaj se onog ko ti tek tako pruža ruku jer taj ima skrivene motive zbog kojih ćeš poželjeti im nisi išao u susret, ali poslije njanjanja neće biti kajanja. Zato je bolje sada biti u najmanju ruku veoma oprezan nego kasnije imati još veću poplavu ljudi sa kartom u jednom pravcu.Krokodil Behko wrote:Možeš li dokazati to, oko najnepovoljnijih uslova?
Jel tebi jasno da mi uopšte imamo diskriminatorni ustav, na nivou afričkih zemalja i oni nas uopšte ne požuruju oko toga?
Taj ministar dolazi da nadoknadi gubitak nastao izlaskom u EU tako što će pronaći nože žrtve za već propali eksperiment.Krokodil Behko wrote:Opet?Šta god da naši političari, politički analitičari i razni drugi politički prognostičari kažu, na kraju se ispostavi skroz drugačije i gore negoli prije.
pa dobro, de odgovori već jednom, šta sad taj ministar radi, zašto dolazi i zašto bezmalo pa hoće da pokloni pare našim seljacima? Šta oni treba da rade, ako im se ovo ne dopadne? Hoće li odbiti pa čekati Dodika da im on pokloni pare?
Ovo je briljantan potez (dobro obaviještene) Merkelke. Molim? Neki poljoprivrednici podržali Dodika?? ma niks frks, šaljem im pare, pa čim im keš zamiriše, zatjeraće oni tog Dodika u majčinu, a mi se nećemo ni petljati
Niko ne poklanja pare tek tako. Ko zna šta je posrijedi, dali kredit ili neki drugi uslov sličan kreditu samo nije kredit.
Ovdje se ne radi o Dodiku već o zaštiti domaće proizvodnje, a to je nešto što bi svi trebali da podržimo ukoliko mislimo da zadržimo omladinu i drugo radnosposobno stanovništvo.