Turska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Državni udar u Turskoj

Post by Nole »

Mirelam wrote:Pokusaj prevrata, napad na Islam?
Sve mi više smrdi na Erdogan-CIA režiju....kako to da profesionalni visoki oficiri koji su i školovani i imaju iskustva naprave takve propuste? Ne isključe sve vrste društvenih mreža i komunikacija, ne zsuzme državnu televiziju, ne zauzmu aerodrome naročito Ankaru i Istambul. CNN u Turskoj je prvo dao izveštaj da su aerodromi zauzeti a Erdogan sleteo u Istambulu, dalje CNN ne izveštava ništa iz Ankare već samo iz Istanbula.
Koliko se sećam negde sam pročitao da su izbori o aja godine. Erdogan predsednik....e da i zašto genetali, ako su hteli samo rušiti Erdogana nisu pozvali i Kurde kao saveznike jel Erdogan ima probleme sa njima i ubija ih....
Ameri znaju da je srušen Erdogan Turska bi lako ušla u građanski rat Kurdi bi pravili svoju državu i eto ti sranja, a Turska je veliki saveznik SAD.
Ovo je režija...
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..ma gulen se ogradio od toga...pogrešna meta.. :zubi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Salahuddin wrote:
dr laganini wrote:..ma gulen se ogradio od toga...pogrešna meta.. :zubi

Ni ja ne mislim da je on. Ali posto ima drugih dokaza da se pokusavao "upetljati", ovo daje Erdoganu priliku da pokusa da ga eliminise kao najopasnijeg protivnka.
..čistke se neminovne.. :oklagija
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1642 times
Been thanked: 3076 times
Status: Online

Post by Mutevelija »

Ne zavaravaj se Turkuše ti neće pomoći, tako su ih naši stari zvali Turkušama, on jest musliman ali slaba ti fajda od njega.
Zar mi da se Bošnjaci borimo za njihove interese. Uzmi i čitaj historiju.
Znaš li da su Bosansku nahiju htjeli dati Srbiji.
Razgovarao sam na engleski sa bivšim od moje rodice, on kaže da smo mi Turci mrsko mi se bilo raspravljati sa njim,, ja kažem nismo i kaže da su oni izgradili kulu u mom gradu ja kažem nisu, nego bosanska vlastela tj "Mađari" kasnije je nakon raskida sa mojom rodicom prešao u Isilovce :oo , šteta fin je momak bio.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
dr laganini wrote:
Salahuddin wrote:
dr laganini wrote:..ma gulen se ogradio od toga...pogrešna meta.. :zubi

Ni ja ne mislim da je on. Ali posto ima drugih dokaza da se pokusavao "upetljati", ovo daje Erdoganu priliku da pokusa da ga eliminise kao najopasnijeg protivnka.
..čistke se neminovne.. :oklagija
Ma ne znam...a sta ako kojim slucajem Turci sa ovakvom vlascu, krenu da pomognu Bosnje od nekog buduceg pokusaja cetnika da nas ponovo pocnu klati...Kuda ce nego peko Srbije? :( Zao mi nesto Vucica. :ooo
Dok je Putina tuda proći neće...ne volim Vučića zbog Briselskog sporazuma....debil...
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Ah, vidim Mohr je tu, ne moram nista objasnjavati :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Salahuddin wrote:
Mohr wrote:A ne, ne, moj Salkane :ne Nećemo (sad) tako :jok Mojne mi sad zakerat, lijepo smo rekli da ćeš nam objasnit od koga je islam u Turskoj bio ugrožen i kakve veze ima pozivanje s tisuća minareta na odbranu islama u cijeloj priči. Kao što smo vidjeli (a to smo mogli i pretpostaviti) Tayyip-efendi je zatražio od USA izručenje svog bivšeg (političkog) ortaka i to kao glavnog osumnjičenog za puč. Molim lijepo, vjerujem da su ti lik i djelo tog dobroćudnog (islamskog, dapače ;) ) propovjednika poznati :pusa

Dakle, deder da čujemo :heidi

I molio bih lijepo, to pride da nam rastabiriš, šta znači kad jedna (još uvijek, sekularna, laička, svjetovna) vlada mobiliše narod preko minaretskih razglasa :123 I kako je to (u)činila, emitiranjem ezana ili pak nekim konkretnim (vojno-političkim) proglasom, pozivom na mobilizaciju itd. :123
Mohr, je li te mene zezas (sto i nije strasno ali bar da znam)? Islam je u Turskoj bio i previse dugo ugrozzen. Nemojte da se pravite naivni, svi vi to znate. Uciteljica koja je na skolskom parkingu ( i ne bas tako davno), u svom autu, skinula hidzab koji inace nosi kuci, i usla u skolu na posao. Pa je to neko primijetio i prijavio. Dobila otkaz, zalila se sudu, sud podrzao skolu. Onda je neki covjek koji nije bio geografski ni blizu tog mjesta usao u taj sud i pistoljem ubio - cini mi se, tri suca, samo zbog toga. NIJE MOJ PROBLEM sto vi ne shvatate islam. Ovakve stvari su odgovor na tvoje pitanje "ko to napada islam". Napadala ga je kemalisticka sekularna "demokratija". Sto vi mislite da je islam samu u dzamiji, to je zbog vase neupucenosti, ne zbog toga sto mislite da lupam oko "napadanja na islam".

Sto se Gulena tice, jel' se to opet zajebajemo? Mozda ne stoji iza ovoga, uopste ne tvrdim, stavise, mislim da ne stoji. Ali da od razlaza sa Erdoganom cini sve da infiltrira cijeli sistem u Turskoj (i izvan nje radi mnogo), cini. Pa nije cudo onda da ti politicki protivnik koji te smatra prijetnjom pokusava "rijesiti". Je li to nesto nevidjeno u svijetu ili samo Turske vlasti to ne smiju raditi?

Mohr, molim te da mi postavljas pitanja (ako te zaista uopste i interesuje sta cu reci) oslobodjenja bilo kakvih zagonetki/rebusa/pitanja koja ujedno daju i odgovor na njih. Ako zelis znati sta mislim, pitaj me direktno, jasno, i onda ces isti takav odgovor dobiti.

Samo malo, Salko. Kako ti znaš da li mi, (konkretno ja) kako i koliko shvatamo islam? Pa eto, čak ga i šijje i suniti različito tumače, a šije čak imaju i islamsku republiku. To što neko istu stvar drugačije shvata i tumači od tebe nipošto ne znači da ga (baš nikako) ne shvata. Tom logikom bih i ja za te mog'o ka'sti da ne'aš pojma o istome :pusa kao ni upoće o religiji. Toliko o tome.

A sad, vratimo se na slučaj. Lijepo si rek'o da je Erdoganov trijumf u ovome puču zapravo trijumf islama nad sekularizmom. Mešutim, sam Tayyip nam govori nešto drugo, kad za isti sumnjiči Gulena, prema tome - dabome. :pusa Dakle, imamo klasičan unutarvjerski/međumuslimanski sukob i obračun u cilju ovladavanja materijalnim dobrima i mat. silom. A obojica raspolažu golemim sredstvima. To je sve. I nema potrebe da se tu sad nešto prenemažete i raspredate mitove & legende i pripovijedate svete pripovijedi oko jedne tako očigledne i sasma profane stvari. OK, razumijem nečiju želju da događaj percipira po svom tabijatu i u skladu sa svojim željama, nadama i htijenjima, ali jasno je da se radi o ovladavanju ovozemaljskim blagodatima, kao doduše uvijek dosad.

I još samo jedna usputna opaska: Kakav je simbol na turskoj (istinabog crvenoj :obrve ) zastavi ;)

I da, ne zezam te, fkt :cudi
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Salahuddin wrote:
Heidi wrote:Ah, vidim Mohr je tu, ne moram nista objasnjavati :oo

Tacno tako. Ne moras i nemoj. Nego, ka'cemo? :obrve
Opet si suicidno nastrojen :obrve
To je haram, ccc. Al dobro, adet je stariji od serijata. :valja
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Salahuddin wrote: Ma ne znam...a sta ako kojim slucajem Turci sa ovakvom vlascu, krenu da pomognu Bosnje od nekog buduceg pokusaja cetnika da nas ponovo pocnu klati...Kuda ce nego peko Srbije? :( Zao mi nesto Vucica. :ooo
Dok je Putina tuda proći neće...ne volim Vučića zbog Briselskog sporazuma....debil...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USSR vise ne postoji. Kao ni jadna Demirelova (i dopuni jos koliko hoces drugih jadnika) Turska. Ovo su druge zemlje sada. Jedna znatno oslabljena, druga znatno ojacana. A i ti, izadji vec jednom iz Juge. Ni nje vise nema. :ooo
Na žalost nema je...neke nove pametnije generacije će je napraaviti...budi siguran jel nema kvalitetnijeg rešenja za ove pprostore...
nanenamalenakurawa
Na probnom
Na probnom

Post by nanenamalenakurawa »

pucisti su blokirali medije i Erdoganu nije ostalo nista neg da pozove preko dzamija svoje ljude a i u hadisima pise da ce pred sudnji dan muslimani biti pozvani u rat ali ce to biti u cijelom svijetu i cuce se ezan sa 100 miliona dzamija i muslimani ce izaci na ulice i braniti islam
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Salahuddin wrote:
Nole wrote: Na žalost nema je...neke nove pametnije generacije će je napraaviti...budi siguran jel nema kvalitetnijeg rešenja za ove pprostore...
Samo sam konstatovao da je nema. Ako se pojavi u nekom obliku koji moze opstati, ja nemam problem zivjeti sa drugima.
Al ti niko ne zabranjuje da se boriš za nju, za državu u kojoj si imao dostojanstvo i bio cenjen u celom svetu...ja se za nju borim i u društvu i na društvenim mrežama..
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Turci nas žele iskoristii ja kao Bošnjak to znam mala smo mi nacija za njih.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Mutevelija wrote:Turci nas žele iskoristii ja kao Bošnjak to znam mala smo mi nacija za njih.
..to je uglavnom točno uzdaj se use i u svoje kljuse..sve se mislim da hr ima bolje odnose s turskom nego bih.. :D
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Ima i Srbija gledaj samo investicije. Bolje nam je Njemačka pomogla. Šta Arapi rade kupuju Bošnjačku zemlju, žene Bošnjakinje.
Last edited by Mutevelija on 17 Jul 2016, 13:03, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

nanenamalenakurawa wrote:pucisti su blokirali medije i Erdoganu nije ostalo nista neg da pozove preko dzamija svoje ljude a i u hadisima pise da ce pred sudnji dan muslimani biti pozvani u rat ali ce to biti u cijelom svijetu i cuce se ezan sa 100 miliona dzamija i muslimani ce izaci na ulice i braniti islam
Erdogan nije Islam!!! Laž da su blokirani mediji i društvene mreže..i šta ti znači da će svi muslimani na svetu ići u rat zbog Erdogana? Evo ja ti prvi tvrdim: Kurdi neće, Sirijci neće, Iračani i Iranci neće, Egipćani neće....aj razmisli pre noštonešto napišeš
nanenamalenakurawa
Na probnom
Na probnom

turci su uvjek bili uz nas i u ratu su nam pomagali najvise od svih,sad su nam jedini prijatelj u svjetu i nama mrsko zahvaliti se i podrzati i proslaviti tursku pobijedu
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Nanenamalena kurva je atiestički provokator klon i troler, treba ga ignorirati, ja mislim da znam i ko je ali neću sa optužbama.
Eto Salahudinu i ostalim moderatorima šaljem vam apel da provjerite ip adresu. da vidim da li su moje sumnje tačne, ako bude moderator među klonom šta ćemo onda?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Kako da se borim za nesto sto ne postoji? I ne, za onu Jugoslaviju, koja je oruzjem koje smo svi platili da se zastitimo od vanjskog neprijatelja, koja je mene odvela u logor, zapalila mi kucu, tukla me, iz samo jednog jedinog razloga koji nigdje u svijetu nije kaznjiv (moja vjera i etnicka pripadnost), ja se nikad ne bih borio. Ta eventualna Jugoslavija bi morala biti znatno drugacija od one iz kraja 80-tih i pocetka 90-tih.
Onu Jugu su razbili Hrvat Sergej Krajačić i Slovenac Edvard Kardelj. To ti je napisao Musliman Selim Numić u romanu Voljena zemljo lažu. Prevarili su Tita i sklonili velikog Jugoslovena Aleksandra Rankovića pa napravili konfederalni Ustav 74. Koji je početak kraja. Čekala se sammoTitova smrt.
Iskustva iz prošlog rata je dao za pravoSrbima da se organizuju al ne i da čine zločine....početak rata...na kome je odgovornost? Kutiljerov plan, potpisan i?
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Mutevelija wrote:Nanenamalena kurva je atiestički provokator klon i troler, treba ga ignorirati, ja mislim da znam i ko je ali neću sa optužbama.
Eto Salahudinu i ostalim moderatorima šaljem vam apel da provjerite ip adresu. da vidim da li su moje sumnje tačne, ako bude moderator među klonom šta ćemo onda?
Jesi li posumnjao na mene?
Nisam taj.
nanenamalenakurawa
Na probnom
Na probnom

Salahuddin wrote:
nanenamalenakurawa wrote:pucisti su blokirali medije i Erdoganu nije ostalo nista neg da pozove preko dzamija svoje ljude a i u hadisima pise da ce pred sudnji dan muslimani biti pozvani u rat ali ce to biti u cijelom svijetu i cuce se ezan sa 100 miliona dzamija i muslimani ce izaci na ulice i braniti islam
Bez da te vrijedjam, mozes li mi naci taj hadis ili bar reci iz cije je zbirke?
Ebu Hurejre, radijallahu ‘anh, prenosi da je jedan čovjek rekao Allahovom Poslaniku, sallallahu ‘alejhi ve sellem: “Kada će nastupiti Posljednji dan? ‘Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, od­govori: ‘Kad nestane povjerenja među ljudima, očekuj Pos­ljednji dan.’ Čovjek opet upita: ‘Kako će nestati povjerenja među njima?’ ‘Kad se odgovorne funkcije povjere onima koji ih ne zaslužuju, očekuj Posljednji dan.’” (Buharija, Kitab el-‘Ilm)

evo sve kaze i o Erdoganu koji je povjerio odgovorne funkcije onima koji ih ne zasluzuju,izgubio povjerenje a svi znamo da ce biti sudnji dan i da ce muslimani biti pozvani
Post Reply

Return to “Svijet”