Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 843 times
- Status: Offline
Re: Turska
Brki sjeo propali puc kao budali samar
Sad ima alibi za sve
Nece to na dobro
Sad ima alibi za sve
Nece to na dobro
somehow I manage
Salahuddin... Ja sam napisao, da nisam siguran, da bi drugi bili bolji (premalo poznajem opcije) i problem jest složeniji od zabrane hijaba u javnim ustanovama.
Problem je potpuni zaokret turske sa kursa... Od faktora stabilnosti na rubu bliskog istoka ušli su u fazu, da su postali faktor nestabilnosti.. Progon vlastitih građana uz konstantno i sad pojačano i onih drugog reda.
Erdogan igra na jeftine poene, koristeći religiju za aktiviranje sljedbenika... Turska nije tu gdje jest zbog Islama.
Bila je i Sirija sekularna...
Problem je potpuni zaokret turske sa kursa... Od faktora stabilnosti na rubu bliskog istoka ušli su u fazu, da su postali faktor nestabilnosti.. Progon vlastitih građana uz konstantno i sad pojačano i onih drugog reda.
Erdogan igra na jeftine poene, koristeći religiju za aktiviranje sljedbenika... Turska nije tu gdje jest zbog Islama.
Bila je i Sirija sekularna...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
AnalitiĆari...
Bojim se da niste shvatili poentu igre koju je Erdo morao da prihvati.
Ne,nepokusavam nikom nista da objasnjavam,ukazujem.
Bojim se da niste shvatili poentu igre koju je Erdo morao da prihvati.
Ne,nepokusavam nikom nista da objasnjavam,ukazujem.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9845 times
- Been thanked: 11619 times
- Status: Online
Salahuddin wrote:Ovdje se svodi na to ko mrzi ili ne mrzi Erdogana. Oni koji ga ne vole podrze post nekoga ko pise protiv njega i obratno. Medjutim, situacija je mnogo, mnogo komplikovanija. Ne zelim vise da nista kazem na ovu temu. Kao navijaci smo, niko nikog ne pokusava da razumije a kamoli da pita za razlog necijeg stava (sto sam ja bio spreman da uradim, iako bih to trebao izbjegavati iz licnih razloga). Iako sam vec napisao da necu vise, samo cu jos jedno reci (a ti Behko, gledaj da mi ne sjeckas post na komade kao jedan mamlaz sa Nezavisnih).
Ergogan, Sejdo, Mislos, konj, majmun, svejedno... Sve je bolje od nekoga (a znamo kako su pucevi zavrsavali) ko ce ponovo u Turskoj da zabranjuje hidzabe u javnim ustanovama. Ipak je to vecinski muslimanska zemlja i veliko onizenje za milone ljudi koji to ostuju. Ako krscanske zemlje to dozvoljavaju muslimanima, da sam Turcin vjernik, borio bih se do smrti da to vise niko ne u Turskoj "vrati na staro".
Ma Saladine bolan, svačije bude i prođe, pa i njegovo. Niko ne poriče njegove zasluge oko razvoja zemlje, ali on je otišao do kraja i trebao bi se povući. Zar ne primjetiš da se ovo dešava u svim zemljama koje malo kubure oko nekih uobičajenih stvari u Evropi i na zapadu općenito? Npr svugdje je na snazi da predsjednik može biti reizabran jednom i to je to. Dva mandata i kupi prnje i to nije bez razloga. Prisjeti se koliko je bio prolupao naš bivši reis Cerić, u zadnjih dvije-tri godine svog reisovanja.
Isto to u svim drugim zemljama: Irak-Sadam, Libija-gadafi, Sirija-Assad, Rusija-Putin, Egipat-Mubarak, i vjerovatno toga ima još. Nijedna od ovih zemalja nije imala neku demokratsku praksu i svi pomenuti autokrati sprovode represalije nad vlastitim građanima.
Jednostavno, te zemlje ne mogu napredovati, niti biti ugledne u svijetu, zbog takvih režima. Druga je stvar izazivanje sukoba u tim zemljama i za to su krivi pomenuti diktatori, jednako kao i zapadnjaci. da je narod bio sretan, ne bi se ni dizao na oružje, zar ne? To je svugdje bio primjer, osim u Iraku, jer vjerovatno niko nije htio riskirati da Sadam opet baci bojni otrov na narod.
Erdogan se samo približava tom levelu i Tursku odvodi od nekog nivoa na kojem je bila do sada. Nemaju hidžabi ništa s tim i mogu ostati, nego je problem u očitom nedostatku ljudskih prava i sloboda i kao što sam već naveo, ovo Tursku vodi na dno. Eto, živi bili pa vidili.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 346 times
Sale ako je ovo sve sto si imao reci onda je svako dalje pisanje uzaludno. Svu problematiku svjetske i unutrasnje politike u Turskoj svesti na hidzab je neozbiljno.Salahuddin wrote:Ovdje se svodi na to ko mrzi ili ne mrzi Erdogana. Oni koji ga ne vole podrze post nekoga ko pise protiv njega i obratno. Medjutim, situacija je mnogo, mnogo komplikovanija. Ne zelim vise da nista kazem na ovu temu. Kao navijaci smo, niko nikog ne pokusava da razumije a kamoli da pita za razlog necijeg stava (sto sam ja bio spreman da uradim, iako bih to trebao izbjegavati iz licnih razloga). Iako sam vec napisao da necu vise, samo cu jos jedno reci (a ti Behko, gledaj da mi ne sjeckas post na komade kao jedan mamlaz sa Nezavisnih).
Ergogan, Sejdo, Mislos, konj, majmun, svejedno... Sve je bolje od nekoga (a znamo kako su pucevi zavrsavali) ko ce ponovo u Turskoj da zabranjuje hidzabe u javnim ustanovama. Ipak je to vecinski muslimanska zemlja i veliko onizenje za milone ljudi koji to ostuju. Ako krscanske zemlje to dozvoljavaju muslimanima, da sam Turcin vjernik, borio bih se do smrti da to vise niko ne u Turskoj "vrati na staro".
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži? 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4401 times
- Been thanked: 3350 times
A cuo sam i ja da se ta njegova "sekta" prosirila i u BiH..Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija

...bogme te krenulo fino.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4401 times
- Been thanked: 3350 times
Previse je spekulacije na ovoj temi a samo Bog zna ko, zasto i kako. Vrijeme ce pokazati.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija

Obicno,ono sto narod zna,nije nikakva vjest....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 346 times
Postujem sto si vec jezik poceo da ucis, pa ti necu postavljati pitanjaSalahuddin wrote:Molim vas da me ne citirate (iako, naravno, na to imate pravo) jer to trazi odgovor i ispasce da izbjegavam diskusiju ako ne odgovorim na vasa pitanja.
Spasiba!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9845 times
- Been thanked: 11619 times
- Status: Online
Hoće sigurno.Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
Chloe na aparatima.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1238 times
- Been thanked: 3937 times
Neće se ići đonom na njih, ali će im Bakirovci pit krv, onako ispod žita.Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
@Cloe, prebaci dijete drugdje. Ni krivo ni dužno, bit će upleteno u sukobe sa vršnjacima.
Ne mislim da će takvi sukobi dostići nepodnošljivu mjeru, ali će ih sigurno biti.
Trebaš znat da su Bakirovci Tayipovi puzavci i da nemaju niti minimum državničke svijesti.
Ono što Tayip radi u Turskoj može biti dobro za Turke, ali i ne mora. Sada nije moguće donijeti pravi sud o tome.
Ono što je sigurno već sada je to da bi preljevanje sukoba u Bosnu bilo štetno po nas.
Hoće li Bakir ostati neitralan? Ne bih rekao.
Klanjam džematile po parkovima.
- Pasaga
- Hadžija

Tesko je o tom govoriti.Laser wrote:Neće se ići đonom na njih, ali će im Bakirovci pit krv, onako ispod žita.Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
@Cloe, prebaci dijete drugdje. Ni krivo ni dužno, bit će upleteno u sukobe sa vršnjacima.
Ne mislim da će takvi sukobi dostići nepodnošljivu mjeru, ali će ih sigurno biti.
Trebaš znat da su Bakirovci Tayipovi puzavci i da nemaju niti minimum državničke svijesti.
Ono što Tayip radi u Turskoj može biti dobro za Turke, ali i ne mora. Sada nije moguće donijeti pravi sud o tome.
Ono što je sigurno već sada je to da bi preljevanje sukoba u Bosnu bilo štetno po nas.
To su sasvim dvije razlicite sredine,mentalitet...mm ....
Mozda se malo uozbilji,moro bi,dobra mu je prilika.
Za moj pojam,svako poredjenje kao indenticnog drustva Bosne i Turske je zlonamjerno.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1238 times
- Been thanked: 3937 times
Oprosti drug, ali niti jednu tvoju misao nisam shvatio.Pasaga wrote:Tesko je o tom govoriti.Laser wrote:Neće se ići đonom na njih, ali će im Bakirovci pit krv, onako ispod žita.Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
To su sasvim dvije razlicite sredine,mentalitet...mm ....
Mozda se malo uozbilji,moro bi,dobra mu je prilika.
Za moj pojam,svako poredjenje kao indenticnog drustva Bosne i Turske je zlonamjerno.
Moje teze su:
1. Tayip će tražit od Bakira, da pritisne Hizmetovce u Bosni.
2. Bakir je Tayipov puzavac.
3. Bakir će pritisnuti Hizmetovce.
4. To je štetno za Bosnu.
Gdje sam to poredio tursko i bosansko društvo?
Klanjam džematile po parkovima.
Da li se u Turskoj polako pravi situacija : Erdogan=DRŽAVA ?
Mučno je i gledati one slike kažnjavanja pučista...
Mučno je i gledati one slike kažnjavanja pučista...
- Pasaga
- Hadžija

Drug...
Nisam rekao da si poredio.
Mnogi to rade,i to je nekako uvrjezeno u vecini glava,konzerva.
Zato sam to i napisao.
To da ce krenut ta hajka na te ustanove,hoce.
Bit ce zabljije bataka.To je vec najavio mali od belaja,kao vrsni poznavaoc Hizmetovaca.
O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
Mali Bake,kao sto rekoh,ima dobru priluku da se uozbilji,stane na loptu
inace ode sve u helac.
Nisam rekao da si poredio.
Mnogi to rade,i to je nekako uvrjezeno u vecini glava,konzerva.
Zato sam to i napisao.
To da ce krenut ta hajka na te ustanove,hoce.
Bit ce zabljije bataka.To je vec najavio mali od belaja,kao vrsni poznavaoc Hizmetovaca.
O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
Mali Bake,kao sto rekoh,ima dobru priluku da se uozbilji,stane na loptu
inace ode sve u helac.
Last edited by Pasaga on 25 Jul 2016, 14:29, edited 1 time in total.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce