pomoći će mu Putin da mu se vrate moćiPodrinjac wrote:Jesi li to izgubio svemoguće moći?Allah dragi wrote:ISIL je tvrd orah i za mene, jevrejsko maslo. Imao sam već dosta problema sa njima, ubiše mi Isu a kasnije i Muhameda otrovaše.
Radim neke pregovore da ponovo počnemo udružena bombardiranja ali vidjećemo hoće li se Amerikanci i Rusi moći dogovoriti. Sam ipak ne bih u takve avanture.
Islam
Re: Islam
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
- Status: Offline
Da,jeste vise,ali ne u potpunosti,a upravo pisem o tome.Chloe wrote:U Islamu je žena više zaštićena i poštovana nego u bilo kojoj drugoj vjeri.statebriga wrote:Znam,ali uprkos obrazlozenjima,status zene npr. u braku,nije u potpunosti izjednacen. Nema jednaka prava kao suprug u braku!
Zena jednostavno nigdje nije postavjljena na isti nivo sa muskarcem generalno receno u religijama.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Allah je stvorio ženu različitu od muškarca sa različitim obavezama, zar ne?statebriga wrote:Da,jeste vise,ali ne u potpunosti,a upravo pisem o tome.Chloe wrote:U Islamu je žena više zaštićena i poštovana nego u bilo kojoj drugoj vjeri.statebriga wrote:Znam,ali uprkos obrazlozenjima,status zene npr. u braku,nije u potpunosti izjednacen. Nema jednaka prava kao suprug u braku!
Zena jednostavno nigdje nije postavjljena na isti nivo sa muskarcem generalno receno u religijama.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
-
Venera
- Seksologinja

aha,ti podrzavas teokraciju ili teodemokracijuKOMESAR wrote:Uvijek neko kosi neko vodu nosi.Sve drugo je anarhija.statebriga wrote:Znam,ali uprkos obrazlozenjima,status zene npr. u braku,nije u potpunosti izjednacen. Nema jednaka prava kao suprug u braku!
-
Venera
- Seksologinja

Ne pisem o tome.KOMESAR wrote:Allah je stvorio ženu različitu od muškarca sa različitim obavezama, zar ne?statebriga wrote: Da,jeste vise,ali ne u potpunosti,a upravo pisem o tome.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Pišeš,pišeš!statebriga wrote:Ne pisem o tome.KOMESAR wrote:Allah je stvorio ženu različitu od muškarca sa različitim obavezama, zar ne?statebriga wrote: Da,jeste vise,ali ne u potpunosti,a upravo pisem o tome.
Allah je htio da žena bude potčinjena muškarcu,a on jedino zna i zašto.To što se ti buniš protiv Allaha je bogohuljenje.
-
Venera
- Seksologinja

A ti znas tacno sta je Alah htio! To si ti pricao sa njim na kafi!KOMESAR wrote:Pišeš,pišeš!statebriga wrote:
Ne pisem o tome.
Allah je htio da žena bude potčinjena muškarcu,a on jedino zna i zašto.To što se ti buniš protiv Allaha je bogohuljenje.
To je samo tvoja interpetacija Bozijih rijeci,a posto ste vi muskarci zapisivali iste,ko zna sta ste u mejduvremenu uradili
Ne bunim se protiv Boga,a reci da radimm bogohuljenje je obicna sovinsticka ucjena.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ali ,eto ti znaš da je pogrešno zapisano ,pa nam malo to rastabiri.Nemoj samo bogohuliti!statebriga wrote:A ti znas tacno sta je Alah htio! To si ti pricao sa njim na kafi!KOMESAR wrote:Pišeš,pišeš!statebriga wrote:
Ne pisem o tome.
To je samo tvoja interpetacija Bozijih rijeci,a posto ste vi muskarci zapisivali iste,ko zna sta ste u mejduvremenu uradili![]()
Ne bunim se protiv Boga,a reci da radimm bogohuljenje je obicna sovinsticka ucjena.
-
Venera
- Seksologinja

Aha, avidim,ti znas,tacno sta je napisano.
Upravo svojim stavom imitras Boga. 
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
statebriga wrote:Da,jeste vise,ali ne u potpunosti,a upravo pisem o tome.Chloe wrote:U Islamu je žena više zaštićena i poštovana nego u bilo kojoj drugoj vjeri.statebriga wrote:Znam,ali uprkos obrazlozenjima,status zene npr. u braku,nije u potpunosti izjednacen. Nema jednaka prava kao suprug u braku!
Zbog tradicionalnog Islama u BiH koji je pratkticiran sama sam istraživala prava žene u Islamu.
Savršeno je sve regulisano, znala sam ostajati bez teksta ...
Islamu nije trebao nikakav Feminizam, da bi žena imala svoja prava.
Ako budem na godišnjem imala vremena, napisat ću nešto više na ovu temu.
-
Venera
- Seksologinja

Pa upravo tvoj pogled je jako ogranicen.KOMESAR wrote:Ja samo pokušavam tebe na govoriti da svakom problemu priđeš sa više starna.statebriga wrote:Aha, avidim,ti znas,tacno sta je napisano.Upravo svojim stavom imitras Boga.
Nije lijepo da se tako piše na ovoj temi. Prije svega potrebno je poznavati religiju islam i ući u raspravu iliti diskusiju.statebriga wrote:Aha, avidim,ti znas,tacno sta je napisano. Upravo svojim stavom imitras Boga.
Ovo tvoje pisanje liči na blasfemiju.
Last edited by Yoker on 29 Jul 2016, 15:57, edited 1 time in total.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"
-
Venera
- Seksologinja

Hvala,Chloe,ali citala sa i ja puno o tome.Chloe wrote:statebriga wrote:Da,jeste vise,ali ne u potpunosti,a upravo pisem o tome.Chloe wrote:U Islamu je žena više zaštićena i poštovana nego u bilo kojoj drugoj vjeri.statebriga wrote:Znam,ali uprkos obrazlozenjima,status zene npr. u braku,nije u potpunosti izjednacen. Nema jednaka prava kao suprug u braku!
Zbog tradicionalnog Islama u BiH koji je pratkticiran sama sam istraživala prava žene u Islamu.
Savršeno je sve regulisano, znala sam ostajati bez teksta ...
Islamu nije trebao nikakav Feminizam, da bi žena imala svoja prava.
Ako budem na godišnjem imala vremena, napisat ću nešto više na ovu temu.
Ne pisem uopste o feminizmu, vec o ravnopravnosti.
Svaka religija,pa i Islam,djelomicno oduzimaju prava zenama.
-
Venera
- Seksologinja

Otkud tebi idjea da ne znam o religiji? Aha,da,jer ne djelis moje misljenje.Yoker wrote:Nije lijepo da se tako piše na ovoj temi. Prije svega potrebno je poznavati religiju islam i ući u raspravu iliti diskusiju.statebriga wrote:Aha, avidim,ti znas,tacno sta je napisano.Upravo svojim stavom imitras Boga.
Ovo tvoje pisanje liči na blasfemiju.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Meni se opet čini da se s te tvoje strane ne vidi dobro.Ali,evo da ti malo pojasnim:statebriga wrote:Pa upravo tvoj pogled je jako ogranicen.KOMESAR wrote:Ja samo pokušavam tebe na govoriti da svakom problemu priđeš sa više starna.statebriga wrote:Aha, avidim,ti znas,tacno sta je napisano.Upravo svojim stavom imitras Boga.
Allah je odredio kako on hoće ,a to je da je muškarca ovlastio da se brine o ženi,jer mora neko biti odgovoran.Žena u okviru tog ovlaštenja ima svoja prava i privilegije.
p.s.
Šta je za tebe ravnopravnost?
-
Venera
- Seksologinja

U dotcina davna vremena,kad su muskarima umirale supruge,a ostajala mala djeca,ko se brinuo? Brinula se nova suprige/zena? Tad su bila drgacija vremena,stlano se ratovalo,trogvacki kaavni jedini izvor novca i hrane.KOMESAR wrote:Meni se opet čini da se s te tvoje strane ne vidi dobro.Ali,evo da ti malo pojasnim:statebriga wrote: Pa upravo tvoj pogled je jako ogranicen.
Allah je odredio kako on hoće ,a to je da je muškarca ovlastio da se brine o ženi,jer mora neko biti odgovoran.Žena u okviru tog ovlaštenja ima svoja prava i privilegije.
p.s.
Eh,sad da te vratim u 20 stoljece:Moja prijateljica i njene dvije sestre su ostale bez mame u ranom djetinjstvu. Otac se nije nikad ozenio o dlicno se brinuo o svojim kcerkama. Otaci im je bio divan.
Ja sam odrasla duze uz mamu,jer mi je otac umro. Nije se nikad udala,bila nezavisna,materijalno,plus,sposbna poslovno visoka funkcija. Imala ponude za brak,sve odbila. Muskracima je bila jako privlacana upravo radi svoje nezavisnosti,jer muskarci,u sutini ,vole sposbne zene.
Ti meni pises o ravnorpavnosti ignrosuci detalje zivota. Ja ti primjerima pokusavam objasniti da ravnopravnost nije jednakost polova,vec ravnopravno prihvatanje odluka u zivotu. U religijama su takvi zakoni ograniceni. Zena,npr. udovica u takvim zakonima nije nezavisna.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ti svo vrijeme hoćeš da kažeš da je Allah u Kur'anu pogriješio? Dobro,navedi (citiraj) gdje?statebriga wrote:U dotcina davna vremena,kad su muskarima umirale supruge,a ostajala mala djeca,ko se brinuo? Brinula se nova suprige/zena? Tad su bila drgacija vremena,stlano se ratovalo,trogvacki kaavni jedini izvor novca i hrane.KOMESAR wrote:Meni se opet čini da se s te tvoje strane ne vidi dobro.Ali,evo da ti malo pojasnim:statebriga wrote: Pa upravo tvoj pogled je jako ogranicen.
p.s.
Eh,sad da te vratim u 20 stoljece:Moja prijateljica i njene dvije sestre su ostale bez mame u ranom djetinjstvu. Otac se nije nikad ozenio o dlicno se brinuo o svojim kcerkama. Otaci im je bio divan.
Ja sam odrasla duze uz mamu,jer mi je otac umro. Nije se nikad udala,bila nezavisna,materijalno,plus,sposbna poslovno visoka funkcija. Imala ponude za brak,sve odbila. Muskracima je bila jako privlacana upravo radi svoje nezavisnosti,jer muskarci,u sutini ,vole sposbne zene.
Ti meni pises o ravnorpavnosti ignrosuci detalje zivota. Ja ti primjerima pokusavam objasniti da ravnopravnost nije jednakost polova,vec ravnopravno prihvatanje odluka u zivotu. U religijama su takvi zakoni ograniceni. Zena,npr. udovica u takvim zakonima nije nezavisna.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
To Isuse!Isus Krajst wrote: Prihvati kršćanstvo bolje ti je, da osjetiš pravu ljubav i prava prava.
Šta konkretno nudiš?
-
Venera
- Seksologinja

Ne,vec su pravila pisana narodu u odredjenom periodu,a odredjena pravla su univezalna i kao takva poruka je upucena svim generacijama. Nigdje nisam napisala da je Bog nesto pogresno rekao,ali je ostavio unverzalne poruke,a koje se mogu uklopiti npr. danas. Kuzis.