...samo sam jos njega cekao...KOMESAR wrote:To Isuse!Isus Krajst wrote: Prihvati kršćanstvo bolje ti je, da osjetiš pravu ljubav i prava prava.
Šta konkretno nudiš?
...OOOOO spasioce moj.....

...samo sam jos njega cekao...KOMESAR wrote:To Isuse!Isus Krajst wrote: Prihvati kršćanstvo bolje ti je, da osjetiš pravu ljubav i prava prava.
Šta konkretno nudiš?
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Pasaga wrote:...samo sam jos njega cekao...KOMESAR wrote:To Isuse!Isus Krajst wrote: Prihvati kršćanstvo bolje ti je, da osjetiš pravu ljubav i prava prava.
Šta konkretno nudiš?
...OOOOO spasioce moj.....
Ništa ja tebe ne razumijem!?statebriga wrote:Ne,vec su pravila pisana narodu u odredjenom periodu,a odredjena pravla su univezalna i kao takva poruka je upucena svim generacijama. Nigdje nisam napisala da je Bog nesto pogresno rekao,ali je ostavio unverzalne poruke,a koje se mogu uklopiti npr. danas. Kuzis.

KOMESAR wrote:Ništa ja tebe ne razumijem!?statebriga wrote:Ne,vec su pravila pisana narodu u odredjenom periodu,a odredjena pravla su univezalna i kao takva poruka je upucena svim generacijama. Nigdje nisam napisala da je Bog nesto pogresno rekao,ali je ostavio unverzalne poruke,a koje se mogu uklopiti npr. danas. Kuzis.
p.s.
Svi poslanici su kao takvi rođeni,osim Muhameda s.a.v.s?
Što se nisi za mene udala?statebriga wrote:KOMESAR wrote:Ništa ja tebe ne razumijem!?statebriga wrote:Ne,vec su pravila pisana narodu u odredjenom periodu,a odredjena pravla su univezalna i kao takva poruka je upucena svim generacijama. Nigdje nisam napisala da je Bog nesto pogresno rekao,ali je ostavio unverzalne poruke,a koje se mogu uklopiti npr. danas. Kuzis.
p.s.
Svi poslanici su kao takvi rođeni,osim Muhameda s.a.v.s?
Nisma ocekivala da ces razumjeti
Oooo...,prosvjetitelju naš!phenom wrote:Naci najludu osobu na ovoj temi nemoguca misija, ali Allah dragi prednjaci za sada, jer iznosi najvise dezinformacija ...
KOMESAR wrote:Oooo...,prosvjetitelju naš!phenom wrote:Naci najludu osobu na ovoj temi nemoguca misija, ali Allah dragi prednjaci za sada, jer iznosi najvise dezinformacija ...

Drago mi je da si istraživala.statebriga wrote:
Hvala,Chloe,ali citala sa i ja puno o tome.
Ne pisem uopste o feminizmu, vec o ravnopravnosti.![]()
Svaka religija,pa i Islam,djelomicno oduzimaju prava zenama.
pokrivena samPodrinjac wrote:Tigris, jesu li te nekad htjeli pokriti pod hidžab, ili u burku. Ili si pokrivena?Tigris wrote:miki ne zajebaji me.sa simbolikom ........ja sam dala tacan ispravan i istinit odgovor na pitanje Islam i marisanje zena.statebriga wrote:Arethna wrote:Eto za "udaranje" zene i kaznjavanje tigrasta ti je rekla.Radi se o simbolici kao sto postoji jos mnogo drugih stvari u islamu sa simbolikom,ali za shvatanje simbolike treba ukljuciti mozak,zato vam mnogima ne uspjeva da shvatite proste stvari.ma nije to poenta,vc ovo >>>>> Zasto se konkretno primjenila takva simbolika? Kuzis
dakle dobila si sustinu . sustina je to da sam ti pojasnila sta je sustinko marisanje zena .
hoces siboliku ......pa nisam ja pjesnik....stajaznam..............ugl odgovor je tu .
i molim, nemoj da i ja od Salla trazim da se
Kad toliko dobro poznaješ hadise i ajete iz Kurana morala bi znati da muslimanke imaju posebnu propisani stil odjevanja. Pridržavaš li se toga?
Kakvo mišljenje imaš o muškarcima koji imaju 4 žene i da li bi svom mužu to dozvolila?
Klanjaš li svih 5 namaza ?

jedino srcule ti more pomoc....Krokodil Behko wrote:Nakon Allaha, banovan i Isus krist.
Ja dženeta sigurno vidjeti neću

Pasaga wrote:jedino srcule ti more pomoc....Krokodil Behko wrote:Nakon Allaha, banovan i Isus krist.
Ja dženeta sigurno vidjeti neću

Chloe,to su individulane odluke,narocito vezan za brak,a oboje ste se degovorili o podjelama odgovrnosti i rada.Chloe wrote:Drago mi je da si istraživala.statebriga wrote:
Hvala,Chloe,ali citala sa i ja puno o tome.
Ne pisem uopste o feminizmu, vec o ravnopravnosti.![]()
Svaka religija,pa i Islam,djelomicno oduzimaju prava zenama.
Meni je feminizam usko vezan za ravnopravnost.
I uopće se ne osjećam neravnopravno kroz prizmu vjeru ...
Možda je do činjenice da uživam u ulozi žene, majke, (uloga i više odgovorna nego očeva, jer mi odgajamo sljedeće generacije i muževa i žena) a u muža gledam kao glavu
porodice, nekog ko donosi odluke ( a muškarac koji poštuje ženu, pitat će je za mišljenje, posavjetovati se s njom itd. ) u kojima i mi indirektno odlučujem.
Porodica je stub društva, i nešto debelo ne valja obzirom na razvode i nemoralna dešavanja. Svi se za nešto bore pa se zapostavljuju osnovni životni zadaci, i očevi i majke ..... I ode sve u helać .....

[/quote]Tigris wrote: pokrivena sam![]()
da ,znam za propise i nisu tako posebni ko sto se lapanda i shvata i takodje izokrece kako zna i umije..misli da zna itd ........ukljucijuci i famozne izrode vjere koji nisu vjredni price
moj muz seriatski me vjencao.......i da, priprema se slijedeca svadba ........i da, ja kao hanuma broj 1 sam DALA SVOJ PRISTANAK - ODOBRENJE da ozeni jos jednu . ionako danas kurvara na pretek koji na sve strane varaju svoje supruge iza njiihovih ledja. pa je ovo za mene postenija opcijada , plus ........sposoban je da i meni i njoj pruzi sve sto nam je potrebno
ja svoju platu zaradjujem da ,mozes mislim imam pravo ici na posao - sluzi mi samo za sminku, cizme. haljiine i cipele ........hanuue trebaju uvijek sijati za svog SEIDA
.- SEID znaci, muz - gospodin - vladar svoje porodice
![]()
![]()
![]()
pored pet redovnih . ide jos i nafila maxuzije......
Poštto ste vi marljivo istraživali i dokazivali, recite kako ste uspjeli dokazati da su kuran i biblija božije knjige. Po kojoj osnovi?Chloe wrote:A nee, nemam u planu ništa ti dokazivati. Sama kažeš da si čitala, istraživala, mislila sam kad stignem nešto malo napisati i staviti linkove ... ovako nema potrebe.
Tražiš odgovore i to pozdravljam, imaš vremena i da promjeniš mišljenje kao i da ga učvrstiš.
Ono sam napisala čisto da me upoznaš da me bolje razumiješ.
A za razvode ...pa znaš, kako imamo slobodu izbora, prava i raznorazne ravnopravnosti, pa i sex nema opravdanja za tolike razvode ....
.... svakako je druga tema, a ja odoh u Pričaonu.

Hej ekipa, citam malo ove vase postove i ovaj serijat mi se sve vise cini kao neka sexy igricaTigris wrote:sto se tice udaranja..........kad se kaze udarite ih : to znaci peruskom ili cak vrskom cetkice za zube ih malo dotaknite.......ma joj da vidis miline.........to ti dodje ko pomirdbeno milovanje
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest