Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times
Status: Offline

Re: Islam

29 Jul 2016, 16:40

KOMESAR wrote:
Isus Krajst wrote: Prihvati kršćanstvo bolje ti je, da osjetiš pravu ljubav i prava prava.
To Isuse!
Šta konkretno nudiš?
...samo sam jos njega cekao...

...OOOOO spasioce moj.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

29 Jul 2016, 16:43

Pasaga wrote:
KOMESAR wrote:
Isus Krajst wrote: Prihvati kršćanstvo bolje ti je, da osjetiš pravu ljubav i prava prava.
To Isuse!
Šta konkretno nudiš?
...samo sam jos njega cekao...

...OOOOO spasioce moj.....
:ok
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jul 2016, 16:45

statebriga wrote:Ne,vec su pravila pisana narodu u odredjenom periodu,a odredjena pravla su univezalna i kao takva poruka je upucena svim generacijama. Nigdje nisam napisala da je Bog nesto pogresno rekao,ali je ostavio unverzalne poruke,a koje se mogu uklopiti npr. danas. Kuzis. :kafa
Ništa ja tebe ne razumijem!? :cvijece

p.s.
Svi poslanici su kao takvi rođeni,osim Muhameda s.a.v.s?

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

29 Jul 2016, 16:50

KOMESAR wrote:
statebriga wrote:Ne,vec su pravila pisana narodu u odredjenom periodu,a odredjena pravla su univezalna i kao takva poruka je upucena svim generacijama. Nigdje nisam napisala da je Bog nesto pogresno rekao,ali je ostavio unverzalne poruke,a koje se mogu uklopiti npr. danas. Kuzis. :kafa

p.s.

Nisma ocekivala da ces razumjeti :cvijece
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jul 2016, 16:55

statebriga wrote:
KOMESAR wrote:

p.s.

Nisma ocekivala da ces razumjeti :cvijece
Što se nisi za mene udala?

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

29 Jul 2016, 17:36

Naci najludu osobu na ovoj temi nemoguca misija, ali Allah dragi prednjaci za sada, jer iznosi najvise dezinformacija ...
A ja? Ja ću stajati sa strane i voleti te VIŠE OD SVIH!!!

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jul 2016, 17:42

phenom wrote:Naci najludu osobu na ovoj temi nemoguca misija, ali Allah dragi prednjaci za sada, jer iznosi najvise dezinformacija ...
Oooo...,prosvjetitelju naš!

phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

29 Jul 2016, 17:55

KOMESAR wrote:
phenom wrote:Naci najludu osobu na ovoj temi nemoguca misija, ali Allah dragi prednjaci za sada, jer iznosi najvise dezinformacija ...
Oooo...,prosvjetitelju naš!
Image
Sta reci .... Isil kao i masonerija nemaju nikakve veze sa vjerama... To za koga se predstavljaju to su druge price ... I islam i katolicanstvo i pravoslavlje i judaizam su nebitni za sve takve organizacije i te organizacije pisaju po njima, jer iza leda imaju masone/vatikansku/rimo-katolicku crkvu na celu sa jezuitima i crnim papom, a to da li ubijaju katolilke/muslimane/judaiste/pravoslavce i za koje od njih se predstavljaju nije vazno, samo da dodu do najvisih ciljeva, a jedan od njih je bio usaditi mrznju izmedu jevreja i muslimana nakon krstaskih ratova ...
Last edited by phenom on 29 Jul 2016, 17:58, edited 1 time in total.
A ja? Ja ću stajati sa strane i voleti te VIŠE OD SVIH!!!

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

29 Jul 2016, 17:56

statebriga wrote:
Hvala,Chloe,ali citala sa i ja puno o tome.

Ne pisem uopste o feminizmu, vec o ravnopravnosti. :D

Svaka religija,pa i Islam,djelomicno oduzimaju prava zenama.
Drago mi je da si istraživala. :)
Meni je feminizam usko vezan za ravnopravnost.
I uopće se ne osjećam neravnopravno kroz prizmu vjeru ...

Možda je do činjenice da uživam u ulozi žene, majke, (uloga i više odgovorna nego očeva, jer mi odgajamo sljedeće generacije i muževa i žena) a u muža gledam kao glavu
porodice, nekog ko donosi odluke ( a muškarac koji poštuje ženu, pitat će je za mišljenje, posavjetovati se s njom itd. ) u kojima i mi indirektno odlučujem.

Porodica je stub društva, i nešto debelo ne valja obzirom na razvode i nemoralna dešavanja. Svi se za nešto bore pa se zapostavljuju osnovni životni zadaci, i očevi i majke ..... I ode sve u helać ..... :julia
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

29 Jul 2016, 18:47

Podrinjac wrote:
Tigris wrote:
statebriga wrote:
rethna wrote:Eto za "udaranje" zene i kaznjavanje tigrasta ti je rekla.Radi se o simbolici kao sto postoji jos mnogo drugih stvari u islamu sa simbolikom,ali za shvatanje simbolike treba ukljuciti mozak,zato vam mnogima ne uspjeva da shvatite proste stvari.
A :osama ma nije to poenta,vc ovo >>>>> Zasto se konkretno primjenila takva simbolika? Kuzis :kafa
miki ne zajebaji me.sa simbolikom ........ja sam dala tacan ispravan i istinit odgovor na pitanje Islam i marisanje zena.

dakle dobila si sustinu . sustina je to da sam ti pojasnila sta je sustinko marisanje zena .

hoces siboliku ......pa nisam ja pjesnik....stajaznam..............ugl odgovor je tu .

i molim, nemoj da i ja od Salla trazim da se :osama
Tigris, jesu li te nekad htjeli pokriti pod hidžab, ili u burku. Ili si pokrivena?
Kad toliko dobro poznaješ hadise i ajete iz Kurana morala bi znati da muslimanke imaju posebnu propisani stil odjevanja. Pridržavaš li se toga?
Kakvo mišljenje imaš o muškarcima koji imaju 4 žene i da li bi svom mužu to dozvolila?
Klanjaš li svih 5 namaza ?
pokrivena sam :pusi
da ,znam za propise i nisu tako posebni ko sto se lapanda i shvata i takodje izokrece kako zna i umije..misli da zna itd ........ukljucijuci i famozne izrode vjere koji nisu vjredni price
moj muz seriatski me vjencao.......i da, priprema se slijedeca svadba ........i da, ja kao hanuma broj 1 sam DALA SVOJ PRISTANAK - ODOBRENJE da ozeni jos jednu . ionako danas kurvara na pretek koji na sve strane varaju svoje supruge iza njiihovih ledja. pa je ovo za mene postenija opcija :pusi da , plus ........sposoban je da i meni i njoj pruzi sve sto nam je potrebno :oo ja svoju platu zaradjujem da ,mozes mislim imam pravo ici na posao - sluzi mi samo za sminku, cizme. haljiine i cipele ........hanuue trebaju uvijek sijati za svog SEIDA :jutarnja .- SEID znaci, muz - gospodin - vladar svoje porodice :srce :srce :srce

pored pet redovnih . ide jos i nafila maxuzije...... :kafa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times
Status: Online

29 Jul 2016, 19:27

Nakon Allaha, banovan i Isus krist.
Ja dženeta sigurno vidjeti neću :cudi

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

29 Jul 2016, 19:29

Krokodil Behko wrote:Nakon Allaha, banovan i Isus krist.
jedino srcule ti more pomoc.... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times
Status: Online

29 Jul 2016, 19:31

Pasaga wrote:
jedino srcule ti more pomoc.... :D.

Može biti bidne, liči na huriju :p

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times

29 Jul 2016, 19:39

Chak Noriss, banovo Allaha :ooo

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

29 Jul 2016, 19:55

Behko zajebo cak norisa
🐽

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

29 Jul 2016, 19:59

Chloe wrote:
statebriga wrote:
Hvala,Chloe,ali citala sa i ja puno o tome.

Ne pisem uopste o feminizmu, vec o ravnopravnosti. :D

Svaka religija,pa i Islam,djelomicno oduzimaju prava zenama.
Drago mi je da si istraživala. :)
Meni je feminizam usko vezan za ravnopravnost.
I uopće se ne osjećam neravnopravno kroz prizmu vjeru ...

Možda je do činjenice da uživam u ulozi žene, majke, (uloga i više odgovorna nego očeva, jer mi odgajamo sljedeće generacije i muževa i žena) a u muža gledam kao glavu
porodice, nekog ko donosi odluke ( a muškarac koji poštuje ženu, pitat će je za mišljenje, posavjetovati se s njom itd. ) u kojima i mi indirektno odlučujem.

Porodica je stub društva, i nešto debelo ne valja obzirom na razvode i nemoralna dešavanja. Svi se za nešto bore pa se zapostavljuju osnovni životni zadaci, i očevi i majke ..... I ode sve u helać ..... :julia
Chloe,to su individulane odluke,narocito vezan za brak,a oboje ste se degovorili o podjelama odgovrnosti i rada.

Licno,mislim da je svaka osoba jednako odgovrona u braku,no zato postoje razliciti brakovi.

Ali to i dalje ne objasnjava ili ne opravdava cinjenicu da sve religije ne postavljaju zenu na isti nivo.

Broj razvoda je drugacije uslovljen,a broj brakova ne znaci da su svi brakovi kvalitetni i zdrava sredina.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

29 Jul 2016, 20:32

A nee, nemam u planu ništa ti dokazivati. Sama kažeš da si čitala, istraživala, mislila sam kad stignem nešto malo napisati i staviti linkove ... ovako nema potrebe.
Tražiš odgovore i to pozdravljam, imaš vremena i da promjeniš mišljenje kao i da ga učvrstiš.
Ono sam napisala čisto da me upoznaš da me bolje razumiješ. :)
A za razvode ... :hm pa znaš, kako imamo slobodu izbora, prava i raznorazne ravnopravnosti, pa i sex nema opravdanja za tolike razvode .... :cudi .... svakako je druga tema, a ja odoh u Pričaonu. :pusa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

29 Jul 2016, 21:08

Tigris wrote: pokrivena sam :pusi
da ,znam za propise i nisu tako posebni ko sto se lapanda i shvata i takodje izokrece kako zna i umije..misli da zna itd ........ukljucijuci i famozne izrode vjere koji nisu vjredni price
moj muz seriatski me vjencao.......i da, priprema se slijedeca svadba ........i da, ja kao hanuma broj 1 sam DALA SVOJ PRISTANAK - ODOBRENJE da ozeni jos jednu . ionako danas kurvara na pretek koji na sve strane varaju svoje supruge iza njiihovih ledja. pa je ovo za mene postenija opcija :pusi da , plus ........sposoban je da i meni i njoj pruzi sve sto nam je potrebno :oo ja svoju platu zaradjujem da ,mozes mislim imam pravo ici na posao - sluzi mi samo za sminku, cizme. haljiine i cipele ........hanuue trebaju uvijek sijati za svog SEIDA :jutarnja .- SEID znaci, muz - gospodin - vladar svoje porodice :srce :srce :srce

pored pet redovnih . ide jos i nafila maxuzije...... :kafa
[/quote]
Znaš li da je pričanje neistina grijeh?

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

29 Jul 2016, 21:16

Chloe wrote:A nee, nemam u planu ništa ti dokazivati. Sama kažeš da si čitala, istraživala, mislila sam kad stignem nešto malo napisati i staviti linkove ... ovako nema potrebe.
Tražiš odgovore i to pozdravljam, imaš vremena i da promjeniš mišljenje kao i da ga učvrstiš.
Ono sam napisala čisto da me upoznaš da me bolje razumiješ. :)
A za razvode ... :hm pa znaš, kako imamo slobodu izbora, prava i raznorazne ravnopravnosti, pa i sex nema opravdanja za tolike razvode .... :cudi .... svakako je druga tema, a ja odoh u Pričaonu. :pusa
Poštto ste vi marljivo istraživali i dokazivali, recite kako ste uspjeli dokazati da su kuran i biblija božije knjige. Po kojoj osnovi?
Da su napisani procesi nastanka Zemlje i svemira, kao i proces nastanka čovjeka, onda bih bio prvi koji bih vjerovao u to.

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

29 Jul 2016, 21:19

Tigris wrote:sto se tice udaranja..........kad se kaze udarite ih : to znaci peruskom ili cak vrskom cetkice za zube ih malo dotaknite.......ma joj da vidis miline :oo .........to ti dodje ko pomirdbeno milovanje :pusi
Hej ekipa, citam malo ove vase postove i ovaj serijat mi se sve vise cini kao neka sexy igrica :cool Da ne ulazim u detalje, ali pokrivanje, otkivanje, vise zena, poslusnost, podredjenost, nadredjenost, udaranje, peruska, cetkica za zube (zar je i cetkica za zube bilo u doba Muhameda :jonas) mislim... how cool :obrve

Ne mogu se oteti dojmu da je to sve smisljeno jako dobro za muskarca, ali to je samo moj dojam. Mozda grijesim, dopustam se i razuvjeriti.

Nego, ja bih nesto pito' zenski svijet ako moze (znam, znam, zbog takvih pitanja me vec nisu primili ni u partiju, ni u crkvu, a vjerovatno nece ni u dzemat).

Zanima me zar ne pozelite nekada da zablistate. Nije i prirodno zeni da bude privlacna? Kako taj dio rjesavate u serijetskom sustavu?

Evo, nemojte zamjeriti, ali bas me zanima.
http://forum.srednjiput.rs/

Post Reply

Return to “Religija”