Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Zbog paljenja zastave Srbija uputila protestnu notu Sara

Post by Nole »

Pasaga wrote:
Vladimir RUS wrote:
Pasaga wrote:
Vladimir RUS wrote:Zašto imam osjećaj da će i ovaj slučaj biti zataškan kao i onaj prošlogodišnji sa kamenovanjem Vučića?

Da je kamenovan neki evropski ili američki zvaničnik ili spaljena zastava EU ili Amerike ka mislim da bi istog dana BiH vlasti našle krivca i privele ga zakonu, ali pošto je riječ o Srbiji...

I poslije se neki čude zašto zvanična Srbija gleda BiH više preko Banja Luke negoli preko Sarajeva.
...Francek..sve je pod kontrolom..... ;)
Zašto Francek i šta je pod kontrolom? :oo
Vule,sitoVacija je pod kontrolm.... :ooo :pusi
Prevedi...nisam skontao...sory
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Mirelam wrote:Lepa sela, lepo gore, a gradovi jos lepse.
Ni tebe...budi precizniji...ako misliš da film nije antiratni imaš problem u glavi...
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Eto čime zabavljaju raju, dok istovremeno naoružani službenici DB i inih službi Srbije upadaju u BiH i vršljaju kad im se ćefne :o

@Ruse, imaš li možda neke informacije o tome ili je i to "zataškano" :123
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Mohr wrote:Eto čime zabavljaju raju, dok istovremeno naoružani službenici DB i inih službi Srbije upadaju u BiH i vršljaju kad im se ćefne :o

Ja znam da ima.Tako mi Grobara....
Jedan je od obavjestenijih ......
:)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Ubili se za ISIL-a. Skrivaju se iza maski.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 355 times

Post by Mirelam »

Nole wrote:
Mirelam wrote:Lepa sela, lepo gore, a gradovi jos lepse.
Ni tebe...budi precizniji...ako misliš da film nije antiratni imaš problem u glavi...
Svasta je moguce , obzirom na Doktora i njegov konzilij koji me lijecio skoro cetri godine, srecom bezuspjesno.
A nisam ni ocekivao da razumijes. :ooo
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 355 times

Post by Mirelam »

Mohr wrote:Eto čime zabavljaju raju, dok istovremeno naoružani službenici DB i inih službi Srbije upadaju u BiH i vršljaju kad im se ćefne :o

Ma to je daja vu , tako da nije vijest. :ooo
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

I naša zastavi svako malo negdje gori, pa nas evo ....
A jesu keljavi .... :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Danas ih je i Bakir "uvrijedio" žestoko.
Odgovorio im da on može doći u Novi Pazar kao i Vučić u BL i odmah je uslijedila kanonada. Čak su rekli da je Bakir grubo narušio ustave i Srbije i BiH, jer se usudio uporediti status BL i NP, pošto je Bl glavni grad "međunarodno priznatog" entiteta.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:Danas ih je i Bakir "uvrijedio" žestoko.
Odgovorio im da on može doći u Novi Pazar kao i Vučić u BL i odmah je uslijedila kanonada. Čak su rekli da je Bakir grubo narušio ustave i Srbije i BiH, jer se usudio uporediti status BL i NP, pošto je Bl glavni grad "međunarodno priznatog" entiteta.
Tuk na utuk....
Nije to dobro,ali ako se mora...... :cudi
To danas nisam htio pisati....
Opet je krenula lavina....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Vladimir RUS wrote:Zašto imam osjećaj da će i ovaj slučaj biti zataškan kao i onaj prošlogodišnji sa kamenovanjem Vučića?
Prvo:
Ko je zapalio zastavu? Identitet? Lokacija? Nacionalnost? Da nije montaža
Nek te ne zbuni arapska zastava, možda je neki Hrvat iz Stoca.

Drugo:
Ovo nit se zna ko je ni šta je, niti zbog čega je u nekoj vukojebini zapaljena zastava Srbije, ali može biti da je došlo do prelijevanja "političke kulture", upravo iz Srbije, gdje se strane zastave pale svakodnevno, obično u sred grada, obično to rade šefovi političkih stranaka, javno, pred kamerama i bez fantomki na licu.
Mediji to obično proprate kao patriotski čin.

Treće:
Trebalo bi uhvatiti ove debile i odvaliti im bubrege, pošto mi ipak ne želimo biti u istom košu sa radikalskom Srbijom, a baška im odvaliti bubrege zbog te arapske zastave pored ljiljana.
abdulah
Na probnom
Na probnom

Post by abdulah »

Da je kamenovan neki evropski ili američki zvaničnik ili spaljena zastava EU ili Amerike ka mislim da bi istog dana BiH vlasti našle krivca i privele ga zakonu, ali pošto je riječ o Srbiji...

I poslije se neki čude zašto zvanična Srbija gleda BiH više preko Banja Luke negoli preko Sarajeva.
Sine ostavi se politike
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
Prvo:

Drugo:
Ovo nit se zna ko je ni šta je, niti zbog čega je u nekoj vukojebini zapaljena zastava Srbije, ali može biti da je došlo do prelijevanja "političke kulture", upravo iz Srbije, gdje se strane zastave pale svakodnevno, obično u sred grada, obično to rade šefovi političkih stranaka, javno, pred kamerama i bez fantomki na licu.

Treće:
Trebalo bi uhvatiti ove debile i odvaliti im bubrege, pošto mi ipak ne želimo biti u istom košu sa radikalskom Srbijom, a baška im odvaliti bubrege zbog te arapske zastave pored ljiljana.
Ne pamtim da se palila bosanska zastava...američka jeste zbog bombardovanja i Kosova al to neva veze sa BIH
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Nole wrote:
Krokodil Behko wrote:
Prvo:

Drugo:

Treće:
Ne pamtim da se palila bosanska zastava...američka jeste zbog bombardovanja i Kosova al to neva veze sa BIH
Kako nije kad jeste, i to baš u Novom Sadu, baš pred velikom slikom Ratka Mladića, na zidu?

http://www.kurir.rs/policija-zaplenila- ... nak-117713

Spaljena je i albanska zastava i to puno puta, a svi znamo za Šešeljevo paljenje šahovnice, zar ne?

Bilo je toga u RS-u koliko god želiš. To nije vijest pa se ni ne postavlja nigdje na forumu, pošto se dešava često. Mislim na državnu zastavu. U BL paljene su zastave BiH i HR dosta puta.

Posebna je priča jedan od najnovijih srpskih mitova, kojem se grohotom smijem, kad ga čitam, jerbo su ljiljani "ratna zastava ARBiH" i kao da ih nikada prije nije ni bilo, a zapravo imaju u historiji isti status kao i šahovnica, pa čak su i stariji, a stariji su i od srpskog grba.

Odgovorno tvrdim da svako ko vjeruje u taj mit, nema ni jednu jedinu zdravu ćeliju u mozgu, a pošto je takvih mnogo, stvarno sam zabrinut za mentalno stanje i kuda sve ovo vodi.
Lijepo ja kažem i to bez namjere da ikoga uvrijedim, to je opšta šovinistička propaganda i ovo je najblaži izraz.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17076 times

Post by spacebound »

Krokodil Behko wrote:
Image
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru BiH u Beogradu Lazaru Mirkiću, kojom je izražen energičan protest i zatražena hitna istraga zbog sadržaja videosnimka sa Youtubea, na kojem se vidi spaljivanje zastava Srbije.
Uz ukazivanje da je riječ o krajnje neprihvatljivom postupku usmjerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije očekuje da nadležni organi BiH sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimjerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom.

"Ministarstvo vanjskih poslova Srbije iskazuje poseban interes da se o toku te istrage blagovremeno obavještavaju nadležni organi Srbije", navedeno je u saopćenju.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ranije nam je rečeno da je ova agencija upoznata s videosnimkom koji je objavljen na YouTubeu, na kojem dvojica maskiranih muškaraca na livadi pale zastavu Srbije, a u pozadini su zakačene zastave Saudijske Arabije te nekada zvanična zastava BiH s ljiljanima.

Za sada je nepoznato gdje je i kada ovaj snimak nastao i je li uopće video snimljen u BiH. Iako su muškarci naoružani puškama, a u pozadini se čuje pjesma, niko iz policijskih agencija nije nam mogao potvrditi autentičnost snimka.
Image
- Mi samo možemo reći da smo upoznati s ovim snimkom i da, u saradnji s Tužilaštvom BiH, postupamo u skladu sa svojim nadležnostima. To je sve što možemo reći u ovom trenutku - rečeno nam je iz SIPA-e.

(Avaz)
:mohr Imaju li oni vecih problema?
'90 su oni palili nase domove, zive ljude, sad kmece zbog zastave.Uostalom nek nam daju pozitivan primjer, npr, nek uhapse Seselja, i on je palio Hrvatsku zastavu :cudi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
Nole wrote:
Krokodil Behko wrote:
Prvo:

Drugo:

Treće:
Kako nije kad jeste, i to baš u Novom Sadu, baš pred velikom slikom Ratka Mladića, na zidu?

http://www.kurir.rs/policija-zaplenila- ... nak-117713

Spaljena je i albanska zastava i to puno puta, a svi znamo za Šešeljevo paljenje šahovnice, zar ne?

Bilo je toga u RS-u koliko god želiš. To nije vijest pa se ni ne postavlja nigdje na forumu, pošto se dešava često. Mislim na državnu zastavu. U BL paljene su zastave BiH i HR dosta puta.

Posebna je priča jedan od najnovijih srpskih mitova, kojem se grohotom smijem, kad ga čitam, jerbo su ljiljani "ratna zastava ARBiH" i kao da ih nikada prije nije ni bilo, a zapravo imaju u historiji isti status kao i šahovnica, pa čak su i stariji, a stariji su i od srpskog grba.

Odgovorno tvrdim da svako ko vjeruje u taj mit, nema ni jednu jedinu zdravu ćeliju u mozgu, a pošto je takvih mnogo, stvarno sam zabrinut za mentalno stanje i kuda sve ovo vodi.
Lijepo ja kažem i to bez namjere da ikoga uvrijedim, to je opšta šovinistička propaganda i ovo je najblaži izraz.
jbt veze nisam imao za ovo paljenje u Novom Sadu, moguće da nisam bio tih dana u Srbiji pa nisam čitao novine..
ma meni je sve to glupo, neko uzima novac ko zna od koga da bi širio mržnju...opet ću ponoviti, mi smo ratovali i previše, vreme je za mir, a drugi nek ratuju koliko im volja, mi više nećemo...
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Ja kad sam palio nije se ovolka frka digla
🐽
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Hannibal Lecter wrote:Ja kad sam palio nije se ovolka frka digla
Šta si palio, kao klinac sa društvom negde u šumici cigarete krišom? :tjesi :D.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

spacebound wrote:
Krokodil Behko wrote:
Image
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru BiH u Beogradu Lazaru Mirkiću, kojom je izražen energičan protest i zatražena hitna istraga zbog sadržaja videosnimka sa Youtubea, na kojem se vidi spaljivanje zastava Srbije.
Uz ukazivanje da je riječ o krajnje neprihvatljivom postupku usmjerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije očekuje da nadležni organi BiH sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimjerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom.

"Ministarstvo vanjskih poslova Srbije iskazuje poseban interes da se o toku te istrage blagovremeno obavještavaju nadležni organi Srbije", navedeno je u saopćenju.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ranije nam je rečeno da je ova agencija upoznata s videosnimkom koji je objavljen na YouTubeu, na kojem dvojica maskiranih muškaraca na livadi pale zastavu Srbije, a u pozadini su zakačene zastave Saudijske Arabije te nekada zvanična zastava BiH s ljiljanima.

Za sada je nepoznato gdje je i kada ovaj snimak nastao i je li uopće video snimljen u BiH. Iako su muškarci naoružani puškama, a u pozadini se čuje pjesma, niko iz policijskih agencija nije nam mogao potvrditi autentičnost snimka.
Image
- Mi samo možemo reći da smo upoznati s ovim snimkom i da, u saradnji s Tužilaštvom BiH, postupamo u skladu sa svojim nadležnostima. To je sve što možemo reći u ovom trenutku - rečeno nam je iz SIPA-e.

(Avaz)
:mohr Imaju li oni vecih problema?
'90 su oni palili nase domove, zive ljude, sad kmece zbog zastave.Uostalom nek nam daju pozitivan primjer, npr, nek uhapse Seselja, i on je palio Hrvatsku zastavu :cudi
Paljenje tih krpa nije ništa čudno ba ovim prostorima. Ni prvi put, ni zadnji put da se to dogodi. Više bode oči ova arapska zastava pored ljiljana nego samo paljenje.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17076 times

Post by spacebound »

Meni najvise oci bode opalo lisce.Neko je ovo izvuk'o iz naftalina.Sad ce izbori, valja srbovat, na to se glasovi dobijaju.
A svakako da su ovo mogli snimiti samo idioti pa otuda ove dvije zastave jedna do druge.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Post Reply

Return to “EX YU”