titicha wrote:U Oluji je bilo i zločina,nažalost. I to kao i u većini takvih vojnih akcija-najviše strada civilno stanovništvo.
Bitno je priznati te zločine,otkriti sve masovne grobnice,da se ti ljudi dostojanstveno sahrane.
I ne ponoviti ih!

Moderator: Krokodil Behko
titicha wrote:U Oluji je bilo i zločina,nažalost. I to kao i u većini takvih vojnih akcija-najviše strada civilno stanovništvo.
Bitno je priznati te zločine,otkriti sve masovne grobnice,da se ti ljudi dostojanstveno sahrane.
I ne ponoviti ih!
...e bas lipo sto si to naglasila...Chloe wrote:Oluja je donijela mom kraju slobodu, mada jedan dio stanovništva je mrzi jer im je srušila "snove"... Kako god zahvaljujući Oluji i 5. Korpusu, nakon dugo vremena sam zagrlila mamu i brata koji su bili po logorima Fikreta Abdića, dok smo mi bili u izbjeglištvu.
Ima izreka da s kud vojska i vatra prođu, trava ne raste ... odgovorni nek' istražuju ako je nešto bilo kako ne treba, ali nama dolaze naši Slobodarski dani, oduvjek je bilo da se nekima smrkne kad drugima svane .....
Pročitaj na fejsu šta je jedan Hrvat napisao oOluji. Skoro je bio u Krajini i tamo više niko ne živi...oni koji su poslušali Franju i ostali u svojim kućama su preklani ili zapalljeni. Predsednik Belorusije Lukašenko je danas pitao hrvatske novinare kako Hrvatsku nije sramota da slavi zločin?spacebound wrote:Opet cirkus![]()
Jesu li htjeli da zive u Srbiji-Jesu
Jesu li ispraceni u Srbiju-Jesu![]()
Hvala na paznji.Dovidjenja
Zaklali su u Vukovaru i majku od rodjakove zene.Hrvaticu.I imali isturene oznake na kucama gdje su Hrvatice da slobodno vojnici mogu ici silovatNole wrote:Pročitaj na fejsu šta je jedan Hrvat napisao oOluji. Skoro je bio u Krajini i tamo više niko ne živi...oni koji su poslušali Franju i ostali u svojim kućama su preklani ili zapalljeni. Predsednik Belorusije Lukašenko je danas pitao hrvatske novinare kako Hrvatsku nije sramota da slavi zločin?spacebound wrote:Opet cirkus![]()
Kod nas su Srbi napravili povrat imovine, obnovljene su im kuće koje su sada prazne njihovom voljom, niko im nije bio prijetnja pa su rasprodali stanove, moji glupi sugrađani su u takmičenju ko će im se više dodvoriti su nabili cijene stanovima da je jeftiniji kvadrat stana bio u Sarajevu nego u mojoj čaršiji.Nole wrote:Pročitaj na fejsu šta je jedan Hrvat napisao oOluji. Skoro je bio u Krajini i tamo više niko ne živi...oni koji su poslušali Franju i ostali u svojim kućama su preklani ili zapalljeni. Predsednik Belorusije Lukašenko je danas pitao hrvatske novinare kako Hrvatsku nije sramota da slavi zločin?spacebound wrote:Opet cirkus![]()
Moj drug je KUĆU U ZAGREBU vrednosti tadašnjih 200.000DEM zamenio za kuću u Hrtkovcima vrednosti 20.000 DEM ...a da proterali smo Hrvate iz Hrtkovaca...Chloe wrote:Kod nas su Srbi napravili povrat imovine, obnovljene su im kuće koje su sada prazne njihovom voljom, niko im nije bio prijetnja pa su rasprodali stanove, moji glupi sugrađani su u takmičenju ko će im se više dodvoriti su nabili cijene stanovima da je jeftiniji kvadrat stana bio u Sarajevu nego u mojoj čaršiji.Nole wrote:Pročitaj na fejsu šta je jedan Hrvat napisao oOluji. Skoro je bio u Krajini i tamo više niko ne živi...oni koji su poslušali Franju i ostali u svojim kućama su preklani ili zapalljeni. Predsednik Belorusije Lukašenko je danas pitao hrvatske novinare kako Hrvatsku nije sramota da slavi zločin?spacebound wrote:Opet cirkus![]()
Za braću Srbe su nas opet "ukopali" izdajnici.
Srbi su se pokupili i otišli jer im nije kako bi oni.
I ja cijenim njihovu odluku.
Aj još malo o tome...zaboravi bre nacionalističke fore...dr laganini wrote:..samo srbi znaju sto je dobro za hrvate bosnjake i ostali svit..bozanski narod..
Jesu tvoji bili ustaše ili...mrzim ovaj način komunikacije...govna su profitirala u prošlom ratu...sreća nisam učesnik istog...dr laganini wrote:..dkbro si zakljucio..i moji iz surcina su prodali nekom.cetniku iz knina..cijena..bagatela..
..je hrvati su a po tebi znaci i ustase...Nole wrote:Jesu tvoji bili ustaše ili...mrzim ovaj način komunikacije...govna su profitirala u prošlom ratu...sreća nisam učesnik istog...dr laganini wrote:..dkbro si zakljucio..i moji iz surcina su prodali nekom.cetniku iz knina..cijena..bagatela..
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests