Citam ja, Nole, citam, gledam dokumentarce.Mogao bi i ti nekad.Nece ti skodit.
OLUJA
Moderator: Krokodil Behko
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
- Status: Offline
Re: 19 godina od Oluje : U Hrvatskoj slavlje, u Srbiji tuga
Ja ne znam narod kojem je propaganda vise isprala mozak neg' Srbima
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Ja i dalje slobodno putujem i po Hrvatskoj i po Bosni...da sam zločinac sigurno te granice nikada ne bih prešao....mehaning wrote:Svi osim Noleta...spacebound wrote:Srbi su iskljucivi krivci za ratove '90-ih.Nole wrote:Kad si to pročitala da sam to napisao....samo sam vas sve podsetio na redosled događaja u SFRJ i ne branim Srbe činili su zločine kao i svi drugi u tom ratu, a taj film samo Srbi krivi , a svi nevini ne pije vode , bar ne kod mene.spacebound wrote:Ocekujem da na temi o genocidu u Ruandi Nole pocne mahat tekstovima i slikama o i iz Jasenovca.
Jest, Nole, stradali su tvoji sunarodnjaci u Jasenovcu pa vam to daje pravo da ubijate, otimate, palite gdje god i koga god hocete.I ako vam iko to uzme za zlo, samo ponovo potegnete za Jasenovcem
- spacebound
- Urednik foruma

Ma sve tacnoNole wrote:Pa i napisao sam ti zašto je Vukovar bio klanica i razrušen grad...Šta nije tačno???spacebound wrote:Nemoj tako, oni su samo dolazili do centra pa se vracali nazad.Moze bit je bio neki zemljotres koji je razrusio grad i u kojem su ljudi stradali
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Što ljudima ne kažeš istinu, kako si kuhanjem spašavao Vukovar...Nole wrote:Sarvaš JNA, mobilisan 17 dana, uhvatili me na ručku, žena otvorila vratadr laganini wrote:..a vukovaru si sigurno bio..u onim četničkim hordama..i ni metka nisam ispalio!!!
U četničkim hordama NIKADA niti glasao za Šešelja i Draškovića nikada!!!
Moj kolega je bio u Vukovaru kao pripadnik JNA.
Svi su četnici proljev dobili...
Šta si pročitala od svih istražitelja o Markalama??? Koji ozbljan svetski izveštaj tvrdi da je granata doletela sa srpske strane??? Ni jedan!!! Teško je priznati da je to bio Alijin autoterorizam posle koga je NATO bombardovao položaje VRS, pa oni vezali plave šlemove za bandere.spacebound wrote:Ja ne znam narod kojem je propaganda vise isprala mozak neg' Srbima![]()
- dr laganini
- Inventar foruma

..a neki dan reče da srbi nisu ratovali u hrvatskojNole wrote:Sarvaš JNA, mobilisan 17 dana, uhvatili me na ručku, žena otvorila vratadr laganini wrote:..a vukovaru si sigurno bio..u onim četničkim hordama..i ni metka nisam ispalio!!!
Moj kolega je bio u Vukovaru kao pripadnik JNA.
To bi ti moglo dati misliti, da ustaša baš i nema tako puno...Nole wrote:Ja i dalje slobodno putujem i po Hrvatskoj i po Bosni...da sam zločinac sigurno te granice nikada ne bih prešao....mehaning wrote:Svi osim Noleta...spacebound wrote: Srbi su iskljucivi krivci za ratove '90-ih.
Ih da sam im ja kuvo ne bi iz klozeta izlazilimehaning wrote:Što ljudima ne kažeš istinu, kako si kuhanjem spašavao Vukovar...Nole wrote:Sarvaš JNA, mobilisan 17 dana, uhvatili me na ručku, žena otvorila vratadr laganini wrote:..a vukovaru si sigurno bio..u onim četničkim hordama..i ni metka nisam ispalio!!!
Moj kolega je bio u Vukovaru kao pripadnik JNA.![]()
Svi su četnici proljev dobili...
Ima, al sa njima pričam o pi*kama a ne o ratumehaning wrote:To bi ti moglo dati misliti, da ustaša baš i nema tako puno...Nole wrote:Ja i dalje slobodno putujem i po Hrvatskoj i po Bosni...da sam zločinac sigurno te granice nikada ne bih prešao....mehaning wrote:Svi osim Noleta...spacebound wrote: Srbi su iskljucivi krivci za ratove '90-ih.
- dr laganini
- Inventar foruma

..cilo vrime baca priču kako srbi nisu sudjelovali u rastu kontra hrvata a sad ddruga priča..
Srbi su činili zločin u ovom ratu kao i svi drugi, al kako vi ne priznajete da ste činili zločine da vas podstetim hronološkim redom kad je šta i kako bilo...ništa više...dr laganini wrote:..cilo vrime baca priču kako srbi nisu sudjelovali u rastu kontra hrvata a sad ddruga priča..
Nezna jadan kojeg se mita više primiti...dr laganini wrote:..cilo vrime baca priču kako srbi nisu sudjelovali u rastu kontra hrvata a sad ddruga priča..
Nije mu lako...
Ako je ovo tvoj argumentvani odgovor na onaj tekst što sam tebi napisao onda nas dvojica da pričamo o vinu i pršutimehaning wrote:Nezna jadan kojeg se mita više primiti...dr laganini wrote:..cilo vrime baca priču kako srbi nisu sudjelovali u rastu kontra hrvata a sad ddruga priča..![]()
Nije mu lako...
- spacebound
- Urednik foruma

Na Sarajevo je dnevno padalo prosjecno 300 granata.A bas ta jedna je diskutabilna, sve ostale priznajete.Nole wrote:Šta si pročitala od svih istražitelja o Markalama??? Koji ozbljan svetski izveštaj tvrdi da je granata doletela sa srpske strane??? Ni jedan!!! Teško je priznati da je to bio Alijin autoterorizam posle koga je NATO bombardovao položaje VRS, pa oni vezali plave šlemove za bandere.spacebound wrote:Ja ne znam narod kojem je propaganda vise isprala mozak neg' Srbima![]()
Uostalom otvori temu, jer ovdje nije o tome rijec.
Misliš na onaj klinopis, ili na onu drugu trakavicu...Nole wrote:Ako je ovo tvoj argumentvani odgovor na onaj tekst što sam tebi napisao onda nas dvojica da pričamo o vinu i pršutimehaning wrote:Nezna jadan kojeg se mita više primiti...dr laganini wrote:..cilo vrime baca priču kako srbi nisu sudjelovali u rastu kontra hrvata a sad ddruga priča..![]()
Nije mu lako...
Pošto unaprijed znam, da ništa nečeš skužiti, mi ne pričamo, nego ja tebe zajebavam...
Pošto si počeo razlikovati šunku i pršut, ipak moram priznati da ima malog napretka kod tebe...
Meho palim vatru pečem pastrmke na roštilju rođendan je firmi...pozdravljam te...
PS da si blizu zvao bih te
Firma ima rođendan kad i ja...Nole wrote:Meho palim vatru pečem pastrmke na roštilju rođendan je firmi...pozdravljam te...
Koja čast...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Pa dobro, čovječe božiji, koliko puta da ti se kaže jedno te isto?Nole wrote: Zbog kog navoda...i dalje ti stoji u zvaničnom izveštaju da se ne zna odakle je granata doletela, a ja sam sam pominjao i azimut iz kog pravca je doletela i visinu zgrade preko koje je pala i daljinu kratera od zgrade i da je bio uključen francuski radar u to vreme koji nije snimio granatu , dakle letela je ispod 550 m i zna se broj punjenja granate i daljina linije VRS od katera.. Higs je mucao kad mu je Karadžić iznosio podatke. Znači zna se odakle nije došla!!!
Presuda o Markalama je donešena i o čemu ti pričaš uopšte?
Zar ti već jednom nisi bio banovan, zbog Markala?
Krokodil Behko wrote:Sudsko vijeće jasno naglasilo ko je ispalio granate na Markale 1 i 2
24. marta 2016. godine pretresno vijeće III Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je osudilo Radovana Karadžića, prvog bivšeg predsjednika Republike Srpske (RS), vrhovnog komandanta njenih oružanih snaga i jednog od idejnih tvoraca RS-a , za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i/ili običaja ratovanja koje su počinile srpske snage tokom rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995.
Optuženom se sudilo po 11 tačaka optužnice, a jedna od tačaka se odnosila na opsadu Sarajeva, te dva napada na pijacu Markale, 5. februara 1994. godine i 28. augusta 1995. godine.
Nepohodno je osvrnuti se na presudu te objašnjenje vezano za gore navedene napade nakon izjava RS političara, specifično Milorada Dodika, da se treba obnoviti tužba vezano za Markale protiv ljudi koji su gadžali svoj narod, kako on navodi.
Naime, u presudi Radovanu Karadžiću sudsko vijeće je detaljno objasnilo obim zločina, istragu, te zaključak odgovornosti. U kratkim crtama večina sudskog vijeća, izuzev sudije Baird-a, je odbilo teoriju i tvrdnju g. Zorice Subotić da je broj žrtava uveličan i da su tijela donesena na lokaciju masakra. Isto tako, sudsko vijeće je prihvatilo istragu Berka Žečevićeva i John Hamilla i procjene pada granate, koje se u velikom postutku podudaraju, čak i ugao pada granate ustanovljene od strane g. Subotić na osnovu njenih dokaza od ostatka granate na licu mjesta se podudara sa ustanovljenjim dokazima od strane Žečevića i Hamill-a.
Na osnovu ostatka granate, konkretno stabilizatora granate, u narodu poznatog kao „rep“ granate, ustanovljeno je da je stabilizator čvrsto zabijen u asfalt i to do dubine od 9 cm. Taj pokazatelj upučuje na to da granata nije mogla biti ispaljena sa polozaja ABiH, što potvrđuju i dokazi o putanji granate. Isto tako, večina bilješki i drugih dokaza pokazuje da je granata ispaljena sa polozaja VRS, konkretnije, sa polozaja VRS u Mrkovičima.
Na osnovu prezentiranih dokaza, sudsko vijeće, izuzet sudije Baird-a, je ubijeđeno bez sumnje da je granata koja je pogodila pijacu Markale 5. februara 1994. godine ispaljena sa jednog od položaja pod kontrolom VRS, te da su vojnici VRS namjerno ispalili granatu, znajući da u tom području nema legitimnih vojnih meta.
Sudsko vijeće je, uzimajuću u obzir navode optuženog da je masakr 28. augusta 1995. godine isceniran, kao i sa ranijim slucajem masakra 5. februara 1994. godine, zaključuje da navodi nisu tačni te je prihvatilo dokaze svjedoka koji su bili na samoj lokaciji tokom ili odmah nakon događaja, koji su bili ubijeđeni da to o ćemu su svjedočili nije moglo biti iscenirano. Vijeće je zaključilo da je mišljenja da bilo kakve implikacije u suprotno od strane optuženog i/ili njegovih svedoka su jednostavno besmislene.
Sudsko vijeće je, iako prepoznaje kredibilitet gđe. Subotić, na osnovu video snimaka i bolničke evidencije, odbacilo njenu tvrdnju da je broj žrtava uvečan i da su tijela donesena na lokaciju masakra te je vijeće potvrdilo da pijaca nije bila legitimna vojna meta.
Dakle, sudsko vijeće oslanjajuči se na Konnings, Higgs, Turkušića i Bešića, i analizirajuči stabilizator granate koji im je dostavljen, je uvjereno da je to stabilizator granate pronađen na Markalama 25. augusta 1995. godine, te je iz tog razloga odbilo dokaze g. Subotić da je to bio drugi stabilizator granate.
Nakon svih predstavljenih dokaza i činjenica, sudsko vijeće je ubjeđeno bez sumnje da je granata na Markale 28. augusta 1995. godine ispaljena sa položaja VRS-a te je ustanovilo da oznaka na ostatku granate dokazuje da je granata isporučena iz Krušik tvornice iz Valjeva u Srbiji, dok serijski broj granate pokazuje da je testirana u Srbiji krajem 1994.godine. Iste oznake su pronađene na ostatcima druge četiri granate koje su eksplodirale u blizini pijace Markale tog dana.
Sve navedeno pokažuje da tih pet granata nisu bile dio JNA arsenala i da nisu mogle biti dio vojnog arsenala ABiH u vrijeme tog napada. Samim time, svih pet granata su ispaljene sa položaja VRS.
Generalno, sudsko vijeće na osvonu svih dokaza o minobacačkoj granati 120 mm, koji su prezentovani vijeću, odbija svjedoke odbrane, kao i svjedoka Dragomira Miloševića, zbog toga što su doneseni i izneseni na način da idu njima u korist, te je njihov kredibilitet umnjen njihovom željom da kroz dokaze koje su prezentovali umanje odgovornost VRS za počinjeno djelo.
Presuda istiće da i ako ulice Mula Mustafe Bešeskije i Markale mozda nisu namjerno direktno ciljani tog dana, ubjeđeno je na osnovu svih dokaza uključujući i drugih granata koje su eksplodirale u okolini Markala da je VRS namjerno gađala regiju oko pijace iako su u potpunosti znali i bili svjesni da tu nema legitimnih vojni ciljeva te su bezobzirno zamarili potencijalne civilne žrtve kao posljedicu njihovih djela.
Na osnovu prvostepene presude, te dokaza navedenih u njoj besmisleno je pokušati umanjiti bilo koju vrstu odgovornosti VRS-a, od vojnika koji su ispalili granate do nalogodavaca. Dakle, ova presuda je potvrdila odgovornost VRS-a napade i masakre na Markalama, navodi se u saopćenju predsjednika Udruženja žrtava i svjedoka genocida.
(Vijesti.ba)
U principu, cijeli bi tekst trebao uvećati, obojiti u crveno itd, ali vjerujem da opet ne bi bilo nikakvog rezultata. Nemoj više da te vidim, da falsificiraš presudu tribunala na forumu, jer to neće biti dobro.
Kraj diskusije o Markalama, tema je Oluja.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Pomen za stradale Srbe u Novom Gradu: "21 godinu nakon 'Oluje' sve podseća na `90-te"
Služenjem parastosa u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Novom Gradu danas je počelo obeležavanje 21 godine od stradanja Srba iz bivše Republike Srpske Krajine u hrvatskoj akciji "Oluja".
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je danas da 21 godinu nakon "Oluje" sve podseća na `90-te.
Prema njegovim rečima, u Hrvatskoj se juče moglo čuti svašta.
- Navikli smo i ranijih godina da u Hrvatskoj tokom proslave `Oluje` vidimo demonstraciju proustaštva. Juče je to doživelo svoju kulminaciju - rekao je Štrbac.
Štrbac kaže da su tome prethodili i događaji kao što je rehabilitacija Alojzija Stepinca, oslobađajuća presuda za Branimira Glavaša, kao i situacija prilikom obeležavanja Dana ustanka u Srbu.
- Hrvatska je jedina članica EU gde policija mora braniti antifašiste od fašista - rekao je on.
Obeležavanju 21 godine od stradanja u Novom Gradu danas prisustvuje i delegacija Centra za nenasilnu komunikaciju. Adnan Hasanbegović iz ovog centra rekao je da svojim prisustvom predstavnici Centra žele poslati poruku da saosećaju sa žrtvama i njihovim porodicama.
Obeležavanju prisustvuju i predstavnici opštine Novi Grad, Boračke organizacije i građani.
Služenjem parastosa u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Novom Gradu danas je počelo obeležavanje 21 godine od stradanja Srba iz bivše Republike Srpske Krajine u hrvatskoj akciji "Oluja".
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je danas da 21 godinu nakon "Oluje" sve podseća na `90-te.
Prema njegovim rečima, u Hrvatskoj se juče moglo čuti svašta.
- Navikli smo i ranijih godina da u Hrvatskoj tokom proslave `Oluje` vidimo demonstraciju proustaštva. Juče je to doživelo svoju kulminaciju - rekao je Štrbac.
Štrbac kaže da su tome prethodili i događaji kao što je rehabilitacija Alojzija Stepinca, oslobađajuća presuda za Branimira Glavaša, kao i situacija prilikom obeležavanja Dana ustanka u Srbu.
- Hrvatska je jedina članica EU gde policija mora braniti antifašiste od fašista - rekao je on.
Obeležavanju 21 godine od stradanja u Novom Gradu danas prisustvuje i delegacija Centra za nenasilnu komunikaciju. Adnan Hasanbegović iz ovog centra rekao je da svojim prisustvom predstavnici Centra žele poslati poruku da saosećaju sa žrtvama i njihovim porodicama.
Obeležavanju prisustvuju i predstavnici opštine Novi Grad, Boračke organizacije i građani.
Laž!!!! Francuski radar koji je bio uključen u to vreme i snimi neku granatu minobacačku koja preleti visinu 550m NIJE SNIMIO NI JEDNU GRANATU....taj tvoj Higgs je mucao kad mu je Radovan iznosio podatke, gledao uživo...mani me Haga...Gotovina u prvostepenoj presudi osuđen na smrt streljanjem vešanjem i spaljivanjem u drugostepenoj presudi je nevin na koju se nema prava žalbe....i ti to nazivaš sud????Krokodil Behko wrote:Pa dobro, čovječe božiji, koliko puta da ti se kaže jedno te isto?Nole wrote: Zbog kog navoda...i dalje ti stoji u zvaničnom izveštaju da se ne zna odakle je granata doletela, a ja sam sam pominjao i azimut iz kog pravca je doletela i visinu zgrade preko koje je pala i daljinu kratera od zgrade i da je bio uključen francuski radar u to vreme koji nije snimio granatu , dakle letela je ispod 550 m i zna se broj punjenja granate i daljina linije VRS od katera.. Higs je mucao kad mu je Karadžić iznosio podatke. Znači zna se odakle nije došla!!!
Presuda o Markalama je donešena i o čemu ti pričaš uopšte?
Zar ti već jednom nisi bio banovan, zbog Markala?
Krokodil Behko wrote:Sudsko vijeće jasno naglasilo ko je ispalio granate na Markale 1 i 2
24. marta 2016. godine pretresno vijeće III Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je osudilo Radovana Karadžića, prvog bivšeg predsjednika Republike Srpske (RS), vrhovnog komandanta njenih oružanih snaga i jednog od idejnih tvoraca RS-a , za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i/ili običaja ratovanja koje su počinile srpske snage tokom rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995.
Optuženom se sudilo po 11 tačaka optužnice, a jedna od tačaka se odnosila na opsadu Sarajeva, te dva napada na pijacu Markale, 5. februara 1994. godine i 28. augusta 1995. godine.
Nepohodno je osvrnuti se na presudu te objašnjenje vezano za gore navedene napade nakon izjava RS političara, specifično Milorada Dodika, da se treba obnoviti tužba vezano za Markale protiv ljudi koji su gadžali svoj narod, kako on navodi.
Naime, u presudi Radovanu Karadžiću sudsko vijeće je detaljno objasnilo obim zločina, istragu, te zaključak odgovornosti. U kratkim crtama večina sudskog vijeća, izuzev sudije Baird-a, je odbilo teoriju i tvrdnju g. Zorice Subotić da je broj žrtava uveličan i da su tijela donesena na lokaciju masakra. Isto tako, sudsko vijeće je prihvatilo istragu Berka Žečevićeva i John Hamilla i procjene pada granate, koje se u velikom postutku podudaraju, čak i ugao pada granate ustanovljene od strane g. Subotić na osnovu njenih dokaza od ostatka granate na licu mjesta se podudara sa ustanovljenjim dokazima od strane Žečevića i Hamill-a.
Na osnovu ostatka granate, konkretno stabilizatora granate, u narodu poznatog kao „rep“ granate, ustanovljeno je da je stabilizator čvrsto zabijen u asfalt i to do dubine od 9 cm. Taj pokazatelj upučuje na to da granata nije mogla biti ispaljena sa polozaja ABiH, što potvrđuju i dokazi o putanji granate. Isto tako, večina bilješki i drugih dokaza pokazuje da je granata ispaljena sa polozaja VRS, konkretnije, sa polozaja VRS u Mrkovičima.
Na osnovu prezentiranih dokaza, sudsko vijeće, izuzet sudije Baird-a, je ubijeđeno bez sumnje da je granata koja je pogodila pijacu Markale 5. februara 1994. godine ispaljena sa jednog od položaja pod kontrolom VRS, te da su vojnici VRS namjerno ispalili granatu, znajući da u tom području nema legitimnih vojnih meta.
Sudsko vijeće je, uzimajuću u obzir navode optuženog da je masakr 28. augusta 1995. godine isceniran, kao i sa ranijim slucajem masakra 5. februara 1994. godine, zaključuje da navodi nisu tačni te je prihvatilo dokaze svjedoka koji su bili na samoj lokaciji tokom ili odmah nakon događaja, koji su bili ubijeđeni da to o ćemu su svjedočili nije moglo biti iscenirano. Vijeće je zaključilo da je mišljenja da bilo kakve implikacije u suprotno od strane optuženog i/ili njegovih svedoka su jednostavno besmislene.
Sudsko vijeće je, iako prepoznaje kredibilitet gđe. Subotić, na osnovu video snimaka i bolničke evidencije, odbacilo njenu tvrdnju da je broj žrtava uvečan i da su tijela donesena na lokaciju masakra te je vijeće potvrdilo da pijaca nije bila legitimna vojna meta.
Dakle, sudsko vijeće oslanjajuči se na Konnings, Higgs, Turkušića i Bešića, i analizirajuči stabilizator granate koji im je dostavljen, je uvjereno da je to stabilizator granate pronađen na Markalama 25. augusta 1995. godine, te je iz tog razloga odbilo dokaze g. Subotić da je to bio drugi stabilizator granate.
Nakon svih predstavljenih dokaza i činjenica, sudsko vijeće je ubjeđeno bez sumnje da je granata na Markale 28. augusta 1995. godine ispaljena sa položaja VRS-a te je ustanovilo da oznaka na ostatku granate dokazuje da je granata isporučena iz Krušik tvornice iz Valjeva u Srbiji, dok serijski broj granate pokazuje da je testirana u Srbiji krajem 1994.godine. Iste oznake su pronađene na ostatcima druge četiri granate koje su eksplodirale u blizini pijace Markale tog dana.
Sve navedeno pokažuje da tih pet granata nisu bile dio JNA arsenala i da nisu mogle biti dio vojnog arsenala ABiH u vrijeme tog napada. Samim time, svih pet granata su ispaljene sa položaja VRS.
Generalno, sudsko vijeće na osvonu svih dokaza o minobacačkoj granati 120 mm, koji su prezentovani vijeću, odbija svjedoke odbrane, kao i svjedoka Dragomira Miloševića, zbog toga što su doneseni i izneseni na način da idu njima u korist, te je njihov kredibilitet umnjen njihovom željom da kroz dokaze koje su prezentovali umanje odgovornost VRS za počinjeno djelo.
Presuda istiće da i ako ulice Mula Mustafe Bešeskije i Markale mozda nisu namjerno direktno ciljani tog dana, ubjeđeno je na osnovu svih dokaza uključujući i drugih granata koje su eksplodirale u okolini Markala da je VRS namjerno gađala regiju oko pijace iako su u potpunosti znali i bili svjesni da tu nema legitimnih vojni ciljeva te su bezobzirno zamarili potencijalne civilne žrtve kao posljedicu njihovih djela.
Na osnovu prvostepene presude, te dokaza navedenih u njoj besmisleno je pokušati umanjiti bilo koju vrstu odgovornosti VRS-a, od vojnika koji su ispalili granate do nalogodavaca. Dakle, ova presuda je potvrdila odgovornost VRS-a napade i masakre na Markalama, navodi se u saopćenju predsjednika Udruženja žrtava i svjedoka genocida.
(Vijesti.ba)
U principu, cijeli bi tekst trebao uvećati, obojiti u crveno itd, ali vjerujem da opet ne bi bilo nikakvog rezultata. Nemoj više da te vidim, da falsificiraš presudu tribunala na forumu, jer to neće biti dobro.
Kraj diskusije o Markalama, tema je Oluja.