Očekuje me operacija za par tjedana, pa me zanima koliko traje oporavak...
Operacija oči
Moderator: Krokodil Behko
Operacija oči
Ima li neko iskustva sa ugradnjom multifokalnih leča u oči...
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41552 times
- Been thanked: 28333 times
- Status: Offline
Re: Operacija oči
Kod mene komsija crko lece mu naskodile
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
..Ja sam radila slicnu operaciju ne -multifokalnu, ali procedura je mislim ista .(operacija katarakte sam ja radila, mada je nisam imala , al to je ta procedura bila za moju korekciju vida na odredjenoj daljini.)mehaning wrote:Ima li neko iskustva sa ugradnjom multifokalnih leča u oči...![]()
.. Sama procedura traje oko 20 min , daju ti sedativ, nikakav bol ne osjetis.
..oporavak , ne postoji , jer neces biti ni pod kakvim bolom , Dobiti ces kapi da stavljas , nekoliko vrsta oko 10 dana .
...mislim da ce ti preporuciti da nosis tamne suncane naocale ,.
.. mislim da cu cvijek biti osjetljiva na -neon -svjetlo, i kada sam u velikom prostoru. hm ,,,nije isto kao prije ali bolje vidim ...
... ovdje to rade rutinski --rasapitaj s eza dobrog dr , mislim d aje ZAGREB za to najbolji.
SPINERKA wrote:..Ja sam radila slicnu operaciju ne -multifokalnu, ali procedura je mislim ista .(operacija katarakte sam ja radila, mada je nisam imala , al to je ta procedura bila za moju korekciju vida na odredjenoj daljini.)mehaning wrote:Ima li neko iskustva sa ugradnjom multifokalnih leča u oči...![]()
.. Sama procedura traje oko 20 min , daju ti sedativ, nikakav bol ne osjetis.
..oporavak , ne postoji , jer neces biti ni pod kakvim bolom , Dobiti ces kapi da stavljas , nekoliko vrsta oko 10 dana .
...mislim da ce ti preporuciti da nosis tamne suncane naocale ,.
.. mislim da cu cvijek biti osjetljiva na -neon -svjetlo, i kada sam u velikom prostoru. hm ,,,nije isto kao prije ali bolje vidim ...
... ovdje to rade rutinski --rasapitaj s eza dobrog dr , mislim d aje ZAGREB za to najbolji.
Hvala z odgovor. Par ljudi mi je več reklo, da drukčije vide, ali baš nitko mi još nije objasnio kako...
U Zagrebu mi je jedna doktorica zakomplicirala do boli, pa sam se odlučio za Ljubljanu...storm wrote:Svjetlost Zagreb....dr Gabrić
Nekako vole što jednostavnije primjere...
Trebao sam doči do dr.Gabriča i vjerovatno bi se i dogovorili, ali je doktorica zaboravila zakazati pregled kod njega...
U biti su sve te klinike podružnice velikih korporacija...
Hvala z odgovor. Par ljudi mi je več reklo, da drukčije vide, ali baš nitko mi još nije objasnio kako...
..U kuci mi je sve ok . Kada izadjem na dnevnu svjetlost ---hm , lome se svjetla , sve je malo nestvarno, slika nije cista
no sa sunacnim naocalama nemam taj -problem , ako je uopste problem . JA SAM RADILA SAMO JEDNO OKO.
Covjek koji je uradio istu operaciju kao ti --u 80 _im je , mi je slicno rekao -- vidi perfektno , no treba mu vise svjetlosti u kuci kada cita ili kada je vani , mislim da mi je rekao da mu je preporuceno da nosi suncane - bar za pocetak .
meni je u cijenu uracunato i to da cu do godine , vjerovatno morati raditi dodatnu proceduru - tj posto je u oko stavljeno 'strano ' tijelo , ogranizam teze prihvata , navodno se navuce neka mrena , pocinjes losije da vidis , pa ce mi uraditi -lasic -koji traje 10 min. 80 % pacijenata to uradi .
--
.provjeri hoces li ti imati isti problem??
- nakon procedure -ne bi trebao dizati nista tesko , ako je moguce - ne -
SRETNO --U NOVI SVIJET --
- dr laganini
- Inventar foruma

..kakav je to problem..mene muce alergije i bas se manifestiraju preko.ociju...stotine litara kapi sam.ulio...
Več sam kupio naočale za nočnu vožnju...
Sunčanih imam par komada...
Malo se bojim, pošto su me u prvoj kliniki odbili, jer mi se kod umorenih oči pojavlja dupli vid, sli ovima sam isto rekao za taj problem, pa ne vide drugih problema osim toga, da bi se i poslje operacije mogao pojaviti...
Sunčanih imam par komada...
Malo se bojim, pošto su me u prvoj kliniki odbili, jer mi se kod umorenih oči pojavlja dupli vid, sli ovima sam isto rekao za taj problem, pa ne vide drugih problema osim toga, da bi se i poslje operacije mogao pojaviti...
hm , najvaznije da ti je -tkivo zdravo.mehaning wrote:Več sam kupio naočale za nočnu vožnju...![]()
Sunčanih imam par komada...![]()
..meni je mrezica naborana , tako da je dr predlozio samo ovu operaciju ili naocale -recimo lasic , ne bi radio u mom slucaju.
..kod mene je ugradjen multifocal lens, na jednom oku koje-gledam blizu a sa drugim na daljinu.Tu konfuziju -mozak prihvati nakon par sedmica .
..-dakle kad sam vani -osjetim -bljesak , oreole, prstenove -svjetlosti to ce potrajati i do godinu. vjerovatno i kod tebe .
...hm , oprezno --mozda da odes na jos koju konsultaciju --jer nema popravka nakon operacije
..
Ja odlučio...
Samo me je sad malo strah...
A ne vidim što bi mogli novo ustanoviti...
Adaptacija je monofocal sa par naočala...
Samo me je sad malo strah...
A ne vidim što bi mogli novo ustanoviti...
Adaptacija je monofocal sa par naočala...
... radila sam privatno , razumijem klinike da hoce da zarade , jel zbog toga su tu prije svega .
....malo me brine da je jedna klinika rekla ne -druga da-
....predpostavljam da placas svako novo istrazivanje (kod mene je to oko $120 ) ali jos jedno --
u tvom slucaju bi bilo mozda pozeljno. ---
..radis na oba oka ?
.
.. da, ja moram imati naocale za citanje za udaljenost manju od 50 cm.
....predpostavljam da placas svako novo istrazivanje (kod mene je to oko $120 ) ali jos jedno --
..radis na oba oka ?
.
Leče su več plačene i stigle su...SPINERKA wrote:... radila sam privatno , razumijem klinike da hoce da zarade , jel zbog toga su tu prije svega .
....predpostavljam da placas svako novo istrazivanje (kod mene je to oko $120 ) ali jos jedno --u tvom slucaju bi bilo mozda pozeljno. ---
..radis na oba oka ?
.
Javim kako je prošlo...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Ne bih nikad radila operacije ako nije prijeko potrebna, pogotovo ne na oku.
Nemam nista protiv naocala
sretno, mehaning
Nemam nista protiv naocala
sretno, mehaning
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
--SRETNO --Leče su več plačene i stigle su...
Javim kako je prošlo...
..neces biti
A koji je doktor u Ljubljani?mehaning wrote:U Zagrebu mi je jedna doktorica zakomplicirala do boli, pa sam se odlučio za Ljubljanu...storm wrote:Svjetlost Zagreb....dr Gabrić![]()
Nekako vole što jednostavnije primjere...![]()
Trebao sam doči do dr.Gabriča i vjerovatno bi se i dogovorili, ali je doktorica zaboravila zakazati pregled kod njega...
Mene je dr lumi operirao...
Hematovitreus... Raspala mi se mrežnica bila...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4458 times
- Been thanked: 3437 times
Od fizickog napora, ili?storm wrote:A koji je doktor u Ljubljani?mehaning wrote:U Zagrebu mi je jedna doktorica zakomplicirala do boli, pa sam se odlučio za Ljubljanu...storm wrote:Svjetlost Zagreb....dr Gabrić![]()
Nekako vole što jednostavnije primjere...![]()
Mene je dr lumi operirao...
Hematovitreus... Raspala mi se mrežnica bila...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
A jebat ga...
Život je rizik...
A kažu da jensve u mozgu, a to mi je inače najjači atribut...
Život je rizik...
A kažu da jensve u mozgu, a to mi je inače najjači atribut...