Uređenje doma

Sve o održavanju doma.

Moderator: spacebound

Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8036 times
Been thanked: 19010 times
Status: Online

Re: Uređenje doma

Post by Maja »

Visoki zidovi i veliki prozori. To baš volim :ok
Kažu da je Mostar grad sa najviše sunčanih dana u Europi, ali opet volim prostorije s puno svjetlosti. Što veći prozor, to bolje.
Hana84
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Post by Hana84 »

Maja wrote:Visoki zidovi i veliki prozori. To baš volim :ok
Kažu da je Mostar grad sa najviše sunčanih dana u Europi, ali opet volim prostorije s puno svjetlosti. Što veći prozor, to bolje.
Hajd' onda kod mene na kafu !
Moja Majo, " ne skidam " se s prozora ovih dana, kisa zaredala, dan za danom ! Al' interesantno, mene zivcana uhvati cim vidim kakvu packicu na prozoru, pa odmah ih trcim prati. Dobro meni rece prijateljica, da sam trebala umjesto cvijeca imati AJAX na prozorima.
Ma, ne bi platila nicim onaj uzitak, kad su prozori cisti , pa sjedis i sejris uz kafu.

Image
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Baš je lijepo :klanja
Ma kad imaš lijep dom nije ti ga teško ni čistiti.
Sjećam se kad smo dobili naš stan...nakon izbjeglica je bio...možeš zamisliti. I onda smo promijenili sve... prozore, vrata, komplet wc, znači čak i pločice, okrečili čitav stan, balkon, izbrusili i prelakirali parket, novi namještaj. I kad vidiš da je sve lijepo i čisto, čistiš sa zadovoljstvom.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41172 times
Been thanked: 27838 times

Post by Rum »

KOd Hane sve pod konac pedatna zena , za nju i jest lijepa kuca nije uhljup :ok :respekt
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

uselio sam se u novi stan prije tacno 2,5 mjeseca i jos uvijek nemam onaj regal za dnevnu sobu,narucio sam ga jos onda ali ce tek mozda doci za 2-4 sedmice ...moram cekat nekih 14 sedmica otprilike kao da je to nesto pposebno,a ustvari obican regal u viseoj srednjoj klasi,izgledom kao i cijenom...

Image

http://xxxlutz.scene7.com/is/image/xxxl ... fit,0&66f4
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

imas li sajtova gdje se moze pogledati ponuda namjestaja?
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

burek67 wrote:uselio sam se u novi stan prije tacno 2,5 mjeseca i jos uvijek nemam onaj regal za dnevnu sobu,narucio sam ga jos onda ali ce tek mozda doci za 2-4 sedmice ...moram cekat nekih 14 sedmica otprilike kao da je to nesto pposebno,a ustvari obican regal u viseoj srednjoj klasi,izgledom kao i cijenom...

Image

juce sam dobio konacno ovaj regal...vec sklopljen najvecim dijelom,prilicno potezak za nosit ali evo sad je sve skoro gotovo osim da su zaboravili da mi posalju rasvjetu,5 kom.,morao sam reklamirat:(...pojedu mi toliko para i zaborave?! mi rasvjetu poslat...sad moram i to cekat nekih i do 4 sedmice..

zbilja,sve "zivi lopov",kud god da krenes..
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Burek, jako lijep regal si odabrao. Znam da si sigurno sada nervozan zbog te njihove greške oko rasvjete... Pitam se i ja zašto im treba 4 sedmice za isporuku i kako se uopšte mogla dogoditi takva greška? Mislila sam da se to samo kod nas u Bosni dešava... :hihi . Jednom se i meni nešto slično desilo, pokazala sam negodovanje i nisam htjela čekati... isporuka je bila odmah sutra uz njihovo izvinjenje. :D
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

silence wrote:Burek, jako lijep regal si odabrao. Znam da si sigurno sada nervozan zbog te njihove greške oko rasvjete... Pitam se i ja zašto im treba 4 sedmice za isporuku i kako se uopšte mogla dogoditi takva greška? Mislila sam da se to samo kod nas u Bosni dešava... :hihi . Jednom se i meni nešto slično desilo, pokazala sam negodovanje i nisam htjela čekati... isporuka je bila odmah sutra uz njihovo izvinjenje. :D

ma ne silence,uopste se nisam nervirao,naviko sam da se ovakve gluposti desavaju...one se i ovdje u Njem. puno cesce desavaju nego sto to nasi ljudi dole misle,vjeruj mi da nije samo u Bosni tako nego i ovdje,mogao bih ti ispricat toliko paradoksalnih stvari koje su pod normalnim uslovima-iz logike presle u realni paradoks...a nisam napisao da kad sam reklamirao ovo sa rasvjetom sam isao 30km daleko u biro,sve licno prijavio...danas me zovu telefonom i kazu,"sta je s vasim vratima na regalu"!? hahahahahhahah...ja velim,de ba,jestel vi cisti,kakva ba vrata sad!?

moj problem je samo rasvjeta koja je izostala...veli onaj na tel;"ooo izvinite,nesto smo pobrkali"!...hahahha

i onda mu kazem sve natenane,tako i tako...kaze on da ce ubrzat proces ali da moze trajat i do 4 sedmice..
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

burek67 wrote:uselio sam se u novi stan prije tacno 2,5 mjeseca i jos uvijek nemam onaj regal za dnevnu sobu,narucio sam ga jos onda ali ce tek mozda doci za 2-4 sedmice ...moram cekat nekih 14 sedmica otprilike kao da je to nesto pposebno,a ustvari obican regal u viseoj srednjoj klasi,izgledom kao i cijenom...

Image

razumijem te ,, :puca ----otisla je i ova Germany u opsajd,, :place
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
DrazanaGaloo
Na probnom
Na probnom

Post by DrazanaGaloo »

Tek sam napravila kucu, ali ne znam kako da je dekorisem, ima li neko neki savjet? Moderni stil i namjestaj mi se svidjaju :tjesi :tjesi
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Ne znam Dražana, ali da sam na tvom mjestu pogledala bih web stranice od salona namještaja iz tvog grada, pa onda nešto skombinovala. Možda su sad malo nadošli jer kad smo mi renovirali stan namještaj je bio užasan. Što je najgore u 7 salona koliko smo obišli sve isto bilo, a ja prije toga maštala e ovo ću ovako, ono onako. Šipak.
Znači prvo vidiš šta sve ima, pa onda sve lijepo osmisliš.
bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bubica »

Namjestaj u Njemackoj nemojte naruciti nikada pred bilo koji raspust i za vrijeme odmora. Tada su najduza cekanja. Kada sam ja moj namjestaj narucila rekli su mi 3 sedmice. Proslo i 4 sedmice, nista od namjestaja. Ja nazovem, kad gospodja na tel mi kaze da ce potrajati jos 4 sedmice jer je vrijeme odmora. I ja joj se fino zahvalim i zamolim da izbrisu moju narudjbu, da ja necu vise taj namjestaj. Ne zbog cekanja, nego zbog toga: mogli su fino uzeti telefon i nazvati reci da je doslo do promjene datuma izrucenja namjestaja. Dobila fino pare nazad jer i sami znaju da su gresku napravili i da i ne trebaju pokusati bilo kakvu frku da prave.
siromah nema sta a bogatas nema kad
DrazanaGaloo
Na probnom
Na probnom

Post by DrazanaGaloo »

Ok, pogledat cu sajtove sa namjestajem, da li ima nesto za mene, a da nije bas puno skupo! Imas li neki prijedlog za sajt? Hvala ti u svakom slucaju :)
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

gdje se nalazis?
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Konsultant wrote:gdje se nalazis?
Je l' ja??
Image
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

DrazanaGaloo wrote:Ok, pogledat cu sajtove sa namjestajem, da li ima nesto za mene, a da nije bas puno skupo! Imas li neki prijedlog za sajt? Hvala ti u svakom slucaju :)
Pogledaj ovdje, ima finih stvari.

http://inside.ba/index.php?option=com_c ... 57&lang=sr

Dole imaš PRIMJER 1 PRIMJER 2 itd pa kad klikneš na to izbaciće više slika.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

lilien .-wikinger,geb novembar2012 013.jpg
razmjestanje namjestaja po dnevnoj ,,

ali jos mi nesto fali ,,,znam i sta ali moram to prvo pronaci,,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

lilien .-wikinger,geb novembar2012 011.jpg
e upravo u ovom djelu mi fali nekakva klupa ili tabure prekoputa ugaone ,
trazim onak nesto uze cetvrtasto i duze ,bez naslona i nikako da nadem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Trepavica

Post by Trepavica »

Moja luc bi bila sam najmanje zidova..Zazidani bi bili samo kupatilo i WC , ostalo sve otvoreno..Ne volim zidove..a i spoljasne zidove bi napravila od stakla..mislim onog..jacega..volim svjetlost..vidljivost..ovoren veliki prostor..puno plakara..mah znala bih kako bih..
Post Reply

Return to “Dom”