Briga o sluhu i ušima
Moderator: Krokodil Behko
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1626 times
- Been thanked: 1468 times
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9535 times
- Been thanked: 9653 times
- Status: Online
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53806 times
- Been thanked: 9577 times
- Status: Online
Re: Briga o sluhu i ušima
Cujem e dur 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3169 times
U BIH je nemoguće voditi brigu o sluhu u ušima ko imalo radi poslove koji nisu "luksuzni"
Neće niko ugluhaviti od kompijuterskog ventilatora u kancelariji, ali od mašina hoće, niti moze se nositi neka zaštita.
U jednoj firmi sam nosio svoj "antifon" ustvari u dvije i gledali me kao da sam sa marsa pao.
Neće niko ugluhaviti od kompijuterskog ventilatora u kancelariji, ali od mašina hoće, niti moze se nositi neka zaštita.
U jednoj firmi sam nosio svoj "antifon" ustvari u dvije i gledali me kao da sam sa marsa pao.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6871 times
- Been thanked: 8101 times
oko 13500, mislio sam da sam losiji jer sam prije stalno i preglasno slusao muziku preko slusalica 
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 24979 times
- Been thanked: 27721 times
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2888 times
- Been thanked: 23943 times
Gdje mene nadjoste na jedno ne cujem skoro nikako a na drugo visoki tonovi cao...Sramota me napisat. 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

7400 i more dalje qrcu svirat.Zenu do jedno 2600 cujem.
- HAVANA
- Forumaš godine

Jebo majku sad sam opet,od 6000 pravo gutavo,jedva a dalje od 7400,7500 nema nista.Sve lazete.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26730 times
Kupio onaj uredjaj sto ko fol psima smeta njegova frekvencija,uludo bacen novac.
Kad sam na biciklu pa za lutalice.
Il su svi kerovi gluhavi il me izlevatio onaj u prodavnici.
Ovo rumovo cujem negdje do 13k mscini ovako bez slusalica al pojacao sam.
dream of spring...
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 24979 times
- Been thanked: 27721 times
Ima, ima. Kao sto ima i nakon 13k.HAVANA wrote: 12 Apr 2023, 12:05 Jebo majku sad sam opet,od 6000 pravo gutavo,jedva a dalje od 7400,7500 nema nista.Sve lazete.
Pa evo i slusalicama probala, uzalud.ironman wrote: 12 Apr 2023, 12:09 Kupio onaj uredjaj sto ko fol psima smeta njegova frekvencija,uludo bacen novac.
Acta non Verba
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26730 times
Tu je to..i ja izmedju 12 i 13k cujem kao list novine da se okrene zvuk,sustanje jednom..Shadow wrote: 12 Apr 2023, 12:35Ima, ima. Kao sto ima i nakon 13k.HAVANA wrote: 12 Apr 2023, 12:05 Jebo majku sad sam opet,od 6000 pravo gutavo,jedva a dalje od 7400,7500 nema nista.Sve lazete.
Pa evo i slusalicama probala, uzalud.ironman wrote: 12 Apr 2023, 12:09 Kupio onaj uredjaj sto ko fol psima smeta njegova frekvencija,uludo bacen novac.
Ma ko zna kakve svemirske frekvencije rum isprobava na nama..jos ce nas hipnotizirat da mu moramo kopat bitcoine nesvjesno
dream of spring...
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24809 times
- Been thanked: 6481 times
cca 11000, treba mi izgleda aparat! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Ja imam tinitus od travnja 2024. otkako sam dobio otkaz na poslu. BTW, gazda me je iskorištavao nije uplatio niti jedan dan radnog staža niti u zdravstveno niti u mirovinsko osiguranje.
Otadkosam dobio otkaz zuji mi u glavi, malo nakon što se probudim. i ne prestaje zujat sve dok e zaspim.
Probao sam 2 x B-kompleks 100mg, imao sam više energije ali zujanje nije prestalo. Kojekave multivitamine - ništa. Cink 50mg i ništa. Ginko i Zlatni Korijen (Rhodiola rosea) samo me boljela glava. Ginseng mi je samo stvarao termogenezu u organizmu.
Probo ayurvedske biljke, Trikatu, Neem, Ashwagandha. Zatim biljke koje ne služe liječenju tinitusa, ali sam se nadao da će mi možda one kao sekundarnu dobrobit smanjiti zujanje u glavi. To su bile korijen višegodišnje biljke Pravi babin zub (Tribulus terrestris). i Maca (Lepidium meyenii) Od ove dvije biljke dobio sam nešto povećan libido, ali ni traga smanjenju tinitusa kao dodatne dobrobiti.
Nekako imam osjećaj ako bih pio ginseng zajedno sa 1xB50 b-kompleks da mi nebi stvarao termogenezu, pod uvjeto da pijem pola umjesto do ruba napunjene čajne žličice i da bi te 2 stvari napravile sinergiju, ali nemam novaca za kupnju istih.
---------------------
Ovo je post ot prije 2 mjeseca o tome koje sada dodatke prehrani pijem. Pijem ih doduše radi poboljšanja probave, funkcije štitnjače i usoravanja vida, ali Tinitus se neda i neda.
Trenutno uzimam od Swanson Labsa bor . Tripple Boron Complex, lugolovu otopinu joda, vitamin C u prahu 3-5 grama dnevno, vitamin D3 4000 međunarodnih jedinica i mogu reći da kad popijem dvije, dvije i po kapi 7% lugolove otopine joda da je to najbolji antiseptik. Ne curi mi nos, ne osjećam trenutno neke velike zdravstvene dobrobiti od njega, valjda mu je potrebno neko vrijeme da počne djelovat. 1 kap sadrži 8,75mg joda.
Kad uspijem uzet 5 grama vitamina C u obliku natrij askorbata mokrača ne miriše neugodno. Pijem lutein, selen metionin 200mcg i zeljezo u obliku zeljezovog fumarata.
Lutein i željezo pijem svaki drugi dan jer u jednoj tableti imam 20mg luteina a dok sam kupovao lutein od firmi s imenom koštalo me isto ili tek malo jeftinije nego ovaj lutein, a količina luteina je bila 6mg. U kapsuli željeza imam 30mg, pa ga zato pijem svaki drugi dan.
Jedno vrijeme pio sam magnezijev bisglicinat. Puno je bolji od magnezijevog citrata koji ima laksativni učinak kao nuspojavu. Magnezij regulira 350 enzimskih procesa u tijelu. Zaboravio sam još spomenuti da bor djeluje sinergijski s vitaminom D.
IZVOR viewtopic.php?p=3477811#p3477811
Sve ove dodatke prehrani nisam pio odjednom nego jedan ili dva mjesečno kroz mnoge godine.
Čistim uši štapićem, nemam problema sa prevelikim izlučivanjem prljavštine u ušima.
Ako je netko imao živaca čitati ovaj post od početka do kraja i ako je otklonio problem sa zujanjem u ušima, ili ga barem smanjio, neka mi kaže što je sve uzimao da bi uklonio ili smanjio zujanje.
Unaprijed hvala!
Otadkosam dobio otkaz zuji mi u glavi, malo nakon što se probudim. i ne prestaje zujat sve dok e zaspim.
Probao sam 2 x B-kompleks 100mg, imao sam više energije ali zujanje nije prestalo. Kojekave multivitamine - ništa. Cink 50mg i ništa. Ginko i Zlatni Korijen (Rhodiola rosea) samo me boljela glava. Ginseng mi je samo stvarao termogenezu u organizmu.
Probo ayurvedske biljke, Trikatu, Neem, Ashwagandha. Zatim biljke koje ne služe liječenju tinitusa, ali sam se nadao da će mi možda one kao sekundarnu dobrobit smanjiti zujanje u glavi. To su bile korijen višegodišnje biljke Pravi babin zub (Tribulus terrestris). i Maca (Lepidium meyenii) Od ove dvije biljke dobio sam nešto povećan libido, ali ni traga smanjenju tinitusa kao dodatne dobrobiti.
Nekako imam osjećaj ako bih pio ginseng zajedno sa 1xB50 b-kompleks da mi nebi stvarao termogenezu, pod uvjeto da pijem pola umjesto do ruba napunjene čajne žličice i da bi te 2 stvari napravile sinergiju, ali nemam novaca za kupnju istih.
---------------------
Ovo je post ot prije 2 mjeseca o tome koje sada dodatke prehrani pijem. Pijem ih doduše radi poboljšanja probave, funkcije štitnjače i usoravanja vida, ali Tinitus se neda i neda.
Trenutno uzimam od Swanson Labsa bor . Tripple Boron Complex, lugolovu otopinu joda, vitamin C u prahu 3-5 grama dnevno, vitamin D3 4000 međunarodnih jedinica i mogu reći da kad popijem dvije, dvije i po kapi 7% lugolove otopine joda da je to najbolji antiseptik. Ne curi mi nos, ne osjećam trenutno neke velike zdravstvene dobrobiti od njega, valjda mu je potrebno neko vrijeme da počne djelovat. 1 kap sadrži 8,75mg joda.
Kad uspijem uzet 5 grama vitamina C u obliku natrij askorbata mokrača ne miriše neugodno. Pijem lutein, selen metionin 200mcg i zeljezo u obliku zeljezovog fumarata.
Lutein i željezo pijem svaki drugi dan jer u jednoj tableti imam 20mg luteina a dok sam kupovao lutein od firmi s imenom koštalo me isto ili tek malo jeftinije nego ovaj lutein, a količina luteina je bila 6mg. U kapsuli željeza imam 30mg, pa ga zato pijem svaki drugi dan.
Jedno vrijeme pio sam magnezijev bisglicinat. Puno je bolji od magnezijevog citrata koji ima laksativni učinak kao nuspojavu. Magnezij regulira 350 enzimskih procesa u tijelu. Zaboravio sam još spomenuti da bor djeluje sinergijski s vitaminom D.
IZVOR viewtopic.php?p=3477811#p3477811
Sve ove dodatke prehrani nisam pio odjednom nego jedan ili dva mjesečno kroz mnoge godine.
Čistim uši štapićem, nemam problema sa prevelikim izlučivanjem prljavštine u ušima.
Ako je netko imao živaca čitati ovaj post od početka do kraja i ako je otklonio problem sa zujanjem u ušima, ili ga barem smanjio, neka mi kaže što je sve uzimao da bi uklonio ili smanjio zujanje.
Unaprijed hvala!
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 5930 times
- Been thanked: 5404 times
Ako neko ima tinitus zna, da ne postoji lijek za to. Bar kazu tako. Samo nek ne bude tisina i ukucas na youtube tinitus mJuzika i pici misko.
No, kako sam se razboljela isla sam par puta i na bioresonancu (jos idem) i drasticno mi se poboljsalo stanje, sto se tinitusa tice, a nisam ni isla zbog toga. Preporucujem.
No, kako sam se razboljela isla sam par puta i na bioresonancu (jos idem) i drasticno mi se poboljsalo stanje, sto se tinitusa tice, a nisam ni isla zbog toga. Preporucujem.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times