ina wrote: 22 Mar 2019, 14:13
I trudnoca nije strasna. Cuj strasna....
Tijelo ostavlja prostora jos jednom zivotu i sasvim su logicne tjelesne promjene. Jako je bitno i psihicko stanje zene u trudnoci, prije i poslije iste.
Ja licno sam imala prelijepu trudnocu.
Vjerovala ti u to ili ne.
Porod svoj tok. Vec sam pisala i necem ponavljati.
pa ti si licno imala divnu trudnocu, kao i jedna moja prijatlejica , ali bile ste trudne jer ste morale, a ne sa cilem da osjteite ljepotu trudnoce
svaka zena, da moze imati biolsoko djete, i da ne mora biti trudna, bi definitivno izabrala nemanje trudnoce , o tome pisem
vlro dobro si podvukla, zena mora biti pshici i fizicki zdrava , eto vidis, to je jos jedna od uslova da se lakse prebrodi trudnoca, ali pazi sad, koliko zdravih zena je ipak dobilo secer tokom trudnoce , ili koliko je zdrav zena imalo kompliciranu trudnocu ili porod
tijeol zene jeste formirano za trudnocu ,pa nije bez razloga trudnoca poznata kao Drugo Stanje

promjene jesu logicne , ali shvati, zene su umirale nakon trudnoce, danas dobiju temperaturu nakon proda, znaci, danas postoje bolji nacini kontorle trudnoce i poroda, ali pitalal bih ja vas da ste morale biti trudne i prodoti se prije jedva nekih 50 godina
21 stoljece , a medicina jos uvijek ne moze u potpunosti ublaziti komplicirane trudnoce i porode