DEBATA 3: Istospolni brakovi
Moderator: Krokodil Behko
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
- Status: Offline
Re: DEBATA 3: Istospolni brakovi
jesam, zato shto je nora 'okrenula' pravila...
i
zato shto je naslov takav kakav je..
i
zato shto nora nije stavila naslov:
"da li ste vi za zabranu...'
i
zato shto je naslov takav kakav je..
i
zato shto nora nije stavila naslov:
"da li ste vi za zabranu...'
KIAORA
Manjine ?Duminjo wrote: 04 Oct 2020, 23:43Ja spomenuo manjine, ti spomenula manjine i to je to. Ne znam sta si sa time htjela sada osim sto smo ih oboje samo spomenuli.Saga wrote: 04 Oct 2020, 23:34
i opet iz šupljeg u prazno, Markovi konaci itd, itd... a ovo šta si gore spomenuo manjine sad brzo želiš zaboraviti.![]()
Ma, jasno mi je. Nemaš pravih argumenta i ne možeš argumentirano raspravljati.
Eto, možemo lipo završiti ovu raspravu.![]()
Stali smo kod pitanja "kome trebaju zakoni koji doprinose neredima"
Tu si se fino usutila pa cu te podjsetiti kad nastavimo
Laku noc![]()
Pa manjinama bi trebalo dati sva prava kao i većinskom stanovništvu, čak ih i dodatno zaštiti od diskriminacije. Zar ne? Ako su gejevi manjine onda moraju imati prava kao i svi ostali , a to znači i pravo na bračnu zajednicu.
Zakoni koji doprinose neredima ?
Svaki zakon nastaje iz nereda i problema. Nema zakona koji je donesen jer je sve bilo divno i bajno, pa su se eto ljudi sjetili to i ozakoniti.
A to bi učinia i ovdje. Ozakonia bi nešto te sprječia nerede jer ljudi smatraju da se o tuđim pravimo još može odlučivati u crkvi ili džamiji. Oprostite, ali mi smo sekularna država.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2760 times
- Been thanked: 8663 times
Necemo nagadjatiSaga wrote: 04 Oct 2020, 23:54Manjine ?Duminjo wrote: 04 Oct 2020, 23:43
Ja spomenuo manjine, ti spomenula manjine i to je to. Ne znam sta si sa time htjela sada osim sto smo ih oboje samo spomenuli.
Stali smo kod pitanja "kome trebaju zakoni koji doprinose neredima"
Tu si se fino usutila pa cu te podjsetiti kad nastavimo
Laku noc![]()
Pa manjinama bi trebalo dati sva prava kao i većinskom stanovništvu, čak ih i dodatno zaštiti od diskriminacije. Zar ne? Ako su gejevi manjine onda moraju imati prava kao i svi ostali , a to znači i pravo na bračnu zajednicu.
Svaki zakon nastaje iz nereda i problema. Nema zakona koji je donesen jer je sve bilo divno i bajno, pa su se eto ljudi sjetili to i ozakoniti.Premisa ti je potpuno kriva zakon ne stvara nered, nego je tu da obuzda nered koji već postoji.
A to bi učinia i ovdje. Ozakonia bi nešto te sprječia nerede jer ljudi smatraju da se o tuđim pravimo još može odlučivati u crkvi ili džamiji. Oprostite, ali mi smo sekularna država.
Ovo je iza ponoci, ne broji seDuminjo wrote: 05 Oct 2020, 00:08Necemo nagadjatiSaga wrote: 04 Oct 2020, 23:54
Manjine ?
Svaki zakon nastaje iz nereda i problema. Nema zakona koji je donesen jer je sve bilo divno i bajno, pa su se eto ljudi sjetili to i ozakoniti.Premisa ti je potpuno kriva zakon ne stvara nered, nego je tu da obuzda nered koji već postoji.
A to bi učinia i ovdje. Ozakonia bi nešto te sprječia nerede jer ljudi smatraju da se o tuđim pravimo još može odlučivati u crkvi ili džamiji. Oprostite, ali mi smo sekularna država.![]()
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22575 times
- Been thanked: 20720 times
- Status: Online
Brak kao institucija doživljava evoluciju i odavno to više nije samo brak između jednog muškarca i jedne žene. Svijet i čovječanstvo idu dalje.
Pojedinci istospolne brakove, kao i društva u kojima su prisutni, mogu smatrati dekadentnim. Imaju pravo na to. Međutim činjenica je da te averzije dolaze uglavnom iz društava kod kojih je religija dominantna. Uglavnom se muškarci i opiru i to oni što drkaju na lezbe, a ovamo bi pedere kačili na bandere jer imaju veće ćune od njihovih... pardon Bog rekao da ne može
Pojedinci istospolne brakove, kao i društva u kojima su prisutni, mogu smatrati dekadentnim. Imaju pravo na to. Međutim činjenica je da te averzije dolaze uglavnom iz društava kod kojih je religija dominantna. Uglavnom se muškarci i opiru i to oni što drkaju na lezbe, a ovamo bi pedere kačili na bandere jer imaju veće ćune od njihovih... pardon Bog rekao da ne može
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2761 times
- Been thanked: 4954 times
Zaključaću je, pa ću onda čitati, nemam vremena sad.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.