Help! Anoniman sam!

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9868 times
Been thanked: 11663 times
Status: Online

Strasni poljubac Srbina i Hrvatice ogrnutih zastavama

Post by Krokodil Behko »

Image

Na fotoservisu "Imgur" pojavila se fotografija na kojoj se ljubi mladi par ogrnut u srpsku (mladić) i hrvatsku (devojka) zastavu... Iako bi ovakav prizor trebao biti posve normalan, izazvao je burne rasprave na internetu

Najveći revolt uslijedio je na forumu hrvatskog portala Index.hr, gdje su uslijedili brojni negativni komentari, a čak ni u Mostaru ovakav prizor nije prošao bez neprimjerenih reakcija.

No, pojašnjenje prizora koji je ovjekovječila ova fotografija iznio je njen autor, koji je zapisao sljedeće:

"Koledž 'United World' u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smješten u gradu koji je još uvijek podijeljen ratom u ljudskoj svijesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obilježila 50-godišnjica pokreta 'United World'. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada, Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom djevojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovdje u Mostaru, to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svijestima".

depo.portal
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9035 times
Been thanked: 5789 times

Re: Strasni poljubac Srbina i Hrvatice ogrnutih zastavama

Post by Mister No »

Sreća pa nije naša :zubi
The Dark Side Of The Forum...
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2952 times
Status: Offline

Post by Pasaga »

Sheval wrote:Niđe veze.
Šta znače zastave?
Kao da se ne smiju voliti?
Čisto izazivanje pažnje.

ovo je samo za pipanje pulsa....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

..da nece brzo kakvi izbori...
mozda treba malo zategnut,da se vise djelimo...
mater..im.-..
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

kada se dvoje ljudi,koji pricaju istim jezikom,zive u istoj drzavi ,ali vjeruju u drugg boga (ako uopste vjeruju) vole-to je sramota
a kada hodaju sa Svabom,Englezom,Austrijancem,eh onda je to dobrodoslo i cak i pozeljno...
Kakvi smo mi ljudi?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

kakvi smo ljudi?..balkanci.. ;)
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8065 times
Been thanked: 19073 times

Post by Maja »

Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku.
Neka ga je poljubila.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Meni je ova njihova parada zajedništva sa zastavama pomalo kičasta.
zar baš niko ništa drugo ne može da osmisli nego da se nosaju zastave? I to neki performans?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

SRBIJA: Zbog ljubavi udala se za svog mrtvog momka

Post by Krokodil Behko »

Image

Sanja Seke (21) iz Šida nedavno se odlučila na krajnje neobičan čin ljubavi, napravila je svadbu u čast svog preminulog momka Igora.

Na svadbi je samo ona bila u bijelom, a Igora, koji je zbog srčanih problema iznenada preminuo 2011. godine, sa tek napunjenih 29 godina života, zamijenila je to veče lutka-maneken na kojoj je stajalo njegovo odijelo.

Image

Svadba je, kaže Sanja, bila dokaz velikih emocija koje i dalje gaji prema preminulom momku, ali i promocija knjige koju je posvetila svojoj ukradenoj ljubavi.

- Kako skupiti hrabrost i napraviti vjenčanje bez prisustva voljene osobe? Obući se u bijelo i stati sam pred oltar, bez prisustva matičara? Ta hrabrost se zove ljubav, borba za osobu koja više ne postoji na ovoj zemlji, a ipak se voli do kostiju – započinje Sanja, inače zaposlena u Kancelariji za mlade u Šidu, nesvakidašnju priču za „Alo!“.

- Upoznali smo se na ulici 2009. godine, kada sam ga slučajno zakačila torbom u prolazu. Kao na filmu, tako je sve počelo i kod nas. Trebalo mu je dosta vremena da dopre do mene, jer sam bila povučena i uvijek u nekom svom svijetu. Rekao mi je kasnije da je znao, čim me je vidio da sam ja ta o kojoj je maštao – prisjeća se Sanja i dodaje da je ona tada imala 17 godina, a da je Igor bio stariji od nje 10 godina.
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: SRBIJA: Zbog ljubavi udala se za svog mrtvog momka

Post by Spanac_113 »

:zid :zid :zid :zid :zid
Ciklama

Post by Ciklama »

Svakakvih budala na ovom svijetu. :grana
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Sve OK, voljeti i dalje, žaliti, patiti ali pričati o tome opušteno za tabloide mi ne ide u glavu. Smrdi mi odmah.
- Zajedno smo bili skoro dve godine. Planirali smo da čitav život provedemo zajedno. Planirali smo veridbu, venčanje... Znala sam da je on moj princ, ali ni u najgorim noćnim morama nisam mogla da zamislim da će me tako brzo napustiti – teškim glasom opisuje Sanja svoju izgubljenu ljubav. Igor, inače, nikada nije bolovao i njegova prerana smrt ostavila je u šoku kako njegove roditelje i rodbinu, tako i brojne prijatelje. Tokom njihovog zajedničkog života, Sanja je počela da piše knjigu koju je upravo njemu i posvetila.

- Odavno sam htela da napišem knjigu njemu za ljubav, ali nažalost zakasnila sam. Jedna polovina knjige napisana je pre njegove smrti, a druga posle. On je sveti čovek za mene, ja ga oživljavam kroz svoje spise – navodi ova ožalošćena devojka koja je knjigu nazvala „Ingvarr“ (Ingvarr - nordijsko poreklo imena Igor).
Na svatovskom balu, organizovanom 28. oktobra ove godine, sve je bilo urađeno do detalja onako kako su Sanja i Igor svojevremeno planirali. Ipak, umesto veselja, suze tuge su često krasile lica prisutnih.

- Bilo je jako dirljivo. Moja porodica je bila obučena u crno. Sve sam tradicije ispoštovala, sem bacanja bidermajera, jer nisam želela nikom da prosledim svoju nesreću u ruke. Čitavo veče svirala je gitara – opisuje Sanja i dodaje da je došao i deo Igorove rodbine, ali ne i roditelji.
- Nisu mogli da prisustvuju tom činu, previše je bilo bolno za njih, ispoštovala sam to. Ni moj otac nije mogao da prisustvuje tome svemu, bolno je bilo i za njega – zaključuje Sanja i dodaje da voljenima već danas stavimo do znanja koliko nam znače:
- Poručujem svima da kažu svojim voljenima šta osećaju, jer sutra možda neće biti prilike za to. On je znao koliko mi znači, pročitao je dosta spisa njemu namenjenih, ali ipak je ostalo toliko toga što bih mu još rekla, šapnula...- završava priču ova mlada devojka.

Koliko je odvažnosti i posvećenosti trebalo za ovu nadasve nesvakidašnju svadbu, dovoljno govore i sledeće Sanjine reči koje više liče na poslednju pesmu upućenu Igoru: „Neka nepoznata žena me je oblačila u svadbenu haljinu. Gde su kumovi? Gde je otac da me iz kuće isprati?... Jaukala je harfa, violina je zapevala celom ulicom... Pukla je kopča sa haljine, nije me zanimalo, krenula sam sama pred oltar, bilo je sablasno, potpisala sam ime tvoje, iako nije bilo nikad gore”.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

ma daj ba, samo marketing za njenu knjigu.. vjerujem ja da ona njega i sad voli, ali ovo je bas morbidno
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Čisto preseravanje :kafa
Samo sabura
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Medeni mjesec po temom zasto zene kupuju vibratore.
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Ne mislim da je ovo bila prava svadba, nego simbolično oblačenje vjenčanice za momka kojeg više nema. Marketing.

Nije ti ovo Sanjice Amerika, pa da napišeš knjigu i drzis seminare na temu "Ah, ta ljubav..."
Image
alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 »

Pa nisu došli roditelji jer ih je bilo stid. Mislim da joj treba stručna pomoć
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..ili nešto konkretnije...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Ruana

Post by Ruana »

Sve za "ljubav" prema parama. Ali svakako dobro smisljeno. Ima neki film na ovu temu, zaboravila sam kako se zove. Samo sto je u filmu obratno, ona se ubila a on poslje pravio svadbu i mrtvu je vjencavao u inad njenim roditeljima koji joj nisu dali da se uda za njega.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Ruana wrote:Sve za "ljubav" prema parama. Ali svakako dobro smisljeno. Ima neki film na ovu temu, zaboravila sam kako se zove. Samo sto je u filmu obratno, ona se ubila a on poslje pravio svadbu i mrtvu je vjencavao u inad njenim roditeljima koji joj nisu dali da se uda za njega.
...to su obicaji u istocnoj srbiji...ili ti Vlaskoj niziji..
tu je vecinsko Rumunsko stanovnistvo...zvani vlasi.
To su obicaji iz 19.vjeka,tad su bili najintezivniji.
Odvijalo se u vise varijanti,uz bogatu trpezu i pica.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Drustvo”