Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Požari u hrvatskoj...gori od Omisa do Splita...uzasno je na terenu
FB_IMG_1500322702454.jpg
FB_IMG_1500322461663.jpg
FB_IMG_1500322455759.jpg
Vatrigasci neljudske napore ulazu...gradjani pomazu ali bura cini svoje...
Vatra sa burom ima gotovo napalm efekt...vatreni zid visok i po dvadeset metara guta sve pred sobom...
Dalekovodi istopljeni...blizu splita eksplodirala i benzinska pumpa
Dobro je.. Gledajuci jucerasnje vijesti, pomislih neka im je Bog na pomoci. Nije nikako dobro izgledalo niti djelovalo da ce moci staviti pozar pod kontrolu..
Mala_Mu wrote: 18 Jul 2017, 07:31
Dobro je.. Gledajuci jucerasnje vijesti, pomislih neka im je Bog na pomoci. Nije nikako dobro izgledalo niti djelovalo da ce moci staviti pozar pod kontrolu..
Lakse ce biti
Izvor: Slobofna Dalmacija
Iz minute u minutu:
07:20 - Prema prvim informacijama, više od 4500 hektara je opustošeno u kataklizmičkom požaru koji je zavladao okolicom Splita. Noć je na požarištu protekla mirno, javljaju iz JVP Split.
Od 6:15 kanader gasi požar na području Strožanca, a vatrogascima pomaže i činjenica da vjetar puše smanjenim intenzitetom.
06:30 - U Podstrani je jutros i dalje vidljiv otvoreni plamen, samo stotinjak metara od kuća. Kanaderi će tokom jutra braniti liniju i kuće na ovom području, dok će požarišta na predjelu od Žrnovnice do Tugara osiguravati vatrogasci kojima, nakon više od 27 sati borbe s požarom, vjetar konačno olakšava posao i požar nosi prema brdu.
Inace jucer se opet pokazalo sto je zajednistvo...bad blue boys napunili kombije i tijekom dana se njih dvjestotinjak zaputilo prema splitu...ultras vinkovci takodjer...torcida je u sat vremena skupila 500 ljudi i stavila se na raspolaganje vatrogasnom stozeru
Uragan pete kategorije Irma najjači je zabeležen na Atlantiku otkad postoje merenja.
Jačina vetra dostiže i do 295 kilometara na sat.
Na ruti Irme su ostrvska državica Barbuda i Antigua, Sent Martin, Sent Bart, Devičanska ostrva, Haiti, Cuba, Puerto Rico, Florida.
Deset osoba poginulo je u uraganu, među kojima i jedno dvogodišnje dete. Na zahvaćenim ostrvima uništena je gotovo kompletna infrastruktura, a materijalna šteta je ogromna.
Očekuje se da uragan tokom vikenda stigne na Floridu.
Na Floridi je u toku masovna evakuacija. Ljudi beže s područja koje se nalazi na putu uragana Irma.
Objavljeni su i snimci uragana gde se vidi i čuje sva snaga vetra brzine 300 km/h.
Doneta je odluka o gašenju dveju nuklearnih elektrana ukoliko Irma ostane na putu prema području na kojem se te elektrane nalaze, javlja FoxNews.
Portparol nuklearki Peter Robins izjavio je kako je obustava rada u elektranama postupan proces, i da će konačna odluka biti doneta na vreme pa ne bi trebalo da bude problema.
"Ako pretpostavimo da bi moglo doći do direktnog udara uragana na objekte, ugasićemo nuklearne jedinice ".
Zanimljivost
Na internetup pokrenuta je peticija kojom se traži da se Irma preimenuje u Ivanka. Pokretači peticije žele da uragan nosi ime po ćerci Donalda Trumpa jer predsednik SAD i dalje negira klimatske promene iako stručnjaci kažu da je Irma direktna posledica klimatskih promena. Do sada peticiju je potpisalo skoro 7.000 ljudi.
blic.rs
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Aaa, svake godine krenu od početka abecede sa ovim imenima.
Isto tako, moraju naizmjenicno da koriste muška i ženska imena, da ne bude diskriminacije.
Inače, po svim naznakama, u jednom trenutku u budućnosti će početi da koriste imena junaka iz crtanih filmova, jer sam ja prije pet godina sanjao da je neka oluja Mickey Mouse bila pogubna po cijeli dunjaluk. Ovo može Remzo da potvrdi kad se loguje sljedeći put.
Ovaj moj san je značajan jer ja isključivo sanjam da letim. Samo tada sam odstupio od te programske seme.
Jest da sam tad bio u Kaliforniji, i puhn'o neki vjetric sa Okeana, pa sam mozda bio pod uticajem toga, al' pusti ti to.
Znači, kad pročitate da neka oluja ima ime junaka iz crtanih filmova, spremajte se za evakuaciju planete.
Brzina kojom ćete se spremati zavisi od toga do kojeg su imena došli. Lista imena je unaprijed određena, dakle, Google search i čitaj pažljivo.
Socrates wrote: 08 Sep 2017, 00:42
Ne može Ivanka sljedeće godine, sljedeći mora biti na J.
Jedino ako ne ispucaju do sljedeće godine sva slova do I.
Neka bude Jovanka...ili Josip...nista manje razornije ne zvuči
Jose se vec formira...
Peta kategorija
Ok, dok stigne do floride, predviđaju da ce pasti na cetvrtu, sto je jos uvijek uzasno i vjetrovi oko 250kmh....
Inace je u dalmaciji najveci udar bure izmjeren 303 kmh...no tu se ipak radi o jednosnjernom vjetru ...