Bojite li se bolnice :)

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13024 times
Been thanked: 14042 times
Status: Offline

Re: Bojite li se bolnice :)

Post by immuno » 29 Aug 2025, 11:04

Veliko iskustvo imam i kao uposlenik i kao pacijent i kazem ne ne bojim se....
Sto se tice doma , naravno jos davno sam rekla djeci da ako dodjemo u tu situaciju da iz bilo kojih razloga ne mozemo sebi i oko sebe dom. To je definitivno najbolje rjesenje za staru , bolesnu osobu . To isto sam rekla i muzu ako se desi da sam slucaj gdje treba njega nek me ne vodi kuci vec u dom. To je moj stav bio prije 15g i sad je i tu se nista promjeniti nece.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25559 times
Been thanked: 26072 times
Status: Online

Post by ironman » 29 Aug 2025, 11:09

Za sebe se nikad nisam nicega plasio..zvuci ko floskula al je istina..
Dok znam da su oni koje volim sigurni zapravo sam ja sam sebi nebitan. Sta ce bit i kako kad i ako to vrijeme dodje,apsolutno ne bih zelio nikad da budem na teretu bilo kome..barm danas postoji tona tih mjesta koji se profesionalno bave brigom o onima koji se ne mogu brinut o sebi.
A nako..da ja mogu birati,volio bih da odem s nogu ,bum i gotovo..jedan dan slobode i zivota normalnog je bolji od vjecnosti u belaju..
Neam pojma.
dream of spring...

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 4361 times
Been thanked: 4049 times

Post by uvijek_kontra » 29 Aug 2025, 11:46

Bojim se svega vezanog za bolnicu, doktore, nalaze.. ali samo kad su moji u pitanju. Ja odem, ne marim. I ne trcim odma doktoru, iako bi nekad mozda trebala. Imala sam jako losih nalaza i diagnoza, nije me poremetilo nimalo, ne razmisljam o tome uopste.

Valjda zbog svega sto se izdesavalo, tremu mi stvara kad nalaz stigne od mame npr. ili tate, i dok jos nisam otvorila postu, ja sam vec zivcana i brinem sta je. Ne mogu iz svoje koze. Jednostavno je toliko toga bilo i nisu bezazlene stvari. Kao da sam razvila neku anksioznost koja me uhvati i ne pusta, uvuce mi se pod kozu i poremeti mi sve. Ucim da kontrolisem to i nekad mi ide bolje, nekad losije. Ja sam u svakom slucaju oduvijek neko ko brine o svemu i svacemu i jako se plasim za svoje najblize pa mi to i ne pravi bas uslugu.

Blago onom ko umije da iskljuci i bude pozitivan. Samo je sreca, sto oko sebe imam NORMALNE, prave ljude pa me vade iz tog vrtloga brige i nemoci da se ne izgubim skroz.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3769 times
Been thanked: 6920 times

Post by Matan » 29 Aug 2025, 12:06

Kad sam bio mali, cesto sam bio po bolnici, tako da mi je bilo svejedno..
brzo se prilagodim..
e sad, nije isto kad imas operaciju krajnika, ili neku tesku bolest..
ne bojim se bolnice, ali ne bi volio dugo biti bolestan..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40812 times
Been thanked: 27263 times

Post by Rum » 29 Aug 2025, 12:14

Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 29 Aug 2025, 12:14

Njemu do kina lopovu
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 29 Aug 2025, 12:18

Samo molit onog gore da u 80 mozes ,sam kakit ,oprat guzicu ,sam do prodavnice nista ti drugo netreba pa ja ,hljeba i maslaca dovoljno insanu ako sve navedeno mozes pa ja

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24693 times
Been thanked: 27374 times

Post by Shadow » 29 Aug 2025, 17:26

uvijek_kontra wrote: 29 Aug 2025, 11:46 Bojim se svega vezanog za bolnicu, doktore, nalaze.. ali samo kad su moji u pitanju. Ja odem, ne marim. I ne trcim odma doktoru, iako bi nekad mozda trebala. Imala sam jako losih nalaza i diagnoza, nije me poremetilo nimalo, ne razmisljam o tome uopste.

Valjda zbog svega sto se izdesavalo, tremu mi stvara kad nalaz stigne od mame npr. ili tate, i dok jos nisam otvorila postu, ja sam vec zivcana i brinem sta je. Ne mogu iz svoje koze. Jednostavno je toliko toga bilo i nisu bezazlene stvari. Kao da sam razvila neku anksioznost koja me uhvati i ne pusta, uvuce mi se pod kozu i poremeti mi sve. Ucim da kontrolisem to i nekad mi ide bolje, nekad losije. Ja sam u svakom slucaju oduvijek neko ko brine o svemu i svacemu i jako se plasim za svoje najblize pa mi to i ne pravi bas uslugu.

Blago onom ko umije da iskljuci i bude pozitivan. Samo je sreca, sto oko sebe imam NORMALNE, prave ljude pa me vade iz tog vrtloga brige i nemoci da se ne izgubim skroz.
Potpuno te razumijem. Jako smo slicne.
Mislim ja mogu u svakom trenutku da odem i legnem, i ne marim. Izbjegavacu ih dok budem mogla i to je to.
Ne bih pricala svoje iskustvo, malo sto se ne zelim sjetiti svega ponovo, i malo jer je nemoguce meni ne zaplakat.
Al evo nesto malo..
Te 2015/16 sam znala da mi zivot nece biti isti.
Mislila sam ako umre taj neko, mogu i ja da se bacam slobodno jer mi vise nista nebi imalo smisla na ovom svijetu.
Bila sam vise u bolnici nego kuci. Svadjala se se odvratnim doktorima, i sad da ih vidim pljunula bih ih jer nista drugo nisu zasluzili. A iskreno se nadam da ih necu srest nikad vise. Ne daj Boze...
Na svaku moju su imali odvratan odgovor, na svako pitanje kao npr.sta daju, mogu li znati?
Osjecali su se uvrijedjeni.
Pa jel ja imam pravo znat cime trujete, da sutra znam cime i ubijate?

Vidjela sam svasta. I djece bolesne i odraslih.
Jedne prilike na magnetnoj, uspavase djecaka sedacijom na usta, probudi se brzo i spucase mu injekciju.
Malac je otisao na snimanje. Nije proslo 30min. Vristi mater, poplavio i ne dise u magnetu. Iznesose ga, na kolica, adrenalin jedna doza, druga doza, daj kisik..kisika nema. Pola sata su cekali na kisik, nisu imali na Radiologiji. Nidje tima, nidje nikog dvoje ih pogubljenih preskacu aparate da dodju do adrenalina..Ja stojim gledam ko ukopana nisu me ni skontali odmah, kasnije prilazi sestra jesi dobro, haj izadji.
Pitam kasnije drugu sestru jeste mu nasli kisik i gdje malac? Intenzivna. Zdravog djecaka sjebase injekcijom koju nije smio dobit. A jos i vise time sto mu je mozak bio toliko bez kisika. Kasnije su se ogradjivali kako mu mater nije vidjela da su mu modre usne. Pizda li vam materina.
Izbjegavajte zdravstvo u Sarajevu u sirokom luku.
Svaki put dobijem napad panike i pred obicnom ambulantom.
Acta non Verba

Moxie
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 1390 times
Been thanked: 1381 times

Post by Moxie » 29 Aug 2025, 17:49

Ne bojim, a i nemam nekog velikog iskustva, a i ono sto sam imala ne moze se porediti sa onim sto neki ljudi prolaze, ali eto mogu reci da sam pobjedila jednu smrtonosnu zarazu zahvaljujuci upravo doktorima i bolnici.

Shadow zao mi je sto si imala tako ruzno iskustvo, i moja porodica je imala sa jednim clanom obitelji koji je na kraju i umro, mislim odnos doktora i cijelog zdravstva opcenito

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22068 times
Been thanked: 20125 times

Post by Masamune » 29 Aug 2025, 18:26

Ne bojim se ni 1%, ali mi bude mrsko ići u dom zdravlja ili bonicu kad bih nešto trebao prekontrolisati.

S druge strane tjeram sve ostale oko sebe da se pregledaju pogotovo roditelje jer su u godinama.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 29 Aug 2025, 18:58

Ma govna hem balavo,nema pojma nema srca

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 29 Aug 2025, 19:02

Očajni pacijent je poslao fotografiju u nadi da objavom možda dopre do naležnih kako bi promijenili situaciju u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Tačnije, fotografija je uslikana u stacionaru Kliničkog centra Zenica.

Iz bolnice su kazali da nemaju komentar, te da je njihovo radno vrijeme za davanje informacija isteklo.
Image

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 29 Aug 2025, 19:04

Zato ima para za Tanje ,Kebe ,Natase ,Gile pa ja

Image

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 29 Aug 2025, 19:04

I seljaka Serifa koliko kolica je samo on pokupio

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 50767 times
Been thanked: 9045 times

Post by ElTriconi » 29 Aug 2025, 21:15

Shadow wrote: 29 Aug 2025, 17:26 Kasnije su se ogradjivali kako mu mater nije vidjela da su mu modre usne. Pizda li vam materina.
To je umjetnost kako se nase javne ustanove i preduzeca ogradjuju kad se desi zajeb nekakav. Vrlo intimno to poznajem zato i vicem 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 29 Aug 2025, 21:19

Rum wrote: 29 Aug 2025, 19:02 Očajni pacijent je poslao fotografiju u nadi da objavom možda dopre do naležnih kako bi promijenili situaciju u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Tačnije, fotografija je uslikana u stacionaru Kliničkog centra Zenica.

Iz bolnice su kazali da nemaju komentar, te da je njihovo radno vrijeme za davanje informacija isteklo.
Image
Ovi se nasi sugaju po svjetu nebil dobili sta guzovace, ta kolica i jesu upravo to. Pajdo moj nakvi ljudi uzeli kolica i prepravili ih da budu sto jeftinija pa da ih mogu vise poslat kao donacije zemljama treceg svjeta a nasi se laktali da dobiju guzovace 🤔

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24693 times
Been thanked: 27374 times

Post by Shadow » 29 Aug 2025, 21:36

ElTriconi wrote: 29 Aug 2025, 21:15
Shadow wrote: 29 Aug 2025, 17:26 Kasnije su se ogradjivali kako mu mater nije vidjela da su mu modre usne. Pizda li vam materina.
To je umjetnost kako se nase javne ustanove i preduzeca ogradjuju kad se desi zajeb nekakav. Vrlo intimno to poznajem zato i vicem 🤔
Dok im neko usta ne razvali. Znam ja odlicno kako to hoda.
Ispricala sam 10% iskustva. Kasnije sam se svadjala, naskakala na njih, ulijetala u interventnu sobu, derala se, i dizala glas uvece kad nems dezurnog ljekara spava ko i sestre.
Druge zene razbudim. Pa me i razumiju, kazu svaka ti cast sta ti sve podnosis. Hah. Svi spavaju samo ja ludim.
Ma dizte se i radite svoj poso, hebem vam mater ja.
Onda je glavni hirurg mojima rekao, njoj da pruzite ruku. Sto je ona podnijela malo ko bi. Jah.
Necu dalje.
Acta non Verba

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 29 Aug 2025, 21:38

U nas ti je narod saburli i dobar, te kabadahije ce docekat penziju citavih usta 🤔

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 96 times
Been thanked: 348 times

Post by dert » 29 Aug 2025, 22:34

ne, ali su mi dopizdileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Post Reply