Borussia Dortmund

Kutak za sportski trenutak
Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Borussia Dortmund

Post by storm » 20 Feb 2015, 23:37

Ali je i sedam bodova od samog začelja :cudi svi su tu u par kola možeš iz kandidata za europu, lagano past u borbu za opstanak...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9408 times
Been thanked: 11167 times

Post by Krokodil Behko » 20 Feb 2015, 23:40

Ta će Juve bolan? :D
Dortmund ima bolji tim, bolju strategiju, ljepše igra.
Ok, prodali su Lewandowskog ali nije ni Imobile tako loša zamjena. Ne zaboravimo tu ukletost. Gledao sam neke njihove utakmice i prosto je nevjerovatno, kako lopta neće u gol. Jesenas su bili prepolovljeni povredama.. Svega je bilo. Eto, taj Gundogan koji je bio strijelac, na primjer, mjesecima nije igrao zbog povrede.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Feb 2015, 23:43

storm wrote:Ali je i sedam bodova od samog začelja :cudi svi su tu u par kola možeš iz kandidata za europu, lagano past u borbu za opstanak...

Ništa od začelja :zubi
U sljedećoj, Dortmund dočekuje na svom terenu, najomraženije ime, koje je u tom gradu zabranjeno i spomenuti. Sad osokoljeni, nakon tri pobjede, kad ih masakiraju, bit će do LP nasvega 5 bodova.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 14 Mar 2015, 21:47

Iako ga žele brojni klubovi
Gündogan potpisuje novi ugovor s Borussijom

Piše: A. Pašić
1
Ilkay Gündogan uskoro će produžiti ugovor s njemačkim bundesligašem Borussijom Dortmund.

Iako je ovaj 24-godišnji fudbaler na radaru Liverpoola, Arsenala i Juventusa, njemački mediji danas su izvijestili da će Gündogan, ipak, ostati u Borussiji s kojom će produžiti ugovor na još godinu dana.

Bivši reprezentativac Njemačke na Signal Iduna Parku trebao bi ostati do ljeta 2017. godine, a njegov ostanak svakako bi predstavljao veliko pojačanje za tim Jürgena Kloppa.

Gündogan je u dosadašnjem dijelu prvenstva u Bundesligi postigao dva pogotka i upisao tri asistencije.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 15 Apr 2015, 17:18

Image

Klopp napušta Borussiju: "Nisam više idealan trener za ovaj klub"
Klopp napušta Borussiju Dortmund

Piše: Hina

"NISAM više idealan trener za ovaj klub, Dortmundu treba promjena", izjavio je Juergen Klopp na konferenciji za medije održanoj u srijedu u Dortmundu, na kojoj je potvrdio informaciju o napuštanju kormila dortmundske Borussije na kraju sezone.

Iako je prema ugovoru trebao ostati na poziciji trenera do 2018. godine, Juergen Klopp se odlučio povući na kraju sezone koju će i on, i igrači, i vjerni navijači Borussije željeti što prije pospremiti u ladicu loših uspomena.

"Uvijek sam govorio da ću javno reći ako nisam idealan trener za ovaj klub. Dortmundu je potrebna promjena. Vjerujem da je moja odluka potpuno ispravna. Odlučio sam je objaviti danas kako se ne bi stvarao dodatni pritisak, kao što je prošlih sezona bio slučaj kad su u pitanju bili igrači", rekao je Klopp sjedeći pred novinarima u društvu klupskih čelnika, predsjednika Hans-Joachima Watzkea i sportskog direktora Michaela Zorca, koji su rekli da u ovom trenutku ne žele govoriti o mogućim Kloppovim nasljednicima, iz poštovanja prema svom, još uvijek aktualnom treneru koji je u Dortmund stigao 2008. godine iz Mainza i odveo "crno-žute" do dva naslova njemačkog prvaka, jednog njemačkog kupa i finala Lige prvaka 2013. u kojem je Borussia poražena 1-2 od najljućeg suparnika, muenchenskog Bayerna.

"Bilo je to prekrasno vrijeme za mene", rekao je Klopp o razdoblju koje je iza njega, u kojem je, dobrim dijelom zahvaljujući i njegovom trenerskom umijeću i vizijama, klub s ruba bankrota uzdignut do statusa jednog od najvećih u europskim razmjerima.

"Ne planiram se pritajiti"

Iza njega su u dvije sezone u Bundesligi u kojima je Borussia gledala u leđa Bayernu, za kojim u ovom trenutku zaostaje ogromnih 37 bodova i nalazi se tek na 10. mjestu ljestvice. Za Borussiju je to čak i vrlo dobra pozicija s obzirom na to da su nakon jesenskog dijela bili pretposljednja momčad koja je bila suočena s ispadanjem u Drugu ligu. Na proljeće je ipak došlo do rezultatskog procvata koji je izbrisao strah od ispadanja, a klub još može dohvatiti i nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone kroz njemački kup u kojem je Borussia dogurala do polufinala.

Uz vijest o njegovom odlasku, spominjalo se da će Klopp uzeti jednogodišnju stanku od trenerskog posla i nogometa, ali on je to u srijedu demantirao.

"Ne odlazim zato što sam se umorio ili zato što sam u kontaktu s nekim drugim klubom, već zato što mislim da je to najbolja odluka. No, ne planiram se pritajiti", izjavio je 47-godišnji stručnjak za čije su usluge pokazali mnogi veliki klubovi pa mu neće biti nikakav problem pronaći novi posao.

Tuchel nasljednik?

Iako su klupski čelnici odbili govoriti o mogućem Kloppovom nasljedniku, njemački mediji vjeruju da će to biti Thomas Tuchel, bivši trener Mainza (2009-2014). Tuchela su povezivali s trenerskim poslom u HSV-u, ali su te špekulacije danas pale u vodu, kad je za trenera u Hamburgu imenovan Bruno Labbadia. Najtiražniji njemački dnevnik Bild objavio je da će Tuchel s Borussiom potpisati četverogodišnji ugovor.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Apr 2015, 18:47

Fino od njega, mada je i sam pomalo kumovao svemu ovome. Loše odluke oko popunjavanja tima nije donosila samo klupska birokratija. Pitali su i njega, bar ponekad. I dalje držim, da su veoma loše odluke bile, da se vrate Kagawa i Sahin, a pojačanja u napadu je bilo 3-4, međutim svi su ostali na prosječnom nivou. kao što rekoh skoro, dva jaka napadača i dva krila, uz uslov da se odbrana ne raspadne i da u timu ostanu i Humels i Gundogan.
Btw, Sebastian Kehl još uvijek igra :lupa Sve je to odraz lošeg posla na tržištu igrača.

Mene da pitaju, eno Falcao je nezadovoljan u Utd. Doveo bih ga pa pošto god. Pokušao bih i Di Mariu, ali on vjerovatno ima atraktivnije ponude u Engleskoj.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 May 2015, 20:05

Dortmund zainteresiran za Bičakčića. Ovo bi mi bilo godra :)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 31 May 2015, 09:34

Image

Klopp se oprostio od svoje Borussije: Srce me boli
Wolfsburg je osvojio njemački Kup
Klopp se oprostio od Borussije Dortmund
Piše: D.D.
index.hr
Foto: Screenshot; Youtube

DORTMUNDSKA Borussija sinoć je poražena u finalu Kupa od Wolfsburga 3:1. Bila je to ujedno i posljednja utakmica Jürgena Kloppa kao trenera Borussije. Njemački stručnjak htio se oprostiti od navijača s trofejom, ali Vukovi (za koje je igrao i Ivan Perišić) su imali drugih planova. Oni su po prvi puta u klupskoj povijesti podigli trofej pobjednika njemačkog Kupa.

"Čestitam im na pobjedi, zasluženo su osvojili Kup", rekao je u uvodu Klopp.

"Sjajno smo otvorili utakmicu, imali smo šansu povisiti vodstvo, a onda smo u 16 minuta primili tri gola", nastavio je.

Unatoč porazu, navijači su svog velikana ispratili bučnim aplauzom i skandiranjem.

"Nažalost, nitko me u ovom trenutku ne može utješiti, ali hvala navijačima na prekrasnoj gesti. Sad kreće ovaj period za koji sam se pripremao - odlazak. Moram se naviknuti na tu činjenicu, srce me boli. Zahvalio sam se svim igračima, oni su sjajni momci, bila mi je čast voditi takve igrače", zaključio je Klopp.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 31 May 2015, 09:49

I šta sad? Hoće li Dortmund, kao finalista ipak ići u ligu Evrope?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 31 May 2015, 09:53

Krokodil Behko wrote:I šta sad? Hoće li Dortmund, kao finalista ipak ići u ligu Evrope?
Ne bi rekao... nije wolfsburg prvak :cudi
mada prema plasmanu ionako ima ligu prvaka :misli

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 26 Jun 2015, 10:29

behko poludi :why

Image

Bayern Borussiji otima čak i liječnike
Nakon što je iz Dortmunda doveo Marija Gotzea i Roberta Lewandowskog, Bayern je Borussiji oteo i liječnika

Piše: A.Ha.

NAKON što je iz Dortmunda doveo Marija Gotzea i Roberta Lewandowskog, Bayern je Borussiji oteo i liječnika.

Andreas Schlumberger, 48-godišnji liječnik, od 1. srpnja radit će u Munchenu kao vođa tima za rehabilitaciju igrača.

"Oduševljeni smo što će se o našim igračima brinuti dr. Schulmberger. Riječ je o dokazanom stručnjaku", rekao je Jan-Christian Dreesen, zamjenik predsjednika Bayerna.

Schlumberger u Bayern stiže kao zamjena za Hansa-Wilhelma Mullera-Wohlfahrta, koji je u travnju dao otkaz nakon što su ozljede obilježile sezonu u Munchenu.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 26 Jun 2015, 10:31

Sve u korist svoje štete.
Kako je Dortmund počeo slabiti, slabi i bundesliga, pa samim tim i Bayern.
Sebičnjaci sad nek čekaju još sto godina njemačko finale LP.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 28 Jun 2015, 20:49

Kad vidim primjere ekipa Atletika i Dortmunda onda još više znam cijeniti uspjeh Arsenala. Sve su to trendovi, modne muhe bi ovde rekli koje dodju i prodju jer nemaju nikakav tvrd temelj, infrastrukturu, na kojem se grade nego se grade na trendu.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Aug 2015, 18:26

Još nekih 5 minuta do početka sezone na Signal iduna parku. Prenos je počeo. Moram li vam opisivati atmosferu? Više od 70.000 ljudi u žutim dresovima, svi pjevaju, zastave, transparenti itd.
Definitivno su najbolja publika koju znam. Inače, sastav je dosta izmijenjen u odnosu na prošlu godinu, a vidim Kagawa je još tu i čak je starter. Nadam se da će biti bolji nego prošle sezone.

Sretno :bd2

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 15 Aug 2015, 22:00

Bome je Borussia iz Dortmunda furiozno krenula, nadam se da je ovo nagovještaj povratka one Borussie koja se s dosta uspjeha makljala s Bayernom. :aplauz
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Aug 2015, 22:35

Četiri komada u mreži one druge Borussie, a možemo komotno reći da so još i dobro prošli. Prethodno je Dortmundu poništen gol zbog ofsajda, a zakleo bih se da ga nije ni bilo. Kad na sve to dodamo i bar tri stopostotne šanse, ovi su dobro prošli.

I ja se nadam da će oplesti po Bayernu. Bili su borbeni samo tako i ovom taktikom, sa dosta presinga na sredini terena, mogli bi sjebati Bayern, ukoliko mu onemoguće one njegove beskrajne pas-igrice na sredini terena.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Sep 2015, 15:48

Borussia Dortmund protiv Krasnodara s 55.200 gledalaca oborila rekord

Image
Na sinoćnjoj utakmici protiv Krasnodara u Evropskoj ligi, Borussia Dortmund je na svom stadionu oborila rekord u posjećenosti na jednoj utakmici u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Prema podacima UEFA-e, za utakmicu u kojoj su domaćini slavili sa 2:1 pratilo prodato je ukupno 55.200 karata. Inače, kapacitet popularnog Westfalena je 81.359 sjedećih mjesta.

Do sada je rekord držao Schalke 04 sa utakmice grupne faze Evropske lige iz sezone 2011-2012 kada je ugostio rumunskog predstavnika Steaua Bukurešt.

(aa)

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung » 18 Sep 2015, 22:54

posebni dozivljaj je biti na njihovoj tekmi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 Oct 2015, 20:48

:aplauzz baš gospodski....bez repova i trakavica :ok

UVIJEK OMILJENI TRENER

PRAVA GOSPODA Borussia (D) u velikom stilu čestitala Kloppu na novom poslu!

Image
Facebook: Borussia Dortmund
Autor: Hina, Portal Jutarnji.hr

U očitoj referenci na slavni liverpoolski bend Beatlese stavili su na svoju Facebook stranicu post sa fotografijom Kloppa kako korača preko Abbey Road ulice

Njemački stručnjak Jürgen Klopp u četvrtak navečer je i službeno postao trener Liverpoola. Nagađa se da će godišnja plaća Kloppa u klubu s Anfielda biti 6.1 milijun dolara, a ugovor bi trebao trajati tri godine.

Klopp je tek drugi njemački trener u Premijer ligi nakon što je Felix Magath vodio Fulham. Omiljeni trener je u karijeri vodio i Mainz, odakle je 2008. otišao u Borussiju Dortmund s kojom ima dva uzastopna naslova prvaka Njemačke (2011, 2012), a 2013. godine je izgubio u finalu Lige prvaka od Bayerna.

Upravo je Borussia Dortmund svojem bivšem i među navijačima vrlo omiljenom treneru (a govorimo o navijačima koji pune stadion kao nijedan nogometni klub na svijetu, s preko 80 000 ljudi na svakoj prvenstvenoj utakmici) preko društvenih mreža najoriginalnije zaželjela sreću na novom poslu.

U očitoj referenci na slavni liverpoolski bend Beatlese (koji su, btw., rani dio karijere proveli u njemačkom Hamburgu) stavili su na svoju Facebook stranicu post sa montažom Kloppa kako korača preko Abbey Road ulice. Time su rekreirali kultnu naslovnicu istoimenog albuma Beatlesa iz 1969. godine, jednog od najboljih u njihovoj povijesnoj karijeri.

Štoviše, referenca na Beatlese nastavila se i u poruci ispod posta: 'We heard the news today, oh boy! All the best at The Kop, Jürgen Klopp! All the best at Liverpool FC! … ‘You’ll Never Walk Alone''.

Image
Prijevod čestitke, čiji prvi dio je uzet iz pjesme Beatlesa 'A day in life' glasi: 'Čuli smo vijesti danas, momče! Sve najbolje na Kopu, Jürgen Klopp! Sve najbolje u Liverpoolu! Nikada nećeš šetati sam!'

Naknadno je klub iz Dortmunda stavio i novi post za sve čistunce iz Liverpoola: 'Da, svjesni smo da je Abbey Road u Londonu :)'

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 10 Oct 2015, 12:44

Klop je rekao da mu nije cilj otici u jak klub sa vec slozenim timom, nego u slabiji pa da mora on sloziti tim i odrzao je rijec kao pravi gospodin. Inace mislim da se Klop cesto puca dandom.
🐽

Post Reply

Return to “Fudbal”