Zašto je važno biti Bosanac?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Zašto je važno biti Bosanac?

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Ja hoću samo da napomenem na situaciju porobljavanja skrivenih vladara i tobožnjeg nevaljanja onog što rade Srbi i Hrvati a na kraju se sad sve radi ono što i Srbi i Hrvati rade.
I Srbi i Hrvati su robovi onih u Beogradu i Zagrebu a sad to Sarajvo radi.
I Srbi i Hrvati su robovi onih u Beogradu i Zagrebu a sad to Sarajvo radi.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22498 times
- Been thanked: 5974 times
- Status: Offline
...jedva cekam N.godinu!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga, to što si postavio samo dokazuje neispravnost onoga što ja svo vrijeme upućujem a to je da je sada biti Bošnjak strogo rezervirano za one što su u islamu i onda je sasvim normalno da postoji ova tema: Zašto je važno biti Bosanac?
Dakle,Bosanac il Hercegovci mogu biti svi iz BiH a ponajviše oni što nisu ni Bošnjak ni Srbin a ni Hrvat a takvih ima jako mnogo.
Taj link opisuje ljude iz BiH a današnja politika novonastalih Bošnjaka se svodi da su svi Bošnjaci nevezano na porijeklo i mjesto boravka na području bivše Yu . samo jel musliman.
Dao sam najočitiji primjer muslimana sa područja bivšega Beogradskog pašaluka, oni su danas Bošnjaci a sa BiH nikakve veze nemaju jer to područje nikad BiH nije bilo.
Dakle,Bosanac il Hercegovci mogu biti svi iz BiH a ponajviše oni što nisu ni Bošnjak ni Srbin a ni Hrvat a takvih ima jako mnogo.
Taj link opisuje ljude iz BiH a današnja politika novonastalih Bošnjaka se svodi da su svi Bošnjaci nevezano na porijeklo i mjesto boravka na području bivše Yu . samo jel musliman.
Dao sam najočitiji primjer muslimana sa područja bivšega Beogradskog pašaluka, oni su danas Bošnjaci a sa BiH nikakve veze nemaju jer to područje nikad BiH nije bilo.

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
...sacekaj 50-60 godina....mrki62 wrote:Pasaga, to što si postavio samo dokazuje neispravnost onoga što ja svo vrijeme upućujem a to je da je sada biti Bošnjak strogo rezervirano za one što su u islamu i onda je sasvim normalno da postoji ova tema: Zašto je važno biti Bosanac?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Ok, sačekat ću...sacekaj 50-60 godina...

To znači da će oni kroz 50-60 godina Biti Bošnjaci a šta su sada , odnosno, šta su do tada

Safet Isovic
Bosna moja
Neko tiho ulicom pjevusi
tuga mu se osjeca u dusi
ista tuga u meni se javlja
to je pjesma iz mog rodnog kraja
Ref.
Svuda se Sunce radja
lijepa svaka je zemlja
kao sto je Bosna moja
na svijetu ljepse nema
Ima noci kad mi dusa pati
i kad moram pjesmu zapjevati
bez sevdaha ne zivi Bosanac
i kad svijetom luta kao stranac
Ref.
Vrijeme dodje, moram kuci poci
jer gorak je zivot u samoci
necu da me pritiska tudjina
jer Bosna je majka Bosancima
Ref.

sin me je nedavno pitao, kad mi je došao u posjetu, tko su bošnjaci?
pitanje me je zateklo, jer u hrvatskoj postoji prezime bošnjak, ali bošnjaci do 90 g u bosni nisu postojali!
mislio sam malo i domislio se!
bošnjaci u bosni su muslimani, jer ako su hrvati katolici, srbi pravoslavci, onda je logična nova kovanica, da su bošnjaci muslimani!
ali za mene su svi ljudi iz bosne bosanci,
pa mogu se oni kurčiti sa svojim podrijetlom, sa svojom iskonskom vjerom,
za meneje i hrvat iz hercegovine i pravoslavac iz banjaluke bosanac, a pogotovo svaki musliman na teritoriju bosne!
bošnjak je izmišljena kovanica i protuteža religijskom stavu,
a ja sam nekada bio jugosloven kad je postojala jugoslavija, a sada sam hrvat,
a vama u bosni mogu samo reč da ste za mene svi u bosni bosanci,
i jebe mi se koju vjeru ispovjedate,
da li u dnevnoj sobi imate portre draže mihajlovića ili ante pavelića ili što već imaju muslimani!
kultura bosne se dokazala,
kao kuhar amater volim bosansku kuhinju (ne bošnjačku)
bosanski duh mi je bio drag, jer sam uvijek govorio da idem planinariti u sloveniju zbog planina a u bosni zbog ljudi!
što se to desilo sa bosnom ?
dal je netko može spasiti,
katolici, pravoslavci i muslimani sigurno ne,
jedino vi mladi ljudi- bosanci koji volite bosnu kao svoju zemlju!
kao hrvat ne želim hercegovinu kao teritorij hrvatske,
pretpostavljam da ni normalni srbi iz srbije ne žele republiku srpsku kao teritorij srbije.
pa do kada dalje?
biti rođen u bosni a sramiti se biti bosanac?
totalni nonsens,ali pred vama predstoji bitka!
teško će te uvjeriti nekoga u hercegovini da je bosanac, je tamo vlada crkva i sve što je povezano sa muslimanstvom, su legende i mržnja protiv turaka, isto tako kao i na genocidnoj tvorevini koja se zove republika srpska,
ako ste kojom nesrećom rođeni kao musliman u bosni, ova dva krščanska naroda, koja su ratovali međusobno, udružit će se složno protiv muslimana, odnosnoprotiv bošnjaka!
ali imam nade u vas!
budite ponosni bosanci i jedino vi možete spasiti bosnu!
odjebite crkvu i jednu i drugu i treću,
bosnu možete jedino spasiti ako eliminirate religiju,
a to jedino možete vi, mladi ljudi!
pitanje me je zateklo, jer u hrvatskoj postoji prezime bošnjak, ali bošnjaci do 90 g u bosni nisu postojali!
mislio sam malo i domislio se!
bošnjaci u bosni su muslimani, jer ako su hrvati katolici, srbi pravoslavci, onda je logična nova kovanica, da su bošnjaci muslimani!
ali za mene su svi ljudi iz bosne bosanci,
pa mogu se oni kurčiti sa svojim podrijetlom, sa svojom iskonskom vjerom,
za meneje i hrvat iz hercegovine i pravoslavac iz banjaluke bosanac, a pogotovo svaki musliman na teritoriju bosne!
bošnjak je izmišljena kovanica i protuteža religijskom stavu,
a ja sam nekada bio jugosloven kad je postojala jugoslavija, a sada sam hrvat,
a vama u bosni mogu samo reč da ste za mene svi u bosni bosanci,
i jebe mi se koju vjeru ispovjedate,
da li u dnevnoj sobi imate portre draže mihajlovića ili ante pavelića ili što već imaju muslimani!
kultura bosne se dokazala,
kao kuhar amater volim bosansku kuhinju (ne bošnjačku)
bosanski duh mi je bio drag, jer sam uvijek govorio da idem planinariti u sloveniju zbog planina a u bosni zbog ljudi!
što se to desilo sa bosnom ?
dal je netko može spasiti,
katolici, pravoslavci i muslimani sigurno ne,
jedino vi mladi ljudi- bosanci koji volite bosnu kao svoju zemlju!
kao hrvat ne želim hercegovinu kao teritorij hrvatske,
pretpostavljam da ni normalni srbi iz srbije ne žele republiku srpsku kao teritorij srbije.
pa do kada dalje?
biti rođen u bosni a sramiti se biti bosanac?
totalni nonsens,ali pred vama predstoji bitka!
teško će te uvjeriti nekoga u hercegovini da je bosanac, je tamo vlada crkva i sve što je povezano sa muslimanstvom, su legende i mržnja protiv turaka, isto tako kao i na genocidnoj tvorevini koja se zove republika srpska,
ako ste kojom nesrećom rođeni kao musliman u bosni, ova dva krščanska naroda, koja su ratovali međusobno, udružit će se složno protiv muslimana, odnosnoprotiv bošnjaka!
ali imam nade u vas!
budite ponosni bosanci i jedino vi možete spasiti bosnu!
odjebite crkvu i jednu i drugu i treću,
bosnu možete jedino spasiti ako eliminirate religiju,
a to jedino možete vi, mladi ljudi!
-
Hrvat iz Hercegovine, pravoslavac iz Banja Luke i musliman sa teritorije BiH...tanuki wrote: pa mogu se oni kurčiti sa svojim podrijetlom, sa svojom iskonskom vjerom,
za mene je i hrvat iz hercegovine i pravoslavac iz banjaluke bosanac, a pogotovo svaki musliman na teritoriju bosne!
Otkud Hrvat u Hercegovini ako su svi Bosanci ?
Najsmješnije mi je da nema Bosanca u BiH a ima onih koji pričaju Bosanski.
Jezik Bosanski a negirati Bosanstvo, to je nepojmljivo

pa ne znam ni ja, jer očito da me ne berešBlackhawk wrote:Hrvat iz Hercegovine, pravoslavac iz Banja Luke i musliman sa teritorije BiH...tanuki wrote: pa mogu se oni kurčiti sa svojim podrijetlom, sa svojom iskonskom vjerom,
za mene je i hrvat iz hercegovine i pravoslavac iz banjaluke bosanac, a pogotovo svaki musliman na teritoriju bosne!
Otkud Hrvat u Hercegovini ako su svi Bosanci ?
eto ja se smatram hrvatom, a nisam katolik
igom slučaja sam rođen u hrvatskoj i zbog tog se osječam hrvatom, a da sam rođen u bosni osječao bi se bosancom

-
Pa kad si Hrvat, rodjen u Hrvatskoj sto ne metes svoju avliju. Sta se brines o tudjoj.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22498 times
- Been thanked: 5974 times
Ruana wrote:Pa kad si Hrvat, rodjen u Hrvatskoj sto ne metes svoju avliju. Sta se brines o tudjoj.

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Kako su neki smiješni, kad se nečije dvorište pomene i to onako kako se nekome ne sviđa odmah to nekome smeta cccccccc

tanuki je spremio sataras.
hocu reci da je svega nabacao u svojoj izjavi. ima tu i ispravnih i pametnih stvari, ali i dosta toga sto nema veze s vezom. nije jednostavno upoznat dovoljno sa desavanjima. ali hajd.....
cudno mi jedino zasto nije ostao jugosloven? ali to ionako nije tema.
sta cemo sa austrijancima?

hocu reci da je svega nabacao u svojoj izjavi. ima tu i ispravnih i pametnih stvari, ali i dosta toga sto nema veze s vezom. nije jednostavno upoznat dovoljno sa desavanjima. ali hajd.....
cudno mi jedino zasto nije ostao jugosloven? ali to ionako nije tema.
mrki62 wrote:Najsmješnije mi je da nema Bosanca u BiH a ima onih koji pričaju Bosanski.

sta cemo sa austrijancima?

Paparaci, to u vezi Austrijanaca,........ pa pozanimaj se malo, nemoj mene pitat.

ne metem srčeko i nemoj se uzrujavati!Ruana wrote:Pa kad si Hrvat, rodjen u Hrvatskoj sto ne metes svoju avliju. Sta se brines o tudjoj.
uvjek mi je užitak doći u bosnu i stvarno volim bosnu,
eto neke stvari me jesu iziritirale, kada sam u sanskom mostu došao u ašćinicu na krupirušu, a uz nju nisam mogao dobiti pivo, ali zato sam u kladuši bio ugodno iznenađen, kad sam došao na janjetinu, a ime vlasnika je muslimansko, a u birtiji su bile slike i biste tita, a na ponudi sve pive koje se proizvode na teritoriju ex yuge,
hoćeš nikšićko ili union!
u sarajevu morića han nije što je nekada bio, ali baščaršija je ostala ista! mostar i izvor bune, banjaluka i ćevapi ili recimo da se sjetim skijališta na vlašiću, na kojeem sam naućio skijati svoju djecu, il da ti nabrojim sve vrhove planina u bosni na kojima sam bio?
ništa ja ne metem sunćeko drago, i dalje volim bosnu podjednako, pa pače i više od hrvatske,
bosna je preljepa zemlja, ali po meni treba ostati cjelovita bosna!
ne želim mesti tvoju avliju i u pravu si i mojoj ima previše smeća!
moji napisi nisu usmjereni na to da metem tvoju avliju,
ne pada mi na pamet,
ali eto volim bosnu, jer me uz nju veže hrpa ljepih uspomena i volio bi da bosna ostane onakova kako je pamtim!
nema te sta iritirati. nije svaki musliman vjernik i ne drze svi isto do vjere. to ti je uopsteno tako - ne samo kod muslimana.tanuki wrote:....
eto neke stvari me jesu iziritirale, kada sam u sanskom mostu došao u ašćinicu na krupirušu, a uz nju nisam mogao dobiti pivo, ali zato sam u kladuši bio ugodno iznenađen, kad sam došao na janjetinu, a ime vlasnika je muslimansko, a u birtiji su bile slike i biste tita, a na ponudi sve pive koje se proizvode na teritoriju ex yuge,
hoćeš nikšićko ili union!
-
Tanuki nije tebi lako, cim ti vise volis tudju zemlju od svoje, to ti je isto kao da vise volis tudju zenu od svoje. Trazis niksicko pored ozujskog, maksuzije na Tekiji, rakije u Morica hanu, ali skontah sve kad rece da ni janjetine ne mozes bez marsala, pa mogu ti reci da se primjeti da su uglavnom provodio vrijeme na planini.
Cujem da u Kladusi ima svega, pa vrati se, vratio se i babo.
Cudno mi da neki Hrvat ne zna afrikate, vise mi to lici na ove iz Bosne. Ali nema veze nije to tema. Tema je o Bosancima pa vidis li sada, zasto je vazno biti Bosanac.
Cujem da u Kladusi ima svega, pa vrati se, vratio se i babo.
Cudno mi da neki Hrvat ne zna afrikate, vise mi to lici na ove iz Bosne. Ali nema veze nije to tema. Tema je o Bosancima pa vidis li sada, zasto je vazno biti Bosanac.