Pa da igra za Srbiju vjerovatno ga ne bih ni znala a za Hrvatsku navijamružni wrote:Zato što igra za BiH, da igra za Srbiju ili Hrvatsku onda ne bi?

Pa da igra za Srbiju vjerovatno ga ne bih ni znala a za Hrvatsku navijamružni wrote:Zato što igra za BiH, da igra za Srbiju ili Hrvatsku onda ne bi?
Najjaci psotPa i meni su inače Srpkinje simpatičnije od Srba, baš kao i Bošnjakinje od Bošnjaka![]()
Pa bas zato sto je "licna";)Pantagruel wrote:Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar!
Ovo ti brojim za blasfemiju, samo da znaš...Pantagruel wrote:A lik je kralj, poput Nadala i Fedexa
Shvatam tvoj stav i dobrim dijelom podrzavam, ali se onda vracam pragmatici. Prvo da li imam ingerencije i mogucnosti da uticem? Nemam. Znaci mogu da ignorisem, ili mnogo pametnije da ne obracam paznju, da se ne "primam". Na kraju krajeva je i korektnije, gore je biti debil koji bi "zabranjivao" nekome njegov licni identitet.Jagoda wrote:Pa bas zato sto je "licna";)Pantagruel wrote:Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar!
Samo opaska, ne tangira me, al je pomalo smijesno. Zamisli sad ja odem na posao, i prije vaznog sastanka, cek da ja otklanjam partiju, al za raju hahahahahahahahahahahaahah
Ali opet, whatever;)
Amen! I tu lezi sva tragedija: narod (balkanski) vise ne vidi sport kao ono sto bi trebalo da bude.I ne zelim:)Pantagruel wrote:
Shvatam tvoj stav i dobrim dijelom podrzavam, ali se onda vracam pragmatici. Prvo da li imam ingerencije i mogucnosti da uticem? Nemam.
.. No opet, bolje je da i oni budu neki idoli, da se rulja lozi na necije privatne zivote i uspjehe koje nemaju dodirne tacke sa njihovim zivotima, nego da samo kriminalci i pjevaljke defiluju kao "idoli nacije". Niti postoji mogucnost da se sport otudji od drustva, niti se nude neke druge ozbiljnije alternative koje bi drustvu nudile mogucnost da njakaju adrenalin.
Code: Select all
Nije stvar šovinizma, stvar je ukusa
Sad ti interpretiraš tuđa mišljenja. Sportisti ne moraju biti svima omiljeni samo zato što se bave sportom. Đoković mi nije simpatičan sad niti je kad bio, stvarno nema veze sa tim niskim nagonima i nacionalizmom iako ni sam nisam operisan od neke vrste nacionalizma, kao i svi drugi. Ti kao Srbin navijaš za Srbe i srpske reprezentacije iz patriotskih razloga dok ja kao neko, hajmo reći neutralan ako je to moguće, gledam i nešto drugo. Ne može mi svaki srpski tim biti isti. Npr. volio sam gledati igru reprezentacije Srbije u odbojci nekad prije 10 godina, sviđala mi se igra, bili su tu u vrhu, imali su pristup do mene, al sada više ne. Košarka isto tako, sada više nemaju to, nemam interesa nekog. Isto važi i za selekcije Hrvatske.Pantagruel wrote:Najjaci psotPa i meni su inače Srpkinje simpatičnije od Srba, baš kao i Bošnjakinje od Bošnjaka![]()
![]()
Svaka cast kralju![]()
Mislim da je "ruzni" najbolje objasnio. Svi izmisljaju nekakve "nesimpaticne" razloge, a u stvari time sakrivaju niske nagone i animozitete prema razlicitom. Mislim ja nisam musliman i ne planiram da postanem. Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar! Vidjao sam i Marokanca Hisama El Geruza da klanja, ali je bio vrhunski atleticar i divio sam mu se. Ako su ljudi vrhunski fudbaleri, atleticari, teniseri, kosarkasi, to ne igra nikakvu ulogu. Mislim da to sportisti savrseno razumiju. Znate, kada ste u sportskoj areni tada nemate kada razmilsjati ni o cemu, a kamoli o otiscima necijeg identiteta. To je samo folklorit. Sto rece Nenad Krstic na evropskom u kosarci u Sloveniji, mi prvo igramo ZA SEBE, pa tek onda za sve ostale.
..da te boli dupe..pitam se zašto...Rum wrote:boli me dupe za komsijamaboli me dupe za svim
ja pod svoje smatram hrvatsku...broj jedan, te sloveniju i bih pod broj 2laganini wrote:..ne mogu reć da nisam drća za bih protiv estonije...da nije zbog pandže...
Posteno, al nije fer, prvo prema sinu:)storm wrote:navijati mogu samo za svoje, ostale popratiti simpatijama...srbijano way, ni kad me najžešće prožima duh olimpizma...možemo mi tu pričati što hoćemo, neke stvari ne mogu iz mene...nadam se da će moj sin biti operiran od toga
jel pošteno
pa koji dio nisi skužilaJagoda wrote:Posteno, al nije fer, prvo prema sinu:)storm wrote:navijati mogu samo za svoje, ostale popratiti simpatijama...srbijano way, ni kad me najžešće prožima duh olimpizma...možemo mi tu pričati što hoćemo, neke stvari ne mogu iz mene...nadam se da će moj sin biti operiran od toga
jel pošteno
Just sayin'
Users browsing this forum: No registered users and 10 guests