Navijate li za komsije bivse YU

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
Post Reply
Ruana
Status: Offline

Re: Navijate li za komsije bivse YU

Post by Ruana » 18 Mar 2014, 23:36

ružni wrote:Zato što igra za BiH, da igra za Srbiju ili Hrvatsku onda ne bi?
Pa da igra za Srbiju vjerovatno ga ne bih ni znala a za Hrvatsku navijam :hrvatska

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 18 Mar 2014, 23:48

Ne bih bas mogao reci da navija,...vise je to zelja da nase komsije pobijede nego npr neka druga zemlja
Ne gledam ja bas toliko nase komsije a posebno ne gledam ekipe iz Srbije...vise pogledam neke iz Hrvatske
Ipak, volim gledati npr. bolje i komsije da pobijede nego Grci ili neki Norvezani, Danci i slicno
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel » 19 Mar 2014, 00:47

Pa i meni su inače Srpkinje simpatičnije od Srba, baš kao i Bošnjakinje od Bošnjaka :valja :valja
Najjaci psot :plavi
Svaka cast kralju :ok
Mislim da je "ruzni" najbolje objasnio. Svi izmisljaju nekakve "nesimpaticne" razloge, a u stvari time sakrivaju niske nagone i animozitete prema razlicitom. Mislim ja nisam musliman i ne planiram da postanem. Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar! Vidjao sam i Marokanca Hisama El Geruza da klanja, ali je bio vrhunski atleticar i divio sam mu se. Ako su ljudi vrhunski fudbaleri, atleticari, teniseri, kosarkasi, to ne igra nikakvu ulogu. Mislim da to sportisti savrseno razumiju. Znate, kada ste u sportskoj areni tada nemate kada razmilsjati ni o cemu, a kamoli o otiscima necijeg identiteta. To je samo folklorit. Sto rece Nenad Krstic na evropskom u kosarci u Sloveniji, mi prvo igramo ZA SEBE, pa tek onda za sve ostale.
Tvoja proslost krije se u tvom cutanju, tvoja sadasnjost u tvom govoru, a tvoja buducnost u tvojim pogresnim koracima. Sve buducnosti imaju jednu veliku vrlinu: nikad ne izgledaju onako kako ih zamisljas. (Milorad Pavic)

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 19 Mar 2014, 00:56

Pantagruel wrote:Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar!
Pa bas zato sto je "licna";)
Samo opaska, ne tangira me, al je pomalo smijesno. Zamisli sad ja odem na posao, i prije vaznog sastanka, cek da ja otklanjam partiju, al za raju hahahahahahahahahahahaahah

Ali opet, whatever;)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9375 times
Been thanked: 11126 times

Post by Krokodil Behko » 19 Mar 2014, 01:06

Ama meni su te molitve bezveze, bez obzira na to o kome je riječ.
Ok, imaju pravo ali nekako mi ta vrhunska natjecanja ne idu u isti koš sa religijom.
Ovo pod uslovom, da ne govorimo o sportistima iz KSA i njoj sličnih zemalja :)

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 19 Mar 2014, 01:09

Pantagruel wrote:A lik je kralj, poput Nadala i Fedexa
Ovo ti brojim za blasfemiju, samo da znaš... :123

Roger je sinonim za tenis, ostali su teniseri.

U fudbalu navijam za Hrvatsku, ne navijam za Srbiju. Nije stvar šovinizma, stvar je ukusa. Da bih neku ekipu simpatisao mora imati makar zrno ispravne fudbalske filozofije u sebi. A za mene je ispravna fudbalska filozofija preuzeto od Krojfa - nakon 90 minuta navijači moraju sa stadiona otići bolje raspoloženi (preciznije nasmijani) nego što su došli. To ono u grubo.

Sa druge strane, eto da ne ispadnem toliki šovinista, navijam za reprezentaciju Srbije u košarci. Oni su mi u košarci uz Tursku ekipa sa najljepšim stilom igre. A eto tu ne volim recimo Hrvate (sem manje-više Ukića).

Makedonce simpatišem kao narod, ali za njih ne navijam. Mora se to ljepše i bolje. Malo brenda u svoje reprezentacije.

Doduše... nisam siguran ni koliko navijam za ovu reprezentaciju Hrvatske ali sam bio prava kockica dok ih je Slaven vodio. Za ovu ćemo tek vidjeti šta, gdje i kako.

Globalno moje simpatije uvijek na takmičenjima poberu Meksikanci, Japanci, Njemci i Čehi, često i drugi (u fudbalu Slonovi recimo).
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel » 19 Mar 2014, 01:15

Jagoda wrote:
Pantagruel wrote:Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar!
Pa bas zato sto je "licna";)
Samo opaska, ne tangira me, al je pomalo smijesno. Zamisli sad ja odem na posao, i prije vaznog sastanka, cek da ja otklanjam partiju, al za raju hahahahahahahahahahahaahah

Ali opet, whatever;)
Shvatam tvoj stav i dobrim dijelom podrzavam, ali se onda vracam pragmatici. Prvo da li imam ingerencije i mogucnosti da uticem? Nemam. Znaci mogu da ignorisem, ili mnogo pametnije da ne obracam paznju, da se ne "primam". Na kraju krajeva je i korektnije, gore je biti debil koji bi "zabranjivao" nekome njegov licni identitet.
Ali sustina lezi negdje drugdje. A to je funkcionalna dimenzija sporta. Sportski teren/stadion je nista drugo do bina na kojoj se prelazi granica dozvoljenog u sferi javnog zivota. To je bas ono rimsko "hljeba i igara", neka se plebs zabavlja, a ja cu da manipulisem njime. I preuzeto je iz starog Rima. Nigdje se "patriJotizam" ne pokazuje kao na stadionima. Svi nose zastave, nacionalna obiljezja, svi bi u bunar za svojim sportistom skocili. A da li se igdje napravi skola, zdravstvena ustanova, fabrika itd od Ivicinih skija, Dzekovog sutanja lopte, Djokovicevog udaranja loptice? Bitno je da se politicari slikaju s njima, da se pozivaju na njih u svojim izbornim kampanjama kao da se od skija, fudbalske i teniske loptice drzava pravi... No opet, bolje je da i oni budu neki idoli, da se rulja lozi na necije privatne zivote i uspjehe koje nemaju dodirne tacke sa njihovim zivotima, nego da samo kriminalci i pjevaljke defiluju kao "idoli nacije". Niti postoji mogucnost da se sport otudji od drustva, niti se nude neke druge ozbiljnije alternative koje bi drustvu nudile mogucnost da njakaju adrenalin.
Tvoja proslost krije se u tvom cutanju, tvoja sadasnjost u tvom govoru, a tvoja buducnost u tvojim pogresnim koracima. Sve buducnosti imaju jednu veliku vrlinu: nikad ne izgledaju onako kako ih zamisljas. (Milorad Pavic)

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 19 Mar 2014, 01:26

Pantagruel wrote:
Shvatam tvoj stav i dobrim dijelom podrzavam, ali se onda vracam pragmatici. Prvo da li imam ingerencije i mogucnosti da uticem? Nemam.
I ne zelim:)
.. No opet, bolje je da i oni budu neki idoli, da se rulja lozi na necije privatne zivote i uspjehe koje nemaju dodirne tacke sa njihovim zivotima, nego da samo kriminalci i pjevaljke defiluju kao "idoli nacije". Niti postoji mogucnost da se sport otudji od drustva, niti se nude neke druge ozbiljnije alternative koje bi drustvu nudile mogucnost da njakaju adrenalin.
Amen! I tu lezi sva tragedija: narod (balkanski) vise ne vidi sport kao ono sto bi trebalo da bude.
D.I.L.L.I.G.A.F.

Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel » 19 Mar 2014, 01:32

@ Rockefeller

Code: Select all

Nije stvar šovinizma, stvar je ukusa
Sve si rekao... I tvoj ukus je stvar bukvalno ukusa, atraktivnosti kako je ti dozivljavas, koja je najbliza tvojim culima. I to je za mene zdrav i pozitivan stav i postujem ga. Nije zasnovan na boji zastave i to je sustinska razlika.
Ja recimo volim svaku kombinaciju kada se sastaje trio Nole-Nadal-Fedex, jer nudi vrhunski tenis, kao i svaki okrsaj srpskih i hrvatskih sportista, jer i jedni i drugi ginu na terenu.
Po sportovima gdje meni kao Srbinu "skace" najvise adrenalnin i gdje se najvise uziva/nervira:
fudbal - svaki okrsaj Srba i Hrvata (reprezentacija, klubovi)
kosarka - svaki okrsaj Srba sa Grcima ili Litvancima, nigdje nije veca napaljenost, s Grcima pogotovo :pusi
rukomet - Srba sa Hrvatima
vaterpolo - Srba sa Madjarima! To je okrsaj gdje adrenalin ubjedljivo najvise radi od svih sportova, svaka cast Hrvatima, Grcima, Litvancima...
odbojka - Srba sa Italijanima
tenis - Nole vs Nadal
Licni ukus... A posle Vujasa, Dace, Sapica i kompanije sam upravo najvise gotivio Benedeka, Kasasa, Birosa i kompaniju, tako i u ostalim sportovima, nisam nikada rivala mrzio, nego postovao.

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 19 Mar 2014, 03:56

Uvijek navijam regionalno, ex-yu. Dok je BiH tu, to je prioritet, kad ispadne onda za ostale, a kad i ostali ispadnu, onda dođe žena i kaže - jebo te svi oni! :sex

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 19 Mar 2014, 07:39

Pantagruel wrote:
Pa i meni su inače Srpkinje simpatičnije od Srba, baš kao i Bošnjakinje od Bošnjaka :valja :valja
Najjaci psot :plavi
Svaka cast kralju :ok
Mislim da je "ruzni" najbolje objasnio. Svi izmisljaju nekakve "nesimpaticne" razloge, a u stvari time sakrivaju niske nagone i animozitete prema razlicitom. Mislim ja nisam musliman i ne planiram da postanem. Onda gledam Dzeka kako se po islamskom obredu moli bogu, Nadarevica sam vidjao i da klanja prije utakmice, ali zasto bi me to uopste tangiralo? To je njihova LICNA stvar! Vidjao sam i Marokanca Hisama El Geruza da klanja, ali je bio vrhunski atleticar i divio sam mu se. Ako su ljudi vrhunski fudbaleri, atleticari, teniseri, kosarkasi, to ne igra nikakvu ulogu. Mislim da to sportisti savrseno razumiju. Znate, kada ste u sportskoj areni tada nemate kada razmilsjati ni o cemu, a kamoli o otiscima necijeg identiteta. To je samo folklorit. Sto rece Nenad Krstic na evropskom u kosarci u Sloveniji, mi prvo igramo ZA SEBE, pa tek onda za sve ostale.
Sad ti interpretiraš tuđa mišljenja. Sportisti ne moraju biti svima omiljeni samo zato što se bave sportom. Đoković mi nije simpatičan sad niti je kad bio, stvarno nema veze sa tim niskim nagonima i nacionalizmom iako ni sam nisam operisan od neke vrste nacionalizma, kao i svi drugi. Ti kao Srbin navijaš za Srbe i srpske reprezentacije iz patriotskih razloga dok ja kao neko, hajmo reći neutralan ako je to moguće, gledam i nešto drugo. Ne može mi svaki srpski tim biti isti. Npr. volio sam gledati igru reprezentacije Srbije u odbojci nekad prije 10 godina, sviđala mi se igra, bili su tu u vrhu, imali su pristup do mene, al sada više ne. Košarka isto tako, sada više nemaju to, nemam interesa nekog. Isto važi i za selekcije Hrvatske.

U fudbalu navijam za klub u kome igraju mahom nemuslimani, ne smeta mi ni kad se mole, krste kada uđu na teren a još manje kada proslavljaju gol tako..nažalost ovoga je sve manje. :D

Federer mi uvijek bio simpatičan, i kad je bio na vrhu i sada kad nije.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Trepavica

Post by Trepavica » 19 Mar 2014, 07:41

Ma navijam , nego sta...sve je to iz jedne avlije... :D

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 19 Mar 2014, 08:56

Rum wrote:boli me dupe za komsijama :djed boli me dupe za svim
..da te boli dupe..pitam se zašto... :plavi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Mar 2014, 09:03

đoković ima karizmu i zato mi je drag a ustalom mi ga držimo za hrvata..:hihi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Mar 2014, 09:21

navijati mogu samo za svoje, ostale popratiti simpatijama...srbija :hm no way, ni kad me najžešće prožima duh olimpizma...možemo mi tu pričati što hoćemo, neke stvari ne mogu iz mene...nadam se da će moj sin biti operiran od toga :kafa
jel pošteno :123
Habibti, ya nour el - ain... :srce

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Mar 2014, 09:42

..ne mogu reć da nisam drća za bih protiv estonije...da nije zbog pandže...:hihi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Mar 2014, 09:49

laganini wrote:..ne mogu reć da nisam drća za bih protiv estonije...da nije zbog pandže...:hihi
ja pod svoje smatram hrvatsku...broj jedan, te sloveniju i bih pod broj 2

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Mar 2014, 09:53

..a kako bi drugčije :hihi

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 19 Mar 2014, 11:09

storm wrote:navijati mogu samo za svoje, ostale popratiti simpatijama...srbija :hm no way, ni kad me najžešće prožima duh olimpizma...možemo mi tu pričati što hoćemo, neke stvari ne mogu iz mene...nadam se da će moj sin biti operiran od toga :kafa
Posteno, al nije fer, prvo prema sinu:)
Just sayin' :jok
D.I.L.L.I.G.A.F.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Mar 2014, 11:32

Jagoda wrote:
storm wrote:navijati mogu samo za svoje, ostale popratiti simpatijama...srbija :hm no way, ni kad me najžešće prožima duh olimpizma...možemo mi tu pričati što hoćemo, neke stvari ne mogu iz mene...nadam se da će moj sin biti operiran od toga :kafa
Posteno, al nije fer, prvo prema sinu:)
Just sayin' :jok
pa koji dio nisi skužila :cudi ...kad kažem "nadam se" , podrazumijeva, da mu ne nabijam neke svoje frustracije, nego ga odgajam isključivo u sportskom duhu...usadio sam mu ljubav za nogometom i našem klubu i repki ali ne i neke animozitete koje ja osjećam...štaviše ukazujem mu na besmislenost toga na svakom koraku...

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”