Dijeta & Linija

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Dijeta s rižom: Izgubite 15 kilograma za tri sedmice!

Post by Dust » 28 Apr 2012, 02:11

zagor wrote:
Dust wrote:Ko izgubi 15 kg za tri sedmice (na ovoj ili slicnoj dijeti), ja mu placam godisnji gdje hoce.
Ja bi u Ameriku, tamo gdje toce Jack Deniels, ako moze, da odmah prestanem sa klopom :D.

Ne mozes prestati sa klopom, vec moras rizu da papas, ko Vijetnamac. Slika prije i poslije molicu, kako bi sve bilo po PS-u... :zubi
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 28 Apr 2012, 11:27

madam Bovary wrote:Bi skinula kilogram-dva,dok stigne sezona bikinija,ali ne bih na dijete :help
:ha :ha De ba kilo dva sta bi rekla za one debele ?
Ja od svih salata volim jagnjecije pecenje sa jednom mijesanom salatom i dezert moze ako ima jos mijesta u stomaku.
Jedem sve sto mi se jede napravim malu pauzu i opet sve po starom ne osjecam se debelo nego ono taman.Nije cudo za mene jer ja i ne pazim vise ali kad vidim mlade a u njima sala koliko hoces fuj :pusi Ipak je sve do hrane i stresa debele zene su u stresu i one vise jedu. :oklagija
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 28 Apr 2012, 15:39

silence wrote:Prvo treba znati gejsha kakav imaš apetit?
Ako je slab, treba ga pojačati. Najbolji način za povečanje apetita je uzimati komplex vitamina B.
Pila sam ja to, ništa mi ne pomaže.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8713 times
Been thanked: 5478 times

Post by Mister No » 28 Apr 2012, 20:15

gejsha wrote:
silence wrote:Prvo treba znati gejsha kakav imaš apetit?
Ako je slab, treba ga pojačati. Najbolji način za povečanje apetita je uzimati komplex vitamina B.
Pila sam ja to, ništa mi ne pomaže.
Sudzuke drobne 150 g, rakije domace 2 dcl, malo hljeba i malo kecapa. Sve to fino narezati na tanjur, a rakiju natociti u casice ili "unucice".

Onda malo rakije, pa malo sudzuke i hljeba, i tako sve dok se rakija ne ispije a sudzuka ne smaze.

Ovu terapiju koristiti nakon vecere, a prije spavanja. Preporuca se nakon konzumacije navedenog, da se negdje pored kreveta, a na dohvat ruke, ostavi polovka kisele vode jer vrlo vjerovatno da ce tokom veceri zatrebat.

Navedeni recept takodje pomaze i onima kojima nece san na oci :oo

Dakle Gejsice ima jos i da te sutne, a i da se debljas usput :ok :oo
The Dark Side Of The Forum...

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Dijeta & Linija

Post by silence » 20 May 2012, 15:10

:hihi Pa ja sam se pitala od čega su debeli, debeli...flaša, meso...krevet...pa opet isto.... :hihi
Nisi joj rekao da uz to jede bijeli luk...
Last edited by silence on 20 May 2012, 18:33, edited 2 times in total.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 20 May 2012, 16:52

Ja pametovanja,sve dijet ishrane su samo laz,za normalnu kilazu je dobro umijereno jesti ,sport ,dovoljno tekucine unosit i sto vise seksa ,tu se gubi energija i te kako visak ozlazi u znoju.Samo na zalost i to ne moze svako ,zato svoju energiju trosi na druge stvari :D. :D. :lud :lud

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 May 2012, 18:35

Trendovi u prehrani za zdravlje i manje kilograma: Voće za početak dana

Učinkovitost ove metode temelji se na nemiješanju određenih vrsta hrane - ugljikohidrati se jedu ujutro i u podne, a bjelančevine navečer

Trendovi u prehrani za zdravlje i manje kilograma: Voće za početak dana

Ujutro možete pojesti voća koliko želite, pod uvjetom da prethodno niste ništa drugo jeli.

Idealnu tjelesnu težinu teško je održati, ali ne i nemoguće. Nudimo vam metodu za brzo skidanje kilograma i bez puno muke. Tajna je - u doručku.

Antidijetalni program temelji se na prirodnim ciklusima tijela: od hrane koju svakodnevno uzimamo (unos), apsorbiramo i iskoristimo jedan dio (asimilacija), a oslobađamo se onoga što ne iskoristimo (eliminacija).

Tokom perioda eliminacije, koji traje od šest ujutro do približno 14 sati, tijelo sprema manje zaliha i zato se manje i deblja. Zato je svježe voće, koje sadrži do 70 posto vode, najbolja hrana za doručak.

Učinkovitost ove metode temelji se na nemiješanju određenih vrsta hrane. Ugljikohidrati se jedu ujutro i u podne, a bjelančevine navečer. Na taj način sažvakan zalogaj prolazi kroz želudac tri umjesto 12 sati. Dobivena energija može se iskoristiti za eliminaciju štetnih tvari i za mršavljenje.

Možete uzeti količinu po želji ako prethodno niste ništa jeli. Jedini uvjet jeste da je voće svježe. Ako ste jako gladni, možete pojesti jednu ili dvije banane i ništa više. U podne možete jesti svježe povrće ili salate, cjeloviti hljeb, svježi sir. Navečer birajte između mesa, piletine ili ribe, uz povrće ili salate kao prilog. Alkohol je potpuno zabranjen. Možete piti vode koliko želite.

Prednosti

Ovaj program prehrane donosi vitamine, minerale i vlakna, što olakšava probavu. Povećana količina voća i povrća i mala količina masti dovode do brzog gubitka tjelesne težine.

Nedostaci

Velika količina voća i povrća može izazvati nadutost, grčeve ili proljev. Manjak ugljikohidrata može izazvati slabost ako je voće koje izaberete za doručak siromašno ugljikohidratima. Banana sadrži najviše ugljikohidrata. Antidijeta se ne preporučuje osobama pod jakim stresom jer njima treba veća količina bjelančevina.
(Arapska poslovica)

Notos
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Notos » 20 May 2012, 18:48

Dijete ne funckionišu.. to je za sigurno. U večini sčučajeva imaju čak i kontra efekt da se posle dijete još više udebljaš. A ja stvarno ne kontam kako to ljudi misle.. odrade neko vrijeme dijeut, smršaju kobiva par kila i onda navale na hranu više nego prije. :lud

Ljudi morate znati vaše tijelo i kolko hrane treba u kojim situacijama, kad se baviš sportom ili težim fizičkim poslom jedeš više, kad ne radiš ništa jedeš manje i to je to. Nisam vala nikad konto ljude koji se žale da nemogu smršat. Izađi malo u prirodu, trči, hodaj ili sjedi na biciklo, dva tri sata svaki drugi treči dan i kile spadaju same od sebe. :)

A još gori su oni preparati za mršanje, to mi je tolko odvratno kad vidim da neko kupuje preparate za mršanje a drugi ljudi nemaju šta da jedu. :bua

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 May 2012, 19:27

Slažem se da dijete ne funkcionišu...funkcionišu samo u toku dijete, a poslie, poslije mi je poznato da se svako ko je držao neke dijete ponovo udebljao, možda još i više. Važno je samo voditi računa o količini hrane i naviknuti organizam na uzimanje manjih obroka. U tome je sva suština dobre, pravilne linije. Ima oboljenja zbog kojih se ljudi debljaju, to izuzimam.

Nemam problema sa težinom. Uvjek jedem sve što poželim i kada poželim. Količinski ne jedem mnogo, ne jedem hljeba vrlo malo, slatkiše rijetko. Volim pojesti čokoladu, a to nije svakodnevno, nego kada osjetim da mi se jede. Kolače isto tako ne jedem često, ali kada mi se jedu, ne vodim računa koliko ću da ih pojedem. Između obroka ne grickam ništa, a imam tri dnevna obroka.
Imam običaj da kažem kao da imam neki unutarnji regulator koji sve drži pod kontrolom. :D
(Arapska poslovica)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 04 Jul 2012, 17:09

Kaze mi sinoc momak .. Odlicna dijeta, ustanes ujutro, legnes u kadu napunjenu ledom, popijes tri solje crne kafe i nakon sat vremena litru vode... Pitam i? Kaze nema i.. omrsavis vrlo brzo. Mislim u sebi, nisi ti badava u bolnici jado jadni :hihi
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 04 Jul 2012, 17:15

Dust wrote:Kaze mi sinoc momak .. Odlicna dijeta, ustanes ujutro, legnes u kadu napunjenu ledom, popijes tri solje crne kafe i nakon sat vremena litru vode... Pitam i? Kaze nema i.. omrsavis vrlo brzo. Mislim u sebi, nisi ti badava u bolnici jado jadni :hihi
:D. :D. :D. :D. :valja :valja dobro mislis :valja :valja

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 192 times
Been thanked: 841 times

Post by gospođa Brams » 21 Jul 2012, 23:26

koristiti dijetu kao jedini put za mršavljenje nikako nije dobro za zdravlje
pogotovo dijete koje garantuju skidanje 4-5 kila ili više u tjedan-dva nikako nisu dobre za organizam i kile skinute takvim dijetema vrlo se brzo vraćaju kada se osoba vrati starim prehrambenim navikama
ako se želi smršavit, trebalo bi se kombinirati vježbanje i prehrana

ja sam odlučila malo skinuti viška do kraja ljeta, i počela sam svaki dan pomalo izvoditi vježbe za topljenje masnoća i prehranu ću pokušati poboljšati što više
znači izbaciti što više masnoće, slatko ionako ne jedem, bijeli kruh, junk food, smanjiti unos tjestenine, jesti više obroka dnevno ali manjih
i uz to piti puno vode

inače žene dosta puta imaju zabludu oko skidanja kilograma, recimo misle da ako žele skinuti salo sa trbuha da trebaju raditi trbušnjake a to je pogrešno i sama nisam znala koje su prave metode za to dok nisam malo istražila
somehow I manage

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 192 times
Been thanked: 841 times

Post by gospođa Brams » 21 Jul 2012, 23:33

ja bih samo trbuh malo sredila
nažalost nema ciljanog mršavljenja, pa ako ustrajem u vježbanju vjerojatno ću "skinut" pomalo od svukud, ne samo od trbuha
samo se nadam da mi se grudi neće smanjit kao što nekad znaju ženama kad smršave
ako se to dogodi odmah se bacam na junk food da se oporavim :D.
somehow I manage

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 22 Jul 2012, 00:49

Dobila sam sam neki čudan apetit... :hihi
Ma nije me briga ako dobijem koji čudan klogram... :hihi
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 24 Jul 2012, 15:51

da nisi kuljava? :hihi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 03 Aug 2012, 14:37

manite se dijeta ,,
nijedna dijeta nije zdrava,,
jedite umjereno i redovno
i ne prenajedajte se sa bezveznim slatkisima sokovima ili prevelikim kolicinama mesa sira ili salama!!!
ne izostavljajte nista od hranjljivih sastojka vaseg podrucja,,svega pomalo,(,mediteranska ishrana je zakon nad zakonima zdrave prehrane )
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Aug 2012, 15:02

Slažem se Calla... :ok

Dijeta je mućenje organizma. Poznato je da se poslije dijete svako ponovno udeblja, smatrajući vjerovatno da je dijeta čarolija koja će skinuti višak kilograma, pa ponovo nastavi sa jelom kao i ranije, možda čak i više jer je izglanjivan organizam, umjesto da nastavi sa laganijim umjerenim obrocima, I onda svi oni ostnu u čudu: "Kako?" Treba razmišljati o svojoj ishrani prije nego se javi potreba za skidanje viška kilograma.
(Arapska poslovica)

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 34 times
Been thanked: 795 times

Post by Sibila » 03 Aug 2012, 15:08

po meni je najbolja stara kineska poslovica :pusi :

dorucak pojedi sam
rucak podijeli sa prijateljem
veceru ostavi neprijatelju

posto i ja imam malo viska meni ovo zvuci ok.....ja nikad nisam ni bila na dijeti jer smatram da bilo kakav program koji je trenutan ok, moze pomoci u skidanju kg. ali ako to nije generalni nacin ishrane...a znamo da se mnogi nakon dijete vrate starom sistemu i vrate jos vise kg jer su gladovali jeli nepravilno i sl.
ono sto znam je da je slatko najkaloricnija hrana i hljeb.
Za mrsavljenje kao i za zdravlje za mene je zakon ovo gore, plus smanji hljeb, plus izbaci slatko plus :tamo redvona fizicka aktivnost :zubi

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 03 Aug 2012, 15:23

evo ja vidim po sebi, jedino sto pomaze je KATANAC na usta i SPORT

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 08 Aug 2012, 18:07

MORENA wrote:evo ja vidim po sebi, jedino sto pomaze je KATANAC na usta i SPORT
Nije taćno,znojenje i puno tećnosti,voće pomaže.Evo morena za1,5mj skoro 6kg.Sportom ništa se ne bavim osim u vodi. :)

Post Reply

Return to “Zdravlje”