Policije i obavještajne agencije u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: Snimanje policije/službenika

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 00:31

Maja wrote:I meni si sumnjiv :hm
Nije ni čudo što te policija legitimiše :hm
:bravo Stvarno...?

Aman pitam šta ja smijem i šta oni smiju sa ZAKONSKE PERSPEKTIVE. Ne subjektivno pljuckanje po njima, ili kako je dama (nick i slika tako sugeriraju, nadam se da se nisam ogrješio) započela, po meni. Okay legitimisanje. Ali ovo ostalo...
Grad je bitan jer...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 21 Feb 2016, 00:37

nixnixnixnt wrote:

Aman pitam šta ja smijem i šta oni smiju sa ZAKONSKE PERSPEKTIVE. Ne subjektivno pljuckanje po njima, ili kako je dama (nick i slika tako sugeriraju, nadam se da se nisam ogrješio) započela, po meni. Okay legitimisanje. Ali ovo ostalo...
Ti na bosanskom forumu tražiš pravni savet... :lupa
Imaš li prijatelja il prijateljicu na pravnom faxu oni će ti dati besplatan savet ali mislim da im ne možeš ništa jer nisu prekoračili nadležnosti

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7461 times
Been thanked: 17399 times

Post by Maja » 21 Feb 2016, 00:37

Šalim se BO.
Mada imam nepovjerenje prema ljudima koji pišu sve "u ravan", bez pasusa.

Pitala sam te u kojem si gradu, koja država barem. Možda ima na forumu policajaca ili nekog ko se razumije u to. Strpi se.
Strpi se ili ću pozvat policiju!

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 21 Feb 2016, 00:39

Maja wrote:Jel to Čarobni milicajac?

U kojem si gradu ti novi?
:bravo
Da li si upoznata da NARODNA MILICIJA ne postoji od kraja osamdesetih...sad imamo policiju :ble :plavi

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 21 Feb 2016, 00:42

:grana

nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 00:44

Maja wrote:Šalim se BO.
Mada imam nepovjerenje prema ljudima koji pišu sve "u ravan", bez pasusa.

Pitala sam te u kojem si gradu, koja država barem. Možda ima na forumu policajaca ili nekog ko se razumije u to. Strpi se.
Strpi se ili ću pozvat policiju!

Sorry, pogrešno protumačeno :D. Ležim i on-screen keyboard upaljen pa je i space key izazov, kamoli šta drugo. U BiH sam.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1370 times
Been thanked: 1320 times

Post by Tokmak » 21 Feb 2016, 00:46

iz Mostara nije sto posto...
kod nas policija ne radi ni ono što mora... :pusi
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 21 Feb 2016, 00:46

I nisi ničiji klon?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 21 Feb 2016, 00:47

zloćko_tokmak wrote:iz Mostara nije sto posto...
:ok :valja

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 21 Feb 2016, 00:52

Moj brat neće da mijenja auto, voza neku klepetušu jer, kako kaže, policija ga samo pušta da prođe.
Misle sirotinja, nećemo se od ovog okoristiti, plus pošten je jer da dila ne bi vozao slabo auto.

nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 00:55

Nole wrote:
nixnixnixnt wrote:

Ti na bosanskom forumu tražiš pravni savet... :lupa
Imaš li prijatelja il prijateljicu na pravnom faxu oni će ti dati besplatan savet ali mislim da im ne možeš ništa jer nisu prekoračili nadležnosti
Nemam prijatelja na tim faxovima, nažalost. Ali im ja ne želim ništa nakačiti, nego sebe zaštiti. I da, kad te netko pretresa pred ljudima i poznanicima vani, to je protuzakonito, ako je vjerovati odgovoru u ovoj temi. I sigurno bi smanjilo bahatost.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 21 Feb 2016, 00:58

To pretresanje nija skidanje do gole kože već rutinski pregled da li si naoružan....

nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 01:04

Nole wrote:To pretresanje nija skidanje do gole kože već rutinski pregled da li si naoružan....
Dakle oni mogu biko koga zaustaviti, reći "Sumnjamo da si naoružan." I SKIDAT MI PATIKE?? Ispitivati stvari koje nemaju veze ni s čim? :zid

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 21 Feb 2016, 01:48

Ne zivim u BIMH, pa ne mogu da govorim o generalnom ponasanju policije, ali ako si ti jedini (ili jedan od rijetkih) kojem se ovo desava onda mora da postoji razlog za to.

U vecini slucajeva, ljudi znaju koji je razlog da ih policija izdvaja iz gomile gradjana.
. . . . . . . . .

nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 02:30

Socrates wrote:Ne zivim u BIMH, pa ne mogu da govorim o generalnom ponasanju policije, ali ako si ti jedini (ili jedan od rijetkih) kojem se ovo desava onda mora da postoji razlog za to.

U vecini slucajeva, ljudi znaju koji je razlog da ih policija izdvaja iz gomile gradjana.

Opet... ljudima je bitnije kakav sam ja nego moje pitanje koje sam postavio. Ponavljam, nije ovo post da crničim policiju ili bilo koga, trebaju mi ZAKONI I INFO šta oni smiju a šta ja smijem. A čuj... nakon brat bratu 15ak takvih preispitivanja, 5-6 pretresanja, i odlaska u stanicu jer sam im rekao da me maltretiraju, nisu mi mogli ništa nakačit. Ne budi kao oni, puni predrasuda. :ples

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 21 Feb 2016, 02:49

nixnixnixnt wrote:
Socrates wrote:Ne zivim u BIMH, pa ne mogu da govorim o generalnom ponasanju policije, ali ako si ti jedini (ili jedan od rijetkih) kojem se ovo desava onda mora da postoji razlog za to.

Opet... ljudima je bitnije kakav sam ja nego moje pitanje koje sam postavio. Ponavljam, nije ovo post da crničim policiju ili bilo koga, trebaju mi ZAKONI I INFO šta oni smiju a šta ja smijem. A čuj... nakon brat bratu 15ak takvih preispitivanja, 5-6 pretresanja, i odlaska u stanicu jer sam im rekao da me maltretiraju, nisu mi mogli ništa nakačit. Ne budi kao oni, puni predrasuda. :ples
Naravno da je bitno kakav si ti. Ako imas prethodne probleme sa zakonom je mnogo drugacija stvar nego ako ih nemas.

Onako okvirno, ako je imalo slicno kao u Kanadi, imas pravo da snimas policiju sve dok ih ne ometas u obavljanju duznosti. Fraza "ometanje u obavljanju duznosti" moze da ima razlicito znacenje ako pretresaju tebe i ako pretresaju tvog komsiju.

Najvjerovatnije je da nemas pravo da pravis zvucni zapis.

Obrati se ili pravniku ili gradjanskoj instituciji/agenciji koja se bavi problemima policijskog prekoracenja duznosti.
. . . . . . . . .

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 21 Feb 2016, 03:26

Zasto imas probleme sa spavanjem u tim godinama? I meni si sumnjiv :oo

Salu na stranu, ali zasto i ti insistiras da bash moras biti u parku. Bit ces sumnjiv svakom ko te vidi tamo u neka gluha doba nocu.

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 21 Feb 2016, 03:34

zloćko_tokmak wrote:iz Mostara nije sto posto...
:valja

nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 04:01

Socrates wrote:
nixnixnixnt wrote:

Naravno da je bitno kakav si ti. Ako imas prethodne probleme sa zakonom je mnogo drugacija stvar nego ako ih nemas.

Onako okvirno, ako je imalo slicno kao u Kanadi, imas pravo da snimas policiju sve dok ih ne ometas u obavljanju duznosti. Fraza "ometanje u obavljanju duznosti" moze da ima razlicito znacenje ako pretresaju tebe i ako pretresaju tvog komsiju.

Nikakav dosje nemam. Nadam se da će tako ostat.

Najvjerovatnije je da nemas pravo da pravis zvucni zapis.

Obrati se ili pravniku ili gradjanskoj instituciji/agenciji koja se bavi problemima policijskog prekoracenja duznosti.

nixnixnixnt
Na probnom
Na probnom

Post by nixnixnixnt » 21 Feb 2016, 04:23

navika wrote:Zasto imas probleme sa spavanjem u tim godinama? I meni si sumnjiv :oo

Salu na stranu, ali zasto i ti insistiras da bash moras biti u parku. Bit ces sumnjiv svakom ko te vidi tamo u neka gluha doba nocu.
Ne, nisam tamo u gluho doba, ali da volim izać vani zapalit cigar i PROŠETAT noću, volim. Ne sjedit i bit u parku, iako imam pravo, to je creepy i za mene :klanja Ljudi ovdje su dobili dojam da meni smeta policija i provjere. Ne, dok su u skladu sa zakonom. Hoćeš osobnu, k, evo. Pretraga? Nije mi drago ali se nikad odupirem. Problem je power trip koji imaju, unošenje u facu, bahatost i pitanja tipa "Gdje ti tata radi?" Jednom je bilo, "Ma dobar si ti, ali ima onih luđaka pedera po noći." TO PREDSTAVNIK ZAKONA? Da, želim znati dokle oni TAČNO smiju ići jer mi ih je pun klinac, i želim da znam koliko ja TAČNO daleko smijem ići da učinim njima stvari neugodnima. Jer se oni trude meni učiniti stvari neugodnima. A vjeruj mi, nije njima cilj mene uhapsiti nego cenera cvanciku izvući. Kad ti lik pored tebe na podu nađe opušak ručno smotane cigare sapranu sa 100 kiša i sa 100 sunca sprženo, staro kao Isusovo magare i pokuša te uvjeriti da je tvoje i da si UPRAVO bacio. Još lik na haubi razmota taj opušak u kojem je samo duhan i kaže "Hašiš". Nisam konzument već 4 godine (ništa protiv ofc) ali znam kako izgleda, ne pravi me idiotom. Really nigga netko je smotao hašiš tako u joint i bacio skoro pola. Nisam se dao napraviti budalom. Kad je vidio da me ni prijetnjama na testove ne može uznemiriti, odustao je. Ponavljam, nemam ni prekršaja u prometu, kamoli dosje. Htio je cenera, 20, štagod. I onda mi ljudi govore o sumnjama i opravdano je i bla bla. I razumijem vas sve, razumijem vaše poenta, ali... Vjerujte mi, znam prepoznati policajca koji radi nešto jer je dobar policajjac i znam one koje rade tačno obrnuto od opisa "služiti i štititi".

Post Reply

Return to “BiH”