Sudnji dan, raj i pakao
Re: Sudnji dan, raj i pakao
Koji je logički dokaz da postoji budući svijet: Dr. Zakir Naik
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Da ..ljudi zive duze jer imajubstabzderati ali i piju goleme kolicine lijekova....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

Samo da sebe dopunim kako me Leb (kralj) ne bi pogrešno shvatio.REMB wrote:Bitno je imati u startu pozitivan stav o Bogu i životu...
Ako pogledamo sebe i ljude oko sebe lahko ćemo shvatiti da čovjek zapravo daleko više čini dobra djela nego li loša. Loša djela se zapravo incident u postupanju.
Čovjek može učiniti grijeh spram djece, ali daleko više čini dobro (odgaja ih, hrani, usmjerava, moli se Bogu za njih - a sve su to dobra djela).
Svađa jest grijeh ali je čovjek daleko više u lijepim i dobrim odnosima s ljudima, a to su dobra djela.
Alkohol jest grijeh, ali je čovjek daleko više trijezan.
Tako da se s pravom treba nadati Božijoj milosti na obećanom danu.

Sve što čovjek od dobra čini imaće za to sevap (nagradu) al uz USLOV da vjeruje Boga dok to čini, i da ta dobročinstva čini u ime Boga. (tako Islam naučava)
Reeemb, a sta je lose u tome sto Islam kaze? Imat ces sevap ako cinis dobro ali moras vjerovati ...Doduse, ja sam nasla da u krscanstvu pise da ce bozju milost imati i onaj tko zivi covjecno a ne kaze da je vjernik....nista nije Islam lose napiso jer ako cinis dobro - bit ces nagradzen.....kazes mora se vjerovati u Allaha...pa Allah ili Bog i nisu nista drugo vec dobrota, kontas sada?! ?.A i da podrinjcu sa zakasnjenjem odgovorim...hbte pa da su ljudi alusali kak biblija kaze i da Adem i Evita nisu pojeli zabranjeno voce (i ovo je figutativno, lijepobti je Storm pojasnio figurativnost)...e, dakle da ne covjek slusao i zivio u akladu s prirodom, sijabetesa ne bi ni bilo...a zasto bi biblija unaprid davala za sve lijek kad je pametni covjek poceo kostanim brasnom hraniti krave pa one polusile a onda i ljudi...duplo ludi, majke mi....jel trebalo i za sidu da biblija da fecopis....ja ko biva od majmuna virus doso....je, al od kokeg majmuna, morebit i to figurativno, kak kaze Storm.......

Biba, vjerujem u islamsko poimanje života, smrti, nagrade i kazne...nisam ništa ni osporavao već samo sebe dopunio.
U Islamu nema nagrade bez vjerovanja...primjer je Ebu Talib (amidža poslanikov a.s.) koji je od brinuo o Muhammedu a.s. od njegove 8. godine i bio mu stalna podrška kroz život, ali nikad nije povjerovao. Poslanik islama jasno za Ebu Taliba kaže da će biti stanovnik pakla al će imati najmanju/najblažu kaznu zbog svojih dobročinstava.
Znači, zaključuje se da onaj ko ne vjeruje a čini dobročinstva ipak radi u svoju korist u smislu da sebi olakšava kaznu/život u paklu.
U Islamu nema nagrade bez vjerovanja...primjer je Ebu Talib (amidža poslanikov a.s.) koji je od brinuo o Muhammedu a.s. od njegove 8. godine i bio mu stalna podrška kroz život, ali nikad nije povjerovao. Poslanik islama jasno za Ebu Taliba kaže da će biti stanovnik pakla al će imati najmanju/najblažu kaznu zbog svojih dobročinstava.
Znači, zaključuje se da onaj ko ne vjeruje a čini dobročinstva ipak radi u svoju korist u smislu da sebi olakšava kaznu/život u paklu.
Dobra djela= vjernik?Salahuddin wrote: Postoji predaja po kojoj se nevjernicima nagrada za dobra djela vracaju na ovome svijetu. Da, u slucaju Ebu Taliba bi mozda bilo nesto drugacije, obzirom na njegovu predanost cuvanju Poslanika s.a.w.s., pa i islama, kojeg nikad nije prihvatio. No, potvrdjujem ono sto si rekao. Dobra djela, po islamskom ucenju. nece moci osigurati nekoga od Pakla ako taj nije bio vjernik.
Moglo bi se ovdje raspravljati do sutra sta je vjernik i sta su dobra djela.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mika
- Osvježenje foruma
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Po ovome ja cu u dzehenem.Salahuddin wrote: Dobra djela, po islamskom ucenju. nece moci osigurati nekoga od Pakla ako taj nije bio vjernik.
Cuvajte se malih zena, to da valja naraslo bi.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
po svemu recenom svi cemo u dzehennem
i treba , jer drugacije nismo ni zasluzili
pogotovo oni koji "dobra djela" ne cine radi samih djela nego jer ocekuju nagradu

pogotovo oni koji "dobra djela" ne cine radi samih djela nego jer ocekuju nagradu

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Dobro si ovo reklaJulia-Klara wrote:po svemu recenom svi cemo u dzehennemi treba , jer drugacije nismo ni zasluzili
Gledam te nekim drugim ocima
Sto ne volim utopiju.
Sad neko treba tvrdit da ide na posao radit radi posla a ne radi place.
Da, vjernika čini dobro jer očekuje obećanu nagradu. Zapravo, vjernik tako živi, to mu je način života. Grijeh je vanredna pojava ili incident u svakodnevnom postupanju.
Da, vjernika čini dobro jer očekuje obećanu nagradu. Zapravo, vjernik tako živi, to mu je način života. Grijeh je vanredna pojava ili incident u svakodnevnom postupanju.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
vjernik treba zivjeti radi vjere, ne radi nagrade
kao i sve uostalom
a ja prva na posao idem radi plate, onaj koji volim raditi nije bio dobro placen
toliko o utopiji
kao i sve uostalom
a ja prva na posao idem radi plate, onaj koji volim raditi nije bio dobro placen
toliko o utopiji
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Pa ne bas isključivo.REMB wrote:Sto ne volim utopiju.
Da, vjernik čini dobro jer očekuje obećanu nagradu. Zapravo, vjernik tako živi, to mu je način života. Grijeh je vanredna pojava ili incident u svakodnevnom postupanju.

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Vjernik se nada ...svi znamo da ce nam doci kraj...dobra djela ne treba ciniti ni zbogbstrahaa ni zbog nagrade...nego iz ljubavi...a sbakom e po zaslugama ce bit...mislim da Bob razmialja drukcije..ako zivis vjeru ne moras nuzno biti pretjerano religiozan..Isus je poganinu rekao da je njegova vjera veca...jer je pomohao neznancu...Mokja jedna kolegica je izjvila da toliko voli svoj posao da bi ga dzabe radila...ma k.. bi ona radila....joj zamalo sam joj to rekla....ma pohlepa joj iz ociju viri 

E da, sudnji dan će i biti poslije kad gotovo nestanu sve religije...zapravo kad ostane jedna.koja je vec prisutna i jako slatkorječiva...ne smijem ju spomenuti da me neko me linčuje
...ai......bit će tuga kakvu svijet zapamtio nije...sve do dolaska pravog ..zato budimo sretni sa svim religijama ...

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40394 times
- Been thanked: 26543 times

SEJTAN, jedan od predznaka sudnjega dana.
Hvala Allahu što nije kako ljudi hoće, već kako je On odredio da bude.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]