Čuje neko bi me pitO hoćul ratovati ili dao mi pasoš i vizu

Moderator: Krokodil Behko
Nemas sta razmisljat, odaberes Pariz.
Tako nekako Carobni.Čarobni wrote: 03 Feb 2019, 23:40 Vjerujem da bih ostao braniti zemlju, ne zbog stranke ili nečeg sličnog, već radi komada zemlje na kojem ne bih bio izbjeglica i koji bih mogao smatrati svojom domovinom.
Neki su se pred rat isparili, navodno digli ruke od Bosne i od svega što su za sobom ostavili, ali su se poslije rata uredno vratili i prihvatili onoga što su ostavili iza sebe, a za šta su drugi ginuli dok su se ovi šetkali po Minhenu, pa je bilo apsurdnih situacija da poslije rata borac ARBiH nema krova nad glavom, jer mu je sve uništeno, a pripadnik minhenske brigade ima sačuvanu kuću u koju se uredno vrati nakon rata i nikome ništa ne duguje.
Mnoštvo njih bi, baš kao i u prošlom ratu, iz zemlje pobjeglo s planom da će im za imovinu ginuti neko drugi i sačuvati je svojom krvlju, kako je i bilo. Eh, upravo to je ono što mi smeta i što nikako ne bih dozvoljavao. Ako si odlučio dići ruke od svega, onda će tako i biti, crno na bijelo. Ostat će ti državljanstvo tako da imovinu, koju si ostavio, možeš poslije rata otkupit', ako mogneš i želiš, od onih koji su je odbranili, što je i pošteno.
Ja bi ti poklonio papovku za dobrodoslicu.
KakoS ti meni davat papovke a ne vidis me
animals wrote: 30 Sep 2020, 22:42 Ne bi se Fudo spustao na zemlju..
on bi samo letio, iznad krajolika..
TuJ smo tenk zarobili
Ne bi ni ja..
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests