Brak s poljoprivrednicima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
Natalie
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: Brak s poljoprivrednicima

Post by Natalie » 19 Mar 2012, 09:26

ne, ne bih mogla. nisam navikla na takav život i ne sviđa mi se to.
Ja bih mnoge stvari shvatila, da mi ih drugi nisu objasnili...

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana » 20 Mar 2012, 22:30

burek67 wrote:
Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:
burek67 wrote:kad ovako malo povrsinski i brzinski pogledam postove nasih zena ili djevojaka vrlo malo ili nikako pozitivnih postova,sto tjera na zakljucak,"ebo ljubav,to i ne postoji niti je postojalo"...

radi se samo o interesu,nema te ljubavi za koju bi zrtvovale one "lagodnije" sitnice nezivljenja od i sa poljoprivrednikom....

i sad ce opet neka negdje pisat o nekakvoj ljubavi....,ma daj ba,budimo iskreni...

i manite se filmskih ljubavi pout one kad je Dzejn otisla u prasumu zbog Tarzana,ljudi,to je samo film....realnost je ovakva kakva je....
Prijatelju,

da zene vjeruju u ljubav,one nebi povecavale sise vec mozak :zubi

njihov jedini cilj je kako da te omadjijaju,odnosno vaginalno izmanipuliraju :hihi

hosh rec',probaju nam sto je moguce skuplje "macu utopit" ... :plavi :plavi ;)

ma jasno je meni doture... :ok
Čudno, očekivao sam da bar Madam žestoko reaguje na ove radikalne stavove iznad ali ništa :cudi :oo
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 20 Mar 2012, 23:16

dodijalo mi bolan bureka upozoravati,nego sam mu danas obecala marisanu :oklagija
a ovaj dr je novi,neka ga neka,nadoce :sjedi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 23 Mar 2012, 22:05

niska grana wrote:
Ideja wrote:Grana se neće buniti, on je sretan ako sam ja sretna :srce
Živa istina, nađe se i među škorpijetinama pokoji uljez :D :srce

Čak štaviše, da bih to potvrdio u praksi - umjesto da u maniru mog znaka od ljubomore bjesnim i zaurlam forumskoj braći da drže prste k sebi - pokorno, stidljivo, tiho i strpljivo ću stati u prosačku kolonu i u poluklečećem položaju s trnovitom ružom u zubima čekati da dođem na red kako bih te, o Idejo, zamolio da olakšaš muke ovoj napaćenoj duši…

Reci da jer su šumarstvo i poljoprivreda & stočarstvo nerazdvojivi trio fantastikus i dva oka u glavi
Reci da i ima da ti Gibonni lično na mandolini svira izvorne krajiške pjesme dok budeš plesala po stolu
Reci da jer iako nisam neki veleinsan, ti znaš da od Cazina do Trebinja nema većeg ljubitelja i poštovaoca tvoga lika i djela
Reci da i djeca će nam se zvati Esma, Rabija, Iman, Said, Nijaz, Selim, Miralem, Dženan, Isak...dobro...i Sinan, i Sinan :oo

:cvijece
Niska grano, sunce sjajno (hvala Heidi :oo )

Od same pomisli na ružu u tvojim ustima počeše mi klecati koljena a kombinacija Džibonija, mandoline i izvornih krajiških pjesama u meni izazva val oduševljenja. Skeptik u meni stade sumnjati da bi jedna takva kombinacija osim u mojim snovim na javi bila moguća. Na kratko skrenuh pogled s ekrana, tu tik do mene na zidu ugledah jednu malu mrlju, svijet oko mene se najprije zamagli a zatim pretvori u mnoštvo živih boja. I vidim, stvarno, sjedimo, moja ruka u tvojoj ruci, dragi ljudi oko nas, ni malo ni previše ,a zrakom lebdi umilni Džibonijev glas:
Hej, Munira, hej Munira
đe ti je Muhaaaarem
Otišo je, otišo je
U Cazin na sajam
U Cazin na saaaaaaajem

Mom ocu suze u očima, jal zbog pjesme, jal zbog činjenice da se i njegovo najstarije oko konačno smirilo, a znam kad se skroz pređe na Safetov sevdah, to će ga dokrajčiti skroz. Ja te gledam, topim se i razmišljam „o Bože , čime li zaslužih ovakvog đuvegiju, koji do u tančine pogađa moje najskrivenije misli i želje“. Prošetasmo do Džibe i čavrljamo sa njim, ti šatro sarajevski a ja savršenom krajiškom ikavicom :zubi
Vraćajući se lagano u stvarnost, zadržim pogled na mrlji i s prijekorom pomislim na malera od prošle sedmice.
Vratim se tvome postu Grano i kad ugledah sva ta divna imena djece jedno iza drugog, osmijeh mi se razvuče od uha do uha. Ali kako se bližah kraju, raspoloženje lagano iščeznu...otkrih da si upotrijebio ... pogrešan veznik. Umjesto „ili“ sva ta imena povezuje „i“. O kakvog li razočarenja, deset komada....pa nisam ja u cvijetu mladosti... Prestraših se... previše se od mene očekuje.... sva bajkica odjednom nestade... Počeh ti ipak tražiti opravdanja, kontam zbunio se, možda mu veznici nisu jača strana. Nekako se pomirim s time u nadi da je sve bila zabuna. U razmišljanju opet naletih na onu mrlju na zidu, počeh opet tonuti ,radujem se i pomislim „o divna mrljo, vodi me u svoj poseban svijet gdje su sve moje sanje moguće“.
Ali :sok
...nešto nije u redu, dočeka me nesnosna buka i gomila razularenih ljudi. Čuje se lom stakla na sve strane, ugledah Džibu, stoji na jednom stolu, košulje razdrljene i unezvjerenog pogleda pjeva tj urla na sav glas:
Malo viski, malo koka kola,
dobre žene oko moga stola,
svi gledaju i svi mi se dive,
šta im mogu ,
ne znaju da žive...

Šokirano gledam, kontam šta mu bi, jel samo piće, jel još šta, šta bi od čovjeka. I molim ga da prestane, da nije zato došao ... Očajno, iz petnih žila zapjevam nastavak pjesme s početka ne bi li se vratio :
Lipa cvića, lipa cvića,
naokolo Bišća,
lipa cvića, lipa cvića
naokolo Biiiišća ...

Ali zalud, ne sluša me, ne gleda... Neke ženske kod kojih je omjer količine odjeće i šminke otprilike 1:1000 vješaju se na njega i pjevaju tj. krešte nešto nesuvislo, a i on se krevelji i zavija ....ooo...nikad prije ga ne vidjeh takvog i zavapih : zar i ti sine, Džibo?
I tražim te Grano u toj razularenoj masi ali ne mogu te naći i moj očaj postaje sve jači. Pobjegao si valjda ... ali zašto...zašto nisi čekao da pobjegnemo zajedno? O zašto li se svi moji snovi pretvaraju u pakao
Vraćam se...mrlja na zidu...čini mi se da u ostavi ima još malo boje, prefarbaću...
:ooo
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 23 Mar 2012, 22:07

madam Bovary wrote:dodijalo mi bolan bureka upozoravati,nego sam mu danas obecala marisanu :oklagija

madam,hosh oklagiju u ruke pa udaraj gdje ti drago ;) :plavi ... :hihi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 23 Mar 2012, 22:10

burek67 wrote:
madam Bovary wrote:dodijalo mi bolan bureka upozoravati,nego sam mu danas obecala marisanu :oklagija

:sikira :vik oklagija i ti,u potpalu :mac

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 23 Mar 2012, 23:32

:D. :D. :D. :D. :D. :D.
:respekt :respekt :respekt

Eh, šta da kažem....ako je uopšte išta moguće reći, naročito krajnje nesavršenom biću ograničenih sposobnosti umnih i osjećaja krhkih poput mene.
Da pijem, pomislio bih "E hajd' se ti sad ne napij", a ovako će međutim vjerovatno da strada malko više duhana nego inače.
Ohrabrenog početnim uspjehom isprva me obuze euforija te poletih do neslućenih visina, a nedugo potom kako je tekst tj. vjenčanje odmicalo osjetih lom krila, naglo poniranje i snažno tresnuh na zemlju...pribravši se docnije shvatih da mi očito nema spasa, da se okrutna sudbina još jednom poigrala sa mnom te da sam tek samo još jedan od brojnih kandidata čija će slika završiti negdje na dnu tvoje vlažne ostave, djelomično izderana, prekrižena s dvije dijagonalne mrlje i neprepoznatljiva od taloga prašine.

Tako shrvan, slomljenog srca i bez nekoliko zuba vratih se u surovu stvarnost i smogoh snage da se pridignem s poda. Sada sjedim za polupraznim svadbenim hastalom, dok Džibo s nekoliko grudnjaka za vratom samo za mene izvodi početne taktove prepjeva "Ideja nije željela da zna/koliko volim njena smeđa oka dva/koliko želim da bude pored mene/Ideja nije željela da zna....", jarani me tješe a neki ljudi s krajiškim naglaskom, noževima i kuburama za pojasom prijeteći promatraju zakrvavljenim očima punim prezira i mržnje.

Svi pjevaju a ja ne čujem, osjećam se kao žabac iz potpisa i razmišljam o runaway bride, smislu života, mrljama, glagolima i veznicima koji me raskućiše i upropastiše. Ne znam da li ću dočekati jutro i živ izaći odvade ali u svakom slučaju - ti naravno znaš da je moja ljubav nesebična i vječna, da sam sretan ako si ti sretna i da ću se (naravno ako se usijem spasiti tvoje i svoje gnjevne rodbine, žiranata, banaka kod kojih se zadužih za propali spektakl, ljutih Cazinjana te uspijem trajno odseliti u šume Aljaske, Mongolije ili Madagaskara) i dalje kao i dosad (naravno ne računajući ovaj sitni ispad), u ulozi očaranog pukog posmatrača tek bez bilo kakvih zadnjih namjera, iz prikrajka diviti iskonskoj ljepoti tvoje duše, lika i pisane riječi....i možda nekad, ali samo nekad u trenucima maglovitim i rijetkim, tiho, najtiše duboko u sebi ponadati da se nekada negdje na zidu nečije sobe opet ukazati mala mrlja.

O, tugo proljetna....

Tvoj Idejoljubac :srce :oo
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 24 Mar 2012, 22:03

madam Bovary wrote:
burek67 wrote:

:sikira :vik oklagija i ti,u potpalu :mac
madam,oklagija je vec odavno "potpaljena"... ;) :ha :ooo

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 25 Mar 2012, 17:16

Ideja wrote:(hvala Heidi :oo )
nema na cemu :oo sve za ljubav :srce :jupi :oo

(mögen die spiele beginnen :oo :D. )
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 25 Mar 2012, 22:59

Kad smo kod zivota i ljubavi na selu,gledamo ja i mm onu emisiju "ljubav je na selu" i neka blondina sa jeftinim ekstenzijama i noktima u pink boji i duzine pedlja,govori kako bi u ime ljubavi cak i muzla koze,a mi uglas izgovorismo"ma muzla bi ti qurac" :ha
(burek :ble )

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 25 Mar 2012, 23:10

madam Bovary wrote:Kad smo kod zivota i ljubavi na selu,gledamo ja i mm onu emisiju "ljubav je na selu" i neka blondina sa jeftinim ekstenzijama i noktima u pink boji i duzine pedlja,govori kako bi u ime ljubavi cak i muzla koze,a mi uglas izgovorismo"ma muzla bi ti qurac" :ha
(burek :ble )

:p
po 3-4 puta na dan ...:oo :hihi :plavi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 25 Mar 2012, 23:20

Plastenik je dobra ideja,moze se zaraditi....ja sam jucer zasadila cvijece,pravila zeleni kutak na terasi,jedva cekam da imam svoj cvijetnjak,danas sam rekla kad se bavis biljkama,vidis rezultate,klijaju,nicu,sazrijevaju,i imas nesto....najsumornije je ko stalno pere sudje i usisava,od toga :noga obrises stol stotinu puta,i vazda isto,nikakve fajde.... :kafa

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 25 Mar 2012, 23:31

Bravo,zasto ne :cudi moji imaju dosta zemlje isto(vec sam pominjala)i da nam je nije bilo u ratu,pokrepali bi....i sada starci siju za sebe,prave domace pekmeze,salate,kompote,sokove,puno je zdravije to sto provedu na zraku i imaju na kraju kvalitetan proizvod,nego da su penzionerski u kuci samo bulje u tv i reze jedno na drugo...em ustede puno za fasungu,em znaju sta jedu.... :kafa

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 25 Mar 2012, 23:38

Trebala sam davno da posijem u saksije malo peršuna i bosioka... da mi se uvjek svježe nađe pri ruci... :lupa
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 01 Apr 2012, 11:02

Ante Gotovac wrote:Da se razumijemo,ne bih mogao živjeti isključivo od toga,niti bih mogao samo to raditi...ali kao dodatni izvor prihoda,zašto ne?
Plastenik košta,sama konstrukcija,najlon,zemlja,gnojivo,rasod,navodnjavanje...ali isto tako donosi dobit.
Rijetki su oni koji imaju plastenike a da su na gubitku,kada se dugoročno gleda.
Posao nije fizički odveć težak ali da treba truda i vremena,treba.
Ma moj Ante nece niko da radi ko bi sjedio za komjuterom?Bolje gotovine zasto ne kad se moze :stop :stop Ko bi jos razmisljao o dzubretu ,plastenicima hocel rodit kakvo ce ljeto bit ,nevrijeme susa osta mi je to kad sam gradzansko dijete :ble :ble :ble :tudena :pranje
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 01 Apr 2012, 21:53

:zid kad vidim kakvih sve "gradjana" ima rado bih izabrala poljoprivrednika,casnog i vrijednog nego nekog kriminalaca ili nehljeba sto ceka da zena donese platu

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9115 times
Been thanked: 10805 times

Post by Krokodil Behko » 01 Apr 2012, 22:03

Ehlimana Kurtović wrote::zid kad vidim kakvih sve "gradjana" ima rado bih izabrala poljoprivrednika,casnog i vrijednog nego nekog kriminalaca ili nehljeba sto ceka da zena donese platu
Slazem se sa tobom Ehlimana :jupi

Ja bih da nas dvoje, cuvamo ovce i budemo happy .. morel?

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 01 Apr 2012, 22:14

a sto ne bi moglo :oo

zivimo od ljubavi, mlijeka i sira :D

budemo weri happy :ples

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 01 Apr 2012, 22:15

ja cu da vam pevam na plastu sena :srce
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 01 Apr 2012, 22:16

Ehlimana Kurtović wrote:a sto ne bi moglo :oo

zivimo od ljubavi, mlijeka i sira :D

budemo weri happy :ples
A gdje je meso? :sok
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,