Kao da su vezani pupčanom vrpcom
In June 2023, FIFA confirmed that it would launch a 32-team Club World Cup in the U.S. in 2025, scheduling the tournament over a four-week period from June 15-July 13. "Thirty-two of the best clubs from all corners of the world will be competing in the United States in June and July 2025," Infantino said
Pa neka pregore.ironman wrote: 22 Sep 2024, 14:37 Pazi.
Vrhunski klubovi ce imati 2 a cesto i 3 tekme sedmicno.
To nije normalno.
Ni blizu.
I nije to zaljenje.
Nego fakat.
Pregorice igraci i takvi onda na SP ili EP.
Ma ja, a ostali nisu ljudska bića. Kao da govorimo da moraju igrati 2 utakmice na danironman wrote: 22 Sep 2024, 14:47 A boktevidio..
Pa to su ljudsks bica.
U toku tekme najmanje 8km se pretrci.
Fizicki se unistis i tako 2-3 puta sedmicno.
Racio kaze da je to neizdrzivo za tijelo.
Al hajd.
Naseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 14:43Pa neka pregore.ironman wrote: 22 Sep 2024, 14:37 Pazi.
Vrhunski klubovi ce imati 2 a cesto i 3 tekme sedmicno.
To nije normalno.
Ni blizu.
I nije to zaljenje.
Nego fakat.
Pregorice igraci i takvi onda na SP ili EP.
Ljudi rade 40-60 sati sedmično a milioneri će morati sa 3 utakmice i treninzima 6-8 sati sedmično.
Duše slatke, taćno mi suza kanu.
O tome sam pricao.Krokodil Behko wrote: 22 Sep 2024, 15:41Naseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 14:43
Pa neka pregore.
Ljudi rade 40-60 sati sedmično a milioneri će morati sa 3 utakmice i treninzima 6-8 sati sedmično.
Čovjek govori o kvaliteti utakmice.
Koji moj imamo šta gledati, ako će pola tima biti na bolovanju?
Neće nam biti zanimljivo, a zbog toga uopšte pratimo fudbal
Pa šta? Koliko ima utakmica koje se završe sa 0:0 pa nam nam to nije ogadilo fudbal, a sa druge strane ima možda jedna utakmica u mjesecu koja ima spektakularnih poteza zbog kojih pratimo utakmice, toliko će biti i ako se ovo usvoji.Krokodil Behko wrote: 22 Sep 2024, 15:41Naseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 14:43
Pa neka pregore.
Čovjek govori o kvaliteti utakmice.
Koji moj imamo šta gledati, ako će pola tima biti na bolovanju?
Neće nam biti zanimljivo, a zbog toga uopšte pratimo fudbal
Pa svi bi pružali bolji kvalitet na poslu da dolaze raditi svaki treći dan, da je radno vrijeme 90 minuta na dan i ako ustanu u 5:30 na posao, da nisu prethodna 4 dana ustajali u 5:30.ironman wrote: 22 Sep 2024, 17:04 Sociologija i fudbal.
Cijene karti su uzasne i to se slazem.
Plate fudbalera?
Nemam problem sa time.
Klubovi su firme i placaju porez.
Na 15 miliona godisnje Mbappeu drzava Spanija uzima sigurno 10m od kluba mozda i vise.
A ovo o broju tekmi.
Kao da ne razumijes poentu.
Ljudi fizicki ne mogu podnijeti toliko napora a pruzati vrhunske partije.
Trollas me jeldeNaseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 19:00Pa svi bi pružali bolji kvalitet na poslu da dolaze raditi svaki treći dan, da je radno vrijeme 90 minuta na dan i ako ustanu u 5:30 na posao, da nisu prethodna 4 dana ustajali u 5:30.ironman wrote: 22 Sep 2024, 17:04 Sociologija i fudbal.
Cijene karti su uzasne i to se slazem.
Plate fudbalera?
Nemam problem sa time.
Klubovi su firme i placaju porez.
Na 15 miliona godisnje Mbappeu drzava Spanija uzima sigurno 10m od kluba mozda i vise.
A ovo o broju tekmi.
Kao da ne razumijes poentu.
Ljudi fizicki ne mogu podnijeti toliko napora a pruzati vrhunske partije.
Ko njih pita za napor?
Nisam ljubomoran na njihovu platu, što se mene tiče neka zarađuju i 20 milijardi ali me i u isto vrijeme zaboli za muke i osjećaje multimilionera.
I opet ako se ovo uvede, opet će “raditi” manje od tebe i mene.
Kao što napisah, 30 godina umaženih primadona nas je ubijedilo da tako kako oni žive i kako igraju sa tom zaradom mora tako biti, i sve što im se uskrati je nehumano u rangu kada rudarima spuste platu 150 maraka.
Suza suzu stiže.ironman wrote: 22 Sep 2024, 19:10Trollas me jeldeNaseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 19:00
Pa svi bi pružali bolji kvalitet na poslu da dolaze raditi svaki treći dan, da je radno vrijeme 90 minuta na dan i ako ustanu u 5:30 na posao, da nisu prethodna 4 dana ustajali u 5:30.
Ko njih pita za napor?
Nisam ljubomoran na njihovu platu, što se mene tiče neka zarađuju i 20 milijardi ali me i u isto vrijeme zaboli za muke i osjećaje multimilionera.
I opet ako se ovo uvede, opet će “raditi” manje od tebe i mene.
Kao što napisah, 30 godina umaženih primadona nas je ubijedilo da tako kako oni žive i kako igraju sa tom zaradom mora tako biti, i sve što im se uskrati je nehumano u rangu kada rudarima spuste platu 150 maraka.![]()
Jesi li ti vidio profesionalne fudbalere na pocetku karijere i recimo sa 35 godina.
Izgledaju najmanje 10 god starije.
Iscrpe ih maximalno.
O tome ja pricam.
Fizicki se potrose do 35 da nakon toga nisu ni za sta.
Ne moze se porediti to sa poslovima nas obicnih ljudi.
Onda da te nista ne pitam za Brada PituNaseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 19:56Suza suzu stiže.ironman wrote: 22 Sep 2024, 19:10
Trollas me jelde![]()
Jesi li ti vidio profesionalne fudbalere na pocetku karijere i recimo sa 35 godina.
Izgledaju najmanje 10 god starije.
Iscrpe ih maximalno.
O tome ja pricam.
Fizicki se potrose do 35 da nakon toga nisu ni za sta.
Ne moze se porediti to sa poslovima nas obicnih ljudi.
Imaju 35, izgledaju kao da imaju 50, imaju na kontu
2.000 000, curu od 20 umjesto od 35, i kuću koju bi bez toga mogli tek priuštiti sa 120.
To su muke, a ne kao ovi
![]()
Christiano Ronaldo, Messi, Benzema i ekipa, to su ambasadori sporta, privlače sponzore i oni su vrijedni svakog centa, ali smo došli do tačke gdje je skoro svaki treći fudbaler vrijedan bar četvrtinu miliona euraironman wrote: 22 Sep 2024, 20:04Onda da te nista ne pitam za Brada PituNaseef Mushroom wrote: 22 Sep 2024, 19:56
Suza suzu stiže.
Imaju 35, izgledaju kao da imaju 50, imaju na kontu
2.000 000, curu od 20 umjesto od 35, i kuću koju bi bez toga mogli tek priuštiti sa 120.
To su muke, a ne kao ovi
![]()
![]()
Ma nigdje veze ti je prica.
Pokusavas izjednacit fudbalsku utakmicu i neki posao.
Bilo koji.
De nemoj me zaybavat bezze.
Otisli smo od teme.
Fizicki je nemoguce igrati sezonu od pola augusta do kraja maja.
U kojoj ces imati 2 a nekad 3 tekme u 7 dana.
A onda u junu otic ns SP ili EP i pruzit maximum.
O tome sam pricao ne o poredjenju sa drugim poslovima..
Ili najcasnijim od svih rudarskim.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests