BHRT

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3733 times
Been thanked: 3455 times
Status: Offline

Re: U vijestima BHT1 Armija RBiH nazvana “takozvanom”, slijede sankcije

Post by Naseef Mushroom » 15 Jun 2021, 10:55

MarlboroGold wrote: 15 Jun 2021, 10:44 Kakvi ste vi građani, a ne plaćate RTV taksu ccc :mrgud :oo
Pa da budemo iskreni nažalost su dušmani na tom polju pobjedili.
Igrali su na kartu da ogade sve što ima prefiks bosansko/na nivou države tako što su četnike pustili iznutra da od BHT naprave PTPC i tako nam državnu televiziju ogadili umjesto da su je pljuvali bezuspješno izvana a mi iz patriotizma plaćali pretplatu.

Sada imamo entitetsku PTPC i entitetsku FTV i onu pseudo-entitetsku televiziju tzv. herceg-bosne što onda po toj logici čini FTV bošnjačkom televizijom.
Taktika: Još jedno polje gdje se gasi nešto državno a jača konstitutivno-narodno, ono što tvrde dušmani da BiH nije država već unija 2-3 entiteta i 3 naroda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 499 times
Been thanked: 1014 times

Post by arzuhal » 15 Jun 2021, 10:58

Posao javnog servisa kod nas su preuzeli AJB i N1...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1127 times
Been thanked: 3486 times
Status: Online

Post by Laser » 15 Jun 2021, 11:22

arzuhal wrote: 15 Jun 2021, 10:58 Posao javnog servisa kod nas su preuzeli AJB i N1...
To fakat stoji. Ali...

Hoću da oficijelno piše nešto kao "državni rtv servis". Plaćat ću dok sam živ, iako nikad nisam ni pogledao taj kanal, samo da Dodik crkne od muke.

Neprocjenjivo zadovoljstvo. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 499 times
Been thanked: 1014 times

Post by arzuhal » 15 Jun 2021, 11:28

Laser wrote: 15 Jun 2021, 11:22
arzuhal wrote: 15 Jun 2021, 10:58 Posao javnog servisa kod nas su preuzeli AJB i N1...
To fakat stoji. Ali...

Hoću da oficijelno piše nešto kao "državni rtv servis". Plaćat ću dok sam živ, iako nikad nisam ni pogledao taj kanal, samo da Dodik crkne od muke.

Neprocjenjivo zadovoljstvo. :D.
Slažem se.

Ako plaćam rtv taksu, a pripadnici tzv. VRS i tzv. HVO BiH ne plaćaju, onda na svako "tzv" Armija Republike BiH dobijaš po ušima.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Tasmanijski tigar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 14 times
Been thanked: 16 times

Post by Tasmanijski tigar » 15 Jun 2021, 11:46

spacebound wrote: 12 Jun 2021, 18:24
Krokodil Behko wrote: 12 Jun 2021, 18:07

Tebi samo vakcine u glavi.
Ko god da je napisao ovu vijest, treba ga hitno vakcinisati ruskom vakcinom.
:misli
Plaćaš li ti u RS? Tamo su redovnije platiše, samo što RTRS ne želi isplaćivati procenat koji je dužna prema BHT.
:123

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9483 times
Been thanked: 15887 times

Post by spacebound » 15 Jun 2021, 11:55

Tasmanijski tigar wrote: 15 Jun 2021, 11:46
spacebound wrote: 12 Jun 2021, 18:24

:misli
Plaćaš li ti u RS? Tamo su redovnije platiše, samo što RTRS ne želi isplaćivati procenat koji je dužna prema BHT.
Ne placam, nisam luda :D.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 15 Jun 2021, 12:02

Ne placate TV preplatu, nemate pravo komentarisati sta i kako.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10010 times

Post by insomnia » 15 Jun 2021, 12:03

Na klixu je masu puta pisalo tzv. Preuzmu tekst od srne
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7382 times
Been thanked: 17141 times

Re: BHRT

Post by Maja » 24 Feb 2024, 00:41

Na BH1 petkom ima nova emisija Moj ljubimac. Danas je bio treci nastavak.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

BHRT ispunio "prijetnju": Gledaoce FTV-a danas, umjesto Jutarnjeg programa, dočekala testna slika

Post by spacebound » 08 May 2024, 09:37

Image

Jutros su gledaoci Federalne televizije umjesto redovnog jutarnjeg programa naišli na testnu sliku. Očigledno je da je rukovodstvo BHRT-a ispunilo svoje prijetnje najavljujući prekid produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH, što je izazvalo prekid programa na Federalnoj televiziji.

Ova situacija je rezultat neizmirenih dugovanja RTV Federacije BiH prema BHRT-u za usluge koje sežu od decembra 2023. godine do 6. maja 2024. godine. Dugovanja su dostigla iznos od 1.590.971,69 KM, dok je dug BHRT-a prema RTV Federacije BiH na isti dan bio 364.511,50 KM.

Odluka o prekidu usluga privremeno se neće primjenjivati na proizvodnju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, kao ni na uslugu preuzimanja pošte za RTV Federaciju BiH, koja će biti odgovornost Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Federalne radio-televizije su se oglasili povodom ove situacije, pozivajući na razum i suradnju rukovodstva BHRT-a. Naglasili su da prekid realizacije političkih emisija na FTV-u ograničava pravo građana na informisanje i dovodi do velike materijalne štete za RTV Federaciju BiH.

Napominjući da su redovno plaćali svoje obveze BHRT-u do prekida naplate RTV takse krajem 2023. godine, iz FTV-a su istakli da su sada suočeni s nedostatkom osnovnih prihoda. Pozvali su BHRT da potpiše Ugovor sa Elektroprivredom BiH kako bi se osigurala zakonska raspodjela RTV takse, što bi omogućilo nesmetano emitiranje programa i očuvanje javnih emitera.

Ova kriza izazvala je zabrinutost, kao i pozive na djelovanje relevantnih institucija kako bi se spriječilo daljnje gašenje programa Federalne televizije.

klix.ba
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Re: BHRT ispunio "prijetnju": Gledaoce FTV-a danas, umjesto Jutarnjeg programa, dočekala testna slika

Post by spacebound » 08 May 2024, 09:37

Dobro jutro, Bosno i Hercegovino!

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20909 times
Been thanked: 18853 times

Re: BHRT ispunio "prijetnju": Gledaoce FTV-a danas, umjesto Jutarnjeg programa, dočekala testna slika

Post by Masamune » 08 May 2024, 09:47

Mlađi od 40 gotovo da ne gledaju ni BHRT ni FTV, jer sve što im treba nađu na drugim kanalima ili na internetu.
Ja sam te kanale zadnji put gledao kad su bile zadnje Olimpijske igre i to samo jer ih nije bilo na drugim kanalima.
Ovo je još jedan od dokaza da nisu problem samo Srbi i Hrvati.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 08 May 2024, 10:31

Masamune wrote: 08 May 2024, 09:47 Mlađi od 40 gotovo da ne gledaju ni BHRT ni FTV, jer sve što im treba nađu na drugim kanalima ili na internetu.
Ja sam te kanale zadnji put gledao kad su bile zadnje Olimpijske igre i to samo jer ih nije bilo na drugim kanalima.
Ovo je još jedan od dokaza da nisu problem samo Srbi i Hrvati.
Mlađi od 40 godina, oni od 20-39, ne gledaju ni BHRT i FTV, i gledaju druge kanale i internet, ali oni mlađi od 20 ne gledaju uopšte televiziju, televizija izumire.

Evo ja kao stariji, zašto bih ja čekao dnevnik, neku muzičku emisiju, film ili reportažu satima da dođe na televiziji kada za nekoliko sekundi ili minuta naći na internetu ili Netflixu.

Srbi, Hrvati i smeće od programa su tema za sebe ali pad kvaliteta televizije i pad gledanosti televizije su globalan problem.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 May 2024, 10:35

Tu se slažem.

Sad mlađa raja kupuje televizor više da im bude kao drugi monitor kad se prebace na trosjed, surfaju i idu na youtube preko TV-a, imaju konzolu i igraju igre i slično. Netflix, HBO max, Disney+, Amazon prime... sve to utiče.

Postavlja se onda i pitanje RTV takse koliko stvarno ima smisla kad te generacije budu bile starije 10-20 godina i kad njih bude najviše.

Kažu RTV taksa zbog posjedovanja TV/radio prijemnika, a sve manje ga koriste za takvu vrstu prijema signala.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13348 times
Been thanked: 21843 times

Post by Fuddo » 08 May 2024, 10:43

Pa sto su ga sad
Ja to svako jutro gledam
Mamuim
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 08 May 2024, 10:47

Masamune wrote: 08 May 2024, 10:35 Tu se slažem.

Sad mlađa raja kupuje televizor više da im bude kao drugi monitor kad se prebace na trosjed, surfaju i idu na youtube preko TV-a, imaju konzolu i igraju igre i slično. Netflix, HBO max, Disney+, Amazon prime... sve to utiče.

Postavlja se onda i pitanje RTV takse koliko stvarno ima smisla kad te generacije budu bile starije 10-20 godina i kad njih bude najviše.

Kažu RTV taksa zbog posjedovanja TV/radio prijemnika, a sve manje ga koriste za takvu vrstu prijema signala.
Evo, vezano za to :oo
Image

Imperia TV pomogao mladima da shvate da se TV uređaji ne koriste jedino za Play Station

U ponedjeljak će zvanično krenuti s emitovanjem Imperia TV, televizijski program kojeg otvaraju Jala Brat i Buba Corelli. Ogromno interesovanje je već zavladalo za novim proizvodom popularnog dvojca, a nesvjesno su napravili i revoluciju u novim saznanjima mladih.

“Nama je bilo šega zato što su nas mnogi mladi pitali što pokrećemo TV kuću i šta je to. U vrijeme interneta, djeca uopšte ne znaju za šta služi TV, te da postoje kanali na kojima se gleda program. Ako ništa, drago nam je da smo im otkrili još jednu stvar, te da u biti imamo i edukativni karakter po pitanju programa”, rekao je Jala Brat.

Šokirana djeca od rano jutros okreću TV kanale, te im se pred očima otvara potpuno novi svijet za koji do sada nisu znali.

“Ja veze nisam imao za šta TV zapravo služi. Do sada sam ga samo koristio za Play Station i eventualno Netflix, mada sam češće gledao filmove s laptopa. Internet mi je zamračio oči i nisam do sada znao da postoje mnoge TV kuće koje proizvode program, koji zapravo ljudi gledaju. Mnogi moji vršnjaci pojima nemaju da postoje TV kuće, ne znam kako im se uošte isplati da rade kada niko ne zna za njih. Kao da mi je ostalo urezano u sjećanju da su roditelji nekada znali upaliti TV, ali nisam obraćao pažnju zbog čega. Znao sam ponekad čuti neke glasove dok sjede, ali kontam došle komšije, pošto svakako ne izlazim iz sobe kada sam kući, tako da se i ne pozdravljam. Ni s roditeljima ni s komšijama. Ali mi je sada misterija, od čega ti ljudi žive” rekao nam je mladi hUlle_38 kojeg smo kontaktirali putem Instagrama.

Iako ih sadržajem ne podržavaju, mnoge TV kuće su pozdravile ovaj čin Jale i Bube, obzirom da će im svima podići popularnost i gledanost.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 May 2024, 11:13

Jao :D.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 08 May 2024, 11:24

Ja veze nisam imao za šta TV zapravo služi. Do sada sam ga samo koristio za Play Station i eventualno Netflix, mada sam češće gledao filmove s laptopa. Internet mi je zamračio oči i nisam do sada znao da postoje mnoge TV kuće koje proizvode program, koji zapravo ljudi gledaju. Mnogi moji vršnjaci pojima nemaju da postoje TV kuće, ne znam kako im se uošte isplati da rade kada niko ne zna za njih. Kao da mi je ostalo urezano u sjećanju da su roditelji nekada znali upaliti TV, ali nisam obraćao pažnju zbog čega. Znao sam ponekad čuti neke glasove dok sjede, ali kontam došle komšije, pošto svakako ne izlazim iz sobe kada sam kući, tako da se i ne pozdravljam. Ni s roditeljima ni s komšijama. Ali mi je sada misterija, od čega ti ljudi žive” rekao nam je mladi hUlle_38 kojeg smo kontaktirali putem Instagrama.
Ovo je najzeci proser koji sam procitala otkad sam naucila citat. Ako je vec htio slagat i pravit se da ne zna mogao je malo da odvadi, zvucalo bi realnije :D.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 08 May 2024, 11:28

Sad sam morem gledat one sto kuhaju nesta
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 08 May 2024, 11:33

Prebacio sam na mtv igman
Pa nije lose
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Mediji”