Ženski orgazam ili koliko ste zadovoljne s tim?
Moderators: spacebound, Duminjo
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1608 times
- Been thanked: 3018 times
- Status: Online
Re: Ženski orgazam ili koliko ste zadovoljne s tim?
Ženski organizam je, organizam koji se sastoji od ćelija tkiva, sastoji se od kostiju, isto tako kože mišića krvi limfe.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1608 times
- Been thanked: 3018 times
- Status: Online
Samo sam ja odgovorio "Da nije sve u tome".
Iz ovoga zaključujemo da "Nije sve u veličini je veeeelika laž" po statistici foruma.
Ja sam glasao da bi naravno mogao vidjeti šta su forumašice glasale.
Iz ovoga zaključujemo da "Nije sve u veličini je veeeelika laž" po statistici foruma.
Ja sam glasao da bi naravno mogao vidjeti šta su forumašice glasale.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40302 times
- Been thanked: 26404 times
- Status: Offline

''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''
-
-
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
titicha wrote:Kakve žene?! I zašto misliš da žena glumi i ostalo? Zašto generaliziraš? Život nije crno-bijeli! Postoje nijanse!statebriga wrote:Takve zene,ne glume samo orgazam u takvim vezama,vjerovanto glume i druge vazne elemente vezane za kvalitet vezegospođa Brams wrote:Ako zena glumi orgazam samo ide sebi na stetu
Kao prvo, nece orgazam dozivjet sto je vec njen gubitak a kao drugo ostavit ce partnera u uvjerenju da zna sta radi,.i on ce opet tako, i opet nece bit dobro,.umjesto da mu pokaze sta ne valja i kako treba
Glumljenje je najveca glupost i zene koje glume redovito se mogu samo tjesiti da na taj nacin "obmanjuju muskarca" u smislu da je to nesto lose iskljucivo za njega i govoriti uz nekakav podsmjeh kako su nekog nasamarile
Gubitak je na kraju njihov
Npr.šta misliš koliko žena se usudi svom suprugu reći za svoje želje i maštarije u sex-u,o tome šta im odgovara a šta ne? Koliko njih uopće razgovara o tome? I koliko žena je upoznalo svoju sexualnu stranu pa da i sama zna šta bi željela? A to je preduvjet za doživljavanje orgazma!
Uglavnom,meni je drago da na forumu nemamo glumica
Pa i mene interesira,zasto zene i muskarci ne razgovoraju o seksu ,a istovremeno prakticiraju seks.Kakva je to logika?

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
rethna wrote:Svako je sebi kriv i odgovoran za svoj izbor.

A znamo sve ovdje o nogometu a nećemo nikad istrčati na teren utorak ili srijedu 20:45h 

Habibti, ya nour el - ain... 

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
sta ima filozofe izmislil se starethna wrote:Svako je sebi kriv i odgovoran za svoj izbor.
🐽
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40302 times
- Been thanked: 26404 times

''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''
-
-
-
- Seksologinja
rethna je odlicno objasnio,i to je srz teme ,sto ti nije jasnosrculence7 wrote:A kako bi ti odgovorio na temu, hajde jednom se izjasni umesto što stalno kritikuješ drugerethna wrote:Prije ili kasnije se zavrsi.srculence7 wrote:A ti odmah u krevetu završiš sa nekim pa znaš šta si biraorethna wrote:Svako je sebi kriv i odgovoran za svoj izbor.
Samo stvar je u tome sto se i nakon toga se odluci ostati sa istom osobom koja te ne moze zadovoljiti, pa krenu kukumakanja i kmecanja po internetu a to ne mogu.

- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3969 times
- Been thanked: 3987 times
Srž teme je ženski orgazam,tj. da li ga doživljavaju ili ne,a izbor partnera je nešto drugo,može li žena biti zadovoljna po tom pitanju iako ga ne doživljava?Zbog čega se ljudi koji su godinama u braku javljaju seksolozima za pomoć,odu na bračnu terapiju zbog toga? Nešto u nekom trenutku zapne to ne znači da je ljubav prestala,ako sex ne štima,samo treba poraditi na tome...ali za to je potrebna saradnja obe strane.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Nismo prosli ni omladinski pogon u nizim ligamastorm wrote:A znamo sve ovdje o nogometu a nećemo nikad istrčati na teren utorak ili srijedu 20:45h

Question everything.
Ja sam samo trolsrculence7 wrote:A kako bi ti odgovorio na temu, hajde jednom se izjasni umesto što stalno kritikuješ drugerethna wrote:Prije ili kasnije se zavrsi.srculence7 wrote:A ti odmah u krevetu završiš sa nekim pa znaš šta si biraorethna wrote:Svako je sebi kriv i odgovoran za svoj izbor.
Samo stvar je u tome sto se i nakon toga se odluci ostati sa istom osobom koja te ne moze zadovoljiti, pa krenu kukumakanja i kmecanja po internetu a to ne mogu.

A i naslov teme malo koci, cekamo vas.
Jedino mogu glasati

Question everything.
- srculence7
- Forum [Bot]
Pitam se da li je neka žena uopšte glasala 

-
- Seksologinja
Ti zelis reci da je pojedinim zenama vazniji izbor partnera od njihovog licnog seksulanog zdovoljstva,a ja zelim reci,da nisi u pravu,jer takve zene imaju strah da ne izgube partnera,da su inferiorne,da posdcjenjuju sebe a partnera dozivaljvaju perfektnim.Naravno da u takvim vezama nedostaje dirketna i iskrena komunikacija vezana za seks.srculence7 wrote:Srž teme je ženski orgazam,tj. da li ga doživljavaju ili ne,a izbor partnera je nešto drugo,može li žena biti zadovoljna po tom pitanju iako ga ne doživljava?
Zbog čega se ljudi koji su godinama u braku javljaju seksolozima za pomoć,odu na bračnu terapiju zbog toga? Nešto u nekom trenutku zapne to ne znači da je ljubav prestala,ako sex ne štima,samo treba poraditi na tome...ali za to je potrebna saradnja obe strane.
Jednom prilikom,meni je jedna prijateljica priznala da nikad nije dozivljela orgazam sa svoji bivsim muzem,menije to bilo sokirajuce,ali nakon njenog razvoda i duzeg vremena sma skontala razlog: muz je toliko sebicna licnost ,da mu nikad nije ni bilo vazno njeno zadovjstvo,a ona nije nikad imala snage da ga konrforntira,jer je svjesna koliko mu je velik ego.
Mama moje priajteljice je rekla,da joj seks nije nikad bio na prvom mejstu,sto znaci da joj je libido nizak,i da je odrasla u porodici gdje se o seksu nije nikad puno ni pricao.
Vecina zenskih sa kojim sa pricala,su zadovoljne sobom i seksom u braku.Par mojih muskih prijatelja je reklo,da ako zele da zensko bude zadovoljno,treabaju suradjivati obostrano. To je istina,seks je obostrana fizicka komunikacija.
Odrastanje u liberalnijim porodicama,gdje je prica o seksu najnormlanija pojava,gdje nema tabu-a , je garancija da zensko nece imati psihicke ni emocionalne barijere dozivljavanja orgazma i da ce imati dobar seks.

P.S. Problemi sa seksom u duzim brakovima,mogu imati niz uzroka,a zato se prica o mogucim uzrocima problema, a jedna od njih moze biti i impoetncija muskaraca radi stresa na poslu ili dozivjene traume i slicno. Fazon je da kad zene imaju problem,manje je ocigledan.a kad musko postane impotentno,ne moze se sakriti,ne moze se pronaci alternativa,ne mozes se glumiti.

- srculence7
- Forum [Bot]
Statebriga, vidim ja da se ti u objašnjavanju dosta toga rukovodiš iskustvima prijateljicastatebriga wrote:Ti zelis reci da je pojedinim zenama vazniji izbor partnera od njihovog licnog seksulanog zdovoljstva,a ja zelim reci,da nisi u pravu,jer takve zene imaju strah da ne izgube partnera,da su inferiorne,da posdcjenjuju sebe a partnera dozivaljvaju perfektnim.Naravno da u takvim vezama nedostaje dirketna i iskrena komunikacija vezana za seks.srculence7 wrote:Srž teme je ženski orgazam,tj. da li ga doživljavaju ili ne,a izbor partnera je nešto drugo,može li žena biti zadovoljna po tom pitanju iako ga ne doživljava?
Zbog čega se ljudi koji su godinama u braku javljaju seksolozima za pomoć,odu na bračnu terapiju zbog toga? Nešto u nekom trenutku zapne to ne znači da je ljubav prestala,ako sex ne štima,samo treba poraditi na tome...ali za to je potrebna saradnja obe strane.
Jednom prilikom,meni je jedna prijateljica priznala da nikad nije dozivljela orgazam sa svoji bivsim muzem,menije to bilo sokirajuce,ali nakon njenog razvoda i duzeg vremena sma skontala razlog: muz je toliko sebicna licnost ,da mu nikad nije ni bilo vazno njeno zadovjstvo,a ona nije nikad imala snage da ga konrforntira,jer je svjesna koliko mu je velik ego.
Mama moje priajteljice je rekla,da joj seks nije nikad bio na prvom mejstu,sto znaci da joj je libido nizak,i da je odrasla u porodici gdje se o seksu nije nikad puno ni pricao.
Vecina zenskih sa kojim sa pricala,su zadovoljne sobom i seksom u braku.Par mojih muskih prijatelja je reklo,da ako zele da zensko bude zadovoljno,treabaju suradjivati obostrano. To je istina,seks je obostrana fizicka komunikacija.
Odrastanje u liberalnijim porodicama,gdje je prica o seksu najnormlanija pojava,gdje nema tabu-a , je garancija da zensko nece imati psihicke ni emocionalne barijere dozivljavanja orgazma i da ce imati dobar seks.Zato sam izabarala i kliknula prvi odgovor na vrhu ankete
Rethna je to lijepo objasnio
![]()
P.S. Problemi sa seksom u duzim brakovima,mogu imati niz uzroka,a zato se prica o mogucim uzrocima problema, a jedna od njih moze biti i impoetncija muskaraca radi stresa na poslu ili dozivjene traume i slicno. Fazon je da kad zene imaju problem,manje je ocigledan.a kad musko postane impotentno,ne moze se sakriti,ne moze se pronaci alternativa,ne mozes se glumiti.

Htela sam da kažem to da su mnoge žene opterećene, naročito u braku sa decom, neke se bore sa psihičkim smetnjama, preživele su neku traumu i sl. teško im je da se prepuste do kraja uživanju, da li je to razlog da ona napusti partnera ili on nju ili je ipak moguće da joj on nesebično pruža podršku da se izbori sa tim. I da li to treba smatrati nečijim neuspehom?
S druge strane, postoje i situacije kada osetiš privlačnost prema nekoj osobi, sex ti sa njom bude vrhunski ali ti mentalni sklop te osobe ne odgovora da bi bio u vezi sa njom.Zbog toga mislim da sex i izbor partnera ne moraju ići ruku pod ruku a ti naravno imaš pravo da misliš onako kako želiš

-
- Seksologinja
Pa naravno da cu dati vise primjera od strane mojih prijateljica,a dodala sam i sebe,samo sto nisi skuzila moje pisanje.
Posatvila sam vise primjera iz zivota,i ne vidim sto je tako smijesno,a moj primjer je upravo vezan da dolazim iz liberlane porodice,gdje je prica o skesu bila najnormlanija tema,zato danas nemam problema sa seksom,i orgazmom,Treba muskracu jednsotavno reci i pokazati sto zelis. Zato sma rekla da je rethna u pravu,jer ako ti ne pokusas skrennuti paznju na svoje potrebe,nece niko drugi.

Posatvila sam vise primjera iz zivota,i ne vidim sto je tako smijesno,a moj primjer je upravo vezan da dolazim iz liberlane porodice,gdje je prica o skesu bila najnormlanija tema,zato danas nemam problema sa seksom,i orgazmom,Treba muskracu jednsotavno reci i pokazati sto zelis. Zato sma rekla da je rethna u pravu,jer ako ti ne pokusas skrennuti paznju na svoje potrebe,nece niko drugi.

Doticni primjer vazi iskljucivo za krace vezesrculence7 wrote: S druge strane, postoje i situacije kada osetiš privlačnost prema nekoj osobi, sex ti sa njom bude vrhunski ali ti mentalni sklop te osobe ne odgovora da bi bio u vezi sa njom.Zbog toga mislim da sex i izbor partnera ne moraju ići ruku pod ruku a ti naravno imaš pravo da misliš onako kako želiš.

- srculence7
- Forum [Bot]
I dalje mislim da se nas dve ne razumemo jer ja za ovaj drugi primer ne smatram da moraš biti u vezi 
A i o emocionalnim blokadama treba porazmisliti kada je prvi slučaj u pitanju, to se da prevazići.

A i o emocionalnim blokadama treba porazmisliti kada je prvi slučaj u pitanju, to se da prevazići.
-
- Seksologinja
Pa tesko je imati jako dobar seks sa osobom koju prvi put vidis u zivotu,tj.moras biti u seksulanom kontaktu sa istom osobm drugacijeg mentlanog sklopa malo duze vrijeme sa ciljem imanja dobrog,ali bas dobrog seksa,a zato sma rekla da su takve vez krace veze
Drugi put jednostavno i direktno napisi da ti imas odlican iskustva sa tipovima koje vidis prvi put u zivotu,cestitam,i da si dozivjela vrhunski orgazam,cestitiam

Drugi put jednostavno i direktno napisi da ti imas odlican iskustva sa tipovima koje vidis prvi put u zivotu,cestitam,i da si dozivjela vrhunski orgazam,cestitiam