Za predavanje vlada veliki interes. Uopće nije bitno u kojem se gradu održava. No, javnu tribinu je organizovala Asocijacija žena Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona, logično da to bude u Konjicu. Nešto si plaho mrzovoljan na porodicu Izetbegović. Dobro ti idu spinovi.KOMESAR wrote:„Politika iz ženskog ugla“, tema je javne tribine na kojoj će u Konjicu 6. maja govoriti Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Vjerojatno bi dr. Izetbegović mogla govoriti kako je biti ministrica zdravstva pored žive kantonalne ministrice Zilhe Ademaj i „politike iz ženskog ugla“. Kako je kad ti na noge dođu šefovi klubova Parlamenta Federacije, a onda im ti izdiktiraš želje, jer oni želja nemaju pa time ni strategije da vladaju.
Zašto baš Konjic?
Na tim se prostorima odigrala čuvena bitka za ranjenike.I tada su ranjenici liječeni bez lijekova, bez tendera i apoteke „Dina“.
p.s.
Nismo ni svjesni šta nam radi KOS?
SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
"Kakve su ti misli, takav ti je život"
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Mene čudi da se je kraljca spustila na taj nivo.Ona je kapacitet za Сорбонe.Yoker wrote:Za predavanje vlada veliki interes. Uopće nije bitno u kojem se gradu održava. No, javnu tribinu je organizovala Asocijacija žena Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona, logično da to bude u Konjicu. Nešto si plaho mrzovoljan na porodicu Izetbegović. Dobro ti idu spinovi.KOMESAR wrote:„Politika iz ženskog ugla“, tema je javne tribine na kojoj će u Konjicu 6. maja govoriti Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Vjerojatno bi dr. Izetbegović mogla govoriti kako je biti ministrica zdravstva pored žive kantonalne ministrice Zilhe Ademaj i „politike iz ženskog ugla“. Kako je kad ti na noge dođu šefovi klubova Parlamenta Federacije, a onda im ti izdiktiraš želje, jer oni želja nemaju pa time ni strategije da vladaju.
Zašto baš Konjic?
Na tim se prostorima odigrala čuvena bitka za ranjenike.I tada su ranjenici liječeni bez lijekova, bez tendera i apoteke „Dina“.
p.s.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Zbilja zena normalno prica, mislim to je profil- ponasanja muslimanske zene-bila dr ili kuvarica.
Uopste nije ostra. Novinari pretjeruju.
Treba je pustiti da radi svoj posao ili je uhapsiti ako zloupotrebljava polozaj i novac koji ima na raslolaganju.

- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
Ma žao mi je što je lakirala nokte i nabacila štikle, a sav taj trud je uložila pod alergijom
I još tako sređena dođe da se "smokri" od vlage

I još tako sređena dođe da se "smokri" od vlage

-Nase zene - nista nije kako treba . Treba imati razlog za apology ako nesto krene naopako.

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2911 times
I prije tog predavanja ...SPINERKA wrote:![]()
-Nase zene - nista nije kako treba . Treba imati razlog za apology ako nesto krene naopako.
... vec je bio ogroman interes i za drugo predavanje ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Pročulo se ,sad je redom traže.Pasaga wrote:I prije tog predavanja ...SPINERKA wrote:![]()
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Sebija Izetbegović-Građević tokom predavanja na tribini Foruma žena SDA u Konjicu osvrnula se i na, kako je rekla, “licemjernu i neprimjerenu proslavu tzv. Bitke za ranjenike”, koja se održavala istovremeno u tridesetak kilometara udaljenoj Jablanici
Ja ne znam šta ti ljudi u Jablanici danas slave?! Ne slave valjda rasipničko, bahato i nedomaćinsko, a slobodno mogu reći kriminalno, poslovanje i rukovođenje tadašnjeg komunističkog vojnog i medicinskog menadžmenta, predvođenog samozvanim maršalom Josipom Brozom tokom takozvane Bitke za ranjenike. Od posljedica takvog ponašanja, i nepotrebnih gubitaka, bosanskohercegovačko zdravstvo se još uvijek oporavlja.
Pod krinkom takozvane Bitke za ranjenike opljačkano je i otuđeno hiljade i hiljade tona medicinskog i sanitetskog materijala, skupocjene opreme, koja je, umjesto kao pomoć ranjenicima, tifusarima i drugim ugroženim kategorijama, vojnim i civilnim žrtvama rata, iskorištena za privatno bogaćenje, ili je, često, zbog neadekvatnog i nestručnog i nesavjesnog rukovanja završilo u rijeci Neretvi”.
Ona je naglasila da umjesto da se tokom bitke za ranjenike štedilo na medicinskom materijalu, lijekovima, zavojima, infuzijama, plahtama, čaršafima, pidžamama, štakama, noćnim posudama, oni su se bez kontrole trošili, ili otuđivali da bi kasnije završili ili na crnom tržištu ili u privatnim klinikama, povlaštene “komunističke medicinske mafije”.
To je razlog i tu se kriju uzroci zbog kojih je bosanskohercegovačko zdravstvo decenijama grcalo u ogromnim dugovima i gubitcima, koji su se mjerili miljardama maraka. “Tek nakon sloma komunizma i dolaska na čelo medicinskih institucija čestitih, stručnih kadrova SDA, dugovanja su smanjena na nekoiko stotina miliona, a u mom mandatu su skoro potpuno sanirana”.
“Ustaljena je bila praksa da se recimo tifusarima dnevno dijelilo po četvrt hljeba i decilitar mlijeka, dok su teži ranjenici, pogotovo amputirci, imali čak dva obroka. Jedan tifusar, izvjesni Boško, svjedočio je kako su ogromne količine di-di-ti praška završile u privatnim džepovima komunističke vrhuške. Treba li govoriti da medicinski materijal nije nabavljan na tenderima?”, upitala je doktorica Izetbegović.
Na kraju je citirala dijelove iz terenskog istraživanja doktora Safeta Čibe provedenog od 1992. do 1994 godine koji je citirao tajnu depešu talijanskog Crvenog križa u kojoj stoji da je “izvjesna Jovanka Budisavljević zlopotrebljavala službeno sanitetsko vozilo sa oznakama Crvenog križa da bi dolazila kod frizera u oslobođeni Prozor!”
Ja ne znam šta ti ljudi u Jablanici danas slave?! Ne slave valjda rasipničko, bahato i nedomaćinsko, a slobodno mogu reći kriminalno, poslovanje i rukovođenje tadašnjeg komunističkog vojnog i medicinskog menadžmenta, predvođenog samozvanim maršalom Josipom Brozom tokom takozvane Bitke za ranjenike. Od posljedica takvog ponašanja, i nepotrebnih gubitaka, bosanskohercegovačko zdravstvo se još uvijek oporavlja.
Pod krinkom takozvane Bitke za ranjenike opljačkano je i otuđeno hiljade i hiljade tona medicinskog i sanitetskog materijala, skupocjene opreme, koja je, umjesto kao pomoć ranjenicima, tifusarima i drugim ugroženim kategorijama, vojnim i civilnim žrtvama rata, iskorištena za privatno bogaćenje, ili je, često, zbog neadekvatnog i nestručnog i nesavjesnog rukovanja završilo u rijeci Neretvi”.
Ona je naglasila da umjesto da se tokom bitke za ranjenike štedilo na medicinskom materijalu, lijekovima, zavojima, infuzijama, plahtama, čaršafima, pidžamama, štakama, noćnim posudama, oni su se bez kontrole trošili, ili otuđivali da bi kasnije završili ili na crnom tržištu ili u privatnim klinikama, povlaštene “komunističke medicinske mafije”.
To je razlog i tu se kriju uzroci zbog kojih je bosanskohercegovačko zdravstvo decenijama grcalo u ogromnim dugovima i gubitcima, koji su se mjerili miljardama maraka. “Tek nakon sloma komunizma i dolaska na čelo medicinskih institucija čestitih, stručnih kadrova SDA, dugovanja su smanjena na nekoiko stotina miliona, a u mom mandatu su skoro potpuno sanirana”.
“Ustaljena je bila praksa da se recimo tifusarima dnevno dijelilo po četvrt hljeba i decilitar mlijeka, dok su teži ranjenici, pogotovo amputirci, imali čak dva obroka. Jedan tifusar, izvjesni Boško, svjedočio je kako su ogromne količine di-di-ti praška završile u privatnim džepovima komunističke vrhuške. Treba li govoriti da medicinski materijal nije nabavljan na tenderima?”, upitala je doktorica Izetbegović.
Na kraju je citirala dijelove iz terenskog istraživanja doktora Safeta Čibe provedenog od 1992. do 1994 godine koji je citirao tajnu depešu talijanskog Crvenog križa u kojoj stoji da je “izvjesna Jovanka Budisavljević zlopotrebljavala službeno sanitetsko vozilo sa oznakama Crvenog križa da bi dolazila kod frizera u oslobođeni Prozor!”
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Prilikom sastanka sa Banovićkom grupom iz SDA koju je predvodio,poznati kriminalac,Mirsad Kukić,predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio kandidaturu Sebije Izeetbegović za novog Bošnjačkog člana predsjedništva BiH.
Najavljujući njenu kandidaturu,za predsjedništvo, Bakir se osvrnuo na UKCS ističući kako je ona u toj instituciji uradila mnogo dobrih stvari i preporodila je.
Očigledno je da narodima BiH slijede nove 4 godine tiranije dinastije Izetbegović koja je Bošnjačkom narodu nanijela samo zlo dok je sebe enormno obogatila.
Najavljujući njenu kandidaturu,za predsjedništvo, Bakir se osvrnuo na UKCS ističući kako je ona u toj instituciji uradila mnogo dobrih stvari i preporodila je.
Očigledno je da narodima BiH slijede nove 4 godine tiranije dinastije Izetbegović koja je Bošnjačkom narodu nanijela samo zlo dok je sebe enormno obogatila.

Dobra je - nije niti jednom uhapsena -

prosjecna starost u BiH, TO SU GLASACI
z=42,4
m =39,4

-
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Ona je kapacitet da moze najvise da cisti hale na Kcusu, ali eto neki dan kaze da ima 20godisnje posrednicko politicko iskustvo vezano valjda za dobru i korisnu udajuKOMESAR wrote:Mene čudi da se je kraljca spustila na taj nivo.Ona je kapacitet za Сорбонe.Yoker wrote:KOMESAR wrote:„Politika iz ženskog ugla“, tema je javne tribine na kojoj će u Konjicu 6. maja govoriti Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Zašto baš Konjic?
p.s.
Ona je kapacitet da moze najvise da cisti hale na Kcusu, ali eto neki dan kaze da ima 20godisnje posrednicko politicko iskustvo vezano za dobru i korisnu udaju .
Za predavanje vlada veliki interes. Uopće nije bitno u kojem se gradu održava. No, javnu tribinu je organizovala Asocijacija žena Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona, logično da to bude u Konjicu. Nešto si plaho mrzovoljan na porodicu Izetbegović. Dobro ti idu spinovi.

To je valjda jos nebuoloznije od stavke u biografijama posebno seljackih SDAovskih politicara, " pasivno govore jednim stranim jezikom"

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2911 times
De bola,hapsite ovo dok je vakat ....KOMESAR wrote:Pročulo se ,sad je redom traže.Pasaga wrote:I prije tog predavanja ...SPINERKA wrote:![]()
da posle bude manje belaja ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Mi smo u krletci,hapsite vi!Pasaga wrote:De bola,hapsite ovo dok je vakat ....KOMESAR wrote:Pročulo se ,sad je redom traže.Pasaga wrote:I prije tog predavanja ...SPINERKA wrote:![]()
da posle bude manje belaja ....
- KOMESAR
- Forum [Bot]
„Ono što mora da se zna jeste da trudnice nisu bolesne žene. Trudnoća nije bolest, to je normalno drugo stanje osim ako se ne radi o patološkoj trudnoći. Žena ne treba biti 9 mjeseci na bolovanju pa onda godinu na porodiljskom. To je ono čega se boje poslodavci. Dajte da izbijemo taj argument. Žene moraju da dokažu da u tih devet mjeseci može da se radi i ja sam dokaz za to. Naravno, neće niko trudnici dati da nešto nosi, ali će moći sjediti za stolom i raditi lagane poslove.“
p.s.
Odoh ja u džamiju!
p.s.
Odoh ja u džamiju!

haj' ti po 'misljenje'

ako ti se daa, prenesi i nama koju pametnu

„Ono što mora da se zna jeste da trudnice nisu bolesne žene. Trudnoća nije bolest, to je normalno drugo stanje osim ako se ne radi o patološkoj trudnoći. Žena ne treba biti 9 mjeseci na bolovanju pa onda godinu na porodiljskom. To je ono čega se boje poslodavci. Dajte da izbijemo taj argument. Žene moraju da dokažu da u tih devet mjeseci može da se radi i ja sam dokaz za to. Naravno, neće niko trudnici dati da nešto nosi, ali će moći sjediti za stolom i raditi lagane poslove.

- Cast izuzecima --ali ih je najbolje poslati 'namah' kuci pa neka se prenemazu.