Turske TV sapunice

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7494 times
Been thanked: 17511 times
Status: Offline

Re: Turske TV sapunice

Post by Maja » 21 Feb 2013, 10:22

IM_ex wrote:
Heidi wrote:gledam velicanstvenog ali samo epizode gdje se pojavljuje malkoc beg :D.
ako si vec na 85. ili 86. epizodi
Nepouzdani izvor prica da ce mu Rustem ubrzo doci glave :/

serija Sila
Izuzetno dobro zamisljena prica, dobri i glumci, ali, aginica Sila mi se pretjerena prenemaze i jako su mi dosadni kad su romanticni, kad razmjenjuju lijepe rijeci ... te dijelove obicno preskacem.
Novi aga je novopeceni monstrum, dosukao se prilike da vlada plemenom, i, sem plemenskih obicaja, nista vise nije mu sveto.
Najdrazi lik mi je glumica koja glumi Silinu mamu; a kad progovori onaj malac, njen sin, sto ga i roditelji nazovu glupanom, odvalim se hehee
Silina svekrva, pa kakva je ono nesorta, aman :sok

Rekoh i ja da je mali najbolji. I u pravu si. Priča je jako dobro zamišljena, ali ne i realizovana. Trebali su se malo više fokusirati na period kad se ona uda za njega, pa taj njihov život na početku. Prebrzo se sve to odvilo, prebrzo se zaljubila u njega, prebrzo pobjegla, a prebrzo joj je i on oprostio (onaj period u Istanbulu). I šta se dešava...čitavu seriju neko hoće da je ubije, pa kad se ona u svakoj epizodu iskrevelji plačući Boooraaan :bua Trebali su ubaciti period od nekih desetak epizoda u kojem bi živjeli u miru i sreći (da se poslije imaju barem čega sjećati).
I ružna je brate. Shvatam da živi na selu, ali ni u dijelu serije koji se odvijao u Istanbulu nije bila ni blizu sređena kao u Ezelu.
Azad je nepotrebno umro (vjerujem da će mu ona žena završiti s katolikom, Boranovim prijateljom). A pogotovo je glupo što je umro glavni negativac...ne znam mu ime..koji je jako dobro odigrao svoju ulogu.
Nekako radnja ne ide finim tokom, sve nešto...prebacivanje s jedne scene na drugu...ma bezveze serija i ne znam zašto je toliko popularna. Kažu da je u Hrvatskoj gledanija od Sulejmana :lupa

PS ako sam ikad vidjela ružnije žensko od njihove sluškinje bog me ubio :sok

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 22 Feb 2013, 03:26

Maja wrote:[
Azad je nepotrebno umro (vjerujem da će mu ona žena završiti s katolikom, Boranovim prijateljom). A pogotovo je glupo što je umro glavni negativac...ne znam mu ime..koji je jako dobro odigrao svoju ulogu.
Ne vjerujem. Abaj(?) se vec podavno zagrijao za Boranovu sluzbenicu iz Istanbula. Bice da ce se pokazati kao obostrana privlacnost.

Glavni negativac bjese Dzihaaan, cini mi se. Da, glumcina i po, izvrsna gluma, uloga dominantnog tipa savrseno se stapa sa njegovim izgledom; steta sto ga ubi onaj antipaticni "Rogonja". Prerano je iskljucen iz serije, zaista.
Sila kao lik mi sve dosadnija, a kao da cu Borana nazvati mlakonjom, ako vec nisam :grana
E sad necu ni kako ja hocu

Blackhawk

Post by Blackhawk » 23 Feb 2013, 17:55

Evo jedan frisak slucaj posljedica gledanja serija...
Danas kod nas u bolnici dosla curica od 6 godina, kazu "popila likove" sto bi nasi stari rekli, tj, predozirala se tabletama..
I pita je sestrica ona fino, zasto si popila tablete, a ona upecila se sva vazna, Pa sta je kaze, i u serijama isto piju tablete.. .
Dijete puno sebe, sve vazno, ona gleda serije :)

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 25 Feb 2013, 00:29

ajooj, pa ne znam ni ja detalje tipa zasto, kad, ... aa ..., ustvari, ovo i nije tema Velicanstveno stoljece, podsjecam :oo

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 25 Feb 2013, 00:58

:oo

teshekür ederim :p

:zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9230 times
Been thanked: 10964 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 04 Mar 2013, 17:06

Amerikanci snimaju sapunicu o Sulejmanu veličanstvenom

Image

“Sulejman Veličanstveni” zarazio je svijet! Spektakularna serija koja opisuje zanimljiv život velikog vladara Osmanskog carstva prikazuje se u više od 60 zemalja svijeta, a svaka epizoda detaljno se prepričava po brojnim svjetskim forumima i društvenim mrežama.

“Sulejman” je zaludio i producentske kuće koje naveliko nude svoje obrade, ponukane ogromnim uspjehom turskog originala koji je samo na području jugoistočne Europe i Bliskog istoka zaradio vrtoglavih 60 milijuna dolara.

Među njima su i Amerikanci, koji do kraja ove godine namjeravaju snimiti šestodijelnu mini-seriju nazvanu “Harem” u zajedničkoj produkciji BBC-a i “Starza”, temeljenu na ideji glumice Gine Gershon, dok će za scenarij biti zaslužena Ann Peacock, scenaristica prvog dijela filmskog serijala “Kronike iz Narnije”. Glavna tema ove mini-serije bit će upravo Rokselana, lijepa robinja koja je udajom za Sulejmana pokrenula doba “vladavine žena”.

I Egipćanima se sviđa ideja o stvaranju svoje verzije “Sulejmana Veličanstvenog” jer, kako sami kažu, ova serija ima sve što je potrebno za uspjeh – intrigantnu temu, odličnu tehničku podršku i savršene uloge. Zbog toga je redateljica Enas El Deghedi odlučila zasukati rukave i uz pomoć poznatog egipatskog pisca i tuniskih glumaca započeti snimanje egipatske verzije “Sultanove žene”, u kojoj će prikazati ljubavnu priču mlade Egipćanke Ramze koja se zaljubila u člana carske obitelji.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Turski Brad Pitt skočio sa Starog mosta u Mostaru

Post by Krokodil Behko » 05 Apr 2013, 21:16

Image

Ljubitelji TV sapunica uskoro će moći vidjeti Kivanca Tatlituga u seriji "Bijeg". Prkoseći neumoljivoj tradiciji, kći turskih gastarbajtera Menekše i mladić iz Bosne Halil, kojeg tumači Kivanc, ostvarit će svoju ljubav.

Image

Brad Pitt Bliskog istoka, kako ga često nazivaju, i nekadašnja Miss i Eliteov model glume u ekranizaciji jedne od najljepših turskih melankoličnih pjesama "Uspavanka za Menekše".

Image

Završna scena snimana je na Starom mostu u Mostaru, a zanimljivo je kako oboje glumaca imaju korijene iz Bosne. U seriji "Bijeg", u razgovoru sa svojom majkom izgovara riječi "Tvoja pjesma".

Prema radnji serije Halil je obećao Menekše kako će za nju skočiti sa Starog mosta jer je to znak kojim se muškarac udvara ženi u njegovoj rodnoj zemlji Bosni. Zanimljivo je kako osim Kivanca i lijepa Menekše, koju tumači Sedef Avci, vuče podrijetlo iz Bosne. Djed lijepe Sedef Avci zvao se Esad Bajramović te je u Tursku stigao iz Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. Sedef je priznala kako je zemlju svojih predaka posjetila tek na snimanju serije "Bijeg".

Image

Glumica Sedef Avci nakratko je glumila i u seriji "Kad lišće pada". Sedef je tamo utjelovila Cemovu sestru, kojeg je tumačio ni više ni manje nego njen suprug iz stvarnog života Kivanc Kasabali. Sedef je 2001. godine svoju zemlju predstavljala na svjetskom izboru za Miss Universe u Portoriku.

Upravo se na tom izboru i upoznala sa svojim sadašnjim suprugom, modelom i glumcem Kivancom. Glumica je otkrila kako je na snimanju serije "Kad lišće pada" dobila ponudu za naslovnu ulogu u seriji "Bijeg".

Naime, tamo ju je suprug upoznao s produkcijom koja joj je nakon manje uloge ponudila glavnu, onu lijepe Menekše u "Bijegu". Sedef je odigrala i ulogu sestre trenutno najpopularnije turske glumice Cansu Dere u seriji "Ezel".

Blackhawk

Re: Turski Brad Pitt skočio sa Starog mosta u Mostaru

Post by Blackhawk » 05 Apr 2013, 21:55

Otkad je ova serija emitova :)... Gdje to da tek sad gledat je ?

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 06 Apr 2013, 14:18

bezbeli behko mahmuran :oo

Behko,kad već pušĆaš,puŠĆaj i snimak :bali
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 06 Apr 2013, 22:50

behkoooo,budi srce.........haajde stavi video,haajdee.....kupiću ti hlače do cipela,obećavam :grli

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 06 Apr 2013, 22:54

[ytube][/ytube]

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 06 Apr 2013, 23:00

Uh,yebo te zivot naježih se :jezik :jezik .......a mene je fakat teško naježiti,bez zeze.....e hvala ti Behko,gdje čuo i gdje ne čuo,i dala ti sutra prva komšinica.......

Još samo da nije Ote cmihulje u haljini,bilo bi ..........uff.....de ziv bio kad stignes prebaci na zensku temu,tamo ću češće imati priliku gledati,ova će tema otići u zaborav,a zenska tema živi :obrve

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 06 Apr 2013, 23:08

Dobro.. Nekada kasnije prebacim pa slini koliko želiš :p

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 06 Apr 2013, 23:15

Čekaću :kokice ......do tada ako uspiješ izbaciti ovu plačulju koja kvari cijeli dojam,kupiću ti i normalne cipele :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

OBN večeras prekida emitovanje "Sulejmana veličanstvenog"

Post by Krokodil Behko » 09 May 2013, 11:47

Image

Serija je izazvala brojne kontroverze u islamskom svijetu, pogotovo jer je sultan Sulejman predstavljen kao nemoralan čovjek koji ne poštuje ljude, a sklon je i nedopuštenim zadovoljstvima.

Gledatelji OBN televizije večeras u 20:00 sati pogledat će posljednju epizodu treće sezone najgledanije turske serije „Sulejman Veličanstveni“.Naime, ova serije ide na pauzu do Septembra 2013 godine, kada će gledatelji pored ove serije svoje dragocijeno vrijeme odvojiti uz bogat program najkvalitetnijih projekata koje za njih priprema ova televizijska kuća.

Gledatelji su upoznali svijet novog vijeka kada se moć borbe, intrige, igra ambicija, ali i odnosi između muškaraca i žena sudara i stvara nevjerojatnu ljubavnu priču inspiriranu poviješću. Serija je izazvala brojne kontroverze u islamskom svijetu, pogotovo jer je sultan Sulejman predstavljen kao nemoralan čovjek koji ne poštuje ljude, a sklon je i nedopuštenim zadovoljstvima.

Gledatelji su uputili preko 70 tisuća pritužbi turskoj televizijskoj kući Show TV zbog negativnog predstavljanja povijesti i povijesne ličnosti, no gledanost serije je ostala ista. Naime, seriju svakodnevno gleda preko 50% Turaka, dok se ista emitira i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Maroku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a uskoro i u Njemačkoj i Francuskoj.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Re: OBN večeras prekida emitovanje "Sulejmana veličanstvenog

Post by Pasaga » 09 May 2013, 11:48

:place :place

:haha :haha :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua » 09 May 2013, 18:05

Ja sam samo jednu seriju pogledala :D. Umrijet ce mi mater kad joj kazem da se vise nece emitovati :grana
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7494 times
Been thanked: 17511 times

Post by Maja » 09 May 2013, 21:20

Pa kraj sezone...šta sad...
Nastaviće se kasnije.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 09 May 2013, 21:48

Kaze voditelj na OBN-u odose Sulejman i Hurem na odmor :valja
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40128 times
Been thanked: 26158 times

OVO JE NOVA HUREM: Turci zamenili glavnu glumicu u Sulejmanu

Post by Rum » 28 May 2013, 15:41

Image
Nakon što je Merjem Uzerli zbog psihičkih problema i depresije napustila snimanja popularne serije, turski mediji navode da su producenti za njenu naslednicu izabrali pevačicu i glumicu Gulčin Santirčioglu (36)

Image

Ova vest sigurno će rastužiti obožavaoce crvenokose Nemice! Jedna od najpopularnijih turskih glumica Merjem Uzerli neće više tumačiti lik sultanije Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni“! Naime, popularna Hurem je već neko vreme u depresiji, a turski mediji objavili su da je upravo ovo razlog njenog odlaska iz serije. Merjem će biti zamenjena 36-godišnjom glumicom i pevačicom Gulčin Santirčioglu.

Image
Merjem je u proteklih nekoliko meseci imala mnogo problema sa kilažom, a sada je zapala i u psihičke probleme. Od anonimne devojke postala je najpoznatija turska glumica sa ogromnim honorarom, ali sa popularnošću su stigle i nevolje. Prvo se enormno ugojila, a zatim smršala do neprepoznatljivosti, da bi na kraju, nakon stote epizode, rekla producentima da odustaje od snimanja i vraća se u Berlin.

Image

Prijatelji kažu da je Uzerli dala mobilni telefon svom ocu, nikome se ne javlja, a u Nemačkoj boravi na jednoj klinici. Sa njom je i njen verenik Kan Ateš. Produkcija je bila šokirana njenom izjavom da više ne može da snima.

- Loše mi je, ne mogu više. Ne mogu da izdržim u Turskoj. Vraćam se u Berlin - rekla je pre samo nekoliko dana Hurem.

Iako se ova serija snima proteklih nekoliko godina i Merjem je postala zaštitni znak, te seriji donela veliku popularnost, uloga će pripasti glumici Gulčin Santirčioglu. Naime, producenti su i ranije snimali seriju o turskom sultanu, ali nije imala ni izbliza veliku popularnost kao ova sa Halitom i Merjem. Sada će ova crvenokosa pevačica i glumica koja neodoljivo podseća na Hurem imati glavnu žensku ulogu.

Image

Gulčin (36) je pevačica i glumica, a svoju televizijsku karijeru započela je 2005. godine i od tada je glumila u pet filmova i nekoliko serija. Kako će se nova Hurem snaći u seriji, budući da je dosta starija od Merjem, ostaje da vidimo od septembra, kada nova sezona počinje da se prikazuje u našoj zemlji.
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”

Post Reply

Return to “Serije”