Bošnjaci izgubljeni u vremenu i prostoru
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1326 times
- Been thanked: 1570 times
- Status: Offline
Re: Bošnjaci izgubljeni u vremenu i prostoru
Jel su grkokatolici ili rimokatolici..
Pogled Joca Vujičića
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23510 times
- Been thanked: 24031 times
Samo me zanima zasto.Naseef Mushroom wrote: 03 Sep 2024, 17:55Ja sam vidio samo post na zadnjoj stranici, nisam ni gledao datum.Masamune wrote: 03 Sep 2024, 17:35 E jbg Nazife ko bi se sjetio šta sam prije pola godine govorio i u kojem kontekstu osim da je Nermin govno. U to nema sumnje.
Pa evo, samo da ponovim, nije samo Nikšić govno, ima ih još u SDP-u, i u drugim strankama, ima ih i u SDA, ali je razlika što se drugi koji su govna znaju bolje prezentirati i prodati.
Ovakvu smotanu facu i držanje tijela ima na svakom sastanku kada radi nešto što ide u korist srpskim i hrvatskim nacionalistima.
Ima i ona slika sa mutavom facom kada je sa Čovićem i Dodikom potpisivao gdje blehne u kameru.
Da li bi Bakir, Helez, Komšić, Konaković, Ramo, Hadžikadić, Efendić, Radončić, Bećirević, Silajdžić, Lagumdžija i ostali političari isto uradili na Nikšićevom mjestu? Ništa nije isključeno, ali bi se znali bolje prodati.
Ramo i Helez bi se na slici prodavali kao mangupi “Ne fermam ja ovo ni 2% ali sam došao iz zayebancije”
Hadžikadić, Lagumdžija i Bakir bi zbunili kritičare gdje bi na odgovore dali 100 potpitanja i izbudalasali nas do te mjere da bi mi na kraju mislili da nema ništa negativno u tome.
A Konaković i Radončić bi sa njihovom lopovskom harizmom bar pokušali umanjiti poniženje.
Naravno da bi kod svakog od njih bio na kraju isti efekat kao kod Nikšića ali njegova mutava prezentacija dok mu se u pozadini smiju samouvjereni Dodik i Čović dodaje samo so na ranu ionako bolne izdaje.
Sta covjeka natjera na sve ovo.
Sve njih.
Kakva korist kad ce sve izac na vidjelo kad tad.
Iskreno bih volio da sam ja slijepac i glupan koji ne vidi.
Pa da se iz svega izrodi jaca BiH i bolji zivot u njoj za sve gradjane.
dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3847 times
- Been thanked: 2890 times
gdje su fotke,detalji sa otvaramja cuprije
gdje je stajao,kako se drzao kad su ga skropili
citam danas,od 13 inzinjera koji su izvrsili tehnicki prijem mosta,samo jedan Bosnjak
ljudovi...jesmo li toliko izgubljeni .....
gdje je stajao,kako se drzao kad su ga skropili
citam danas,od 13 inzinjera koji su izvrsili tehnicki prijem mosta,samo jedan Bosnjak
ljudovi...jesmo li toliko izgubljeni .....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2776 times
- Been thanked: 3079 times
iron, mislim da je to posebna vrsta ljudi. oni nemaju moralne dileme obicnog covjeka, posebno ne svakodnevno.oni negdje lebde, noseni egom, zeljom za moci i parama i sa slicnima samo i komuniciraju, svakodnevno. bas njih briga sta ce izaci na vidjelo. oni broje u vikendicama, autima, helikopterima, skupa hrana, pice, putovanja, materijalizam...a retorika i nacin obracanja glasacima, to je izvjezbano, planirano, i bukvalno ne mare. ako si se nekad kretao u krugovima sa javnim licnostima, na tu otudjenost od realnosti mislim.
da su to neki intelektualci, mozda bi ti blentavi izrazi lica koje spominjete bili blazi, ne ni bio bas ovoliki cirkus. ali mi smo najveci klauni, jer glasamo za bas te idiote.
i opet ce ljudi glasati za njih.
pa kakav je to covjek koji za jednu mjesnu zajednicu u nekom selu ima pripremljenu pricu o kravi koja se otelila, a u nekom gradu fura drugu spiku. performer. i nema tu ocekivanja da ce neko znati napraviti drzavu, bojim se. nisu skolovani ljudi za to.
nismo mi amerika da mozemo prezivjeti i sa trumpom
da su to neki intelektualci, mozda bi ti blentavi izrazi lica koje spominjete bili blazi, ne ni bio bas ovoliki cirkus. ali mi smo najveci klauni, jer glasamo za bas te idiote.
pa kakav je to covjek koji za jednu mjesnu zajednicu u nekom selu ima pripremljenu pricu o kravi koja se otelila, a u nekom gradu fura drugu spiku. performer. i nema tu ocekivanja da ce neko znati napraviti drzavu, bojim se. nisu skolovani ljudi za to.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3847 times
- Been thanked: 2890 times
sve je to okajjjSkin wrote: 03 Sep 2024, 21:04 iron, mislim da je to posebna vrsta ljudi. oni nemaju moralne dileme obicnog covjeka, posebno ne svakodnevno.oni negdje lebde, noseni egom, zeljom za moci i parama i sa slicnima samo i komuniciraju, svakodnevno. bas njih briga sta ce izaci na vidjelo. oni broje u vikendicama, autima, helikopterima, skupa hrana, pice, putovanja, materijalizam...a retorika i nacin obracanja glasacima, to je izvjezbano, planirano, i bukvalno ne mare. ako si se nekad kretao u krugovima sa javnim licnostima, na tu otudjenost od realnosti mislim.
no,stacemo sad ...
u SBK-kantonu on pravi,razradjuje semu i koaliciju sa ADZ-eom
radi se na totalnom razbijanju Bosnjackog korpusa
imal to iko zaustavit ...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- ironman
- sirius
Ovo zadnje. Sve si rekla.
Nismo mi amerika da mozemo prezivjet trumpa.
Toga se i bojim.
Odrekao sam se davno stranackih boja.
Nebitno mi je to ..
Zelim da nam bude bolje,svima.
Vrijeme je ybogazivot.
Pokradeno je sto se imalo pokrast.
Daj da se rijesimo i te Ep i telecoma.
Izbit im iz ruku zadnje oruzje( politicarima).
Jer bez muznih krava i mogucnosti da kadrove uposljavaju u drzavnim poduzecima izgubice moc.
Pa ti performansi i laganje ce se morati smanjiti.
Bgm..nebitno mi je ko je na vlasti.
Samo da jednom krenemo gore.
Pa puzevim tempom,neka je .
Ovo..ovo zagusljivo nesto masno i zagusljivo u zraku.
Neizvjesnost vjecita..dosta toga vise.
I znam.
Beograd i Zagreb.
Trn smo i u oku.
I od tamo dolazi vecina te guste magle..
Nismo mi amerika da mozemo prezivjet trumpa.
Toga se i bojim.
Odrekao sam se davno stranackih boja.
Nebitno mi je to ..
Zelim da nam bude bolje,svima.
Vrijeme je ybogazivot.
Pokradeno je sto se imalo pokrast.
Daj da se rijesimo i te Ep i telecoma.
Izbit im iz ruku zadnje oruzje( politicarima).
Jer bez muznih krava i mogucnosti da kadrove uposljavaju u drzavnim poduzecima izgubice moc.
Pa ti performansi i laganje ce se morati smanjiti.
Bgm..nebitno mi je ko je na vlasti.
Samo da jednom krenemo gore.
Pa puzevim tempom,neka je .
Ovo..ovo zagusljivo nesto masno i zagusljivo u zraku.
Neizvjesnost vjecita..dosta toga vise.
I znam.
Beograd i Zagreb.
Trn smo i u oku.
I od tamo dolazi vecina te guste magle..
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma
ova drzava ne postoji. a svaki pokusaj da se neki djelici krpe, da se nesto jaca pa kao nesto izraste, to je smijesno kad nemamo uopste bitne temelje drzavnosti
- ironman
- sirius
Izgubljeni zivoti..mladica i starijih.
Civila.
Izgubljena djetinjstva.
Poruseni gradovi i fabrike.
I opstali.
Kako tako.
To je meni i nezavisnost i drzavnost.
Svaka ona kap krvi i prasina srusenog.
Nekako mislim da cemo nadtrajat.
Da ,znam..dokad vise
Al tako nam se zalomilo.
Ovim generacijama.
Civila.
Izgubljena djetinjstva.
Poruseni gradovi i fabrike.
I opstali.
Kako tako.
To je meni i nezavisnost i drzavnost.
Svaka ona kap krvi i prasina srusenog.
Nekako mislim da cemo nadtrajat.
Da ,znam..dokad vise
Al tako nam se zalomilo.
Ovim generacijama.
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma
u pravu si.
uvijek ima nade.
nadam ae da ce se pojaviti neko ko moze nesto napraviti na sljedecim izborima, samo zbog tebe
uvijek ima nade.
nadam ae da ce se pojaviti neko ko moze nesto napraviti na sljedecim izborima, samo zbog tebe
- ironman
- sirius
Zbog svih nas .
A ponajvise zbog djece.
Da ovdje ostaju.
I ostare sigurni,zdravi i debeli ono pristojno naravno.
A ponajvise zbog djece.
Da ovdje ostaju.
I ostare sigurni,zdravi i debeli ono pristojno naravno.
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma
eh. ja nemam vise nikako osjecaja patriotizma u sebi. bas mi se duboko gadi ovo drustvo, i to sto nam rade. predugo smo u socijalnom eksperimentu. jedno vrijene san mislila trebas djelovati lokalno, pocni od svog mikrokosmosa, pa ne uspijevam ni komsije organizovati na rostilj, da se dogovorimo oko zajddnickog prostora. a jos su upropastili djeciji park, bacaju smece posvuda, parkiraju se na sami ulaz na kapiju, posvuda, ne mozes izaci iz garaze, blokira te neki hamo koji je samo dosao da nesto izleti obavi pokupi...to je bukvalno slika i prilika lokalne zajednice i nivoa svijesti, toliko je ljudima nebitno sve sto je zajednicki interes da je to strasno.s kim ces zivjeti, dogovarati se, graditi nesto, boriti se za nesto ispravno. i dodje taj hamo kojem su kriminalne vlasti omogucile da bude boss i zaokruzi onog mamlaza na liisti jer ga je kupio i drugi onda budu kupljeni ratnom retorikom, strah, ludilo i eto izbora.ja jako malo normalnih ljudi poznajem, iron
odose ljudi odavde, dizu sidro duboko razocarani. kad nekome kazes joj pa bit ce nesto od ove drzave, smiju se.
i onda kao samo politicka i vojna moc moze poraziti dodika...pa gdje je tio djelovanje...

i onda kao samo politicka i vojna moc moze poraziti dodika...pa gdje je tio djelovanje...
Last edited by Skin on 03 Sep 2024, 21:43, edited 1 time in total.
- Skin
- Inventar foruma
mislim presmijesno je vise i da svaka orica zavrsi s dodikom
- ironman
- sirius
Bolno je to.Skin wrote: 03 Sep 2024, 21:40 eh. ja nemam vise nikako osjecaja patriotizma u sebi. bas mi se duboko gadi ovo drustvo, i to sto nam rade. predugo smo u socijalnom eksperimentu. jedno vrijene san mislila trebas djelovati lokalno, pocni od svog mikrokosmosa, pa ne uspijevam ni komsije organizovati na rostilj, da se dogovorimo oko zajddnickog prostora. a jos su upropastili djeciji park, bacaju smece posvuda, parkiraju se na sami ulaz na kapiju, posvuda, ne mozes izaci iz garaze, blokira te neki hamo koji je samo dosao da nesto izleti obavi pokupi...to je bukvalno slika i prilika lokalne zajednice i nivoa svijesti, toliko je ljudima nebitno sve sto je zajednicki interes da je to strasno.s kim ces zivjeti, dogovarati se, graditi nesto, boriti se za nesto ispravno. i dodje taj hamo kojem su kriminalne vlasti omogucile da bude boss i zaokruzi onog mamlaza na liisti jer ga je kupio i drugi onda budu kupljeni ratnom retorikom, strah, ludilo i eto izbora.ja jako malo normalnih ljudi poznajem, ironodose ljudi odavde, dizu sidro duboko razocarani. kad nekome kazes joj pa bit ce nesto od ove drzave, smiju se.
i onda kao samo politicka i vojna moc moze poraziti dodika...pa gdje je tio delovanje...
Znam tacno ali do u detalj to sto pricas.
Pokusavam i ja ..
Krkanluk na djelu.
Tesko se nositi s time.
Ali opcija predaje ili pustanja da idem s tokom rijeke il kako se ono kaze ..ne.
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma
- ironman
- sirius
Ono jedino sto mozemo.
Ostat svoji.
Raditi ono u cemu smo dobri najbolje sto mozemo.
Ispravljanje krive Drine odavno nije opcija za mene.
Ali minisvemiri nasi. I ako je komsiluk naopak,neka je..neko ce nas cuti.
A ima nas svugdje po BiH.
Koliko god mozda sumanuto zvuci ..kad se uzme u obzir gdje zivimo.
Ali rezultat se mora pokazati.
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma
- ironman
- sirius
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20939 times
- Been thanked: 18888 times
- ironman
- sirius
Sigurno siguran.
Ma govorio sam ti uvijek da smo na istoj strani. Trebalo je vremena da to vidiis.
dream of spring...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20939 times
- Been thanked: 18888 times
E tako je i kod mene i meni se isto nakupilo svega i svačega.Skin wrote: 03 Sep 2024, 21:40 eh. ja nemam vise nikako osjecaja patriotizma u sebi. bas mi se duboko gadi ovo drustvo, i to sto nam rade. predugo smo u socijalnom eksperimentu. jedno vrijene san mislila trebas djelovati lokalno, pocni od svog mikrokosmosa, pa ne uspijevam ni komsije organizovati na rostilj, da se dogovorimo oko zajddnickog prostora. a jos su upropastili djeciji park, bacaju smece posvuda, parkiraju se na sami ulaz na kapiju, posvuda, ne mozes izaci iz garaze, blokira te neki hamo koji je samo dosao da nesto izleti obavi pokupi...to je bukvalno slika i prilika lokalne zajednice i nivoa svijesti, toliko je ljudima nebitno sve sto je zajednicki interes da je to strasno.s kim ces zivjeti, dogovarati se, graditi nesto, boriti se za nesto ispravno. i dodje taj hamo kojem su kriminalne vlasti omogucile da bude boss i zaokruzi onog mamlaza na liisti jer ga je kupio i drugi onda budu kupljeni ratnom retorikom, strah, ludilo i eto izbora.ja jako malo normalnih ljudi poznajem, ironodose ljudi odavde, dizu sidro duboko razocarani. kad nekome kazes joj pa bit ce nesto od ove drzave, smiju se.
Do te mjere da smo trebali sljedeće godine napustiti BiH i pravac i lipu našu, ali smo prolongirali za još godinu dvije.
Ali je neminovno da će do toga doći u naredne 3 godine najkasnije i u tome nas ništa neće zaustaviti.
Što bi Fudo reko... da oprostiš, biži goni sve u pizdu materinu.