Priču oko Vegrada dobro znam, jer sam radio puno sa njima.uvijek_kontra wrote: 09 May 2019, 06:32 Isto mnogo.
Samo kad je Vegrad propao to su ih avtobusom slali, bez para i zadnjih plata kuci. Sjecam se kako je tata ludio i gnjavio sefa da to tako ne moze al uzalud. Tad je vec bilo gotovo, a i tata je radio bez plate bog zna koji mjesec.
Dugogodišnji direktor, koji je i podigao firmu, Muharem Bolić, imao je tajnicu Hildu Tovšak.
Nakon što demokrscani SDS (Janez Janša) osvajaju vlast, poželjeli su staviti pod kontrolu ponajbolju, uspješnu građevinsku tvrtku u Sloveniji. Jednostavno se Hilda jednog jutra uselila u ured direktora a politika joj je držala stranu. Tu počinje kraj... Znam i mnogo više, ali nije sve ni za pisati tu... sin Muharemov, Robin mi je frend.
Nakon toga pada kvalitet, krađe... Zemljišta kupuju članovi nadzornog odbora i prodaju firmi za x puta više, grade privatno sa firminim sredstvima, loš kvalitet proturaju podmićivanjem sa stanovima. Primjer zgrada ne odgovara ničemu, inspektor dobije stan i potpise

Najogavniji je slučaj kad je smrtno stradao jedan radnik iz Bosne, radnici skupe 24.000€ kao pomoć obitelji, a Hilda Tovšak mazne tu lovu.
Sad je ta žena u zatvoru, ima hrpu procesa još otvorenih, podijelila je medju obitelj ogromno nekretnina, pa se ulazi u trag svemu.
Masu je kooperanata, medju kojima sam bio i ja, tada propalo, ja sam se izvukao sa relativno malim gubitkom, jer nisam radio samo sa njima. A mnogi su se isključivo na njih vezali.
Tako da, te godine 2009-2013 su tu bile uzasne, kriza, kreditni grc, građevina totalna propast.
I biti će uskoro opet pad, jer je konjunkcija sad strahovita, sve raste, gradi se, a to ide u ciklusima.
Tako da... Ima i tu političkog stimanja, pogodovanje, srećom sankcionira se kako tako, a nije da su imuni na to.