Sve je više prelazaka u Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Sve je više prelazaka u Islam

Post by laganini » 01 Dec 2013, 13:50

je baš kod mene kolone koje jedva čekaju..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39860 times
Been thanked: 25888 times
Status: Online

Post by Rum » 01 Dec 2013, 13:54

laganini wrote:je baš kod mene kolone koje jedva čekaju..
Polako polako i tebe cemo mi prevesti na pravi put insalah ,samo sabur :osama
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 13:57

je,već sam se navuka na sulejmana..

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 01 Dec 2013, 14:33

kladim se da ne znaš šta treba uraditi da bi postao musliman? :D.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 14:34

..nemam pojma..ja rustem veliki vezir kažem..

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 01 Dec 2013, 14:36

trebaš slomiti jezik na slovu H. :D.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 14:42

..a smeta ti kad izbjegnem h...a diš me tu sve što sam ja tu je...hajduk,hrvatska,hdz..he,he,..

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 01 Dec 2013, 14:48

meni ne smeta hehe. Ako tako barataš slovom H, onda ćeš lako samo u sljedećem postu napiši "Ešhedu en la ilahe illellah ve ešhedu enne Muhammede Resulullah" i o tebi će se pisati kao o prvom koji je putem foruma primio Islam. :D.
I trebaš se okupati i to je to. :oo Postaješ musliman, sa svim pravima i obavezama (četiri žene i tak to... ;))

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 14:51

....sad ova zadnja rečenica me zaintrigirala...daj garanciju...

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 01 Dec 2013, 14:54

to ti se garantuje 100% , svima bez izuzetka uz uvijet da prema svim ženama moraš biti isto pravedan. A to mogu samo oni najbolji. Ne mogu svi.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 14:58

Tempy wrote:to ti se garantuje 100% , svima bez izuzetka uz uvijet da prema svim ženama moraš biti isto pravedan. A to mogu samo oni najbolji. Ne mogu svi.
..jel ti to sumnjaš u moj moralni lik...sve četri će bit zadovoljene.. :sex

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 01 Dec 2013, 15:08

ne to drugar, nego sve moraju biti isto tretirane (garderoba, obuća, izlasci...) a za to ti trebaju 4 plaće. Ima toga još...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 16:00

Tempy wrote:ne to drugar, nego sve moraju biti isto tretirane (garderoba, obuća, izlasci...) a za to ti trebaju 4 plaće. Ima toga još...
..ne može to tako..četri reda su u vinogradu ima svaka da svog preuzme.. :djed

Blackhawk

Post by Blackhawk » 01 Dec 2013, 16:02

ne kvarite temu...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 01 Dec 2013, 16:04

..nije to za mene...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 03 Dec 2013, 21:03

Pjesnik Hasib Skoko: ”MOJA SARA JE PRIMILA ISLAM ZBOG LJEPOTE VJERE”

U zamršenom ali prelijepom kulturnom krugu Bosne i Hercegovine ime Hasib Skoko je itekako poznato i priznato. Pjesnik „čelične riječi“ u svojim stihovima kazuje o životu, ljubavi, zanosu, vjeri…..
Image

Njegove pjesme protkane ljepotom čuvaju stražu od zaborava.
Rodio se u selu Sipanje u blizini Bijelog Polja. Rijeka Lim je uticala na ovog vrsnog pjesnika, Lim je bio onaj „kamen“ koji je pritiskao inspiraciju, budio emocije. …
Tačno tako-počinje svoju priču Hasib.
-I kada sam otišao u Beograd misli su mi se vraćale na „mjesto gdje nikad nisam ostao“. Zavičaj je nešto što se nosi u sebi do kraja života. Muzikom sam se počeo baviti u petnaestoj godini, svirao sam bubnjeve, nešto kasnije klavir i gitaru. Ljepota stiha je bila u meni utkana samim rođenjem ali sam aktivno počeo pisati pjesme 1990. a počeo ih objavljivati 1999. do sada sam objavio ukupno osam zbirki pjesama a po mišljenju ljudi iz struke, dakle književnik kritičara pjesma „Neznanka“ je uvrštena u jednu od najljepših pjesama dvadesetog vijeka. Upravo završavam roman „Misija života“ ali o tome će još biti riječi u skorijoj budućnost.- kazuje nam Skoko.
Mnogobrojne nagrade i priznanja uručene su ovom pjesniku. Odlaskom iz Bosne nije prestao pratiti kulturna zbivanja ali nije zadovoljan dešavanjima.
”Kada na čelu ministarstva za kulturu imate priučene ljude ne možete očekivati pozitivne stvari. Ministar Kaplan daje novac za kosidbe, autopraone, za vulkanizere ali mladim autorima su vrata zatvorena. Mladi pjesnici se snalaze kako znaju i umiju. Od države neće dobiti ništa, na žalost.”- kaže Skoko i nastavlja priču:
Trenutno radim na implementaciji međunarodnog festivala „Djeca mašte“ u organizaciji NVO „Sara“.
Cilj NVO je ostvarivanje ciljeva Međunarodnog jedinstva i razmjena duhovnih ostvarenja na polju: Znanja i vještine kroz organizovanja dječijih festivala, kao dio lijepog umijeća kroz znanja i vještine. Cilj je razvijanja osjećanja za osnovne etičke i estetičke norme, razvijanje kod djece osjećaj za druženje i takmičenja u znanju i vještinama. Upućivanja mladih na put znanja koja nastoji da odgonetne smisao života i obuhvata sveukupno ljudsko iskustvo.
NVO “SARA” je organizacija koja okuplja osobe različitih profesionalnih usmjerenja iz oblasti kulture i sporta. Članice i članovi organizacije su osobe različite generacijske pripadnosti, etničkih i vjerskih opredjeljenja. Svojim programskim ciljevima NVO “SARA” promoviše aktivnosti usmjerene jačanju kapaciteta i razvoja u oblastima kulture i sporta.„Sara“ je osnovana 2013.godine
Godinu dana ranije upoznao sam Saru u Novoj Gorici. Dugo vremena Sara je proučavala hadise poslanika Muhammeda s.a.w.s. i donijela zaključak da je islam prava vjera. Primila je islam zbog ljepote vjere, zbog istine.
Susret sa pjesnikom brzo je prošao. Naš portal će pratiti sve ono što se dešava u organizaciju NVO „Sara“. Za ljepotu treba imati želju, vremena se uvijek nađe. Emocije nismo dobili na šalteru već smo ih zatekli u sebi samim rođenje, a pjesme Hasiba Skoke probude svaku emociju, čak i onu koja je davno zaspala.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 03 Dec 2013, 23:10

Ako neko svojom voljom promeni veru, cenim. A ko zbog bracnog druga menja veru, prevrtljiv. Karakter 0

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 04 Dec 2013, 19:15

dobro, nekad treba vjeru promjenit da bi se lakse zivilo, da bi se izbjegla progonstva, porezi itd.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 28 Dec 2013, 17:58

Pozivamo vas na otvorenje prve halal "Caffe slastičarne ENSAR" u Zenicii

IML TV nedavno je uradio reportažu sa Abdulahom (Mariom) Ljubičićem, hrvatom - katolikom koji je prije godinu dana prrešao na islam i svoj život izmijenio iz temelja.
Abdulah nam je rekao, kako je iz doba u kojem je bio prije prelaska na islam, shvatio šta je to život mladih i šta to oni traže kada imaju "slobodnog" vremena. Uglavnom su to lutanja po kafićima, tulumarenje i konzumiranje alkohola i droga. Život im se svodi na zadimljene kafiće, buku i provođenje vremena uglavnom u lošem društvu i okruženju.

Kako mladi u Zenici nemaju baš mnogo izbora kako bi kahvu popili na miru, u nekom kafiću bez alkohola, droga, buke odlučio je da prvenstveno, onima koji iz religijskih ubjeđenja žele na miru provesti neko vrijeme uz odmor i kahvu, priušti jedno takvo mjesto u Zenici.

U zeničkom naselju Babina rijeka se nalazi i prelijepa džamija "Ensar" koju su saudijski vakifi poklonili ovom gradu, izlazeći iz džamije preko male rijeke se nalazi objekat koji je Abdulah renovirao i od sutra stavlja u funkciju "Caffe slastičarne ENSAR".

Abdulah poziva sve da sutra 27.12.2013. godine poslije džuma namaza dodžu i budu gosti na otvaranju ovog objekta. Prvi sahat , kako kaže Abdullah će biti besplatna kahva i čaj za sve posjetitelje.

Osim što je ovo jedan poseban objekat, sa svojim sadržajima u ponudi će biti i organizovanje druženja, sijela te poslovnih sastanaka u veoma ugodnom i prijatnom ambijentu. Tu su i separeji, odvojena mjesta za porodice, te mjesta za žene i djecu.
Objekat se nalazi na relaciji Babina rijeka - Crkvice. Bujrum svi ste pozvani...

[ytube][/ytube]

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 30 Dec 2013, 22:47

sve se meni čini da on zna što čini..biznis je to..he,he,.

Post Reply

Return to “Religija”