U potkrovlju cak deka grebe ... a ko se ne voli stisnuti pokraj Nele i valjuškati... nek ide...Calla wrote:hajmo kod Julije u potkrovlje,,ovdje smo temu zakrcili,,Nela wrote:Hajd kod mene da se ugrijes, pa cu i tebi dati kakvu haljinicuCalla wrote:
kod mene trenutno pored grijanja deka ogrnjena
grije koljena i ramena ,, ,,![]()
Grijanje
Moderator: spacebound
- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 448 times
- Status: Offline
Re: Grijanje
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2909 times
..ma ja bi...
necu da sjedim kod Behka....
necu da sjedim kod Behka....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7632 times
- Been thanked: 18008 times
Grijala se na plin do ove godine, poceli mi dolaziti strasni racuni po 120 km a ja se smrznem. Presla na struju za koju racun u prosjeku sam dobivala 60 km, sad kako se grijem dodje nekih 120-130 km. Znaci da sam u plusu 60 km. Plin vise ni pod razno jer je pre pre preskup.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Da li je podno grijanje dovoljno da zagrije prostor, čak i na velikom minusu? Da naglasim da je u pitanju sprat i da se prizemlje grije sa radijatorima.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9347 times
- Been thanked: 11093 times
- Status: Online
Zavisi koliko je vanjskih zidova i šta je iznad. Ako se i prostor iznad grije, trebalo bi da može.
Imao sam takav primjer dok sam živio u SA. Stan ispod je bio prazan i džaba grijati kad studen ubi po nogama. Sljedeće zime nije bio prazan i bilo je puno toplije.
Imao sam takav primjer dok sam živio u SA. Stan ispod je bio prazan i džaba grijati kad studen ubi po nogama. Sljedeće zime nije bio prazan i bilo je puno toplije.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2909 times
alma75 wrote:Da li je podno grijanje dovoljno da zagrije prostor, čak i na velikom minusu? Da naglasim da je u pitanju sprat i da se prizemlje grije sa radijatorima.
Za spratove nebih mogao reci nesto...
Za prizemne kuce...pravo je rjesenje,grije ko ludo...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Eh danas me sunce bas dobro ogrijalo... dzaba sve ostala grijanja, al kad sunce upece, to je milina 

Ove zime mnogo manje troškova za grijanje nego prošlih, skoro sve ostalo i neće biti možda ni potrebe za novu sezonu, možda metar drva.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Ne sjecam se da je bilo godina kao ove , da grijanje ne radi vec od polovne februara ....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9347 times
- Been thanked: 11093 times
- Status: Online
I kod mene. Svega cca osam metara drva pola bukva/pola hrast na dvije vatreLebowski wrote:Ove zime mnogo manje troškova za grijanje nego prošlih, skoro sve ostalo i neće biti možda ni potrebe za novu sezonu, možda metar drva.

Inače je deset metara ako ne nabavljam ugalj.
bome se dobro osjeti i kod mene na računuLebowski wrote:Ove zime mnogo manje troškova za grijanje nego prošlih, skoro sve ostalo i neće biti možda ni potrebe za novu sezonu, možda metar drva.

Habibti, ya nour el - ain... 

Kod mene je kuća hladna k'o mrtvara,tako da i dan danas grijem i gotovo sve sam potrošila kao i kad ja zima prava.
Meni se samo ljeti sviđa,jer kad uđem sa 30 stepeni u kuću,kao da je klima uključena i ako ležim i gledam tv moram se pokriti dekicom...katastrofa
Meni se samo ljeti sviđa,jer kad uđem sa 30 stepeni u kuću,kao da je klima uključena i ako ležim i gledam tv moram se pokriti dekicom...katastrofa
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Vec sam pisala negdje o svojim konvektorima. S obzirom da bi mi za grijanje mjesecno dolazi racun od nekih 70ak KM (tokom cijele godine), odlucili smo se za struju. Najveci racun sam dobila 86 KM, a najmanji 34 KM (znaci ukupna potrosnja el.energije uz konvektor), tako da nam se itekako isplati. Nismo u kuci po citav dan, i ono malo sto se grijemo zaista je efikasno i isplativo.
Peggy Sue wrote:Vec sam pisala negdje o svojim konvektorima. S obzirom da bi mi za grijanje mjesecno dolazi racun od nekih 70ak KM (tokom cijele godine), odlucili smo se za struju. Najveci racun sam dobila 86 KM, a najmanji 34 KM (znaci ukupna potrosnja el.energije uz konvektor), tako da nam se itekako isplati. Nismo u kuci po citav dan, i ono malo sto se grijemo zaista je efikasno i isplativo.

i kod nas je sve više kućanstava koja se odlučuju na taj vid grijanja....usred rasta cijena fosilnih goriva, električna energija ostala je dosta povoljna, a i tehnologija konvekcijskih radijator -ploča je otišla korak dalje, tako da je i iskoristivost dotjerana do maximuma...

Kako je krenulo, radice grijanje do maja 

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
a kod nas će se očito potrošiti ljeti na klimi za hlađenje, ono što se uštedjelo zimi na grijanjuJagoda wrote:Kako je krenulo, radice grijanje do maja

Ne znam kakvo ce ljeto da bude, i hoce li ga ovdje uopce biti hahahahahahahahahastorm wrote:a kod nas će se očito potrošiti ljeti na klimi za hlađenje, ono što se uštedjelo zimi na grijanjuJagoda wrote:Kako je krenulo, radice grijanje do maja
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Storm, sta mislis o klima uređajima? Mogu li oni dovoljno zagrijati manje prostorije? Naravno, govorim o onim koje imaju tu opcije i grijanja i hlađenja