Ko sto vidis naravno (ako se razumijes) Emina ni ostale nisu u jeftinom sintetickom vesu sa maksuzijom u rukama.Lebowski wrote:Kako nema, evo ga na jahti sa 15 golih cura.
Koja vam je naj od Dine Merlina ?
-
- Status: Offline
Re: Dino Merlin - Hotel Nacional (Album) (2014)
A eto u svih ostalih ima. Ma daj. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Vecina ima i to bas bljak spotove. Svi na isti fazon, sampanjac, krevet, soba, odvodi je drugi, nadje je sa drugim a ni tekstovi im nisu bolji. Kod nas i u Srbiji sve skoro isto.
Prica(lo) se da je najavljen. Sad ... kolko mi je pouzdan izvor, ne bih mogla 100% garantovati, nazalost.JCR wrote:
Jel koncert iduće ljeto?
Nadacu se da bih na ovoj temi mogla biti obradovana, tj. pouzdano i blagovremeno informisana o mogucem koncertu

E sad necu ni kako ja hocu
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
- Mood:
Volim njegove pjesme ali ovaj album mi nije nešto.
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
svaki album mu je losiji i losiji... na proslom su samo dvije pjesme licile na nesto 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ovaj Dino kako stari sve je više i više okrenut komercijali.
Žali bože njegovih starih dobrih hitova.

Žali bože njegovih starih dobrih hitova.

A vala se baš i brzo stari, nekako mi izgleda kao neko ko ima preko 60 godina.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Dino uskoro u Frankfurtu 
ma valja otic gledat ga,ima mnogo dobrih pjesama a posebno textova...naravno da ima i losih pjesama,ali to imaju svi a da je postao vise komercijalan nego prije-ma i to je normalno,takva su vremena,sve se dramaticno brzo mijenja i sve,ama bas sve na ovom ebenom svijetu ide ka tom komercijalnom pravcu,znaci mora i on ...kao da bi mi bili drugaciji da smo na njegovom mjestu ..
..
meni licno je drago da smo imali njegovu muziku,posebna je,bas ono nase bosansko...mada ima i losih..
prosle Jeseni,nekako bas u ovo doba vidio sam ga slucajno kad sam bio u posjeti Sarajevu,izadje sa dzume u dzamiji u Sarajevu,bio Petak
-mozda i sliku iz Sa postavim

ma valja otic gledat ga,ima mnogo dobrih pjesama a posebno textova...naravno da ima i losih pjesama,ali to imaju svi a da je postao vise komercijalan nego prije-ma i to je normalno,takva su vremena,sve se dramaticno brzo mijenja i sve,ama bas sve na ovom ebenom svijetu ide ka tom komercijalnom pravcu,znaci mora i on ...kao da bi mi bili drugaciji da smo na njegovom mjestu ..

meni licno je drago da smo imali njegovu muziku,posebna je,bas ono nase bosansko...mada ima i losih..
prosle Jeseni,nekako bas u ovo doba vidio sam ga slucajno kad sam bio u posjeti Sarajevu,izadje sa dzume u dzamiji u Sarajevu,bio Petak

jeeeee ... cast mi je informisati vjerne fanove, konacno
25. jula 2015.
Dino Merlin četvrti put na Koševu!

Nakon spektakularnih nastupa koje je Dino Merlin priredio publici 2000., 2004. i 2008. godine promovirajući svoje albume Sredinom, Burek i Ispočetka, bosanskohercegovački kantautor će naredne godine ponovno, po četvrti put, nastupiti na sarajevskom olimpijskom stadionu Koševo.
U okviru koncertne turneje za aktuelni album Hotel Nacional, Dino Merlin će 25. jula 2015. godine nastupiti na stadionu Asim Ferhatović Hase a publika treba očekivati sjajan i nezaboravan šou.
"Koncert na stadionu Koševo za mene je svaki put posebna svečanost, a tako će biti i 25. jula 2015.", kaže Dino Merlin i dodaje kako s velikim nestrpljenjem očekuje susret sa svojom publikom. "Ja i moja publika nastavljamo tradiciju da svaki novi album bude novi povod za susret na Koševu", dodaje.
Ako je suditi po uspjesima koje je Dino Merlin do sada postigao svojim posljednjim CD-om Hotel Nacional, i publika je potpuno je izvjesno također nestrpljiva. Do sada je broj pregleda video spotova Dine Merlina premašio brojku od 26 miliona, samo na njegovom znaničnom YouTube kanalu, dok Facebook stranica ovog umjetnika u tri godine postojanja, bilježi više od 706.000 pratitelja.
Napomenimo da turneja Hotel Nacional od ljeta, kada je započela u Primoštenu, obara rekorde po broju posjetilaca na koncertima u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Holandiji, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj te je za očekivati da će i koncert na Koševu postaviti novi rekord. Dino Merlin ostaje jedini izvođač koji je održao tri koncerta na Koševu, a svojim četvrtim nastupom će nadmašiti i samog sebe kao jedinog muzičara koji je nastupao tri puta na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu.
e, tako ...
vec sad se zna i kad cu na ljetni odmor, aBd

25. jula 2015.
Dino Merlin četvrti put na Koševu!

Nakon spektakularnih nastupa koje je Dino Merlin priredio publici 2000., 2004. i 2008. godine promovirajući svoje albume Sredinom, Burek i Ispočetka, bosanskohercegovački kantautor će naredne godine ponovno, po četvrti put, nastupiti na sarajevskom olimpijskom stadionu Koševo.
U okviru koncertne turneje za aktuelni album Hotel Nacional, Dino Merlin će 25. jula 2015. godine nastupiti na stadionu Asim Ferhatović Hase a publika treba očekivati sjajan i nezaboravan šou.
"Koncert na stadionu Koševo za mene je svaki put posebna svečanost, a tako će biti i 25. jula 2015.", kaže Dino Merlin i dodaje kako s velikim nestrpljenjem očekuje susret sa svojom publikom. "Ja i moja publika nastavljamo tradiciju da svaki novi album bude novi povod za susret na Koševu", dodaje.
Ako je suditi po uspjesima koje je Dino Merlin do sada postigao svojim posljednjim CD-om Hotel Nacional, i publika je potpuno je izvjesno također nestrpljiva. Do sada je broj pregleda video spotova Dine Merlina premašio brojku od 26 miliona, samo na njegovom znaničnom YouTube kanalu, dok Facebook stranica ovog umjetnika u tri godine postojanja, bilježi više od 706.000 pratitelja.
Napomenimo da turneja Hotel Nacional od ljeta, kada je započela u Primoštenu, obara rekorde po broju posjetilaca na koncertima u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Holandiji, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj te je za očekivati da će i koncert na Koševu postaviti novi rekord. Dino Merlin ostaje jedini izvođač koji je održao tri koncerta na Koševu, a svojim četvrtim nastupom će nadmašiti i samog sebe kao jedinog muzičara koji je nastupao tri puta na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu.
e, tako ...
vec sad se zna i kad cu na ljetni odmor, aBd

ooo, sto ste zainteresovani

kako god ...evo, me da vas malo smaram ;-)
Obzirom da je svakim Merlinovim koncertom zagarantovan spektakl, gdje se njegovi fanovi oslobode negativne, a napune pozitivnom energijom, ja, kao jedan od njegovih vjernih fanova, halalim vrijeme izdvojeno na ovaj, sadrzajem nesto bogatiji dopis, kojim cu vam docarati dio sinocnje uzavrele atmosfere u Wösendorfu, u Pyramide halli.
Sinoc je kisilo. Pjevajuci Merlinove nove pjesme i sama voznja do Pyramide prestavljala je poseban uzitak. Taj uzitak je naglo splasnuo stizanjem na parking objekta. Parking, koji se inace ne naplacuje, te noci se masno naplacivao po, za ne povjerovati, 10 Eura. Hajde, neka, pomislis, no, nakon samo jednog manjeg kruga shvatis da nemas gdje parkirati jer svuda vec vidis masu auta parkiranih na travnjacima dupke punog parkinga. Kruzis i kruzis i vidis svuda isti prizor. I nema druge do se uvaliti na travnjak, al vec je problem i tu naci iole pogodno mjesto.
Kisa je pojacala. Bez kisobrana, zurno se uputismo u pravcu ulaza u Pyramidu, dok mnogi kruze trazeci mjesto za parkiranje. Momci s naplate su nestali, po njih na vrijeme. Kazem "po njih na vrijeme" jer bi, u protivnom, vjerujem, fasovali zbog bezobrazluka ionako produzenog naplacivanja parkinga gdje nemas mjesto za parkirati.
Prvi put sam u Pyramidi, cijim izgledom sam odusevljena. Prije no sto vam je i fotografijom predocim, ne mogu a da ne pomenem i duge redove ispred prostora namijenjenog za odlaganje garderobe, cija usluga kosta 2 Eura po vjesalici. U tolikoj navali, za garderobu odgovorni uposlenicijako lose se snalaze, no, iznasli su zgodnu priliku da si uzmu djelic kolaca, naplacujuci dvije vjesalice, nabacujuci dvije jakne jednu preko druge, a izdavajuci samo jedan "broj". Znaci, cekaaaaas dok dodjes na red.
Pyramida, kako rekoh, odusevljava enterijerom. Skoro da je vec dupke puna, iako do NAJAVLJENOG pocetka koncerta u 21 h, ima jos sat vremena. Gore su ostali jos dugi redovi pred garderobom, a narod pristize, mnogi jos uveliko kruze krcatim parkingom.
Na ulasku u Pyramidu konrola, normala. Cisto rutinski. Otvaras torbu, bitno je da nemas napitke, prolazis.
evo je, Pyramida

22:00
Postaje vruce tako da jedva osjetis tek povremeno ukljucenu klimu. Publika zadivljujuce mirna (sto me iznendjuje i vec nervira), obzirom da Dino Merlin kasni vec sat vremena, a da bi se izborilo za iole bolje mjesto, blize bini, moralo se doci sat-dva prije najavljenog pocetka koncerta za 21h. Guzva je tolika da ne mozes da stojis kako bi da stojis; ako bi malo bolje da se namjestis, tijelom dodirujes osobe lijevo, desno, ispred ili iza tebe. Hajde to sto Merlin kasni sat vremena, nije to nista, naviknuti smo od ranije na njegovo kasnjenje, ali nastaje Problem kad umjesto njegovog orkestra binu zauzima neka mladja grupa, koji imaju cast biti predgrupa na koncertu zvijeste kakva je Dino Merlin. Njima jeste cast, ali nije nama, Merlinovoj publici koja se vec otima za vazduh. Pocinje svirka. Zaista super svirka, vokalna izvedba isto tako, no, odabir pjesama kao namjerno jedva da je poznat publici, tako da raja nije iskazala posebno interesovanje, cega su i sami muzicari svjesni vec nakon samog izlaska na binu. Kako nam pjevacica i sama rece :" dozvolicete nam da vas malo smaramo", no, da je smaranja bilo "malo", o, nee ... oteglo se na desetak pjesama.
Ispratismo muzicare, binom ovlada mrak. Mrak, guzva, vruce, nema Merlina, ... ostavis pice na stol i desetak min. poslije, kad hoces da se osvjezis i dohvatis pice, tek vidis da do stola, koji je bio tik uz tebe, moras da se proguras i ispruziiiiiiiiiiis ruku da dohvatis okrepljenje. Nesvjesno, zbog guzvare, stol kao da je otklizio dalje.
KONACNO zaurlasmo:" UUAAAA, BUUUUUUU". Prolama se nase nezadovoljstvo. I nista. I dalje nista ...
23:00
Izlaze muzicari, stimaju Instrumente i ne osvrcuci se na urlanje publike, nedugo poslije pojavi se i Merlin. Odmah pjesma, odmah ludnica, al ovaj put pozitivna. Zanimljiv taj nagli preokret negative u pozitivu

Nakon prve dvije pjesme, veseli Carobnjak (btw. nije nam se izvinio zbog kasnjenja, a i da jeste, ne mijenja stvar) se obraca publici, pored ostalog i pitanjem:"Jeste li me pozeljeli?", na sta horski, gromoglasno odjekuje "JEEESMOOO".
I dalje svirka, uzitak, ludilo ... Merlin u kondiciji kao da je u dvadesetoj; treba biti umjetnik pa ga uhvatiti u kadru i naciniti iole kvalitetnu fotku.

...
Bjese ludnica, iznad opisah utiske i, sta jos da vam kazem do zakljucak koji donesoh izlaskom iz Pyramide -
Halali, kralju. al', nakon prozivljenog krkljanca i ozbiljnije otimacine za vazduh, ova malenkost, ubuduce, na tvojim koncertima bice prisutna jedino na Kosevu, aBd!
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
mene bas hoce to,vidim Dinu Merlina,u Okt. bio sam nedaleko od Sarajeva,pokvario mi se neki senzor na motoru auta-nece auto da vozi brze od 100-120 km/h i gotovocamargue wrote:Dino uskoro u Frankfurtu
ma valja otic gledat ga,ima mnogo dobrih pjesama a posebno textova...naravno da ima i losih pjesama,ali to imaju svi a da je postao vise komercijalan nego prije-ma i to je normalno,takva su vremena,sve se dramaticno brzo mijenja i sve,ama bas sve na ovom ebenom svijetu ide ka tom komercijalnom pravcu,znaci mora i on ...kao da bi mi bili drugaciji da smo na njegovom mjestu ....

Dinin novi spot - Rane
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
Bio sam na dosta koncerata Dine Merlina u sloveniji ....ali ovo na koševu će svakako biti posebno 
Valjalo bi mi ubaciti to u plan ljeta

Habibti, ya nour el - ain... 

storm wrote:Bio sam na dosta koncerata Dine Merlina u sloveniji ....ali ovo na koševu će svakako biti posebno
Svakako

onda, vidimo se "rego" .-)
[ytube][/ytube]
za @storma
[ytube][/ytube]
Pa vrijedilo bi vec doci, samo da ovu zajedno otpjevamoIM_ex wrote:
za @storma
[ytube][/ytube]

Habibti, ya nour el - ain... 

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Jos ni jednu pjesmu nisam cula sa novog albuma. 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ako sve bude teklo kako treba i ja ću na Koševo 

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "