Trebaju, i nema niceg vaznijeg nego bond djeteta i roditelja u tim prvim momentima:) Ni ljepseg:)Maja wrote:trebaju li muževi prisustvovati porodu
biste li vi to voljeli i ako ste već rađali je li bio tata tu
neko kaže da trebaju, jer samo tako mogu osjetiti čar rođenja svog djeteta....a neke žene ne daju da muž bude tu iz nekog stida
Tata u rađaoni
Moderator: spacebound
Re: Tata u rađaoni
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

- Status: Offline
Ne trebaju prisustvovati,dovoljno je sto su prisutni bili kad se sadilo
.
Ne trebaju.....al mene zajebase i to ne jednom.....
Ne trebaju.....al mene zajebase i to ne jednom.....
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Pa sta's kraj nogu?!

D.I.L.L.I.G.A.F.
Ja sam bio...i nije nešto prelijepo ...posebno jer je predugo trajalo i gledaš one muke a nemoš pomoć 
Al svejedno bi opet vjerojatno...iako nemam ni najmanju namjeru, al samo da spomenem
Al svejedno bi opet vjerojatno...iako nemam ni najmanju namjeru, al samo da spomenem
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Ja sam drugi put prisustvovao jer se toliko bojala i kao ja cu bit utjeha.
I tako ja stojim drzim ruku mazim po celu i gledam okolo,kad ono sve same medicinske sestre i sve mlade i prelijepe,
,kao u nekom perverznom filmu,velim bolje da ja izadjem
Ne znam jel do mene bilo al
I tako ja stojim drzim ruku mazim po celu i gledam okolo,kad ono sve same medicinske sestre i sve mlade i prelijepe,
Mic-Sokoli wrote:Ja sam drugi put prisustvovao jer se toliko bojala i kao ja cu bit utjeha.
I tako ja stojim drzim ruku mazim po celu i gledam okolo,kad ono sve same medicinske sestre i sve mlade i prelijepe,,kao u nekom perverznom filmu,velim bolje da ja izadjem
![]()
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

storm wrote:Mic-Sokoli wrote:Ja sam drugi put prisustvovao jer se toliko bojala i kao ja cu bit utjeha.
I tako ja stojim drzim ruku mazim po celu i gledam okolo,kad ono sve same medicinske sestre i sve mlade i prelijepe,,kao u nekom perverznom filmu,velim bolje da ja izadjem
![]()
Ne znam jel do mene bilo al![]()
![]()
tebi se ulazilo a ne izlazilo
![]()
-
Trepavica
Ma obavezno - , ne vidim razlog zasto ne bi prisustvovao radanju djeteta , i ne bih mu postavljala pitanje " hoce/nece li " MORA , I TREBA.".. ko drugi da presjece pupcanu vrpcu , nego on... 
-
Obrisan profil
Zavisi kakav je porodjaj, koliko traje itd.
Meni je najlepsi bio BEZ muza, trajalo je svega pola sata.
Meni je najlepsi bio BEZ muza, trajalo je svega pola sata.
laganini wrote:uz sve još da se žena misli i za mene..
pričale mi da bude nerijetko više posla sa muškima, kad im pozli i slično
-
Ciklama
storm wrote:laganini wrote:uz sve još da se žena misli i za mene..baš su mene sestre stalno ispitivale, jesam li dobro
pričale mi da bude nerijetko više posla sa muškima, kad im pozli i slično![]()
Ima onaj vic o crnogorcu,koji se onesvijestio dok je žena rađala.
Kad je došao sebi pita šta je žena rodila.Rekli su mu da je žensko,a on odgovara :
"Dobro je da nije muško,da se ne pati k'o ja"
-
Obrisan profil
gospode bozeCiklama wrote:Najbolje bi bilo kad bi muški počeli rađati, dosta su to radile žene.
a dje da im izadje? Na dupe??
-
Ciklama
Mi se toliko trudimo da podjelimo sa njiva sve, pa i trudove, da bi najbolje bilo da oni idu rađaonu umjesto nas, a žene će već naći način kako to izvesti.MORENA wrote:gospode bozeCiklama wrote:Najbolje bi bilo kad bi muški počeli rađati, dosta su to radile žene.
a dje da im izadje? Na dupe??
Možda carskim rezom?
-
Trepavica
A , tek onda bi bili nepodnosljivi...Ciklama wrote:Najbolje bi bilo kad bi muški počeli rađati, dosta su to radile žene.
a de sadTrepavica wrote:A , tek onda bi bili nepodnosljivi...Ciklama wrote:Najbolje bi bilo kad bi muški počeli rađati, dosta su to radile žene.Cijeli zivot bi samo o porodaju pricali...
a sumnjam da bi i bili u mogucnosti podnijeti sav onaj bol...nemaju oni snagu za to...
sigurno je to ogromna bol, čitao sam da postoje neke lude skale...ako se dobro sjećam, kao ljudska bol se mjeri po nekima od 1 do 10 ...a bol pri porođaju zna dosegnuti i 14 po nekim tim mjerenjima
ali sam siguran....ako možete vi, mogli bi i mi
mislim da i neki majčinski nagon, instinkt daje snagu za izdržati....onako sad nasuho da te tako zaboli, pitanje je kako bi prošao...
Milim da treba biti a ne vidim razlog da se žena stidi njegovog prisustva. WTF!
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Ciklama
Imala sam tri poroda, ni na jednom moj suprug nije prisustovao a mogao je da sam mu dopustila. Šta će mi? Da me drži za ruku? Da mi viri među noge čekajući bebu? Gleda kako se previjam u bolovima a ne može mi pomoći niti umanjiti bol nego eto biti prisutan jer to je ljubav.
Uostalom, porod je posebni doživljaj za majku, toliki bolovi i muka koji su zaboravljeni onog momenta kad se vidi beba, čuje njen plač su trenuci čiju snagu muškarci ne mogu osjetiti ni svojim prisustvom, zato mene što se tiče, neka sjedi vani i čeka, porod pripada meni i bebici (koja sebičnost
).
Hahahaha, u onim bolovima bi mogao dobiti koji predmet u glavu, onako od muke ga gađati da mi bude lakše.

Lebowski, ne mora sram biti razlog
, može biti zaostalost kao kod mene. 
Uostalom, porod je posebni doživljaj za majku, toliki bolovi i muka koji su zaboravljeni onog momenta kad se vidi beba, čuje njen plač su trenuci čiju snagu muškarci ne mogu osjetiti ni svojim prisustvom, zato mene što se tiče, neka sjedi vani i čeka, porod pripada meni i bebici (koja sebičnost
Hahahaha, u onim bolovima bi mogao dobiti koji predmet u glavu, onako od muke ga gađati da mi bude lakše.
Lebowski, ne mora sram biti razlog
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
U našoj prirodi je valjda da smatramo da i drugi trebaju razmišljati kao i mi,pa se čudimo kad je neko donio drugačije odluke........mm nije mogao izdrzati ni ono vrijeme sto su mu rekli da saceka u drugoj sobi dok me pripreme,virio je........kaze da nije mogao pustiti dva najdragocjenija zivota od sebe i zatvoriti vrata i otići,bez da ima pojma šta nam rade.........doduše,ja sam rodila u bolnici u kojoj se to podrazumijevalo,nije ga dr ni pitao vec je rekao izvolite sa nama........naravno,mopgao je odbiti,ali je ranije iskazao zelju da prisustvuje.......a da nije,ne bih ga tjerala............
Ne kuzim zasto zene spominju stidljivost,taj dio mi je komičan........msm......ono.....dajte
osim toga,u najbolnijim momentima mog zivota ako me nece on drzati za ruku i hrabriti me,ne treba mi........općenito govoreći........
Ne kuzim zasto zene spominju stidljivost,taj dio mi je komičan........msm......ono.....dajte
osim toga,u najbolnijim momentima mog zivota ako me nece on drzati za ruku i hrabriti me,ne treba mi........općenito govoreći........
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.