Vehabije
Re: Vehabije
Alejćusmu selam,....... ti završila a nisi ni počela, mogla si i link pustiti , da vidimo sa koje je to stranice, odakle ti te novotarije, jer to naša islamska zajednica ne prihvata.
Dalje, evo ti link
To je bio i ostao problem , ta snimak i slični se vrte u Hagu danas, zbog takvih snimki se ni Srbija ne može tužiti , eto ko i šta su vehabije i to bez navodnih znakova
Dalje, evo ti link
To je bio i ostao problem , ta snimak i slični se vrte u Hagu danas, zbog takvih snimki se ni Srbija ne može tužiti , eto ko i šta su vehabije i to bez navodnih znakova
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)
esselamu alejkum
esselamu alejkum

- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
E nek si mu reklaKewser wrote:P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)
esselamu alejkum

Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
Pa na prostorima bivše Yu je ogromno turcizma, pa tako i moj odzdrav tebi a tebi za spoznaju je u Turskoj ukinuto arapsko pismo i uvedena latinica i ja sam namjerno u turcizmu tebi odgovorio , da te vratim nazad ,.... jer znam da vehabije ne podnose turcizam već samo i samo (H) arapizam.Kewser wrote:P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)
esselamu alejkum
Ni merhaba nije arapsko a koristi se na našim prostorima al je zato Tursko , što se i te kako na prostorima Balkana koristi

Allahimanet i požuri sa odgovorimau vezi nišana na mezarlju

Ne mogu da vjerujem
čuj novotarija peglanje odjeće pa je li Allah dragi dao hodamo kao prikaze ili da budemo uljudni. Jedenje kašikom, je li treba da grah jedemo rukama ili kineskim štapićima, ne kontam samo me zanima jesu li to vehabije razrađivale temu. Ne bi me uopšte začudilo da jedu rukama kao pećinski ljudi.
U islamu, evo ste naveli sami, zabranjena je prisila, djevojka odnosno žena koja je sa mnom studirala se htjela ubiti zbog svog muža vehabije koji je protiv njene volje htio oženiti još jednu. Znam da je u islamu dozvoljena bigamija ali taj idiot je živio sa ženom u studentskom domu, nije imao za pereca ali uredno htio još jednu. Pa ja ne znam šta bih takvim uradila.
Pa sjećate li se primjera vehabija koje su sipovci razotkrili kod Brčkog čini mi se kada nisu dali djeci da idu u školu nego su oni osnovali svoju.
I na kraju ono što je najtužnije te vehabijice 99% njih su liječeni narkomani, propaliteti koji su kao došli tobe. Nisu znali šta znači riječ Allah a sada su kao veliki vjernici.
I da nisu novotarija nekada bi se čulo za njih, ja koliko znam tek poslije rata su se pojavili.
Mrki htjela sam ti reći da šejhova ima u BiH, prošle godine sam prisustvovala vjenčanju koje se održavalo u jednoj tekiji i u toj tekiji je bio šejh, čovjek kojem su se doslovno klanjali, razumijem da prema njemu treba imati poštovanja ali ono što sam ja vidjela je daleko od vjere i običaja muslimana, samo da napomenem nisu u pitanju vehabije već derviši.

U islamu, evo ste naveli sami, zabranjena je prisila, djevojka odnosno žena koja je sa mnom studirala se htjela ubiti zbog svog muža vehabije koji je protiv njene volje htio oženiti još jednu. Znam da je u islamu dozvoljena bigamija ali taj idiot je živio sa ženom u studentskom domu, nije imao za pereca ali uredno htio još jednu. Pa ja ne znam šta bih takvim uradila.
Pa sjećate li se primjera vehabija koje su sipovci razotkrili kod Brčkog čini mi se kada nisu dali djeci da idu u školu nego su oni osnovali svoju.
I na kraju ono što je najtužnije te vehabijice 99% njih su liječeni narkomani, propaliteti koji su kao došli tobe. Nisu znali šta znači riječ Allah a sada su kao veliki vjernici.
I da nisu novotarija nekada bi se čulo za njih, ja koliko znam tek poslije rata su se pojavili.
Mrki htjela sam ti reći da šejhova ima u BiH, prošle godine sam prisustvovala vjenčanju koje se održavalo u jednoj tekiji i u toj tekiji je bio šejh, čovjek kojem su se doslovno klanjali, razumijem da prema njemu treba imati poštovanja ali ono što sam ja vidjela je daleko od vjere i običaja muslimana, samo da napomenem nisu u pitanju vehabije već derviši.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Ko je da je , nije u skladu sa našom tradicijom i islamskom zajednicom.Nela wrote:
Eto, nije da podyebajem al bih volio od bilo kog poznavača vehabizma da mi podastre jednu činjenicu ; gdje i kad su vehabije napastvovale il napale ortodoksne Srbe , one bradonje sa Romanije - iliti četnike ?
Kakav odnos oni imaju sa ortodoksnim Srbima, imal kakvih svađa kao npr. sa domicilnim vjernicima islama širom BiH.
Jer je poznato da su vehabije više il manje u sukobu sa pripadnicima islama pa me zanima jesul i sa Srbima u sukobu.
Zahvaljujem na svakoj informaciji

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
čuj merhaba nije arapskimrki62 wrote:Pa na prostorima bivše Yu je ogromno turcizma, pa tako i moj odzdrav tebi a tebi za spoznaju je u Turskoj ukinuto arapsko pismo i uvedena latinica i ja sam namjerno u turcizmu tebi odgovorio , da te vratim nazad ,.... jer znam da vehabije ne podnose turcizam već samo i samo (H) arapizam.Kewser wrote:P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)
esselamu alejkum
Ni merhaba nije arapsko a koristi se na našim prostorima al je zato Tursko , što se i te kako na prostorima Balkana koristi![]()
Allahimanet i požuri sa odgovorimau vezi nišana na mezarlju

[media]j1e4Vkxhjyo&feature=related[/media]
a evo ga arap iz KSA kaže merhaba
[media]gvAywqxXx4k[/media]
malo se informiši prije takvih izjava

niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Ok, hajmo ovako ; u Turskoj i kod nas mehaba u prijevodu znači ZDRAVO.
Ja govorim o tom merhaba a ti meni možeš sad lijepo objasniti šta si ti to postavio u kom smislu je tvoj slučaju merhaba ?
Čak i pokojni Tuđman kad je odlazio za vrijeme života Sulejmana Demirela il Turguta Ozala u Tursku , isti Tuđman je je postavio pred Tursku vojsku i pozdravio riječima : Merhaba asker , što znači na naški ZDRAVO VOJSKO.
Eto , sad ti meni reci šta merhaba znači u arapskom, ja pišem ono što je na balkanskom području a sad ti lijepo opiši šta si to postavio i značenje a ako nisi sposoban, onda fino izbriši to što si postavio , jer samo stvaraš smutnju
Ja govorim o tom merhaba a ti meni možeš sad lijepo objasniti šta si ti to postavio u kom smislu je tvoj slučaju merhaba ?
Čak i pokojni Tuđman kad je odlazio za vrijeme života Sulejmana Demirela il Turguta Ozala u Tursku , isti Tuđman je je postavio pred Tursku vojsku i pozdravio riječima : Merhaba asker , što znači na naški ZDRAVO VOJSKO.
Eto , sad ti meni reci šta merhaba znači u arapskom, ja pišem ono što je na balkanskom području a sad ti lijepo opiši šta si to postavio i značenje a ako nisi sposoban, onda fino izbriši to što si postavio , jer samo stvaraš smutnju

- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 750 times
ahaaaaa!..............tako znacimrki62 wrote:I glavom i bradom - koje nemamKewser wrote:To je moj zakljucak, nego da ovo malo u unakrsno ispitivanje pretvorimo. Jesi li ti uopce musliman?![]()
EŠHEDU EN LA ILAHE ILLELLAH, VE EŠHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU. zadovoljnička![]()
Nisi mi odgovorila

pa Mrka........ja sam ti napisala na temu islam svoj razgovor sa vehabijom...........sta je sad opet?

Ma razgovaram i ja s njima al to nije problem, problem je što oni nemaju doktrine i nemaju mezheba - kontaš baaaaaaTigris wrote:
ahaaaaa!..............tako znaci.....................pa jao
![]()
pa Mrka........ja sam ti napisala na temu islam svoj razgovor sa vehabijom...........sta je sad opet?

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa ti pitaj Tudjmana šta znači ,a ja ću se voditi porijeklom riječimrki62 wrote:Ok, hajmo ovako ; u Turskoj i kod nas mehaba u prijevodu znači ZDRAVO.

Welcomen
Willkommen
Dobrodošao.
To je isto kao kad bi rekao da kod nas "welcomen" znači "zdravo".Riječ se traži od njenog izvora nastanka pa ako je došlo do preinaka (ako se promijenilo neko slovo)e onda se može tvrditi da joj je značenje promijenjeno(npr ti možeš reći "meraba")ali ako je riječ zadržala izvorni oblik kao što jeste u ovom slučaju,onda je besmisleno tvrditi da to znači nešto drugo .
Te tvoje djenerale što su dočekivali Tudjmana je ove godine turski premijer Erdogan (Allah ga nagradio) poslao sve u penziju ,kao što sam ti i rekao lani da će biti

Ništa ti meni nisi objasnio.
Merhaba je turska riječ i ona na Balkanu ima jasno značenje = zdravo.
Kakvo značenje ima u Arabiji ?
Eto , to je sva umjetnost - odgovoriš lijepo i to je sve.
Vehabije iz dna duše mrze Turke - zašto ?

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa objasni kako može biti turska ako su je arapi koristili 500godina prije postojanja turaka uopće?Dakle to je nemoguće.mrki62 wrote:Ništa ti meni nisi objasnio.
Pročitaj ponovo kakvo značenje ima ,napisah ti na 3 jezika.
Zašto mrze turke,ne znam ..ja turke plaho volim ,a naročito Erdogana i šejh Nazima Haqqania.Erdogan je onaj što je Ataturkove djenerale poslao u penziju,znaš
carobnjak_iz_voza wrote:Pa objasni kako može biti turska ako su je arapi koristili 500godina prije postojanja turaka uopće?Dakle to je nemoguće.mrki62 wrote:Ništa ti meni nisi objasnio.
Pročitaj ponovo kakvo značenje ima ,napisah ti na 3 jezika.
Zašto mrze turke,ne znam ..ja turke plaho volim ,a naročito Erdogana i šejh Nazima Haqqania.Erdogan je onaj što je Ataturkove djenerale poslao u penziju,znaš

I meni se Erdoan puno dopada. Uredio je i ocistio Istanbul, po meni, jedan od najljepsih gradova svijeta. Dopada mi se i Haqqanijev pogled na put spoznaje a to je put ljubavi, razumijevanja i istrajnosti, kako to cesto naglasava

'Merhaba''. Arpaska rijec koja se dolaskom islama na ta podrucja udomila u tuskom jeziku. U Tuskoj se koristi sinonim "meraba"
Arapski jezik je veoma bogat jezik u kome mozete jenom jedinom rijecju pojasniti ko je, sta je, od cega je i cemu sluzi neko ili nesto.
gle'

مرحبا
Neka si u dobru s dobrom dosao
zelim ti lijepo i prijatno druzenje-neka ti je ugodno sa mnom
otvaram ti sebe i dušu

na usluzi sam ti
saslušam te pazljivo
na raspolaganju sam ti
nudim ti savjet
nudim ti pomoc
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pda
,a evo i na turskom jeziku kako se kaže "dobrodošao šehri Ramazan"
[media]XPDbsrQrZZk&feature=related[/media]baj d vej ,jedva čekam idući

[media]XPDbsrQrZZk&feature=related[/media]baj d vej ,jedva čekam idući

Vehabije, to su oni bradati ljudi , kao i četnici , imaju skoro pa istu bradu i vehabije niti jednog četnika ne mrze a niti se suprostavljaju sa njima, ......... vehabijama smo omraženiji mi , koji drugačije tumačimo islam od njih i vehabije imaju probleme sa nama, dok sa četnicima nemaju.
E sad, nek me neko ispravi - ako sam pogriješio.
Pažnja, tema je VEHABIJE

E sad, nek me neko ispravi - ako sam pogriješio.
Pažnja, tema je VEHABIJE