Vehabije

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Vehabije

Post by mrki62 » 15 Oct 2011, 21:33

Alejćusmu selam,....... ti završila a nisi ni počela, mogla si i link pustiti , da vidimo sa koje je to stranice, odakle ti te novotarije, jer to naša islamska zajednica ne prihvata.
Dalje, evo ti link

To je bio i ostao problem , ta snimak i slični se vrte u Hagu danas, zbog takvih snimki se ni Srbija ne može tužiti , eto ko i šta su vehabije i to bez navodnih znakova
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 15 Oct 2011, 21:34

neka si vala bas
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Kewser
Na probnom
Na probnom

Post by Kewser » 15 Oct 2011, 21:40

P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)

esselamu alejkum :)

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 15 Oct 2011, 21:41

Kewser wrote:P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)

E nek si mu rekla :zubi :plavi :ruke
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 15 Oct 2011, 21:46

Kewser wrote:P.S: Alejćumu selam je ne ispravno jer ć u Arapskom pismu ne postoji (halali moja duznost muslimana je da ispravim brata ako vidim da je nesto pogresno)

Pa na prostorima bivše Yu je ogromno turcizma, pa tako i moj odzdrav tebi a tebi za spoznaju je u Turskoj ukinuto arapsko pismo i uvedena latinica i ja sam namjerno u turcizmu tebi odgovorio , da te vratim nazad ,.... jer znam da vehabije ne podnose turcizam već samo i samo (H) arapizam.
Ni merhaba nije arapsko a koristi se na našim prostorima al je zato Tursko , što se i te kako na prostorima Balkana koristi :pusi
Allahimanet i požuri sa odgovorimau vezi nišana na mezarlju

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 16 Oct 2011, 11:59

Ne mogu da vjerujem :zid čuj novotarija peglanje odjeće pa je li Allah dragi dao hodamo kao prikaze ili da budemo uljudni. Jedenje kašikom, je li treba da grah jedemo rukama ili kineskim štapićima, ne kontam samo me zanima jesu li to vehabije razrađivale temu. Ne bi me uopšte začudilo da jedu rukama kao pećinski ljudi.
U islamu, evo ste naveli sami, zabranjena je prisila, djevojka odnosno žena koja je sa mnom studirala se htjela ubiti zbog svog muža vehabije koji je protiv njene volje htio oženiti još jednu. Znam da je u islamu dozvoljena bigamija ali taj idiot je živio sa ženom u studentskom domu, nije imao za pereca ali uredno htio još jednu. Pa ja ne znam šta bih takvim uradila.

Pa sjećate li se primjera vehabija koje su sipovci razotkrili kod Brčkog čini mi se kada nisu dali djeci da idu u školu nego su oni osnovali svoju.

I na kraju ono što je najtužnije te vehabijice 99% njih su liječeni narkomani, propaliteti koji su kao došli tobe. Nisu znali šta znači riječ Allah a sada su kao veliki vjernici.

I da nisu novotarija nekada bi se čulo za njih, ja koliko znam tek poslije rata su se pojavili.

Mrki htjela sam ti reći da šejhova ima u BiH, prošle godine sam prisustvovala vjenčanju koje se održavalo u jednoj tekiji i u toj tekiji je bio šejh, čovjek kojem su se doslovno klanjali, razumijem da prema njemu treba imati poštovanja ali ono što sam ja vidjela je daleko od vjere i običaja muslimana, samo da napomenem nisu u pitanju vehabije već derviši.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Oct 2011, 12:05

Nela wrote:

Mrki htjela sam ti reći da šejhova ima u BiH, prošle godine sam prisustvovala vjenčanju koje se održavalo u jednoj tekiji i u toj tekiji je bio šejh, čovjek kojem su se doslovno klanjali, razumijem da prema njemu treba imati poštovanja ali ono što sam ja vidjela je daleko od vjere i običaja muslimana, samo da napomenem nisu u pitanju vehabije već derviši.
Ko je da je , nije u skladu sa našom tradicijom i islamskom zajednicom.
Eto, nije da podyebajem al bih volio od bilo kog poznavača vehabizma da mi podastre jednu činjenicu ; gdje i kad su vehabije napastvovale il napale ortodoksne Srbe , one bradonje sa Romanije - iliti četnike ?
Kakav odnos oni imaju sa ortodoksnim Srbima, imal kakvih svađa kao npr. sa domicilnim vjernicima islama širom BiH.
Jer je poznato da su vehabije više il manje u sukobu sa pripadnicima islama pa me zanima jesul i sa Srbima u sukobu.
Zahvaljujem na svakoj informaciji :pusi

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 16 Oct 2011, 14:09

mrki62 wrote:

Pa na prostorima bivše Yu je ogromno turcizma, pa tako i moj odzdrav tebi a tebi za spoznaju je u Turskoj ukinuto arapsko pismo i uvedena latinica i ja sam namjerno u turcizmu tebi odgovorio , da te vratim nazad ,.... jer znam da vehabije ne podnose turcizam već samo i samo (H) arapizam.
Ni merhaba nije arapsko a koristi se na našim prostorima al je zato Tursko , što se i te kako na prostorima Balkana koristi :pusi
Allahimanet i požuri sa odgovorimau vezi nišana na mezarlju
čuj merhaba nije arapski :D. Pa kako su onda Medinjani prilikom hidžre Resulullaha s.a.w.s pjevali mu kad se pojavio na kapiji grada :Merhaba ja Resullulah ,a ima čak i ta ilahija a ovo je na našem prijevod:
[media]j1e4Vkxhjyo&feature=related[/media]
a evo ga arap iz KSA kaže merhaba
[media]gvAywqxXx4k[/media]
malo se informiši prije takvih izjava ;)
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Oct 2011, 14:17

Ok, hajmo ovako ; u Turskoj i kod nas mehaba u prijevodu znači ZDRAVO.
Ja govorim o tom merhaba a ti meni možeš sad lijepo objasniti šta si ti to postavio u kom smislu je tvoj slučaju merhaba ?
Čak i pokojni Tuđman kad je odlazio za vrijeme života Sulejmana Demirela il Turguta Ozala u Tursku , isti Tuđman je je postavio pred Tursku vojsku i pozdravio riječima : Merhaba asker , što znači na naški ZDRAVO VOJSKO.
Eto , sad ti meni reci šta merhaba znači u arapskom, ja pišem ono što je na balkanskom području a sad ti lijepo opiši šta si to postavio i značenje a ako nisi sposoban, onda fino izbriši to što si postavio , jer samo stvaraš smutnju :pusi

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 31 times
Been thanked: 750 times

Post by Sibila » 16 Oct 2011, 19:08

mrki62 wrote:
Kewser wrote:To je moj zakljucak, nego da ovo malo u unakrsno ispitivanje pretvorimo. Jesi li ti uopce musliman?
I glavom i bradom - koje nemam :pusi
EŠHEDU EN LA ILAHE ILLELLAH, VE EŠHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU. zadovoljnička :cvijece

Nisi mi odgovorila :pusi
ahaaaaa!..............tako znaci :oo .....................pa jao :plavi

pa Mrka........ja sam ti napisala na temu islam svoj razgovor sa vehabijom...........sta je sad opet? :oo

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Oct 2011, 19:11

Tigris wrote:
ahaaaaa!..............tako znaci :oo .....................pa jao :plavi

pa Mrka........ja sam ti napisala na temu islam svoj razgovor sa vehabijom...........sta je sad opet? :oo
Ma razgovaram i ja s njima al to nije problem, problem je što oni nemaju doktrine i nemaju mezheba - kontaš baaaaaa :pusi

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 17 Oct 2011, 07:52

mrki62 wrote:Ok, hajmo ovako ; u Turskoj i kod nas mehaba u prijevodu znači ZDRAVO.
Ja govorim o tom merhaba a ti meni možeš sad lijepo objasniti šta si ti to postavio u kom smislu je tvoj slučaju merhaba ?
Čak i pokojni Tuđman kad je odlazio za vrijeme života Sulejmana Demirela il Turguta Ozala u Tursku , isti Tuđman je je postavio pred Tursku vojsku i pozdravio riječima : Merhaba asker , što znači na naški ZDRAVO VOJSKO.
Eto , sad ti meni reci šta merhaba znači u arapskom, ja pišem ono što je na balkanskom području a sad ti lijepo opiši šta si to postavio i značenje a ako nisi sposoban, onda fino izbriši to što si postavio , jer samo stvaraš smutnju :pusi
Pa ti pitaj Tudjmana šta znači ,a ja ću se voditi porijeklom riječi ;) Merhaba znači svugdje isto i ne može imati nego jedno značenje:
Welcomen
Willkommen
Dobrodošao.
To je isto kao kad bi rekao da kod nas "welcomen" znači "zdravo".Riječ se traži od njenog izvora nastanka pa ako je došlo do preinaka (ako se promijenilo neko slovo)e onda se može tvrditi da joj je značenje promijenjeno(npr ti možeš reći "meraba")ali ako je riječ zadržala izvorni oblik kao što jeste u ovom slučaju,onda je besmisleno tvrditi da to znači nešto drugo .
Te tvoje djenerale što su dočekivali Tudjmana je ove godine turski premijer Erdogan (Allah ga nagradio) poslao sve u penziju ,kao što sam ti i rekao lani da će biti :D.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 17 Oct 2011, 08:22

Ništa ti meni nisi objasnio.
Merhaba je turska riječ i ona na Balkanu ima jasno značenje = zdravo.
Kakvo značenje ima u Arabiji ?
Eto , to je sva umjetnost - odgovoriš lijepo i to je sve.
Vehabije iz dna duše mrze Turke - zašto ?

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 17 Oct 2011, 13:52

mrki62 wrote:Ništa ti meni nisi objasnio.
Pa objasni kako može biti turska ako su je arapi koristili 500godina prije postojanja turaka uopće?Dakle to je nemoguće.
Pročitaj ponovo kakvo značenje ima ,napisah ti na 3 jezika.
Zašto mrze turke,ne znam ..ja turke plaho volim ,a naročito Erdogana i šejh Nazima Haqqania.Erdogan je onaj što je Ataturkove djenerale poslao u penziju,znaš

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 17 Oct 2011, 14:44

carobnjak_iz_voza wrote:
mrki62 wrote:Ništa ti meni nisi objasnio.
Pa objasni kako može biti turska ako su je arapi koristili 500godina prije postojanja turaka uopće?Dakle to je nemoguće.
Pročitaj ponovo kakvo značenje ima ,napisah ti na 3 jezika.
Zašto mrze turke,ne znam ..ja turke plaho volim ,a naročito Erdogana i šejh Nazima Haqqania.Erdogan je onaj što je Ataturkove djenerale poslao u penziju,znaš
:)
I meni se Erdoan puno dopada. Uredio je i ocistio Istanbul, po meni, jedan od najljepsih gradova svijeta. Dopada mi se i Haqqanijev pogled na put spoznaje a to je put ljubavi, razumijevanja i istrajnosti, kako to cesto naglasava :)

'Merhaba''. Arpaska rijec koja se dolaskom islama na ta podrucja udomila u tuskom jeziku. U Tuskoj se koristi sinonim "meraba"
Arapski jezik je veoma bogat jezik u kome mozete jenom jedinom rijecju pojasniti ko je, sta je, od cega je i cemu sluzi neko ili nesto.
gle' :srce ...predivnog znacenja ove rijeci:

مرحبا

Neka si u dobru s dobrom dosao
zelim ti lijepo i prijatno druzenje-neka ti je ugodno sa mnom
otvaram ti sebe i dušu :)
na usluzi sam ti
saslušam te pazljivo
na raspolaganju sam ti
nudim ti savjet
nudim ti pomoc

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 17 Oct 2011, 17:19

Pda :) ,a evo i na turskom jeziku kako se kaže "dobrodošao šehri Ramazan"
[media]XPDbsrQrZZk&feature=related[/media]baj d vej ,jedva čekam idući :D

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 31 times
Been thanked: 750 times

Post by Sibila » 18 Oct 2011, 21:51

Evo i od mene :.............nije ilahija.....pjesma : Silence must be heard..... :cvijece

da ih malo ostavimo na miru........... :oo

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 29 Oct 2011, 13:53

Vehabije, to su oni bradati ljudi , kao i četnici , imaju skoro pa istu bradu i vehabije niti jednog četnika ne mrze a niti se suprostavljaju sa njima, ......... vehabijama smo omraženiji mi , koji drugačije tumačimo islam od njih i vehabije imaju probleme sa nama, dok sa četnicima nemaju.
E sad, nek me neko ispravi - ako sam pogriješio.
Pažnja, tema je VEHABIJE :pusi :mah

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 29 Oct 2011, 15:31

vehabije :respekt :ljub

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 29 Oct 2011, 16:05

Ma to pascinje treba poubijati sve do jednog....
Image

Post Reply

Return to “Religija”