Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46209 times
Been thanked: 8264 times
Status: Offline

Re: Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.

Post by ElTriconi » 03 Apr 2025, 14:37

ironman wrote: 03 Apr 2025, 11:06 Nek nas obavjestava redovno.
Kako ide i to sve.
A mi cemo kose cupat kad cujemo da je zaradio prvi milion, kako se mi nismo mogli sjetit i to 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 03 Apr 2025, 14:37

Havana ce bit izuzet od toga 🤔

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 34 times
Been thanked: 5 times

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 15:30

Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 09:11
Lotre wrote: 02 Apr 2025, 21:53

Ne mislim da može bez dovoljno naloga (od drugih firmi) ni najbolji certificirani računovođa da posluje odlično jer jedno bez drugog ne ide. Razumi i ti ove stvari najbolji proizvod je beskoristan ako se ne prodaje na tržištu jer onda se ne isplati proizvoditi, najbolja usluga je bez značaja ako se ona ne koristi, najplodnija zemlja je bezkoristna ako se na njoj ne sije hrana koja se kasnije može jesti. Najbolji talenat je isto bezkoristan ako se od toga talenta ne donese dobri rezultati. Ako misliš drukčije objasni kako drukčije sve funkcionira?
Moze s kolko hoce naloga.
Moze to radit kao dodatni posao mimo stalnog zaposlenja. Moze otvorit samostalni obrt za 750KM.

Ovdje si jedino ti beskoristan jer se laktas u vrlo ozbiljan biznis a nemas pojma sta su aktiva i pasiva.
U pravu si da se može otvoriti obrt za 750 KM ali šta će osoba kasnije raditi ako sa nalozima ne može platiti troškove obrta jer po mome znanju održavanje obrta mjesečno može koštati i do 500 KM i šta ako se to svakog mjeseca ne može platiti i uz to ta osoba mora imati dovoljno hrane za jesti i odakle će je moći uzeti i plaćati mjesečne troškove života ko za struju, vodu, smeće i možda i internet koji trenutno koristiš itd? Na 6 mjeseci negativnog poslovanja sakupi se dug od skoro 3000 KM. Šta onda? Tvoj savjet je?

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 15:37

Julia-Klara wrote: 03 Apr 2025, 10:46 Sve sam iscitala i dosla do par zakljucaka:
1.Lik nas trola
2.Lik je dijete od nekih 20ak godina, ako je i zavrsio srednju skolu, ali masta o necemu, misleci da je zivot (i posao) jednostavan, te da pare i uspjeh samo njega cekaju
3.Lik nije iz BiH, jer ovo kako on pise (prica) nije nas jezik
4.Ubrzo ce poceti da vrijedja i gica se ovuda, govoreci kako pojma nemate (pogotovo vi koji imate svoje firme, koji se bavite projektima i knjigovodstvom)

Elem, ne vrijedi
1 Ne radim to.
2 Ja imam tačno 40 godina i to i piše u mojoj ličnoj karti(imam je kao dokaz).
3 Onda sigurno imaš dokaze za to jer ja nisam napustio BiH od 1999 godine.
4 Ne zbog čega ću to raditi? Već dovoljno sama sebe vrijeđate sa pisanjem pogrešnih informacija i širenjem spekulacija. Sretno sa tim.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 15:39

HAVANA wrote: 03 Apr 2025, 11:04 Mene ako povrijedi ja cu demonstrativno napustiti forum.
Ne bih to uradio. Ja sa pametnim ljudima ko vama rađe volim surađivati jer vidim da imate inteligenciju.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 15:40

ironman wrote: 03 Apr 2025, 11:06 Nek nas obavjestava redovno.
Kako ide i to sve.
Mislio sam to uraditi jer ne mislim da preko noći se može stvoriti nego čudo. Rim isto nije sagrađen na jedan dan.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2626 times
Been thanked: 21900 times

Post by HAVANA » 03 Apr 2025, 15:44

Lotre wrote: 03 Apr 2025, 15:37
Julia-Klara wrote: 03 Apr 2025, 10:46 Sve sam iscitala i dosla do par zakljucaka:
1.Lik nas trola
2.Lik je dijete od nekih 20ak godina, ako je i zavrsio srednju skolu, ali masta o necemu, misleci da je zivot (i posao) jednostavan, te da pare i uspjeh samo njega cekaju
4.Ubrzo ce poceti da vrijedja i gica se ovuda, govoreci kako pojma nemate (pogotovo vi koji imate svoje firme, koji se bavite projektima i knjigovodstvom)

Elem, ne vrijedi
1 Ne radim to.
4 Ne zbog čega ću to raditi? Već dovoljno sama sebe vrijeđate sa pisanjem pogrešnih informacija i širenjem spekulacija. Sretno sa tim.
Jel stvarno imas 40 godina? Sta si do sada radio?Koje si vjestine savladao,koju oblast i materiju najbolje poznajes?Zar nije lakse u tom pravcu ici?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 15:44

Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 11:28
1.Lik nas trola

Elem, ne vrijedi
Ma sto posto trola, djeca su poprilično mudrija i ne bi se zalijetala u tako nešto.

Ekonomija sama po sebi je vrlo ozbiljna, a računovodstvo na ekonomiji je nešto poput anatomije na medicini. Vrlo ozbiljna stvar. Svako ko je razmišljao o upisu i na kakav fakultet je to razmotrio i zna i ne bi se ni blentav zalijetao u to.
Ako mislite da sam trol ne trebate više odgovarati na ranije postavljena pitanje o poslovanju jer onda gubimo oboje vrijeme na bezbjednosti. Ne trebate isto učestvovati dalje u ovoj temi.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 15:57

HAVANA wrote: 03 Apr 2025, 15:44
Lotre wrote: 03 Apr 2025, 15:37

1 Ne radim to.
Jel stvarno imas 40 godina? Sta si do sada radio?Koje si vjestine savladao,koju oblast i materiju najbolje poznajes?Zar nije lakse u tom pravcu ici?
Da imam tačno 40 godina. Radio sam već sa 6 godinom kada sam bio dijete na poljoprivrednom zemljištu i čuvao naprimjer krave i radio druge poslove i ne da mi se sve do sada to objašnjavati šta sam savladao jer se isto moram opet koncentrirati na napredak u poslovanju jer gubim dovoljno vremena da pisanjem ovdje a ne zaradim ništa i čak me ljudi optužuju za trolanje i vrijeđanje(šta pokušavam što više da izbjegnem). Nije najbolje ići u tome pravcu jer sam isto radio u Call Centrima gdje se treba sa Nijemcima razgovarati i oni se previše trude da mi naprave glavobolje umjesto da pokušaju surađivati sa mnom.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2626 times
Been thanked: 21900 times

Post by HAVANA » 03 Apr 2025, 16:06

Ih.Ja da sam radio sate koliko pisem na forumu imo bi dvamilionaicetristo
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 4211 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Apr 2025, 17:37

Lotre wrote: 03 Apr 2025, 15:30
Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 09:11

Moze s kolko hoce naloga.
Moze to radit kao dodatni posao mimo stalnog zaposlenja. Moze otvorit samostalni obrt za 750KM.

Ovdje si jedino ti beskoristan jer se laktas u vrlo ozbiljan biznis a nemas pojma sta su aktiva i pasiva.
U pravu si da se može otvoriti obrt za 750 KM ali šta će osoba kasnije raditi ako sa nalozima ne može platiti troškove obrta jer po mome znanju održavanje obrta mjesečno može koštati i do 500 KM i šta ako se to svakog mjeseca ne može platiti i uz to ta osoba mora imati dovoljno hrane za jesti i odakle će je moći uzeti i plaćati mjesečne troškove života ko za struju, vodu, smeće i možda i internet koji trenutno koristiš itd? Na 6 mjeseci negativnog poslovanja sakupi se dug od skoro 3000 KM. Šta onda? Tvoj savjet je?
A odakle tebi pare da placas sve troskove poslovanja, sebe i plus par hiljada racunovodju? Ispod 2300KM neto nemoj ni da pomislis da bi mogao platit.

Odakle tebi te pare a ti nemas nikakvu vrijednost, ni znanje da das zauzvrat. Racunovodja makar ima znanje.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 Apr 2025, 22:31

Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 17:37
Lotre wrote: 03 Apr 2025, 15:30

A odakle tebi pare da placas sve troskove poslovanja, sebe i plus par hiljada racunovodju? Ispod 2300KM neto nemoj ni da pomislis da bi mogao platit.

Odakle tebi te pare a ti nemas nikakvu vrijednost, ni znanje da das zauzvrat. Racunovodja makar ima znanje.
Pustite taj problem sa parama da bude moj. Vidjeti ću ja hoće li računovođa imati znanje kada ja njega počnem ispitati sa teškim pitanjima koja sam sakupio jer sam pročitao dovoljno konkursa za računovođe na vebstranicama koje nude poslove pa ako odgovori ne pucaju kvalitetno pitati ću ga zbog čega je on vrijedan 2300 KM i kada bude radio i pravio greške platiti će sam one jake kazne(i ja ću ga ranije opomenuti od rizika pogrešnog poslovanja) od kojih se sam bojim jer sam i ja napravio neke financijske greške početkom mojih 20 godina koje su bile slabe.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 04 Apr 2025, 00:37

I ja sam napravio finansijsku gresku prije dvi godine, nisam znao koja je velicina onih stop svjetala, odem u radnju i kupim dvi h1 sijalice. Tek kad sam skino stop svjetla skonto sam :lupa

U 10+ godina nije crklo ni jedno dugo svjetlo 🤔

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 04 Apr 2025, 08:50

Lotre wrote: 03 Apr 2025, 22:31
Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 17:37

Pustite taj problem sa parama da bude moj. Vidjeti ću ja hoće li računovođa imati znanje kada ja njega počnem ispitati sa teškim pitanjima koja sam sakupio jer sam pročitao dovoljno konkursa za računovođe na vebstranicama koje nude poslove pa ako odgovori ne pucaju kvalitetno pitati ću ga zbog čega je on vrijedan 2300 KM i kada bude radio i pravio greške platiti će sam one jake kazne(i ja ću ga ranije opomenuti od rizika pogrešnog poslovanja) od kojih se sam bojim jer sam i ja napravio neke financijske greške početkom mojih 20 godina koje su bile slabe.
Pa što će onda radit s tobom ako će i rizik poslovanja snosit sam.
Znači doslovno NI JEDAN JEDINI RAZLOG nijedan ozbiljan profesionalac nema da bi se upustio u posao s tobom radi nekih mizernih 10-20%.

Smješan si i balav.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 04 Apr 2025, 14:45

Nora Ibsenova wrote: 04 Apr 2025, 08:50
Lotre wrote: 03 Apr 2025, 22:31

Pa što će onda radit s tobom ako će i rizik poslovanja snosit sam.
Znači doslovno NI JEDAN JEDINI RAZLOG nijedan ozbiljan profesionalac nema da bi se upustio u posao s tobom radi nekih mizernih 10-20%.

Smješan si i balav.
Pa šta je onda na profesionalcima profesionalno ako nisu odgovorni i ne misle preuzeti krivicu za vlastite greške? I ja ću djelimično snositi rizik jer sam zaposlio osobu koja misli da je profesionalac a kasnije dokaže sa slabim radom slabe rezultate i kako ću ja onda izgledati ako se za to saznaje da sam imao povjerenje u takve osobe. Ako misliš da 10-20% nije dovoljno de objasni šta je pametnije i zašto se treba platiti više? Tebi je sigurno jasno da će doći dodatni troškovi koji se moraju platiti od unosa kao i da vlada od svake dobiti koje napraviš uzima % i da nema smisla imati obrt ili doo ako su rashodi veći nego unosi.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 12319 times
Been thanked: 13022 times

Post by immuno » 04 Apr 2025, 15:17

:lud

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 04 Apr 2025, 15:35

immuno wrote: 04 Apr 2025, 15:17:lud
Bukvalno

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1326 times
Been thanked: 1570 times

Post by Sioux » 04 Apr 2025, 15:44

Pa šta je onda na profesionalcima profesionalno ako nisu odgovorni i ne misle preuzeti krivicu za vlastite greške?
:aplauzz
Pogled Joca Vujičića

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 04 Apr 2025, 15:48

Nora Ibsenova wrote: 04 Apr 2025, 15:35
immuno wrote: 04 Apr 2025, 15:17:lud
Bukvalno
Ne mogu to prihvatiti kao odličan odgovor jer nisi dobro objasnio šta je bolji put. Ako si siguran da imaš veće znanje od mene moraš tačno objasniti šta je bolji pravac. Sam sebe zezaš ako ne misliš ovdje držati svoj pod sa dobrim i boljim odgovorima i sa pucanjem u zrak. Ja se nadam da si razumio na šta mislim.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 04 Apr 2025, 15:50

Lotre wrote: 04 Apr 2025, 15:48
Nora Ibsenova wrote: 04 Apr 2025, 15:35

Bukvalno
Ne mogu to prihvatiti kao odličan odgovor jer nisi dobro objasnio šta je bolji put. Ako si siguran da imaš veće znanje od mene moraš tačno objasniti šta je bolji pravac. Sam sebe zezaš ako ne misliš ovdje držati svoj pod sa dobrim i boljim odgovorima i sa pucanjem u zrak. Ja se nadam da si razumio na šta mislim.
Sta cu ti objasnit kad si paglu

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”