Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Julia-Klara wrote: 15 Apr 2024, 11:24
E da kad prosetam kroz drugi, imam osjecaj da sam u NY i u nekom filmu sve ti s kikicama setaju
Jucer je tu bila neka festa, tolikoooo je glasna muzika bila da se cudi da nisu stakla pucala na prozorima. Ja bila u posjeti u bolnici koja je 5m udaljena od tog skupa nisam mogla vjerovatno da je tolika buka uz bolnicu dozvoljena
IMG_20240415_113343.jpg
Evo slike bolnice, znaci samo ulica dijeli
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postujem taj narod ,i kako su se izborili za sebe.Treba Bosnjaci da se ogledaju o njih, jer smo istu sudbinu prosli
Sta je problem? Danas svi pricaju jevreji imaju jak lobi ,sto rekla moja kolegica njemica,imaju ali su radili za njega ,nije im pao s neba
ne polazem nade u Bosnjake,nas narod nece da uci da se gradi,evo npr iranci na zapadu..ako si stomatolog smatraju te sramotom,sve ispod ljekara sramota,djeca su im najbolji studenti.E takvi ce danas sutra izgradit lobi i srusit vlast islamsku republiku-inshallah .Takvi su i jevreji
A Bosnje? Daj neki fizicki posao ili neki lagan fakultet socijologija i on rahat
O cemu ti to...
Niti jedan narod se ne moze porediti sa drugim... Niko ne osporava stradanja jevreja za vrijeme Hitlera, niko ne osporava 07.10.23 .
Jesul dosli u Palestinu, jesu, jesil otimali i otimaju zemlju palestincima, jeste, jel cine sad genocid, cine... sta je to zajednicko sa Bosnom, bosnjacima...
Jedan stomatolog, jedna njemica , jedna bosnjakinja... bizi bolan ne provaljuj se
Last edited by immuno on 15 Apr 2024, 11:52, edited 1 time in total.
Julia-Klara wrote: 15 Apr 2024, 11:48
Meni je nevjerovatno koliko ti pljujes po ljudima. Sta si osim sto si troll? Nacionalista? Fasista? Rasista? Sve zajedno?
Nevjerovatno!
Gdje ja pljujem ovdje ikoga? Iznosim lijepe osobine par narodnih skupina,i zasto ih cijenim, i kazem zasto bosnjaci ne postanu takvi? Citaj!
Gdje tu mrznja? Dosta ste me osudjivali samo radi nicka i predrasuda prema meni
immuno wrote: 15 Apr 2024, 11:51
O cemu ti to...
Niti jedan narod se ne moze porediti sa drugim... Niko ne osporava stradanja jevreja za vrijeme Hitlera, niko ne osporava 07.10.23 .
Jesul dosli u Palestinu, jesu, jesil otimali i otimaju zemlju palestincima, jeste, jel cine sad genocid, cine... sta je to zajednicko sa Bosnom, bosnjacima...
Jedan stomatolog, jedna njemica , jedna bosnjakinja... bizi bolan ne provaljuj se
Oni dozivjeli Holokaust a mi genocid u Srebrenici
Sve to drugo je politika i ne zanima me,ja pricam ovdje o narodu kao narodu.I imamo dosta slicnosti itekako
O cemu ti to...
Oni dozivjeli Holokaust a mi genocid u Srebrenici
Sve to drugo je politika i ne zanima me,ja pricam ovdje o narodu kao narodu.I imamo dosta slicnosti itekako
O cemu ti to...
Židovska posla, ma da oni ni nemaju veze sa starim Hebrejima koji su tamo živjeli a najluđe od svega ubijaju Palestince koju su semiti a kukaju na antisemitizam..
bosnjakinja wrote: 15 Apr 2024, 11:45
E takvi ce danas sutra izgradit lobi i srusit vlast islamsku republiku-inshallah .Takvi su i jevreji
Jevreji su suprotni po pitanju vjere. Reci Jevrejima da sruše Judaizam u Izraelu pa ćeš vidjeti odgovor.
Ko god je rođen u Judaizmu ili pređe na Judaizam i to dokaže kod lokalnog rabbija automatski dobija vizu za život u Izraelu. Eto kako oni ruše svoju vjeru.
The Aliyah is the Israel Law of Return under which is granted the immigration visa for persons of Jewish roots living abroad, who wish to move and live in Israel. Those who are officially converted to Judaism can also apply for this visa.
The seven Noahide laws as traditionally enumerated in the Babylonian Talmud Sanhedrin 56a-b and Tosefta Avodah Zarah 9:4,[21] are the following:[22]
Not to worship idols.[23]
Not to curse God.
Not to commit murder.[24]
Not to commit adultery or sexual immorality.[25]
Not to steal.[26]
Not to eat flesh torn from a living animal.[27]
To establish courts of justice.[28]
According to the Talmud, the seven laws were given first to Adam and subsequently to Noah.[30] The Tannaitic and Amoraitic rabbinic sages (1st–6th centuries CE) disagreed on the exact number of Noahide laws that were originally given to Adam.[3][7][9] Six of the seven laws were exegetically derived from passages in the Book of Genesis,[32] with the seventh being the establishment of courts of justice.[7][9] The earliest complete rabbinic version of the seven Noahide laws can be found in the Tosefta:[3][33][34]
Dakle oni smatraju da je Bog njih odabrao kao narod što i jest uradio i po Islamu samo što su tad neki od njih bili nepokorni prema Mojsiju , a neki su bili slijedili zakone Abrahama.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Odabrani da budu pioniri religije i religijskog morala, a zapravo je samo stvarana sve veća segregacija među ljudima čime su de facto sve ostale počeli smatrati inferiornim.
Pa tako danas i onaj genocid u Gazi možeš gledati kroz tu prizmu, jer su Palestinci genetski otpad. Inferiorna ljudska vrsta.